123RF AI-beeldgenerator lancering in 2023

123RF logo

123RF doet als beeldbank ook met AI (kunstmatige intelligentie) mee met een eigen AI tekst-naar-afbeelding generator. Met de nieuwe 123RF AI-beeldgenerator op de website van de beeldbank kun je afbeeldingen maken op basis van tekst-instructies, de resultaten bekijken en een licentie verkrijgen voor de gewenste afbeelding(en). De gebruikslicentie heeft onder andere een geldelijke juridische garantie.

Hier vind je meer informatie over hoe deze nieuwe, voor iedereen beschikbare tool werkt!

123RF AI-beeldgenerator

123RF AI-beeldgenerator voor het genereren van afbeeldingen

De nieuwe 123RF AI-beeldgenerator levert naar eigen zeggen “creativiteit met de snelheid van je verbeelding”, is relatief simpel in gebruik en kan afbeeldingen maken in drie stappen:

 1. Schrijf een tekst om de AI-software aanwijzingen te geven over wat er gemaakt moet worden. Hoe gedetailleerder en nauwkeuriger je opdracht is, des te betere resultaten je kunt verwachten. De beeldbank adviseert om details zoals perspectief, onderwerp, actie, trefwoorden, belichting en stijl toe te voegen om geweldige AI-gegenereerde afbeeldingen te verkrijgen.
 2. Beoordeel de afbeeldingen. De software creëert vier beelden op basis van je opdracht, die je vooraf kunt bekijken om er een te kiezen die het beste bij je behoeften past. Let op: hoewel de afbeeldingen binnen enkele seconden worden gemaakt, kan het bij complexe prompts iets langer duren. De generatiesnelheid wordt ook beïnvloed door het aantal prompts dat de software tegelijkertijd verwerkt.
 3. Maak gebruik van de licentie om de geselecteerde afbeelding te downloaden en te gebruiken voor persoonlijke en commerciële projecten onder een 123RF licentieovereenkomst met een wettelijke dekking van $25.000.

Zoals je ziet, is het een heel eenvoudig proces.

123RF AI-beeldgenerator

Maar er zijn een paar belangrijke aandachtspunten:

 • Alle beelden die je met dit programma genereert, behoren toe aan de beeldbank en zij kunnen deze ter beschikking stellen aan andere gebruikers die ze kunnen bekijken en gebruiken. Je krijgt geen auteursrecht op deze AI-gegenereerde afbeeldingen.
 • Er geldt een dagelijkse limiet voor het aantal afbeeldingen dat kan worden gemaakt, die hoger is voor gebruikers met actieve abonnementen of die de afgelopen 30 dagen credit packs hebben gekocht – maar iedereen kan de tool gebruiken. De prompt input (tekstinvoer) en voorbeeldafbeeldingen zijn gratis te gebruiken, je hebt alleen een 123RF gebruikersaccount nodig ( aanmelden is ook gratis).
 • Iedere download van AI-gegenereerde afbeeldingen heeft dezelfde prijs als een gewone download van stockfoto's, zowel met een abonnement als on-demand met credits.

Klik hier om de 123RF AI-beeldgenerator uit te proberen!

123RF AI-beeldgenerator

Rechtenvrije gelicentieerde AI-foto's

Wellicht heb je al gehoord dat er nog veel onduidelijkheden zijn over de juridische status van AI-gegenereerde afbeeldingen, met name afbeeldingen die zijn gemaakt met behulp van bepaalde tools en platforms zoals Stable Diffusion of Midjourney. Voor bedrijven en iedereen die de afbeeldingen commercieel gebruikt, zijn veiligere opties met juridische dekking een stuk beter.

De 123RF AI-beeldgenerator is een veilige keuze, omdat de beelden die gegenereerd worden alleen gedownload kunnen worden onder de 123RF AI-beeldgenerator licentie. Deze licentie is te vergelijken met de standaard licentie en dekt persoonlijk en commercieel gebruik in meerdere media, zowel digitaal als print. De gebruikelijke beperkingen voor oplagen en digitale reproducties, en restricties met betrekking tot het gebruik in producten voor wederverkoop, zijn van toepassing.

Er worden een paar termen geïntroduceerd die specifiek zijn voor de AI-afbeeldingsgenerator:

 • Je moet 16 jaar of ouder zijn om dit programma te mogen gebruiken en je moet dit op een verantwoordelijke manier doen (d.w.z. geen onwettig of kwaad bedoeld gebruik).
 • Je mag niet proberen het model na te maken of de gegenereerde afbeeldingen gebruiken om een concurrerend programma te bouwen.
 • Je mag de software niet gebruiken voor het creëren van gevoelige content (zoals beeldmateriaal dat kan worden beschouwd als obsceen, lasterlijk, beledigend, gewelddadig, etc.) of content die een persoon belastert, lastigvalt, bedreigt, intimideert of beledigt.
 • De beeldbank kan niet garanderen dat de content die je op deze manier creëert ooit auteursrechtelijk beschermd zal worden.
 • Ze kunnen ook niet garanderen dat handelsmerken, logo's of andere intellectuele eigendommen van anderen die in de afbeeldingen kunnen worden weergegeven, zijn beschermd (voordat je een van de afbeeldingen commercieel gebruikt, moet je dit eerst verifiëren bij de rechthebbenden).
 • Ze behouden zich het blijvende recht voor om de content die je met het programma maakt naar eigen goeddunken te gebruiken.
 • Als aangetoond wordt dat je geen inbreuk hebt gemaakt op iemands rechten en hebt voldaan aan de licentievoorwaarden, bevat de overeenkomst een juridische ondersteuning van $25.000 voor je gebruik.

Over het algemeen biedt deze overeenkomst je meer veiligheid bij het gebruik van AI-gegenereerde afbeeldingen voor bijvoorbeeld marketing en reclame.

Wat vind jij van de 123RF AI-beeldgenerator? Ga je deze uitproberen?

Meer informatie over de beeldbank 123RF: 123RF testrapport

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de 123RF AI-beeldgenerator

🤨 Ik heb een vraag over de 123RF AI-beeldgenerator

🤔 Ik weet niet of de 123RF AI-beeldgenerator iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo