Maak kennis met unieke stockfoto’s – ze zijn fantastisch!

Als u denkt dat stockfoto's goedkope uitziende, onrealistische afbeeldingen zijn waar niemand zich ooit mee zou kunnen identificeren, dan is dat heel begrijpelijk. Vroeger zagen ze er inderdaad zo uit. Hoewel het stereotype van de “te gemaakte” stockfoto nog steeds bestaat, hebben unieke stockfoto's hun intrede in de stockfotografie gedaan, met hip, verfrissend en niet alledaags beeldmateriaal.

Het nieuwe tijdperk in de wereld van stockfoto's – bekijk hier onze overzichten met schitterende fototrends van 2019, 2020 en 2021 – richt zich al een aantal jaren op modernere en treffender afbeeldingen. Deze trendy foto's passen in elk ontwerp voor zowel commerciële als niet-commerciële toepassingen, zoals duidelijk naar voren komt als we kijken naar de meest gedownloade afbeeldingen.

Maar waar kunt u dit geweldige aanbod van actuele, aansprekende afbeeldingen waartoe deze unieke stockfoto's behoren vinden? Wat zijn unieke stockfoto's? En waarom zou u ze gebruiken? We zullen al deze vragen beantwoorden!


Photocase unieke stockfoto's

Copyright: nanihta / photocase.com

 

 

Waarom unieke stockfoto's?

Bij sommigen klinkt de term “unieke stockfoto” bijna als een tegenstrijdigheid. Alle stockfoto's lijken toch op elkaar en herhalen toch steeds weer dezelfde compositie en gelaatsuitdrukkingen van de modellen? Nee, dat is dus niet het geval. Dat was vroeger.

Tegenwoordig zijn er via internet fantastische beeldbanken te vinden met enorme collecties afbeeldingen die u met slechts een enkele muisklikken kunt bekijken en tegen zeer scherpe prijzen kunt kopen en downloaden. Bovendien doen de meeste van deze microstocksites hun uiterste best om hun collecties actueel, trendy en commercieel interessant te houden. Hoewel er nog steeds clichématige stockfoto's bestaan, zijn de meeste foto's uit hun collecties veel moderner en natuurlijker van stijl. Bekijk onze lijst met de beste stockfoto websites en ontdek de mogelijkheden!


Unieke stockfoto's – Wat zijn dat eigenlijk?

Terwijl alle grote spelers in de stockfotografie zich online richten op de hipste fototrends – zoals de altijd verfrissende stijl van authentieke stockfoto's en bizarre afbeeldingen – en professionele foto's van topkwaliteit leveren die u kunt downloaden en gebruiken, is het toch nog steeds gebruikelijk dat de meeste fotobureaus en fotografen de neiging hebben om dezelfde populaire thema's te belichten, soms nog steeds met vergelijkbare composities en concepten. Dus, hoewel ze actueel, herkenbaar en professioneel zijn, lijken deze afbeeldingen nogal op elkaar.

Unieke stockfoto's zijn, zoals de naam al aangeeft, afbeeldingen die zich onderscheiden van de rest door hun uitzonderlijkheid. Het zijn atypische foto's, het soort beeldmateriaal waarvan u niet zou verwachten dat ze als stockfoto's verkocht zouden worden, en die in de regel meer kunstzinnigheid uitstralen. Een andere visie op een populair onderwerp, een opname van een zeer ongebruikelijk thema, een eenvoudige compositie met verschillende modellen en/of locaties…. u begrijpt het punt. Hierdoor kenmerken bepaalde schittertende afbeeldingen die geen stockfoto zijn zich van de rest… en dat maakt ze uniek.

Photocase unieke afbeeldingen

Copyright 2017 nanihta / Photocase, alle rechten voorbehouden.


Waar kan ik deze unieke stockfoto's kopen?

Het concept van het unieke karakter houdt een veel beperktere verkrijgbaarheid in. Maar u hoeft geen grote hoeveelheden gewone stockfoto's door te spitten om die zeldzame, unieke stockfoto te vinden! Vanzelfsprekend hebben de meeste grote, hypercommerciële beeldbanken hier en daar unieke foto's, maar er is één stockfotobureau dat niet alleen gespecialiseerd is in unieke stockfotografie, maar er ook nog eens in uitblinkt. Uiteraard is dit het adres bij uitstek om unieke stockfoto's te kopen.


Photocase – Unieke stockfoto's in Berlijnse stijl

www.photocase.com homepage

Photocase is gevestigd in Duitsland, en hun collectie beeldmateriaal is sterk bepaald door de moderne, frisse, jeugdige en sprankelende Berlijnse stijl. Deze beeldbank is gespecialiseerd in unieke stockfoto's, al lang voordat deze beelden cool of trendy waren, het is het grootste voordeel van hun merk, en het werkt. Met meer dan een decennium ervaring in de grafische sector, hebben ze een uitstekende reputatie opgebouwd en een goede positie in de stockfotomarkt. Geen wonder dat ze hoog genoteerd staan in onze lijst met beste premium stockfotosites! Voor meer informatie, zie onze testrapport van Photocase.

De collectie van Photocase wordt bewust klein en overzichtelijk gehouden, omdat dit een zeer strak en kwalitatief hoogstaand curatieproces mogelijk maakt. De foto's hebben een zeer sterk artistieke uitstraling, zijn uiterst onconventioneel en behandelen onderwerpen die in onze tijd heel actueel zijn, zoals diversiteit, gendergelijkheid, natuurlijke schoonheid, hipsters en andere. Dit zijn de perfecte foto's voor onder meer posts en verhalen op Instagram, maar ze zijn eveneeens uitstekend te gebruiken in alle ontwerpen gericht op jonge leeftijdscategorieën. Bekijk de mooie afbeeldingen die we bij dit artikel hebben geplaatst en zie ook deze prachtige selectie unieke stockfoto's die we speciaal voor u hebben samengesteld en de beste foto's van Photocase!

Photocase beeldcollecties

U kunt deze unieke rechtenvrije foto's op aanvraag kopen, waarbij de kosten per stuk tussen de €13,- en €38,- bedragen, afhankelijk van de grootte. Maar u kunt ook op bulk-aankopen besparen door het kopen van pakketten met veel credits, waarmee u tegen lagere tarieven meer foto's kunt downloaden. Er zijn pakketten van 25 tot 1000 credits, waarmee u respectievelijk 5 tot 200 foto's kunt kopen, en daarmee bespaart u tussen de €12,- en maar liefst €1125,- op de prijs op aanvraag.

Sterker nog, als u onze exclusieve Photocase kortingscode gebruikt, dan profiteert u van 5 GRATIS credits plus 10% korting op uw aankoop! Unieke stockfoto's, en dat tegen de goedkoopste prijs. Dat is een win-win situatie.


Waarom unieke stockfotografie voor uw projecten gebruiken?

Om een lang verhaal kort te maken: om op te vallen in de grijze massa! Zeldzame, ongewone afbeeldingen – die toch nog steeds artistiek, aantrekkelijk en professioneel zijn – is een heel simpele manier om uw website, advertentie, social media post of een ander ontwerp onder de aandacht van uw publiek te brengen en ook onvergetelijk te maken.

Nog een interessante factor is dat een unieke stockfoto u kan helpen bij het vormgeven van uw merkimago en de manier waarop u met uw cliënten, klanten of volgers communiceert.

Weet waar een unieke stockfoto voor staat: een stereotype doorbreken, out-of-the-box denken, ongekende schoonheid, de moderne samenleving…. Zijn deze perspectieven iets voor uw bedrijf, merk of organisatie, dan moet u zeker unieke stockfoto's voor uw ontwerpen en projecten gebruiken.

Photocase unieke stockfoto's

Copyright: gregepperson / Photocase.com


Gebruik unieke stockfoto's al uw projecten!

U hebt nu kennisgemaakt met een uniek stockfotoconcept en u kunt zelf bepalen hoe en waar u deze wilt inzetten om de waarde in uw ontwerpen naar een hoger plan te tillen.

PHOTOCASE IS OOK UW SPECIALIST VOOR

Zowel voor uw Instagram-profiel of Instagram-post, social media berichten, beeldmateriaal voor uw nieuwe Google-advertentie, achtergrondfoto's voor uw website of blog of een ander project dat u in gedachten heeft, kan het gebruik van deze atypische en creatieve foto's u helpen met het vergroten van het bereik en het potentieel van uw werk.

Kijk dus even bij Photocase voor fantastische en voordelige unieke afbeeldingen!

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo