Stockfoto’s voor LinkedIn marketing – nuttige tips!

LinkedIn is een goudmijn voor het genereren van leads.

Als hulpmiddel voor professioneel netwerken behoort LinkedIn tot de top voor het genereren van B2B leads (volgens de eigen cijfers van LinkedIn stemt 93% van alle marketeers hiermee in) en is het in iets mindere mate ook relevant voor B2C sales. Dit komt vooral door de mogelijkheden voor branding, het opbouwen van vertrouwen en betrouwbaarheid.

LinkedIn wordt niet gezien als even visueel interessant als andere netwerken (o.a. Instagram), maar mensen die succes hebben met stockfoto's voor LinkedIn marketing gebruiken constant beeldmateriaal, waarmee ze niet alleen de engagement verhogen, maar hun content ook beter vindbaar en deelbaar maken. Veel van deze afbeeldingen zijn afkomstig van Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock.

Wilt u meteen stockfoto's voor LinkedIn zoeken? Dat kan makkelijk en snel met de zoekfunctie hieronder:Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Lees verder hoe u met stockfoto's betere resultaten krijgt.

De 5 basisvereisten van stockfoto's voor LinkedIn

Stockfotografie is een fantastisch hulpmiddel om een visueel krachtige aanwezigheid op LinkedIn te creëren. De stockfoto's van nu zijn van topkwaliteit en makkelijk aanpasbaar, zodat ze zelfs voor marketing en sociale media gebruikt kunnen worden. Aarzel dus niet om stockfoto's voor LinkedIn te gebruiken!

Voor alles geldt dat u voor maximale resultaten de perfecte afbeeldingen moet kiezen en gebruiken. En de perfecte stockfoto's voor LinkedIn zijn:

Authentiek

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: Ashtproductions/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Stockfotografie heeft als nadeel dat het er soms wat al te standaard en algemeen uitziet, wat niet bevorderlijk is voor de geloofwaardigheid van uw merk.

De beste stockfotosites hebben zich echter gespecialiseerd in authentieke stockfoto's, afbeeldingen die eruit zien alsof u ze zelf ter plekke had kunnen fotograferen: spontaan, puur, en emotioneel, op een minimalistische manier. Dat is precies wat u voor uw LinkedIn foto's wilt.

Authentiek uitziende beelden zijn fantastische stockfoto's voor branding.

Expert tip: Doelgerichte foto's – Hoewel we het over authenticiteit hebben, is het ook belangrijk om te weten dat voor elk publiekssegment eigen normen gelden voor wat authentiek en herkenbaar is. Wilt u millennials aanspreken, dan heeft u daarvoor een bepaald soort afbeeldingen nodig. Kies afbeeldingen die modern en realistisch zijn op een manier die bij uw doelgroep aanslaat.

Diversiteit

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: Goran Bogisevic/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Onze samenleving is multicultureel en inclusief. Diversiteit is de belangrijkste waarde van veel bedrijven (en consumenten), en uw afbeeldingen moeten dat weerspiegelen.

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: Antonio Hugo/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Maak gebruik van foto's waarop mensen te zien zijn met onder andere verschillende achtergronden, levensstijlen, leeftijden, etniciteiten en lichaamsvormen. Diversiteit stockfoto's staan al jarenlang hoog genoteerd in de visuele trends, en zij kunnen u helpen succesvolle resultaten te bereiken.

Slim gebruik van kleuren

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: Marcel Drechsler/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Kleuren zijn een visueel hulpmiddel van onschatbare waarde dat goed gebruikt kan worden op LinkedIn, waarop foto's en afbeeldingen een stuk netter en straight-to-the-point moeten zijn dan op andere netwerken.

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: complize/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Afbeeldingen waarin complementaire kleuren, contrastrijke accenten en andere slimme kleurencombinaties worden gebruikt om emotionele reacties aan te wakkeren – via het gebruik van kleurenpsychologie waaruit blijkt welke tinten welke emotionele vezels raken – zijn altijd een schot in de roos.

Relevant voor de sector

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: Tatyana Aksenova/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het is nog belangrijker in deze professionele context: U wilt beeldmateriaal dat sterk verband houdt met uw specialisme.

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: davidpereiras/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Foto's waarop relevante elementen van uw bedrijf, uw artikel of uw sector staan. Afbeeldingen die echt waarde toevoegen voor de kijker, omdat hiermee uw autoriteit wordt opgebouwd.

De beste zakelijke stockfoto's zijn direct gericht op het onderwerp!

Geoptimaliseerd voor het forum

LinkedIn stelt zijn eigen voorwaarden aan afbeeldingen, zoals de meeste platforms dat doen. Voor een maximale visuele kracht van beeldmateriaal moet u niet alleen afbeeldingen van hoge resolutie en professionele kwaliteit gebruiken, maar ook zorgen dat ze de juiste afmetingen voor elke online toepassing hebben.

Bekijk hier alle standaard fotoformaten voor LinkedIn (en andere belangrijke social media platforms)!

5-stappenplan voor effectieve visuele LinkedIn marketing

Om het maximale uit LinkedIn te halen voor uw merk, moet u de 5 belangrijkste content- en connectiviteitsformaten van het platform behandelen, en het echt tot uiting brengen met afbeeldingen. Met onze 102 gouden tips voor het maken van visuele content maakt u uw beeldmateriaal simpel zelf!

Zo werkt het:

LinkedIn profiel

Dit is uw visitekaartje, en uw beste kans om bezoekers vast te houden is door middel van afbeeldingen die zowel in het oog springen als uw boodschap direct en duidelijk overbrengen.

Stockfoto's voor LinkedIn kunnen de uitstraling van uw profiel enorm versterken. De LinkedIn banner of achtergrondafbeelding is een fantastische manier om belangrijke elementen van uw bedrijf aan te prijzen, door middel van pakkende foto's die niet te nadrukkelijk of schreeuwerig zijn maar wel uw waarden/identiteit/branche weergeven. U kunt er tekst overheen plaatsen, zoals uw slogan of website, om maximale promotiemogelijkheden te creëren.

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: stocksnapper/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Voor een profielfoto kunt u het beste kiezen voor eenvoud: voor uw persoonlijke pagina een portretfoto; voor een bedrijfspagina uw logo.

Let op: branding is heel belangrijk, dus zorg ervoor dat alles, van uw portretfoto tot uw achtergrondfoto, consistent is qua toon, stijl en uitstraling.

Kleurenpsychologie speelt hier ook een grote rol. Wist u dat blauw symbool staat voor betrouwbaarheid en autoriteit? En daarom gebruiken zoveel bedrijven en professionals het voor hun branding, zelfs LinkedIn zelf!

LinkedIn artikelen

Artikelen zijn een geweldig middel om kennis te delen, gesprekken op gang te brengen en een standpunt in te nemen over zaken die met de sector te maken hebben.

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: Andreas Berheide/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Afbeeldingen zijn onmisbaar om artikelen leesbaar te maken, te onthouden, en de belangrijkste factor, te delen – zoals dat ook bij gewoon bloggen het geval is. Gebruik van foto's en grafische afbeeldingen die diep ingaan op het onderwerp en de hoofdpunten van uw tekst in visuele vorm brengen is een must.

LinkedIn video's 

Een video is een bijzonder boeiend beeldformaat, en dit netwerk is een fantastische manier voor profilering en samenwerking. U kunt samenwerken met niet-concurrenten in uw sector om bijvoorbeeld live streams te doen (bijv. interviews of vraag- en antwoordsessies), maar u kunt ook samen video's produceren die elk van uw netwerken bereiken en uw naam meer bekendheid geven.

Slideshows in presentatiestijl zijn zowel bij professionals als consumenten erg populair, en u kunt hiervoor stockfoto's gebruiken! Bekijk ons advies over het gebruik van stockfoto's voor video's, het staat er allemaal in!

Daarbij komt dat u altijd stockvideo's kunt gebruiken om in een recordtijd boeiende clips in elkaar te zetten!

LinkedIn stories

Afgeleid van Snapchat (en ook Instagram en Facebook), zijn stories video's tot 20 seconden die 24 uur live op uw profiel staan en daarna verdwijnen. Dit branding-style format is een buitenkansje om meer informele content met uw netwerk te delen.

stockfoto's voor LinkedIn
Copyright: simonton.com/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

U kunt originele content maken zoals een kijkje achter de schermen van uw productie of van uw dagelijkse werkzaamheden, maak kennis met uw team, breng verslag uit van een evenement in real time… maar ook miniproducties om uw merk te promoten of zelfs om interessante, maar toch waardevolle content te presenteren. Dankzij stockfoto's en stockvideo's kunt u in een oogwenk korte clips maken.

Met de combinatie van stockbeelden en de grafische templates die LinkedIn stories bieden (lettertypes, stickers, thema's, enz.) vergroot u uw herkenbaarheid (en sympathie!) in slechts een paar seconden.

LinkedIn status updates

Deze statusupdate is het standaard social media onderdeel waar u kunt delen wat u wilt en waarvan u denkt dat uw contacten het moeten weten – maar dan wel in een professionele context: LinkedIn statussen zijn niet geschikt voor het delen van een foto van uw ontbijt of schattige dingen van uw kinderen.

Uw statussen kunnen kleine insider tips zijn, snelle product updates, interessante bijdragen over uw vakgebied, check-in op evenementen of vergaderingen met belangrijke personen (tagging is ook erg handig voor het uitbreiden van uw netwerk).

Een manier om uw statussen beter zichtbaar en deelbaar te maken is door middel van beeldmateriaal. Infographics (die vind u ook bij de goedkoopste fotosites en deze kunt u met behulp van Adobe Illustrator makkelijk aanpassen) of afbeeldingen met tekst overlays (die u snel met een simpele beeldbewerker zoals Adobe Express of alternatieven maakt) zijn eenvoudig maar bijzonder effectief.

5 beeldbanken met perfecte afbeeldingen voor LinkedIn

Hier vindt u de beste stockfoto websites met rechtenvrije foto's die u helemaal veilig op LinkedIn kunt gebruiken, en die door hun stijl en kwaliteit perfect geschikt zijn voor dit kanaal:

Stockphotos.com – Goedkope afbeeldingen en bonussen

Stockphotos.com

Stockphotos.com verkoopt stockfoto's van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen voor wie niet veel uit wil geven. Het perfecte aanbod voor kleine bedrijven en startups die hun naam op LinkedIn willen vestigen.

Photocase – Unieke fotografie

photocase logo

Photocase is een fotosite uit Berlijn gespecialiseerd in kunstzinnige, onconventionele afbeeldingen. Het is een goede match voor iedereen die actief is in op creativiteit georiënteerde sectoren, en voor merken met een fun-loving stijl.

Shutterstock – commerciële foto's

shutterstock logo

De fotogigant Shutterstock is de marktleider op het gebied van commerciële fotografie, met een keuze uit meer dan 400 miljoen afbeeldingen. Dankzij de variëteit in de catalogus en de voordelige prijzen zijn ze geschikt voor vrijwel ieder bedrijf.

iStock – Exclusieve beelden

istock logo

De befaamde stockfotosite iStock blinkt uit dankzij de tweezijdige collectie met zowel budgetvriendelijke afbeeldingen als hoogwaardige, exclusieve foto's. Perfect voor wie met een beperkt budget toch de kwaliteit van zijn visuals naar een hoger niveau wil tillen.

Adobe Stock – Trendy fotografie

adobe stock logo

Adobe Stock is Adobe's eigen stock fotoservice, en is opvallend trendy zowel qua inhoud als in stijl. Dit is een fantastische keuze voor de liefhebbers van Adobe tools en alle topmerken met een sterk trend-gebaseerd profiel.

Gebruik slimme stockfoto's voor LinkedIn

Wat u hopelijk uit deze uiteenzetting haalt, is dat u door betrekkelijk simpele acties de potentie van uw LinkedIn netwerk kan verhogen om verkoop te stimuleren. En hierbij spelen stockfoto's voor LinkedIn een sleutelrol.

Samengevat zijn dat de volgende acties:

  • Gebruik stockfoto's die passen bij uw merk en die actueel en themagericht zijn
  • Gebruik ze doordacht voor de 5 belangrijkste activiteiten
  • Gebruik beeldmateriaal van bekende, kwalitatief goede stockfotosites

Ga snel naar uw account en kies vanaf nu voor uw nieuwe strategie met stockfoto's voor LinkedIn!

Header afbeelding: Copyright van Andreas Berheide/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen voor LinkedIn marketing

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen voor LinkedIn marketing

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen voor LinkedIn marketing iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo