Maak kennis met unieke stockfoto’s – ze zijn fantastisch!

Als u denkt dat stockfoto's goedkope uitziende, onrealistische afbeeldingen zijn waar niemand zich mee kan identificeren, dan is dat heel begrijpelijk. Vroeger zagen ze er inderdaad zo uit. Hoewel het stereotype van de “te gemaakte” stockfoto nog steeds bestaat, kunt u bij Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock fantastische unieke stockfoto's krijgen die hip, verfrissend en niet alledaags zijn.

Het nieuwe tijdperk in de wereld van stockfoto's – bekijk hier onze overzichten met de schitterende fototrends van 2019, 2020 en 2023 – richt zich al enkele jaren op moderne en aansprekende afbeeldingen. Deze trendy foto's passen in elk ontwerp voor zowel commerciële als niet-commerciële toepassingen, zoals duidelijk naar voren komt als we kijken naar de meest gedownloade afbeeldingen.

Maar wat is de beste beeldbank voor het downloaden van actuele bruikbare afbeeldingen voor commerciële doeleinden waartoe deze unieke stockfoto's behoren vinden? Wat zijn unieke stockfoto's? En waarom zou u ze gebruiken? We zullen al deze vragen beantwoorden!

Ontdek de unieke afbeeldingen van Photocase en vul hieronder uw zoekterm in. De zoekfunctie zal dan de zoekresultaten filteren en alleen de beste foto's tonen.


 

Waarom unieke rechtenvrije foto's?

www.photocase.com homepage

Copyright: nanihta / photocase.com

Bij sommigen klinkt de term “unieke stockfoto” bijna als een tegenstrijdigheid. Alle standaard stockfoto's lijken toch op elkaar en herhalen toch steeds weer dezelfde compositie en gelaatsuitdrukkingen van de modellen? Nee, dat is dus niet het geval. Dat was vroeger.

Tegenwoordig zijn er online fantastische beeldbanken te vinden met enorme collecties afbeeldingen die u met slechts een enkele muisklikken kunt bekijken en tegen zeer scherpe prijzen kunt kopen en downloaden.

Bovendien doen de meeste stocksites hun best om de collecties actueel, trendy en commercieel interessant te houden. Hoewel er nog steeds clichématige stockfoto's bestaan, zijn de meeste foto's nu veel moderner en natuurlijker.


Unieke stockfoto's – Wat zijn dit voor soort foto's?

Alle grote spelers in de stockfotografie richten zich op de hipste fototrends – authentieke stockfoto's en bizarre afbeeldingen. Ze bieden professionele foto's van topkwaliteit aan die u kunt downloaden en gebruiken. Ondanks alle inspanningen hebben veel beeldbanken en fotografen de neiging om dezelfde populaire thema's te belichten met vergelijkbare composities en concepten. Deze beelden zijn misschien actueel en professioneel, maar ze lijken ook op elkaar.

Unieke stockfoto's zijn, zoals de naam al aangeeft, afbeeldingen die zich onderscheiden. Het zijn a-typische foto's, het soort beelden waarvan u niet zou verwachten dat ze als stockfoto's verkocht zouden worden. Een andere visie op een populair onderwerp, een opname van een zeer ongebruikelijk thema, een eenvoudige compositie met verschillende modellen en/of locaties. Hierdoor onderscheiden deze schittertende afbeeldingen die er niet als stockfoto's uitzien… en dat maakt ze uniek.

Photocase unieke afbeeldingen

Copyright 2017 nanihta / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Waar kan ik deze unieke rechtenvrije afbeeldingen kopen?

Het unieke karakter houdt een veel beperktere verkrijgbaarheid in. Maar u hoeft geen grote hoeveelheden gewone stockfoto's door te spitten om die zeldzame, unieke stockfoto te vinden! Vanzelfsprekend hebben de meeste grote beeldbanken hier en daar unieke foto's, maar er is één stockfotobureau dat niet alleen gespecialiseerd is in unieke stockfotografie, maar er ook nog eens in uitblinkt. Dit is de beste website voor het kopen van unieke stockfoto's.

Photocase – Unieke stockfoto's in Berlijnse stijl

www.photocase.com homepage

Photocase is een overzichtelijke site met een grote collectie unieke foto's die de moderne, frisse, jeugdige en sprankelende Berlijnse stijl ademen. Deze beeldbank is al lang gespecialiseerd in prachtige professionele foto's van uitstekende kwaliteit. Met veel ervaring in de grafische sector hebben ze een goede reputatie opgebouwd in de stockfotomarkt. Geen wonder dat ze hoog genoteerd staan in de lijst met beste premium stockfotosites!

De collectie van Photocase wordt bewust klein en overzichtelijk gehouden, omdat dit een strak en kwalitatief hoogstaand curatieproces mogelijk maakt. De foto's hebben een artistieke uitstraling, zijn onconventioneel en brengen actuele onderwerpen in beeld, bijv. diversiteit en hipsters.

Deze foto's zijn perfect voor Facebook en Instagram, maar ook voor alle ontwerpen bestemd voor specifieke groepen als de Generatie Z en Millenials.

Photocase beeldcollecties

U kunt deze unieke rechtenvrije foto's on demand (geen abonnement beschikbaar) kopen. De prijs varieert van € 13,- tot € 38,- per foto, afhankelijk van het formaat van de afbeelding. Maar de prijzen van Photocase zijn nog voordeliger als u pakketten met veel credits koopt. Er zijn pakketten van 25 tot 1000 credits, waarmee u respectievelijk 5 tot 200 foto's kunt downloaden. Zo bespaart u tussen de € 12,- en maar liefst € 1125,-.

Sterker nog, als u onze exclusieve Photocase kortingscode gebruikt, dan profiteert u van 5 GRATIS credits plus 10% korting op uw aankoop! Prachtige foto's die in een hoge resolutie kunnen worden gedownload. Alle foto's van deze beeldbank zijn van een constante kwaliteit en de prijs per afbeelding is interessant. Dat is een win-win situatie en daarom is deze beeldbank een absolute aanrader.


Waarom unieke fotografie voor uw projecten gebruiken?

Om een lang verhaal kort te maken: om op te vallen in de grijze massa moet u mooie foto's en uniek materiaal van professionele fotografen gebruiken. Gebruik van dit beeldmateriaal is een heel simpele manier om uw website, advertentie, nieuwsbrieven, social media post of een ander ontwerp onder de aandacht van uw doelgroep te brengen.

Nog een interessante factor is dat unieke afbeeldingen en illustraties u kunnen helpen bij het vormgeven van uw merkimago en de manier waarop u met uw cliënten, klanten of volgers communiceert.

Weet waar unieke stockfoto's en illustraties voor staat: een stereotype doorbreken, out-of-the-box denken, ongekende schoonheid, de moderne samenleving…. Zijn deze perspectieven iets voor uw bedrijf, merk of organisatie, dan moet u zeker unieke stockfoto's voor uw ontwerpen en projecten gebruiken.

Photocase unieke stockfoto's

Copyright: gregepperson / Photocase.com


Gebruik unieke stockfoto's al uw projecten!

U hebt nu kennisgemaakt met een uniek stockfotoconcept en u kunt zelf bepalen hoe en waar u deze wilt inzetten om de waarde in uw ontwerpen naar een hoger plan te tillen.

PHOTOCASE IS OOK UW SPECIALIST VOOR

Gebruik unieke en kwalitatief goede foto's voor al uw online marketing activiteiten. Ze brengen uw bedrijf origineel in beeld en laten een onvergetelijke indruk achter.

Kijk dus even bij Photocase voor fantastische en voordelige unieke foto's voor commercieel gebruik:

Unieke beelden – Veel gestelde vragen

Hoe kan ik afbeeldingen bewerken?

Canva en Envato Elements bieden abonnementen aan om beeldmateriaal te kunnen wijzigen en te verbeteren. Het premium abonnement Canva Pro biedt meer dan 100 miljoen stockfoto's, grafische templates en diverse tools voor het bewerken van het beeldmateriaal (o.a. voor het verwijderen van achtergronden, het verbeteren van kleuren en het toevoegen van tekst).

U kunt de fantastische foto's, templates en tools van Canva Pro nu 45 dagen gratis testen. Klik op de onderstaande banner, registreer u met uw e-mailadres en ga gratis met deze unieke stockfoto's en bewerkingsprogramma's aan de slag.

Canva Pro 45 dagen gratis! Probeer alle functies op de website van Canva!

Waarom voorzichtig zijn met gratis afbeeldingen?

Het gebruik van gratis afbeeldingen die u bij gratis stockfoto websites kunt downloaden is niet aan te raden. Allereerst zijn veel gratis stockfoto's niet in een hoge resolutie te downloaden. Een andere reden waarom gratis foto's (tenzij het uw eigen foto's zijn) niet geschikt zijn voor commercieel gebruik, is dat er vaak een Creative Commons licentie wordt gehanteerd – meestal een Creative Commons Zero licentie.

Weet u niet hoe Creative Commons werkt? Kies dan gewoon voor één van de bekende betaalde beeldbanken waarvan u de downloads van foto's en videoclips veilig kunt gebruiken.

Welke gratis stockfoto's kan ik gratis gebruiken?

De meeste sites met abonnementen en pakketten voor het downloaden van afbeeldingen in een hoge resolutie bieden de mogelijkheid om hun beeldmateriaal eerst te proberen. Shutterstock, iStock en Adobe Stock hebben proefabonnementen waarmee u 10 gratis afbeeldingen kunt downloaden. Ook als u besluit om het proefabonnement niet te verlengen, mag u de gratis foto's blijven gebruiken – ook voor uw website, advertenties en online marketing.

Klik op de de banners hieronder en ontvang gratis stockfoto's:

Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
32 dagen resterend
Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
32 dagen resterend

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over unieke afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over unieke afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of unieke afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo