De beste zakelijke stockfoto’s voor slimme marketing!

Zakelijke stockfoto's zijn een veelzijdige en interessante subcategorie binnen de populaire categorieën in de stockfotografie − lifestyle afbeeldingen, ofwel foto's van mensen. Zowel uitgevers en bloggers als kleine en grote bedrijven, iedereen is op één of andere manier “in business”, en uiteindelijk moet hun visuele content dat weerspiegelen.

Wanneer we het hebben over “zakelijke stockfoto's”, dan denkt u misschien aan tenenkrommende foto's van blanke mannen in sjieke kostuums met een ongemakkelijke pose en een niet natuurlijke glimlach. Maar er is goed nieuws! Zakelijke foto's en illustraties hebben al lang niet meer die saaie clichés die niet echt zakenmensen en werkomgevingen weergeven en die gericht zijn op een echtere en meer realistische stijl.

Tegenwoordig zijn de beste zakelijke stockfoto's modern, inclusief, dynamisch en representatief. We zullen u enkele tips geven hoe u zakelijke foto's kunt herkennen en waar u ze kunt vinden om echt aansprekende zakelijke beelden te creëren!

Gedateerde en trendy zakelijke stockfoto's
Image copyright: Ingram Image / Stockphotosecrets.com, alle rechten voorbehouden

Heeft u weinig tijd en wilt u snel de beste zakelijke foto's, vectoren en illustraties vinden? Gebruik dan onze zoekfuncties voor afbeeldingen, met behulp van één van de hieronder voorgestelde trefwoorden, of gebruik uw eigen trefwoorden!Dit zijn een aantal suggesties van trefwoorden voor het vinden van foto's en video's die een zakelijke sfeer ademen:


De beste zakelijke stockfoto's van 2024

Als u een nieuwe workflow management tool promoot, betekent dit dat u ook tips voor snel task management op social media kunt plaatsen. U kunt ook voor uw onderneming rekruteren en advertenties plaatsen waarmee u de juiste kandidaten kunt aantrekken. Daarvoor heeft u beslist foto's in hoge resolutie nodig, want afbeeldingen voor social media vormen de goedkoopste manier om uw marketing te doen en uw intenties over te brengen.

Zodra u de kunst van het creëren van beeldmateriaal met stockfoto's onder handen neemt, is dit het moment om zelf de foto's te selecteren die u wilt gaan gebruiken.

Als stelregel geldt dat u zich moet realiseren wat de beste afbeeldingen voor uw marketingdoeleinden zijn, in dit geval gaan we echter de belangrijkste aspecten aangeven om de beste en interessantste beelden die een zakelijke indruk geven te selecteren op basis van de fotografie trends 2024.


Thuiswerken: Zaken doen tijdens de pandemie

Zoom meeting zakelijke stockfoto's
Copyright davidpereiras / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Terwijl de wereldwijde Covid-pandemie19 (ook wel Coronavirus genoemd) zich voordoet en bijna de hele wereld zich op allerlei niveaus van quarantaine of isolement bevindt, werkt een groot deel van de beroepsbevolking vanuit eigen huis. Vandaag de dag is het thuiskantoor de trend geworden, en er zijn talloze geweldige, authentieke foto's die dit in beeld brengen. Bekijk ons overzicht van 8 positieve visuele concepten waarmee u de pandemie in beeld kunt brengen.


Diversiteit van het team

Inclusiviteit en diversiteit vormen opkomende visuele trends. Dat betekent voor zakelijke afbeeldingen dat er mensen van allerlei afkomst te zien zijn. Teams met een grote diversiteit behoren tot de meest populaire afbeeldingen, hoewel er ook een aantal andere aspecten van inclusie zijn die u in aanmerking moet nemen.

vrouw met hoofddoek kijkt met glimlach in de camera
Copyright Aleksandra Suzi / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Omdat vrouwen aan beide zijden van de markt een sterke positie innemen, is gestileerde stockfotografie de beste manier om onderneemsters te representeren en om vrouwen visueel aan te spreken.

man met een beperking werkt in een werkplaats - zakelijke stockfoto's
Copyright Goran Bogisevic / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Mensen met een beperking zijn met de dag meer op de werkvloer zichtbaar, en er is een groeiende vraag naar zakelijke stockfoto's waarop ook mensen met een beperking te zien zijn.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden.


Doe die stropdas af en maak het echt

Photocase zakelijke stockfoto's brainstormen
Copyright Mego-studio / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

We zeiden het al, vergeet die stramme en strak geposeerde foto's van mensen op hun werk. Authentieke stockfotografie is al jaren de sleutel tot succes.

Zoek naar beeldmateriaal waarbij de modellen op realistische wijze werken, met elkaar of met hun werkinstrumenten. Dit houdt in dat er geen onhandige handdrukken en krachtig gekruiste armen meer nodig zijn, maar juist van brainstormsessies en professionals die in hun element zijn.

Minstens zo belangrijk is dat u de kostuums in de kast laat hangen. Ook voor kantooromgeving foto's is personen die casual gekleed zijn een veel betere keuze dan formeel uitziende mensen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Wie een advocatenkantoor vertegenwoordigt, kiest voor modern formeel en als het gaat om een artistiek atelier, dan past ook een met verf besmeurde overall.


Out of Office

ontspannen werkruimte met jonge mensen in makkelijke stoelen
Copyright criene / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Evenals “zakelijke foto's” als eerste de gedachte oproepen aan stijve mannen in kostuum, gaat dit ook op voor zakelijke thema's in kantooromgevingen. En dat was vroeger soms het geval, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Startende ondernemers zijn een van de productiefste en populairste thema's in de stockfotografie en hun werkomgevingen worden gevormd door een scala van weelderige tuinen tot nette minimalistische kantoren en alles wat zich daartussenin bevindt.

bovenaanzicht laptop op werktafel met koffie
Copyright SianStock / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Bovendien omvatten de huidige media en communicatie veel meer zakelijke aspecten en zou uw beeldmateriaal daarop in moeten spelen. Workshops, etalages, beursstands, markten… allemaal kunnen ze worden vertegenwoordigd.

4 jonge mensen in een ontspannen werksfeer
Copyright criene / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Succesvolle start-ups

zakelijk overleg met collega's in kantoor
Copyright kastoimages / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

De afgelopen jaren hebben we de opkomst van de starters gezien, met name op technologisch gebied. Deze nieuwe, jonge, sterk op groei gerichte en productspecifieke ondernemingen hebben de zakelijke wereld en de lifestyle naar een visuele stijl getild. De vorige punten (informele omgeving en dresscode, onconventionele werkruimtes en divers personeel) zijn overigens sterk gerelateerd aan het typische startscenario.

jonge ondernemers in ontspannen setting op laptop aan het werk
Copyright criene / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Van hipster afbeeldingen tot creatief ingerichte kantoorruimtes en alles wat aan millennials gerelateerd is, zijn zakelijke afbeeldingen die de start-up sfeer weergeven onmisbaar.


Uitstekende beeldbanken voor zakelijke stockfoto's

Nu u weet wat u moet zoeken, is het zaak om te weten waar u moet zoeken. Zakelijk, zoals wij al zeiden, is een zeer populair thema in de stockfotografie en zodoende worden door de meeste beeldbanken op zijn minst enkele beelden in deze categorie gepresenteerd. De beste stockfoto websites kenmerken zich echter door een aanzienlijke collectie stockfoto's aan dit thema te wijden, waarbij ze vaak galerijen voor zakelijke stockfoto's van uitzonderlijke kwaliteit hebben samengesteld, zowel in resolutie als wat betreft de content.

Betaald of gratis? Verstandig stockfoto's kiezen

U zou geneigd kunnen zijn om een gratis stockfotosite te gebruiken voor het downloaden van zakelijke afbeeldingen om deze in uw visuele content te gebruiken. En dat is mogelijk… maar wel op eigen risico.

Gratis afbeeldingen hebben als grote voordeel dat u er niets voor hoeft te betalen. Maar de keerzijden mogen niet uit het oog worden verloren. Allereerst is de kwaliteit van de beelden doorgaans minder goed dan die van premium stockfoto's. En zelfs als u gratis beelden van goede kwaliteit vindt, is de kans groot dat ze onder een Creative Commons licentie vallen (vaak een Creative Commons Zero licentie, afgekort CC0).

Hoewel technisch gezien acceptabel voor commercieel gebruik, geldt de CC0-licentie uitsluitend als alle rechthebbenden hun toestemming hebben verleend om hun werk op deze wijze te gebruiken, en een gratis stockfotosite zal dit zelden controleren. Het resultaat is dat gratis stockfoto's niet veilig te gebruiken zijn.

Zelfs de meest veilige gratis afbeeldingen − zoals die op Unsplash, Pexels en andere gratis top fotosites die geen Creative Commons Zero hanteren − vereisen attributie of hebben andere auteursrechtelijke restricties waar u zich aan dient te houden.

Premium en betaalde foto's zijn dus een veel betere keuze voor zakelijke projecten. De rechtenvrije licentie die beeldbanken toepassen is veel veiliger, en elk fotobureau (zoals u hieronder kunt zien) controleert elke afbeelding nauwgezet of deze rechtmatig is.

Daarbij komt dat rechtenvrije afbeeldingen allemaal professionele beelden zijn met een hoge resolutie en gebruiksklaar zijn voor visuele content van professionele kwaliteit.

Wat als ik foto's nodig heb voor commercieel gebruik?

Kies altijd voor betaalde stockfoto's. Gratis foto's die onder Creative Commons Zero vallen, kunnen technisch gezien zakelijk gebruikt worden (bijv. voor het aanprijzen van vastgoed), maar zoals we al eerder hebben uiteengezet, brengen ze veel extra risico's met zich mee, die alleen maar groter worden als u de foto voor een ontwerp ter promotie van uw zakelijke activiteiten gebruikt.

Rechtenvrije stockfoto's zijn overigens niet uitsluitend bedoeld voor commercieel gebruik, hoewel ze hier overwegend voor worden gebruikt. De controle door de beeldbank evenals de professionaliteit van de fotografen maken deze foto's tot een van de veiligste oplossingen als u zakelijke stockfoto's nodig heeft voor commercieel gebruik.

Maar laten we eens een overzicht bekijken van de beste stockfoto websites voor zakelijke beelden:


Photocase

www.photocase.com homepage

Aangezien deze Duitse website Photocase specialist is in unieke stockfoto's die stereotypes doorbreken, is deze webshop bij uitstek geschikt om die out-of-the-box zakelijke stockfoto's te vinden die zo goed passen bij moderne grafische toepassingen voor social media (Facebook, Instagram, Twitter, enz.), contentmarketing of vergelijkbare toepassingen.

Hieronder kunt u hun collectie bekijken door gewoon op de zoekknop te klikken!

Let op: u hebt al een indruk gekregen van het soort foto's dat Photocase heeft, aangezien alle foto's in dit artikel van deze beeldbank afkomstig zijn!

Meer informatie over Photocase:


Stockphotos.com

www.stockphotos.com homepage

Stockphotos.com is onze eigen beeldbank voor kleine bedrijven die voordelig geprijsde goede kwaliteit foto's nodig hebben. We bezitten een fantastische collectie foto's met een zakelijk concept die uitstekend geschikt zijn voor commerciële doeleinden en sociale media. U kunt ze overal inzetten, van Instagram-feed tot Google-advertenties, van billboards tot websites, en alles daartussenin.

Klik op de knop ‘Zoeken' om de collectie te bekijken!Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Meer informatie over StockPhotoSecrets Shop:


Shutterstock

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is vermoedelijk de grootste website voor stockfoto's, met meer dan 750 miljoen afbeeldingen en dagelijks worden er meer dan 150.000 nieuwe foto's toegevoegd. Deze immense collectie bevat een zakelijk gedeelte (uiteraard), met tientallen miljoenen foto's over dit thema. De variëteit is de sleutel van het aanbod op Shutterstock.com en u zult op dat punt niet teleurgesteld worden.

De imposante collectie zakelijke stockfoto's is fantastisch, u hoeft alleen maar op de zoekknop te klikken en u kunt het zelf ontdekken!

Meer informatie over Shutterstock:


iStock

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock wordt beschouwd als ‘s werelds eerste beeldbank en is inmiddels in het bezit van het prestigieuze Getty Images. iStock heeft de reputatie van toonaangevende beeldbank die is onderverdeeld in niet-exclusieve goedkope foto's en exclusieve foto's van topkwaliteit. In beide categorieën biedt iStock hoogwaardige zakelijke stockfoto's voor elk budget, dus wat uw budget ook is, iStock heeft altijd de juiste foto's voor u in huis.

Bekijk met één klik op de zoekknop duizenden zakelijke afbeeldingen met de benodigde iStock licentie!

Meer informatie over iStock:


Adobe Stock

stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock is van Adobe en het speciale van deze beeldbank is dat deze service volledig is geïntegreerd in de Creative Cloud-apps. Hierdoor is het de ideale oplossing als u met Photoshop, Illustrator en andere Creative Cloud-tools werkt, maar daarnaast is het voor iedereen beschikbaar op de website. De uitgebreide catalogus bevat een collectie van miljoenen zakelijke foto's in hoge resolutie die direct bruikbaar zijn onder licentie.

Klik op de onderstaande zoekknop en ontdek alle schitterende zakelijke foto's van Adobe Stock!

Meer informatie over Adobe Stock:


123RF

nl.123rf.com homepage

123RF is een beeldbank die zich onderscheidt door zijn naam, want u kunt er in één, twee, drie minuten rechtenvrije foto's kopen. Uiteraard heeft hun collectie een specifieke sectie voor zakelijke stockfoto's met duizenden keuzemogelijkheden.

Bekijk ze allemaal met een klik op de zoekknop hieronder!

Meer informatie over 123RF:


Dreamstime

nl.dreamstime.com homepage

Dreamstime is al jaren een erkende professionele aanbieder van stockfoto's en biedt rechtenvrije afbeeldingen aan in alle populaire categorieën, met inbegrip van zakelijke stockfoto's. De zakelijke beeldcollectie omvat meer dan 8 miljoen foto's, dus u zult zeker prachtige content vinden voor uw bedrijfsblog, social media posts of marketingmateriaal.

Ontdek de zakelijke afbeeldingen van Dreamstime, u hoeft alleen maar op de zoekknop te drukken!

Meer informatie over Dreamstime:


Slim ontwerpen met de beste zakelijke stockfoto's

Door de exacte stijl en het concept van zakelijke stockfoto's te kennen die doelgroepen meer en beter aanspreken en visuele communicatiefouten te vermijden, en de stockfotobureaus waar u dit soort beeldmateriaal makkelijk en goedkoop kunt kopen, staat niets u in de weg om de effectiefste beelden met een zakelijk thema te maken!

Veel succes met uw commerciële en zakelijke activiteiten!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over zakelijke afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over zakelijke afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of zakelijke afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo