Waar koop ik stomme stockfoto’s?

Voor sommigen is het misschien lachwekkend om stomme stockfoto's te gebruiken, toch bieden deze foto's wel degelijk veel commerciële toepassingsmogelijkheden. Sterker nog, bij deze bizarre stockfoto's moet u twee keer kijken om te kunnen begrijpen wat u ziet en zo kunt u uw merk echt promoten. De waarde van deze afbeeldingen is onschatbaar als u probeert een visueel aansprekende content te creëren die de gewenste klanten aantrekt en uw merk karakter geeft. Bizarre stockfoto's maken de overstap van te algemene stockfoto's naar foto's waarmee u echt kunt opvallen.

U zou deze close-up van een geeuwende hond – met een lachend baasje op de achtergrond – bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor een campagne over een goede mondhygiëne voor honden. Dit voegt wat intimiteit en humor toe, zonder overdreven te zijn.  En juist daarom zijn stomme stockfoto's fantastische marketingtoppers. Maar wanneer kunt u bizarre stockfoto's gebruiken?


Geeuwende hond met lachend baasje op de achtergrond

Copyright 2020 Andreas Berheide / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Wanneer gebruik ik bizarre stockfoto's?

Met stockfoto's kunt u uw online activiteiten visueel aantrekkelijker maken. Statistieken tonen zelfs aan dat posts met foto's 650 keer meer interactie kennen dan posts die alleen uit tekst bestaan. Maar dit kan er ook toe leiden dat u voor uw blogberichten en webpagina's te veel overbodige foto's en illustraties gebruikt. Een afbeelding, bijvoorbeeld van een jongeman die een gek gezicht trekt, moet u niet zomaar toevoegen om extra punten bij de bezoekers van uw website te scoren. Alle foto's moeten juist relevant zijn en betrekking hebben op de inhoud.

Dit impliceert dat u goed moet nadenken welke absurde en bizarre stockfoto's u aan uw blogberichten en de content van uw website wilt toevoegen. Wilt u humor toevoegen, een punt accentueren of een overgang maken naar het bespreken van andere thema's binnen een artikel, dan kunt u gebruik maken van stockfoto's van gekke en grappige gezichten. Let op: de geselecteerde bizarre stockfoto moet relevant zijn voor uw blog.

Op de foto hieronder is bijvoorbeeld een jonge vrouw met naast zich een vis te zien, die onderstreept hoe belangrijk het is om “visachtige of onbetrouwbare” mensen te mijden.


Zijn er stomme stockfoto's verkrijgbaar voor commercieel gebruik?

 

Jonge vrouw zit op de bank met vis naast zich

Copyright 2020 suschaa / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Onder stockfoto's verstaan we standaard professionele foto's van bekende plaatsen, monumenten, natuur, gebeurtenissen of mensen die u rechtenvrij kunt kopen om ze te gebruiken voor commerciële doeleinden. Bepaalde beeldbanken, zoals Shutterstock, bieden een beperkt aantal gratis stockfoto's die niet commercieel gebruikt kunnen worden. Bij Shutterstock kunt u de eerste maand gratis 10 afbeeldingen downloaden. Het auteursrecht op de foto's is nog steeds in handen van de fotograaf en gebruikers worden aangespoord om de naam van de fotografen te vermelden als ze gratis stockfoto's gebruiken. Zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij deze beeldbanken waar u gratis foto's en illustraties kunt krijgen.

Deze benadering verschilt van die voor stockfoto's die voor commerciële doeleinden kunnen worden gebruikt. Voor elk product wordt een bedrag in rekening gebracht, waarmee er een limiet wordt gesteld aan het aantal keren dat een stomme stockfoto mag worden gebruikt. Let op: hoe groter het beeldformaat, hoe hoger de prijs. Dit geldt ook voor de verschillende typen foto's. U kunt bij de beeldbanken Photocase en StockPhotoSecrets bizarre stockfoto's voor commercieel gebruik kopen.

Hieronder ziet u een stomme stockfoto van een rare man die u zou kunnen inzetten voor commerciële doeleinden als u in de fitnesswereld actief bent.

Magere bodybuilder met wilde haardos

Copyright 2020 Ingram Image / StockPhotoSecrets Shop, alle rechten voorbehouden.

Photocase: Het beste adres voor stomme stockfoto's

Photocasewww.photocase.com homepage is in 2001 in Berlijn (Duitsland) opgericht en biedt ook nu nog topkwaliteit stockfoto's aan. De fotograaf ontvangt 20 tot 50 procent van de verkoopsprijs van zijn of haar foto's op deze website. De rechtenvrije afbeeldingen zijn verkrijgbaar met licenties variërend van €13,- tot €38,-.

MEER INFO OVER PHOTOCASE

Hieronder vindt u een paar grappige stockfoto's die u op de website kunt vinden en waarbij u twee keer moet kijken om te begrijpen wat u eigenlijk ziet.

Onder andere mannetjes die vissen in een navel.

2 mannetjes vissen in een navel

Copyright 2020 jka / Photocase, alle rechten voorbehouden.


En een slungelige jongeman die op een boom wil lijken.

Man verandert in een boom

Copyright 2020 Z2sam / Photocase, alle rechten voorbehouden.


Of wilt u een onvergetelijke indruk maken door een handje te laten kruipen uit een… conservenblikje.

Vrouwenhand uit een conservenblik

Copyright 2020 CL. / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Wilt u zich onderscheiden met unieke stomme stockfoto's in uw volgende blogartikel? Dan kunt u de onderstaande zoekbalk gebruiken om miljoenen stockfoto's te bekijken waarmee u met uw teksten een onvergetelijke indruk kunt maken.StockPhotoSecrets: Ook een uitstekende optie voor stomme stockfoto's

StockPhotoSecrets shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepageheeft meer dan 7 miljoen goedkope rechtenvrije foto's en video's. U kunt zowel een maand- als jaarabonnement afsluiten. Met elk van deze opties kunt u een bepaald aantal foto's en illustraties downloaden. Met het grootste maandabonnement kunt u voor slechts €97,- per maand 500 afbeeldingen downloaden. Het grootste jaarabonnement omvat 500 foto's per maand voor maar €719,- per jaar. Meer bijzonderheden hierover leest u in ons StockPhotoSecrets testrapport. Met onze fantastische 99club aanbieding ontvangt u goedkoop alle stomme stockfoto's die u nodig heeft. Zeker weten!

Hieronder ziet u alvast een bizarre stockfoto die u hier kunt vinden…

En deze kunstenaar wil dat haar kunstwerk duidelijk zichtbaar is, daarom schijnt ze in het donker en is haar gezicht gehuld in donkere kleuren.

Oplichtende bloemen op het gezicht van een vrouw - stomme stockfoto

Copyright 2020 Ingram Image / StockPhotoSecrets Shop, alle rechten voorbehouden.

Met behulp van de onderstaande zoekbalk krijgt u toegang tot miljoenen unieke afbeeldingen die u perfect voor uw volgende project kunt gebruiken.


Belachelijke stockfoto's maken uw content uniek

Stockfotografie kan uw inhoud maken of breken. Wanneer u interessante en relevante stockfoto's gebruikt, zal uw doelgroep zeker meer aandacht geven aan wat u te zeggen hebt. Met de juiste stomme stockfoto's kan een goede content een groot verschil maken voor uw online imago.

Heeft u vragen over stockfotografie? Bekijk dan snel onze complete stockfotografie handleiding!

 

MEER BIJZONDERE AFBEELDINGEN
Lifestyle afbeeldingen: Maak kennis met deze populaire stockfoto’s!
Authentieke afbeeldingen: Koop unieke trendy foto’s!
– Koop hier hipster stockfoto’s voor fantastische ontwerpen!

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo