7 gratis programma’s voor tekst toevoegen aan stockfoto’s

De marketing voor uw bedrijf, het bouwen van een aansprekende website, of zelfs het opfleuren van uw Instagram-feed – dit alles vraagt om overtuigende afbeeldingen.

Wilt u een afbeelding van bijv. Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock naar een hoger niveau tillen, dan kunt u tekst toevoegen aan stockfoto's en andere beelden – uw boodschap, de datum van uw volgende grote evenement, of de tekst van uw nieuwste reclamecampagne. U kunt alles wat u wilt toevoegen aan stockafbeeldingen (zolang het maar niet beledigend is) en de aangepaste afbeelding gebruiken op uw website, voor drukwerk, sociale media, en zeker ook uw volgende meme.

Er is veel veranderd in het bewerken van foto's

Tot voor kort moest u voor het toevoegen van tekst aan een afbeelding een grafisch ontwerper inhuren of op zijn minst tijd en geld investeren in bewerkingssoftware. Maar tegenwoordig kunt u in een handomdraai tekst toevoegen aan stockfoto's zonder software te hoeven upgraden, zonder een dure expert in te huren en zonder gedoe.

Door de toename van het delen via sociale media is een groot aantal online toepassingen voor het bewerken van afbeeldingen (inclusief het toevoegen van tekst) ontstaan. Een aantal van deze toepassingen zijn zeer innovatieve AI-fototools die de moeite van het proberen meer dan waard zijn. We hebben de populairste apps voor u getest.

VISME GRATIS PROEFVERSIE

GRATIS
Gratis ontwerpen – Alleen betalen als u dat wilt –
Ontvang nu een speciale korting!
Visme is een heel complete ontwerptool, inclusief een gebruiksvriendelijke beeldbewerker waarmee het toevoegen van tekst aan afbeeldingen moeiteloos gaat.
Probeer Visme nu gratis en ontwerp wat u maar wilt zonder beperkingen!
Mocht u later uw creaties willen downloaden, dan kunt u kiezen voor een van de voordelige abonnementen.
Bekijk ons overzicht van de beste gratis ontwerpprogramma's: ze kunnen allemaal tekst toevoegen aan stockfoto's en andere afbeeldingen! Onderstaand vindt u enkele van de beste gratis proefversies.

Hierop hebben wij gelet bij apps voor het toevoegen van tekst

Wij hebben op de volgende punten gelet:

  • Gebruiksgemak
  • Keuze uit verschillende lettertypes
  • Hoge kwaliteit eindproduct
  • Online en op internet gebaseerd
  • Lage prijs (incl. gratis apps voor tekst toevoegen aan stockfoto's!)
BONUSTIP!
De meeste tools uit ons overzicht zijn inclusief een bibliotheek met ontwerpsjablonen voor populaire toepassingen zoals drukwerk (flyers, visitekaartjes, enz.) en afbeeldingen voor sociale media (Instagram stories, Facebook-covers, enz.).

Dan nu ons overzicht:

Canva

www.canva.com/nl_nl
Canva Logo

Canva biedt een aantal handige tutorials waarmee u zich in no time een volwaardige ontwerper voelt. Zodra u klaar bent om iets moois te maken met de afbeeldingen die u hebt gevonden, kunt u het beste beginnen met Canva's tutorials over branding, kleur, het kiezen en combineren van lettertypen, fotofilters, achtergronden en vormen. De tips die u krijgt, zullen u helpen uw foto's en tekst te combineren voor een nog beter resultaat.

Hieronder ziet u hoe we Canva gratis hebben gebruikt om een foto van een quote:

7 gratis programma's voor tekst toevoegen aan stockfoto's 2

Canva's motto is “de wereld helpen ontwerpen” en wij denken dat ze daar ook goed in slagen. Wie op zoek is naar een alternatief voor Photoshop, vindt in Canva een prima oplossing.

Prijs: Het basis platform van Canva is gratis. Canva Pro heeft extra functies die u nu met onze exclusieve aanbieding 45 dagen lang gratis kunt proberen! Meer informatie over de prijzen vindt u in ons prijzenoverzicht van Canva. Een compleet overzicht vindt u in onze Canva Pro recensie. Weet u niet zeker welke versie het best bij u past, lees dan ons artikel “Canva gratis of betaald!

Profiteer van onze Skillshare-aanbieding en leer gratis hoe u Canva kunt gebruiken voor het creëren van content voor sociale media!

Shutterstock Editor

shutterstock logo

De bekende beeldbank Shutterstock is meer dan een gigantische fotobibliotheek. Ze hebben ook hele handige creatieve tools zoals de Shutterstock Editor, een gebruiksvriendelijke online beeldbewerker waarmee u snel en eenvoudig eenvoudige bewerkingen kunt uitvoeren.

Start vanuit de fotopagina's in hun beeldcatalogus of via een eigen pagina op hun website. U kunt zowel met afbeeldingen van Shutterstock werken – u zou zelfs kunnen beginnen met de voorbeeldweergave met watermerk en automatisch alle bewerkingen van de high-res foto opslaan op het moment dat u besluit een licentie te nemen – als met eigen afbeeldingen via de uploadfunctie.

Tekst toevoegen aan afbeeldingen is een fluitje van een u kunt kiezen uit een fraaie collectie lettertypes (en zelfs suggesties voor combinaties), kleuren en formaten, inclusief vooraf ingestelde formats voor titels, onderkopjes en tekst. Voeg daarbij de functies voor bijsnijden en verkleinen, filters, effecten en aangepaste elementen, en u kunt in een handomdraai unieke afbeeldingen maken. Bovendien wordt deze tool met tal van kant-en-klare sjablonen geleverd!

Dit is een voorbeeld van wat we hebben gemaakt met behulp van Shutterstock Editor. Dit kostte ons nog geen minuut!

Shutterstock tekst toevoegen aan afbeeldingen

De Shutterstock Editor is geweldig om in een fractie van een seconde prachtige afbeeldingen voor sociale media te maken en is de absolute favoriet als u een Shutterstock abonnement hebt!

Prijs: Het is helemaal gratis (u betaalt alleen voor de rechtenvrije afbeeldingen als u deze gebruikt).

iStock Editor

https://www.istockphoto.com/nl/istock-editor
istock logo

De bekende stockfoto site iStock heeft voor haar klanten een eigen online beeldbewerkingsprogramma om foto's uit haar collectie met slechts enkele muisklikken aan te passen. Dit programma heeft een eigen pagina en u kunt ook afbeeldingen uit hun collectie direct in de editor doorzoeken. Let op: deze tool is uitsluitend te gebruiken voor afbeeldingen van iStock.

De iStock Editor is gebruiksvriendelijk en heeft er geen ontwerpvaardigheden voor nodig. Hiermee kunt u heel simpel tekst toevoegen aan stockfoto's door middel van aanpasbare tekstvakken in verschillende vormen en stijlen, evenals een ruime keuze aan lettertypes, kleuren en formaten. De set voor het bewerken van afbeeldingen is compleet met vooraf ingestelde standaardmaten, aanpasbare afmetingen, bijsnijden, filters en op maat gemaakte elementen zoals logo's en afbeeldingen.

Voor iedere iStock klant is het toevoegen van tekst aan afbeeldingen met deze tool bijzonder eenvoudig, het neemt slechts enkele seconden in beslag en is direct te gebruiken, zodat ook dat veel tijd bespaart. Eenvoudiger kan het niet, maar het werkt wel!

Prijs: De iStock Editor is gratis, maar voor de afbeeldingen moet betaald worden.

Adobe Creative Cloud Express

Adobe Creative Cloud Express tekst toevoegen aan stockfoto's
adobe express logo

Adobe Creative Cloud Express (voorheen Adobe Spark) is een gebruiksvriendelijke tool voor iedereen die geen ervaring heeft met ontwerpen. Het combineert de krachtigste en populairste functies van de verschillende professionele Adobe-tools – zoals Photoshop, Illustrator, Lightworks, Premiere Pro, enz. – in één app met een vereenvoudigde interface en ongecompliceerde functionaliteit.

Deze software heeft functies voor het bewerken van afbeeldingen, grafisch ontwerpen, publiceren, en zelfs animatie en videobewerking. Er is een gratis versie die redelijk goed werkt, evenals een betaald abonnement met toegang tot premium functies.

Onze aandacht gaat uit naar de beeldbewerker met onder meer een heel gebruiksvriendelijke functie om tekst toe te voegen voor een prachtig resultaat. Kies uit een van de duizenden beschikbare sjablonen voor nagenoeg alle denkbare digitale en gedrukte toepassingen. Maar u kunt ook met een geheel nieuw ontwerp beginnen en naar eigen voorkeur elementen toevoegen.

Het programma voor het toevoegen van tekst biedt een groot aantal lettertypen, kleuren en formaten, waarbij op eenvoudige wijze een positie voor de tekst in het ontwerp kan worden geselecteerd om de tekst toe te voegen. Bovendien zijn er veel tutorials beschikbaar om te leren hoe u met Creative Cloud Express de beste resultaten krijgt.

7 gratis programma's voor tekst toevoegen aan stockfoto's 3

Onze visie: Adobe Creative Cloud Express is de perfecte oplossing voor iedereen die graag de verfijnde en professionele uitstraling van met Adobe-tools ontworpen afbeeldingen wil, maar geen kennis of vaardigheden heeft om Adobe-tools te gebruiken ( en ook geen tijd heeft om ze onder de knie te krijgen). Vooral handig om snel belangrijke beelden te maken, zoals Instagram posts en Instagram stories, website-afbeeldingen en meer.

De prijs: Er is een versie van Adobe Creative Cloud Express die gratis gebruikt kan worden. Deze biedt toegang tot een beperkte selectie van sjablonen, ontwerpmateriaal, Adobe lettertypes (belangrijk voor het toevoegen van tekst) en gratis foto's, maar ook tot eenvoudige beeldbewerking (incl. een handige functie om achtergronden te verwijderen en zelfs animatietools) en 2 GB opslagruimte. Iedereen kan deze versie gratis gebruiken, die goed genoeg is voor het maken van eenvoudige (maar effectieve) ontwerpen.

Wie echter de volle capaciteit van Express wil kunnen gebruiken, moet een premium abonnement nemen. Voor €9,99 per maand – u kunt geld besparen door een jaar vooruit te betalen – krijgt u alles van de gratis versie plus premium sjablonen en afbeeldingen, miljoenen rechtenvrije afbeeldingen van Adobe Stock, hulpmiddelen voor publicatie en branding, 100 GB opslagruimte en meer. Voor nog geen tien euro per maand is dit een geweldige aanbieding.

Visme

Visme voor het toevoegen van tekst aan afbeeldingen
visme logo

Visme is een online ontwerptool die uw complete creatieve workflow kan verzorgen. Het gebruiksvriendelijke concept van dit platform voorziet niet alleen in een beeldbewerker, maar ook in meerdere functies voor het maken van visuele content: sociale media graphics, een presentatietool, een infographic creator, zelfs een eBook designer, en meer. Van eenvoudige tot geavanceerde afbeeldingen, met Visme is het allemaal mogelijk.

Kies een sjabloon en bewerk het met uw tekst of neem een nieuw blanco canvas en voeg de gewenste ontwerpelementen toe, inclusief tekstvelden. Het toevoegen van tekst aan een afbeelding is met dit programma heel eenvoudig.

Er is voldoende keuze aan lettertypen en lettercombinaties, letterkleuren en allerlei andere handige hulpmiddelen om uw woorden goed uit te laten komen in uw ontwerp. Bovendien is er een helpcenter en een sectie met tutorials om u te helpen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Onze conclusie: Visme is een uitstekende optie voor iedereen die graag specifieke programma' s heeft voor specifieke toepassingen, allemaal op één plek. U hoeft geen ervaring te hebben met ontwerpen, zodat het voor iedereen interessant is.

De prijs: U krijgt gratis toegang om met het ontwerpen te beginnen (inclusief het toevoegen van tekst aan uw afbeeldingen), maar voor het downloaden van uw ontwerpen moet u zich aanmelden voor een betaald abonnement. Dit abonnement is vanaf €29,- per maand, maar u kunt ook een abonnement afsluiten vanaf €12,25 per maand voor een jaarabonnement. Goed nieuws: ontvang tijdelijk 15% korting met onze exclusieve Visme kortingscode!

DesignWizard

DesignWizard tekst toevoegen aan stockfoto's
designwizard logo

De magische beeldbewerking van DesignWizard is een professionele online beeldbewerker die is ontwikkeld door WaveBreak Media, een productiebedrijf van stockvideo's en -fotografie met kennis van zaken op het gebied van beeldbewerking. Deze tool biedt elementaire bewerkingsmogelijkheden van bijsnijden en verkleinen tot filters, tekst overlays en vormen. Het heeft zelfs een functie voor videobewerking! U kunt zich gratis aanmelden, ontwerpen maken en deze opslaan, downloaden en delen. In aanvulling hierop bieden ze tevens een premium versie met extra opslagruimte en exclusieve content.

De beeldbewerker is uitgerust met meerdere sjablonen en vooraf ingestelde formaten voor sociale media, een uitgebreide collectie professionele foto's, verschillende lettertypes waaruit u kunt kiezen en een aantal filters en effecten die u voor uw afbeeldingen kunt gebruiken. Bovendien is het mogelijk om uw eigen elementen te uploaden, die u allemaal naar wens kunt aanpassen. De gebruikersinterface is ongecompliceerd en er zijn fantastische tutorials die u wegwijs maken in de functies van het programma.

Tekst toevoegen aan stockfoto's en andere afbeeldingen is kinderspel. Kies een sjabloon en pas de tekst aan, of gebruik de tekstknop en sleep een tekstveld waar u maar wilt, en kies vervolgens een lettertype, lettergrootte, kleur en meer geavanceerde instellingen. Hieronder een afbeelding die we binnen een minuut met DesignWizard hebben gemaakt:

DesignWizard tekst toevoegen aan stockfoto's

DesignWizard is een ideale tool om snel afbeeldingen te bewerken voor sociale media en het is zelfs nog idealer als u dat in één keer wilt doen: omdat ze afbeeldingen, sjablonen en lettertypes van hoge kwaliteit aanbieden (een aantal zijn voorbehouden aan betalende premium gebruikers, maar er zijn genoeg goede gratis elementen), kunt u deze tool simpelweg openen en een nieuwe visuele creatie maken in een oogwenk en zonder ook maar één bestand te hoeven importeren.

Prijs: Gratis tot 15 MB opslagruimte voor uw ontwerpen, en u betaalt $1 per premium afbeelding/template (maar u heeft toegang tot alle bewerkingsfuncties!).
Premium pakketten kosten respectievelijk $9.99 en $16.95 per maand, waarbij elk pakket meer opslagruimte en meer premium content heeft.

PicMonkey

PicMonkey tekst aan foto's toevoegen
picmonkey logo

Een grappige naam voor een serieuze app. PicMonkey heeft verschillende mogelijkheden om afbeeldingen te bewerken, zoals: basis bewerkingen zoals bijsnijden, effecten toevoegen (met het Polaroid Film effect geeft u uw afbeelding een vintage tintje), kaders die u om uw afbeelding kunt plaatsen, texturen – hier kunt u een “bokeh”-textuur, wolken of verf aan iedere afbeelding toevoegen – evenals thema's voor feestdagen en andere speciale gebeurtenissen.

Bij het bewerken met PicMonkey kunt u makkelijk tekst toevoegen aan stockfoto's en beelden en de grootte (max. lettergrootte 288), kleur (u kiest via een kleurenspectrum), en lettertype aanpassen. PicMonkey's lettertypes bevatten elk lettertype dat toegankelijk is vanaf uw computer. Daarnaast zijn er aangepaste lettertypes – onze favorieten zijn Tall Dark and Handsome, Alter Ego en Laughing Gull. De lettertypes zijn artistiek en aantrekkelijk, sommige daarvan vindt u nergens anders.

Met behulp van de gratis versie van PicMonkey hebben we tekst toegevoegd aan de onderstaande foto en dat ging moeiteloos:

tekst aan beelden toevoegen met PicMonkey

Als aanvulling op het bewerken, kunt u met PicMonkey selfies en standaard “headshots” bijwerken tot in de puntjes voor uw online profiel. Voor een datingsite of een professionele netwerksite kunt u kleine lijntjes verzachten, wat kleur toevoegen, uw tanden witter maken… het is alsof u een gratis make-over krijgt zonder een bezoek aan een schoonheidsspecialist.

Dit is een schitterende app die het mogelijk maakt om heel creatief te zijn met afbeeldingen en toegevoegde tekst. Het vergt wat tijd om alle mogelijkheden van de app te ontdekken, neem dus even wat tijd om alles onder de knie te krijgen. Tot slot nog dit: als u afbeeldingen van hoge resolutie gebruikt, zult u ze misschien moeten verkleinen, omdat PicMonkey het beste werkt met 16 megapixels of minder.

Prijs: U kunt de standaardfuncties (incl. tekst toevoegen aan stockfoto's) gratis gebruiken. Om alle lettertypes te kunnen gebruiken, heeft u een “Royale”-account nodig. Dit account is de eerste 30 dagen gratis en vervolgens 4,99 dollar per maand of 33 dollar per jaar.

Pablo

pablo.buffer.com teksten aan foto's toevoegen
pablo logo

Pablo is een gratis beeldbewerker van Buffer, die het toevoegen van tekst aan afbeeldingen eenvoudig maakt. Met Pablo kunt u een afbeelding uploaden, tekst toevoegen en delen via Twitter, Facebook of Pinterest. Pablo past het formaat van uw afbeelding aan voor elk van de sociale netwerken die erdoor worden ondersteund, en u kunt Buffer gebruiken om het plaatsen van uw berichten in te plannen, en dat is allemaal gratis.

(De afbeelding kunt u ook opslaan voor gebruik op uw website, marketing of reclamemateriaal).

We hebben de volgende foto in hoge resolutie gemaakt met Pablo:

Pablo tekst toevoegen aan afbeeldingen

Pablo is een uitstekende aanvulling op Buffer, omdat u er tekst mee kunt toevoegen aan afbeeldingen en deze kunt inplannen voor plaatsing op de diverse sociale-mediaplatforms. Vooralsnog zijn de lettertypes nog beperkt tot een tiental keuzes, en de grootte van het lettertype is alleen in te stellen op small, medium en large.

Prijs: Gratis

BeFunky

befunky.com tekst aan stockfoto's toevoegen
befunky logo

Dit is echt funky – fantastische lettertypes, een heleboel ideeën en een gebruiksgemak waarmee u de hele dag wel tekst aan uw afbeeldingen zou willen toevoegen. BeFunky biedt net zoals Canva tutorials waarmee u niet alleen de functies voor het tekst toevoegen aan stockfoto's kunt gebruiken, maar ook de tools, zoals lippenstift, belichting en regenbogen. BeFunky is bedoeld voor het creatieve publiek met doe-het-zelf-tutorials voor posters, kunstzinnige ideeën en sjablonen voor kaartjes (hiermee kunt u veel geld besparen op trouwkaarten). Er is een ruim scala aan lettertypes (wij zijn fan van VeggieBurger en Let's Trace) die u naar keuze kunt aanpassen met kleuren, omtreklijnen, transparantie en grootte.

In nog geen drie minuten hebben we tekst aan de onderstaande afbeelding toegevoegd:

Befunky tekst aan foto's toevoegen

De interface is prettig en makkelijk te gebruiken. Het toevoegen van tekst aan afbeeldingen gaat met BeFunky zo simpel als wat. Een voordeel: het tabblad “geschiedenis” geeft een nieuwe dimensie aan “ongedaan maken” en “opnieuw uitvoeren”, zodat u kunt bijhouden wat u met uw afbeelding hebt gedaan en u kunt deze actie op elk moment ongedaan maken.

Prijs: Het basisprogramma is gratis te gebruiken en biedt voldoende mogelijkheden. Wie meer frames, effecten, stickers en sjablonen nodig heeft, kan kiezen voor het premium abonnement van $4,95 per maand of $25,95 per jaar.

Hoogste tijd om uw afbeeldingen van teksten te voorzien

Tekst toevoegen aan stockfoto's? Dankzij deze krachtige apps is er geen reden meer om geen tekst aan afbeeldingen toe te voegen. We zijn nieuwsgierig naar uw creaties, welke beeldbewerker u ook gebruikt. Download met onze Club Easy 200 afbeeldingen voor slechts €99 en ga aan de slag! Laat een link achter en deel uw creaties.

Krijg 300 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
95 dagen resterend

handige gratis tools
– 7 handige AI fototools die u absoluut niet mag missen!
– 19 achtergrond verwijderen tools voor ontwerpers
– De 10 beste beeld upscalers voor creatieve ontwerpers

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over een gratis programma voor het tekst toevoegen aan afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over een gratis programma voor het tekst toevoegen aan afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of een gratis programma voor het tekst toevoegen aan afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo