5 simpele tips voor vervoer en transport stockfoto’s

Transportfoto's zijn vooral toegespitst op het vervoermiddel, en niet zozeer op wat of wie er wordt vervoerd.

Van vrachtvervoer (cargo transport) tot personenvervoer en het openbare vervoer als woon-werkverkeer. Afbeeldingen van vrachtwagens en containerschepen en vrachtvliegtuigen, of van auto's, bussen, treinen, verkeersvliegtuigen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze foto's voor uw bedrijf en zakelijke activiteiten te gebruiken, en uiteraard is de ene afbeelding beter dan de andere. Lees hier alles over de praktische toepassingen van transport stockfoto's.

Waarvoor worden transport stockfoto's gebruikt?

Rechtenvrije stockfoto's worden gebruikt voor marketing op alle mogelijke media: websites, landingspagina's, advertenties, brochures, presentaties, video's, berichten op sociale media, en nog veel meer.

Transport stockfoto's zijn een fantastische hulp voor allerlei activiteiten, zoals de openbaar vervoersector, reisorganisaties en logistieke diensten. Deze laatste categorie heeft in het afgelopen jaar veel terrein gewonnen met de aanhoudende Coronavirus pandemie die e-commerce en online shopping en daarmee ook lokale bezorging en mondiale logistiek een boost geeft.

Overigens zijn er situaties waarin een transport stockfoto goed van pas komt, ook al houdt uw vakgebied er niet direct verband mee. Bijvoorbeeld om uw blogberichten tijdens de pandemie te illustreren, of om uw volgers op sociale media aan te sporen op een veilige manier gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Wat zijn de beste vervoer en transport stockfoto's?

Het gaat erom wat de ene vervoersafbeelding beter maakt dan de andere, en daarbij gaat het vooral om de overtuigingskracht van de foto's.

Dit zijn enkele van de beste transportfoto's voor 2021:

1. Up-to-date

transport afbeelding in auto
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

Achterhaalde foto's zijn funest voor marketing. Het maakt niet uit of het om een bestelwagen of een vrachtauto gaat, tenzij u bewust voor een vintage thema kiest, moet u foto's van moderne, actuele voertuigen gebruiken.

vervoer per fiets
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

En een oogje blijven houden op de toekomst kan geen kwaad! Onbemande voertuigen zoals drones en zelfrijdende auto's zien we tegenwoordig steeds meer. Door deze in uw beeldmateriaal op te nemen, kunt u aantonen dat u toekomstgericht bent. Interessant is dat fietsen zowel het voertuig van vroeger als van de toekomst zijn, aangezien het vervoer en transport steeds groener wordt.

2. Luchtopnamen

drone foto weg
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

Met drones is het mogelijk om vanuit de lucht prachtige luchtfoto's te maken, die adembenemend zijn.

Een personenauto op de weg ziet er van bovenaf bezien anders uit als deze bijvoorbeeld door een herfstbos. Het rastereffect van door auto's volgepakte straten in een van boven af naar beneden gericht perspectief kan fascinerend zijn.

3. Zorg ervoor dat er mensen op staan

Transport stockfoto's StockPhotoSecrets
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

Op transport stockfoto's hoeven niet per se mensen te staan, maar ze zijn meestal effectiever als er wel mensen op staan!

Foto's waarop mensen staan spreken meer aan en zijn herkenbaar, kies er daarom zoveel mogelijk voor.

4. Lange opname & time-lapse

Amsterdam centraal bewegende reizigers
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

Vervoer, transport en reizen is beweging. Logisch dat een opname met beweging van rijdende voertuigen of personen met een onscherpe belichting, erg in het oog springt.

Avond verkeer
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

Time-lapse opnamen, vooral in het donker of in stedelijk gebied, met de laserstraalachtige patronen die door de lichten van auto's worden gevormd, vormen een uitstekende keuze.

5. Iconen en illustraties

Transport iconen
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

Vector iconen (pictogrammen) en illustraties van transportconcepten zijn bijzonder geschikt om ontwerpen te personaliseren. U kunt de vervoerspictogrammen gebruiken in kaarten, om specifieke routes te markeren of reistijden aan te geven. Zij zijn ook goed geschikt voor apps.

Transport illustraties zijn een fantastisch hulpmiddel in infografieken (infographics), omdat ze uw boodschap kunnen versterken en uw ideeën zichtbaar kunnen maken.

Transport stockfoto's voor sectoren en evenementen

Transport stockfoto schip
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

Behalve de transport stockfoto's die we hebben besproken kunt u bij de beste beeldbanken uiteraard ook terecht voor afbeeldingen die zijn toegespitst op bijvoorbeeld containervervoer en specifieke transportmiddelen.

Luchtshow
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

De belangrijkste beeldbanken bieden ook foto's van bekende evenementen zoals vliegshows en Sail Amsterdam. Hiervoor kunt u ook terecht bij de beste Nederlandse beeldbanken.

Waar vind ik geweldige transport afbeeldingen?

In dit overzicht vindt u de beste online stockfotosites die wij adviseren voor het downloaden van professionele rechtenvrije transport stockfoto's in hoge resolutie.

Let op: Gratis afbeeldingen zijn niet geschikt voor commerciële doeleinden, omdat gratis licenties zoals Creative Commons minder veilig zijn dan een rechtenvrije licentie.
Meer informatie over het veilige gebruik van stockfoto's!

StockPhotoSecrets – een goedkope optie

StockPhotoSecrets logo

StockPhotoSecrets Shop heeft kwalitatief zeer goede foto's tegen betaalbare prijzen voor het midden- en kleinbedrijf. U vindt hier een mooie collectie foto's met een vervoersthema! De in dit artikel gebruikte afbeeldingen zijn hier goede voorbeelden van.

Shutterstock – alle mogelijke afbeeldingen

Shutterstock logo

Shutterstock is de allergrootste aanbieder van stockfotografie die alle mogelijke thema's aansnijdt, met een keuze uit vele miljoenen vervoer en transport gerelateerde afbeeldingen. Deze fotosite is ook in Nederland bijzonder populair bij zowel particulieren als bedrijven.

iStock – het alternatief voor het topsegment

iStock logo

iStock onderscheidt zich door een uitgebreide collectie die zowel budgetfoto's als exclusieve foto's van hoge kwaliteit te bieden heeft. In beide categorieën zult u veel transportfoto's vinden! Het perfecte adres voor beeldmateriaal uit het topsegment.

Adobe Stock – een aanbieder voor trendy afbeeldingen

Adobe Stock logo

Adobe Stock is een stockfotoservice door Adobe ontwikkeld die zich richt op actuele creatieve content. U kunt hier de meest actuele en inspirerende transport stockfoto's vinden.

123RF – goedkope en gevarieerde stockfoto's

123rf logo

123RF is in 2005 in Maleisië opgericht en nu één van ‘s werelds grootste beeldbanken en ook in Nederland erg in trek. De webshop is overzichtelijk ingedeeld, zodat u snel en makkelijk de juiste foto's kunt vinden. Bijzonderheden zijn een 100% retourgarantie en een onbeperkte oplage.

Photocase – foto's met een artistieke twist

Photocase logo

Photocase is een Duitse stockfotosite vol met artistieke, ludieke en zorgvuldig samengestelde afbeeldingen. De transportfoto's zijn uniek en nergens anders verkrijgbaar!

Conclusie

We hebben de beste beeldbanken voor vervoer en transport stockfoto's in dit artikel weergegeven. StockPhotoSecrets, Shutterstock, iStock, Adobe Stock en 123RF bieden goedkope foto's, vectoren en video's aan. Bij Photocase koopt u uniek afbeeldingen met een artistieke twist. Behalve de goedkope afbeeldingen bieden deze beeldbanken nog tal van andere voordelen – een beeld upscaler, programma's voor het bewerken van vectoren en andere diensten zoals Adobe Illustrator.

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€0,49

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€0,21

Maandelijks

1 jaar

123RF logo

750 per dag

€0,24

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€0,23

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

We zijn nieuwsgierig naar de manier waarop u transport stockfoto's in uw projecten gebruikt!

OOK UIT DEZE SERIE
– 5 visuele tips voor industriële stockfoto’s!
– Wat zijn de beste technologie afbeeldingen?
– Waar koop ik de beste educatie en onderwijs stockfoto’s?

Hoofdafbeelding: Copyright van Stephan Kelle/Photocase.com; dispo/Photocase.com; Katinka Tulpenzwiebel/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's