De beste stock infografieken voor marketing – Complete lijst

Getallen, statistieken, stappen. Allemaal belangrijke gegevens om te begrijpen hoe het met uw onderneming gaat, hoe processen zich ontwikkelen, hoe een product of dienst werkt. Natuurlijk is data-analyse belangrijk, maar deze informatie kan ook saai zijn, en moeilijk worden overgebracht en onthouden door uw publiek.

VISME gratis infographic maker + 15% korting!

Gratis test + 15% korting
Gratis proberen!
Krijg nu 15% korting op uw abonnement! (Tijdelijke aanbieding)
KORTINGSCODE TONEN
Verlopen
Met Visme maakt u in slechts enkele minuten prachtige infographics! Keuze uit honderden schitterende vooraf gemaakte sjablonen en gebruik de eenvoudige drag-and-drop infographic maker waarmee u uw gegevens kunt omzetten in een fascinerend beeldverhaal.
Ontwerp is gratis! U kunt uw creaties downloaden en tijdelijk krijgt u met onze speciale couponcode 15% korting op het abonnement van uw keuze bij Visme!

Stock infografieken (infographics) zijn bijzonder interessant voor marketing omdat ze bijdragen aan een zeer belangrijke taak: het visualiseren van gegevens. Zij maken het mogelijk om ” saaie gegevens” om te zetten in kleurrijke, dynamische en hapklare grafische informatie die:

Niet iedereen kan zomaar een infografiek maken, maar dankzij stock infografieken en ontwerpsjablonen beschikt u over alles wat u nodig hebt om moeiteloos uw eigen grafieken te maken.

Versterk uw marketingstrategie met moderne stock infografieken

Het gebruik van infografieken in marketingcampagnes is al enkele jaren een trend, en u weet nu waarom: het is een effectieve, krachtige manier om gegevens inzichtelijk te maken.

Gebruik ze op een strategische manier om nuttige informatie te verstrekken:

  • Zorg dat u gedeeld wordt: Alle aspecten van uw merk of business concept die u wilt communiceren, hebben meer kans om via sociale media te worden verspreid als u er een modern vormgegeven infografiek van maakt.
https://www.adobe.com/nl/
Adobe Spark sjabloon voor sociale media infografieken
  • Illustreer een proces: wanneer uw product of dienst een aantal handelingen vereist, dan kunt u infografieken met stappen op uw landingspagina gebruiken om het proces begrijpelijker en simpeler te maken.
  • Vertel een verhaal: een tijdlijn infografiek is een geweldige manier om het succesverhaal van uw merk of de tijdlijn van uw bedrijf te vertellen en zo maakt u de ” Over Ons”-pagina van uw website nog interessanter.
  • Markeer info: Zijn er elementen in uw aanbieding die klanten niet mogen missen? Belangrijke details die ze meteen moeten lezen? Belangrijke punten van uw merk die ze niet mogen vergeten? Voor iedere denkbare toepassing zijn er stock infografieken.
Onderschat de waarde van infografieken voor de meer “traditionele” toepassingen niet! Zakelijke infographics zijn nog altijd uitermate nuttig om bedrijfsresultaten te tonen, workflows te illustreren, ideeën te presenteren, enzovoort. Educatieve infografieken zijn ook niet meer weg te denken uit de academische wereld. Meer informatie over presentatiesjablonen met infografieken vindt u in onze gids voor PowerPoint-afbeeldingen.

Makkelijk infografieken maken (ook voor niet grafische ontwerpers)

Een nadeel van infografieken is dat zelfs de meest simpele een flinke kennis van grafisch ontwerp vereisen als u wilt dat ze er professioneel uitzien.

Maar daar zijn een paar oplossingen voor.

Stock infografieken

De meeste grote beeldbanken bieden stock infografieken aan, die zijn ontworpen door getalenteerde kunstenaars. In principe zijn dit ontwerpsjablonen die u met uw eigen gegevens kunt personaliseren. Zij zijn beschikbaar als vector-formaat (EPS of vergelijkbaar) en geheel aanpasbaar zonder kwaliteitsverlies; open het bestand met vector-compatibele software (bijv. Adobe Illustrator of Adobe Photoshop), en alle elementen van de infographics kunnen naar wens worden aangepast.

https://shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/landingpage_NL
Vaccinatie van huisdieren, stappen infographic. Auteursrecht: IngImage/Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.

Hier zijn de door ons aanbevolen websites voor het downloaden van rechtenvrije stock infografieken:

Stockphotos.com

stockphotos.com logo

Deze service richt zich op het midden- en kleinbedrijf, wat tot uitdrukking komt in zowel onze flexibele prijsstelling als ons grote aanbod aan stock infografieken van hoge kwaliteit voor alle mogelijke toepassingen!

Shutterstock

shutterstock logo

De gigantische collectie omvat tientallen miljoenen moderne, gebruiksklare infographics – evenals allerlei andere designelementen – die allemaal op uw behoeften kunnen worden afgestemd. U kunt deze beeldbank zelfs eerst testen met het proefabonnement waarmee u 10 gratis afbeeldingen kunt downloaden.

iStock 

istock logo

Een uiterst zorgvuldig samengestelde catalogus van zowel exclusieve als goedkope afbeeldingen is niet compleet zonder een groot aantal geheel aanpasbare infographics en illustraties, die u direct kunt downloaden en gebruiken.

Adobe Stock

adobe stock logo

De eigen stockfotodienst van Adobe biedt een uitgebreide reeks vector infografieken, van heel simpel tot uiterst complex, stuk voor stuk zeer trendy en stijlvol.

123RF

123rf logo

Een betrouwbare beeldbank met niet alleen foto's en illustraties, maar ook infographics in een vectorformaat dat aan uw wensen kan worden aangepast.

Maar hoe zit het met gratis websites? Dat wij geen gratis afbeeldingen aanbevelen voor commerciële doeleinden hoeft geen verrassing te zijn, en infografieken zijn daarop geen uitzondering. Maar bij betrouwbare websites zoals Pexels en Pixabay vindt u een mooie collectie gratis vector infographics.

Infographic Makers (incl. sjablonen)

Weet u niet hoe u vectoren moet bewerken, gebruik dan een gebruiksvriendelijke beeldbewerker en sjablonen voor infografieken om op eenvoudige wijze originele grafieken te maken.

Dit zijn de favoriete infographic makers – ze hebben allemaal een gratis versie, evenals betaalde upgrades:

Adobe Spark

https://www.adobe.com/nl/
spark.adobe.com/nl-NL/sp

Adobe Spark combineert de populairste gebruiksmogelijkheden van professionele Adobe programma' s zoals Photoshop, Premiere en Illustrator, en maakt ze simpeler en gebruiksvriendelijker. Zo maakt u bijvoorbeeld razendsnel infografieken!

Voor meer info kunt u onze Adobe Spark recensie lezen!

Canva

https://www.canva.com/nl_nl/
www.canva.com/nl_nl homepage

Canva is het designprogramma voor niet-ontwerpers en biedt ook mensen zonder ervaring de mogelijkheid om visuele content te creëren. Dankzij de simpele interface en gebruiksvriendelijke functies is het kinderspel om uit een groot aantal stock infografiek templates te kiezen en deze in een paar seconden naar wens aan te passen!

Wilt u meer weten? Lees ons Canva Pro testrapport.

Shutterstock Editor

https://www.shutterstock.com/nl/
www.shutterstock.com/nl homepage

Met de Shutterstock Editor kunt u eenvoudige maar schitterende ontwerpen maken voor sociale media en andere toepassingen. U kunt er snel en moeiteloos Shutterstock infographics mee bewerken, omdat de beeldbewerker is geïntegreerd in hun collectie en met één muisklik toegankelijk is.

Snappa

https://snappa.com/
snappa.com homepage

Snappa is een applicatie voor beeldbewerking waarmee u elke gewenste afbeelding kunt maken. Deze infographic editor is bijzonder gebruiksvriendelijk en combineert professioneel ontworpen sjablonen met simpele maar zeer effectieve bewerkingstools om tot een mooi grafisch eindresultaat te komen.

Visme

https://www.visme.co/nl/
www.visme.co/nl homepage

De Visme beeldbewerker is een hulpmiddel voor het maken van afbeeldingen, presentaties en nog veel meer, waaronder infographics. De collectie sjablonen varieert van heel simpel tot complex, zodat u ook complexe gegevens in beeld kunt brengen. De sjablonen kunnen met behulp van drag & drop worden bewerkt en kunnen volledig aan uw wensen worden aangepast.

Fotor

https://www.fotor.com/
www.fotor.com homepage

De beeldbewerker Fotor heeft als doel gebruikers te helpen om zonder ontwerpervaring en in een oogwenk prachtige afbeeldingen te maken. De infographic maker werkt als volgt: kies uit een aantal kant-en-klare sjablonen en pas eenvoudige bewerkingen toe om het uw eigen infografiek te maken.

Tips voor het ontwerpen van perfecte infografieken

Tenslotte willen we u graag de volgende praktische ontwerptips van experts meegeven, zodat u uw stock infographics zorgvuldig kunt kiezen en perfect op maat kunt maken:

1. Kleuren

Kleuren hebben een betekenis en ze roepen reacties op bij de kijkers. Daar kunt u uw voordeel mee doen.

Niet overdrijven: minimaal twee kleuren en niet meer dan vijf. Gebruik in ieder geval één complementaire, contrasterende kleur als accentkleur, zodat u de belangrijke delen kunt benadrukken.

De meeste infographic makers beschikken over kant-en-klare kleurenpaletten die een prima hulpmiddel zijn.

Meer informatie vindt u in onze uitgebreide handleiding voor kleurencombinaties.

2. Lettertypes

Evenals de kleuren moet ook het lettertype een opvallende en leesbare plaats op het scherm innemen en consistent zijn met het totale ontwerp. Kies een lettertype voor de koppen en de belangrijkste tekst, en een lettertype voor de secundaire tekst. Let er wel op dat beide elkaar aanvullen.

Lees hier waar u de beste rechtenvrije lettertypes koopt.

3. Maatwerk

Zorg dat uw merkidentiteit zichtbaar is in uw infographics. Van uw kleuren en lettertypes tot uw stijl en toon, alles moet afgestemd zijn om uw merk op een subtiele maar niet mis te verstane visuele manier weer te geven.

Ontdek hier hoe u stockbeelden gebruikt voor uw branding en merkidentiteit.

4. Visuele elementen

Verfijn uw ontwerp met verschillende grafische elementen. Taartvormige diagrammen, stroomdiagrammen, tijdlijnen, stappenschema's, checklists… wat geschikt is, moet worden gebruikt! En wees niet huiverig om extra media toe te voegen: u kunt stockfoto's, illustraties, iconen en meer probleemloos aan uw sjabloon toevoegen.

5. Optimalisatie voor het medium

Neem in aanmerking waar uw infographic zal worden gedeeld en pas het ontwerp daarop aan. Als u het infografiek op uw social media-kanalen wilt plaatsen, kies dan voor een simpele en leuke stijl met niet al te veel informatie of grafische elementen. Een infographic voor een bedrijfsbrochure mag een stuk complexer en gedetailleerder zijn.

Maak visuele info krachtiger met stock infografieken

U kunt voortaan (infografieken) infographics toepassen om de belangrijkste bedrijfsgegevens om te zetten in marketingmateriaal!

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo