Waar koop ik onroerend en vastgoed afbeeldingen?

Iedere makelaar, projectontwikkelaar en onroerend goed makelaar weet dat de makelaardij sterk visueel is ingesteld en dat marketing van onroerende goederen hoge kwaliteit, specifieke en overtuigende vastgoed afbeeldingen vereisen om potentiële kopers te overtuigen.

Uiteraard kunt u van elk te koop staand pand foto's opvragen bij de eigenaren en makelaars, maar dat is niet voldoende om uw diensten met succes aan te prijzen, en meestal kunnen ze ook niet voor marketingdoeleinden worden gebruikt.

Waarom zijn deze foto's niet toereikend? Omdat kopers meer nodig hebben dan alleen een aantal foto's van de aangeboden huizen om te besluiten een woning te gaan bezichtigen, en zowel zij als de verkopers hebben veel meer nodig om te beslissen u als hun tussenpersoon in te schakelen. Factoren zoals locatie, waar de scholen zich bevinden, in de buurt van het centrum, en ook de lifestyle van de buurt zijn belangrijke factoren voor kopers. En beide partijen moeten weten hoe professioneel en competent u bent in uw werk.

Maak gebruik van vastgoed stockfoto's, afbeeldingen van professionele kwaliteit met een vastgoedconcept, die u direct kunt downloaden en commercieel kunt gebruiken met een rechtenvrije licentie.

TIP
De meest inspirerende interieur foto's voor betere verkoopresultaten!

We zullen u uitleggen waar u de beste onroerend goed foto's vindt en hoe u ze kunt gebruiken om uw marketingactiviteiten te versterken.

7 beste websites voor vastgoed afbeeldingen

Laten we meteen tot de kern komen! Hier is een overzicht van de 7 beste beeldbanken voor vastgoed afbeeldingen tegen zeer scherpe prijzen en een flexibele rechtenvrije licentie voor commercieel gebruik.

Op deze websites is het zoeken naar afbeeldingen heel simpel: u typt een trefwoord in op een zoekbalk en drukt op enter om duizenden afbeeldingen te vinden.

BONUS: Bij de meeste beeldbanken kunt u ook stockvideo's kopen, die de nieuwste trend zijn voor marketing in alle sectoren. Ontdek de geweldige Nederlandse luchtopnames van prachtige vastgoedobjecten!

StockPhotoSecrets

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

StockPhotoSecrets is perfect geschikt voor onafhankelijke makelaars en kleine vastgoedbedrijven, omdat het goedkope, professionele vastgoed stockfoto's heeft. De 99club geeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om een jaar lang 200 afbeeldingen te downloaden voor slechts €99, zodat u een heel jaar lang voor een spotprijs voldoende beeldmateriaal heeft!

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
8 dagen resterend

Photocase

www.photocase.com homepage

Photocase is een stockfotosite uit Duitsland met een mooie collectie vastgoed afbeeldingen in een meer artistieke, ludieke en unieke stijl. Is dit uw stijl, dan vindt u hier veel interessante foto's.

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Shutterstock

www.shutterstock.com/nl/ homepage

Shutterstock is de absolute top op het gebied van commerciële stockafbeeldingen met de grootste collectie over alle mogelijke onderwerpen. Bent u werkzaam in het commerciële vastgoed en heeft u steeds actuele beelden nodig, dan is een abonnement van Shutterstock zeker iets voor u.

Ontvang nu 15% korting op abonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock! Tijdelijke aanbieding!
Krijg deze maand 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.

iStock

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock wordt gewaardeerd om de uitgebreide collectie die zowel voordelige als high-end premium foto's heeft. Zoekt u een commercieel getinte maar minder gangbare vastgoed foto's voor uw marketingcampagne, dan is dit het adres waar u ze kunt vinden tegen betaalbare prijzen.

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

Adobe Stock 

stock.adobe.com/nl/ homepage

Adobe Stock is een beeldbank die helemaal is geïntegreerd in Photoshop en alle andere Adobe Creative Cloud-apps. U vindt er vastgoed afbeeldingen in hoge resolutie en deze service is ideaal als u graag werkt met Adobe-tools voor grafische ontwerpen.

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
8 dagen resterend

123RF

https://nl.123rf.com/ homepage

123RF heeft een groot aanbod aan stockfoto's die u op meerdere manieren kunt kopen, met inbegrip van een groot aantal foto's van onroerend goed die u meteen kunt gebruiken voor uw marketingactiviteiten.

Profiteer nu als nieuwe klant van 20% korting op alle 123RF beeldabonnementen!

Dreamstime

https://nl.dreamstime.com/ vastgoed afbeeldingen

Dreamstime is een website voor stockfoto's die uitstekende service aan haar klanten biedt en veel afbeeldingen heeft met onroerend goed als thema die u zowel met een abonnement als met credits kunt kopen.

4 gratis stockfotosites met vastgoed afbeeldingen

Wie van gratis producten houdt, heeft waarschijnlijk zijn ogen al laten vallen op sites die gratis stockfoto's aanbieden. Maar besef wel dat de meeste van deze sites u juridisch in de problemen kunnen brengen!

Zoals u weet, is onroerend goed veelal particulier eigendom. De eigenaren hebben het recht om te bepalen wie en hoe hun foto's mogen gebruiken. Wat het gebruik van foto's betreft, moeten zij een document ondertekenen waarin zij toestemming geven om hun bezit te gebruiken.

Gratis fotosites doen vaak geen onderzoek naar de vraag of dergelijke documenten zijn ondertekend en bijgevoegd. De kans is dus groot dat die mooie foto van een nieuw huis die u gedownload heeft van een gratis fotosite, niet is vrijgegeven voor commercieel gebruik en dat u uiteindelijk wordt aangeklaagd door de eigenaar voor onrechtmatig gebruik. Dat is niet bepaald wat u wilt bij het creëren van marketingmateriaal!

Mocht u deze keer toch gratis afbeeldingen moeten gebruiken, dan vindt u in dit overzicht de meest betrouwbare sites met gratis stockfoto's. Uiteraard kunt u ook kiezen voor één van de gratis proefabonnementen (deze kunt u vrijblijvend opzeggen).

PikWizard

https://pikwizard.com/

PikWizard is een gratis service van WaveBreak Media – een bedrijf dat premium stockmedia produceert. De meeste beelden worden gemaakt door hun getalenteerde, professionele fotografen en zijn gratis te verkrijgen op basis van een op maat gemaakte licentie.

Unsplash

https://unsplash.com/

Unsplash is een ontzettend populaire community voor fotografie waarop afbeeldingen gratis kunnen worden gedownload. Omdat het platform dient als etalage voor beginnende kunstenaars, is de kwaliteit van de afbeeldingen uitstekend.

Pexels 

https://www.pexels.com/

Pexels is een website met gratis foto's, waarvan een groot aantal met een aangepaste licentie voor gratis gebruik, inclusief een zoekfunctie waarmee u heel gemakkelijk de perfecte foto kunt vinden.

Pixabay

https://pixabay.com/

Pixabay biedt gratis foto's aan die door gebruikers zijn aangeleverd en die door hen zijn gecontroleerd op kwaliteit en rechtmatigheid.

Waarom stockfoto's voor vastgoed marketing kopen

De markt voor onroerend goed, met zijn pieken en dalen, is een zeer concurrerende sector. Daarom is er om succesvol te zijn veel meer nodig dan alleen een goede agent of makelaar. Om uw diensten of uw bedrijf goed te verkopen moet u elk mogelijk instrument in uw arsenaal, van traditionele middelen zoals billboards, reclameborden, en pennen, tot de moderne mogelijkheden zoals sociale media, onroerend goed websites, online advertenties, e-mail nieuwsbrieven en blogs.

Voor al deze media zijn overtuigende foto's nodig – marketing is erg visueel gericht – waarvoor een fotograaf inhuren veel geld zou kosten. Daarom zijn stockfoto's de perfecte oplossing voor het beeldmateriaal dat u nodig hebt zonder dat u daarvoor een vermogen hoeft uit te geven of onnodig veel tijd kwijt bent.

Uiteraard zullen er uitzonderingen zijn. Als u nieuwe woningen op de markt wilt brengen en promoten, zullen de huiseigenaren en makelaars foto's van de woningen verstrekken (of zij zullen u inhuren als u fotodiensten aanbiedt). Maar de kans is klein dat ze u toestemming zullen geven om foto's van hun woonkamers of close-ups van hun schilderwerk te gebruiken voor uw persoonlijke marketingdoeleinden.

In de stockfotografie vindt u authentieke, moderne en prachtige beelden om elk aspect van zakelijke promotie onder de aandacht te brengen: conceptuele afbeeldingen ter illustratie van de belangrijkste factoren bij het kopen, verkopen of verhuren van een nieuw huis, infografieken met professionele tips voor vastgoedinvesteringen, spontane foto's van vriendelijke makelaars en charmante jonge stellen die een huis bezichtigen. U kunt zelfs pictogrammen voor onroerend goed en uithangborden voor de verkoop van onroerend goed downloaden!

Rechtenvrije stockfotografie is een absolute goudmijn voor verkopers van onroerend goed om aantrekkelijke en effectieve beelden te maken die leiden tot meer leads en klanten en uiteindelijk tot meer transacties.

Hebt u vastgoed afbeeldingen gebruikt? Welke stijl is voor u het meest succesvol gebleken? Dat zouden we graag willen weten!

TIPS!

Image © Jakub Krechowicz – Fotolia.com

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo