Waar koop ik stomme stockfoto’s?

Veel ontwerpers en marketeers kopen standaard bij Shutterstock, 123RF, iStock of Adobe Stock en vinden het misschien lachwekkend om stomme stockfoto's te gebruiken. Maar deze foto's hebben wel degelijk veel commerciële mogelijkheden. Sterker nog, bij deze bizarre stockfoto's moet u twee keer kijken om te kunnen begrijpen wat u ziet en zo kunt u uw merk echt promoten. De waarde van deze afbeeldingen is onschatbaar als u probeert visueel aansprekende content te creëren die de gewenste doelgroep aantrekt en uw merk karakter geeft. 

U zou deze close-up van een geeuwende hond – met een lachend baasje op de achtergrond – bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor een campagne over een goede mondhygiëne voor honden. Dit voegt wat intimiteit en humor toe, zonder overdreven te zijn.  En juist daarom zijn stomme stockfoto's fantastische marketingtoppers. Maar wanneer kunt u bizarre stockfoto's gebruiken?

Wanneer gebruik ik bizarre stockfoto's?

Geeuwende hond met lachend baasje op de achtergrond

Copyright 2020 Andreas Berheide / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Met stockfoto's kunt u uw online activiteiten visueel aantrekkelijker maken. Statistieken tonen zelfs aan dat posts met foto's 650 keer meer interactie kennen dan posts die alleen uit tekst bestaan. Maar dit kan er ook toe leiden dat u voor uw blogberichten en webpagina's te veel overbodige foto's en illustraties gebruikt. Een afbeelding, bijvoorbeeld van een jongeman die een gek gezicht trekt, moet u niet zomaar toevoegen om extra punten bij de bezoekers van uw website te scoren. Alle foto's moeten juist relevant zijn en betrekking hebben op de inhoud.

Dit impliceert dat u goed moet nadenken welke absurde en bizarre stockfoto's u aan uw blogberichten en de content van uw website wilt toevoegen. Wilt u humor toevoegen, een punt accentueren of een overgang maken naar het bespreken van andere thema's binnen een artikel, dan kunt u gebruik maken van stockfoto's van gekke en grappige gezichten. Let op: de geselecteerde bizarre stockfoto moet relevant zijn voor uw blog.

Op de foto hieronder is bijvoorbeeld een jonge vrouw met naast zich een vis te zien, die onderstreept hoe belangrijk het is om “visachtige of onbetrouwbare” mensen te mijden.

Zijn er stomme stockfoto's verkrijgbaar voor commercieel gebruik?

 

Jonge vrouw zit op de bank met vis naast zich

Copyright 2020 suschaa / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Onder stockfoto's verstaan we standaard professionele foto's van bekende plaatsen, monumenten, natuur, gebeurtenissen of mensen die u rechtenvrij kunt kopen om ze te gebruiken voor commerciële doeleinden. Bepaalde beeldbanken, zoals Shutterstock, bieden een beperkt aantal gratis stockfoto's die niet commercieel gebruikt kunnen worden. Bij Shutterstock kunt u de eerste maand gratis 10 afbeeldingen downloaden.

Het auteursrecht op de foto's is nog steeds in handen van de fotograaf en gebruikers worden aangespoord om de naam van de fotografen te vermelden als ze gratis stockfoto's gebruiken. Zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij deze beeldbanken waar u gratis foto's en illustraties kunt krijgen.

Deze benadering verschilt van die voor stockfoto's die voor commerciële doeleinden kunnen worden gebruikt. Voor elk product wordt een bedrag in rekening gebracht, waarmee er een limiet wordt gesteld aan het aantal keren dat een stomme stockfoto mag worden gebruikt. Let op: hoe groter het beeldformaat, hoe hoger de prijs. Dit geldt ook voor de verschillende typen foto's. U kunt bij de beeldbanken Photocase en Stockphotos.com bizarre stockfoto's voor commercieel gebruik kopen.

Hieronder ziet u een stomme stockfoto van een rare man die u zou kunnen inzetten voor commerciële doeleinden als u in de fitnesswereld actief bent.

Magere bodybuilder met wilde haardos

Copyright 2020 Ingram Image / StockPhotoSecrets Shop, alle rechten voorbehouden.

Photocase: Het beste adres voor stomme stockfoto's

Photocasewww.photocase.com homepage is in 2001 in Berlijn (Duitsland) opgericht en biedt ook nu nog topkwaliteit stockfoto's aan. De fotograaf ontvangt 20 tot 50 procent van de verkoopsprijs van zijn of haar foto's op deze website. De rechtenvrije afbeeldingen zijn verkrijgbaar met licenties variërend van € 13 tot € 38.

Hieronder vindt u een paar grappige stockfoto's die u op de website kunt vinden en waarbij u twee keer moet kijken om te begrijpen wat u eigenlijk ziet.

Onder andere mannetjes die vissen in een navel.

2 mannetjes vissen in een navel

Copyright 2020 jka / Photocase, alle rechten voorbehouden.

En een slungelige jongeman die op een boom wil lijken.

Man verandert in een boom

Copyright 2020 Z2sam / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Of wilt u een onvergetelijke indruk maken door een handje te laten kruipen uit een… conservenblikje.

Vrouwenhand uit een conservenblik

Copyright 2020 CL. / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Wilt u zich onderscheiden met unieke stomme stockfoto's in uw volgende blogartikel? Dan kunt u de onderstaande zoekbalk gebruiken om miljoenen stockfoto's te bekijken waarmee u met uw teksten een onvergetelijke indruk kunt maken.

Bekijk de aparte stijl beelden van Photocase. Hieronder vult u een zoekterm in en klikt u op de blauwe knop, zodat u all in een fractie van een seconde de resultaten kunt zien.


Krijg nu korting en gratis credits met onze speciale Photocase couponcode!

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Stockphotos.com: Een uitstekende optie voor alle stockfoto's

Stockphotos heeft meer dan 9 miljoen goedkope rechtenvrije foto's en video's. U kunt heel goedkoop een  jaarabonnement afsluiten. Met elk van deze opties kunt u een bepaald aantal foto's en illustraties downloaden.

Hieronder ziet u alvast een bizarre stockfoto die u hier kunt vinden…

En deze kunstenaar wil dat haar kunstwerk duidelijk zichtbaar is, daarom schijnt ze in het donker en is haar gezicht gehuld in donkere kleuren.

Oplichtende bloemen op het gezicht van een vrouw - stomme stockfoto

Copyright 2020 Ingram Image / Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.

Met behulp van de onderstaande zoekbalk krijgt u toegang tot miljoenen unieke afbeeldingen die u perfect voor uw volgende project kunt gebruiken.

Met de fantastische aanbiedingen en bonussen ontvangt u goedkoop alle stomme stockfoto's die u nodig heeft. 

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Belachelijke stockfoto's maken uw content uniek

Stockfotografie kan uw inhoud maken of breken. Wanneer u interessante en relevante stockfoto's gebruikt, zal uw doelgroep zeker meer aandacht geven aan wat u te zeggen hebt. Met de juiste stomme stockfoto's kan een goede content een groot verschil maken voor uw online imago.

Heeft u vragen over stockfotografie? Bekijk dan snel onze complete stockfotografie handleiding!

 

MEER BIJZONDERE AFBEELDINGEN
Lifestyle afbeeldingen: Maak kennis met deze populaire stockfoto’s!
Authentieke afbeeldingen: Koop unieke trendy foto’s!
– Koop hier hipster stockfoto’s voor fantastische ontwerpen!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over stomme afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over stomme afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of stomme afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo