123RF nieuwe AI-functie om met één muisklik afbeeldingen te wijzigen

123rf logo

De bekende beeldbank 123RF breidt haar aanbod aan AI-beelden uit met de recent gelanceerde 123RF nieuwe AI-functie voor beeldvariatie op de website.

De nieuwe functie stelt gebruikers in staat om direct compositievariaties te maken op basis van een originele afbeelding, wat de creatieve mogelijkheden op het platform vergroot.

De AI-gegenereerde beelden van 123RF worden volledig gedekt door hun licentie voor commercieel gebruik, en beeldvarianten compenseren nog steeds de auteursrechthouders van de originele foto's.

Dit zijn de bijzonderheden.

123RF AI-beeldvariaties met één muisklik

AI-beeldvariaties (AI Image Variations) is een nieuwe functie die is toegevoegd aan de tekst-naar-beeld generator van 123RF om klanten meer mogelijkheden te bieden om hun creatieve behoeften sneller en eenvoudiger in te vullen.

Beeldvariaties is te vinden op elke beeldpagina in de catalogus van dit beeldbank en is gratis uit te proberen. Je hoeft alleen maar aangemeld te zijn bij je account, die je ook gratis kunt aanmaken.

Heel eenvoudig: je klikt op de knop “Variaties maken” en binnen een luttele seconden toont de software je twee AI-gegenereerde afbeeldingen die het origineel op verschillende manieren wijzigen. Dit kan zijn door kleuren te veranderen, objecten te verplaatsen, visuele effecten toe te voegen, enz.

De AI-gegenereerde variaties kunnen gedownload worden en in licentie worden genomen met je abonnement of credits voor afbeeldingen, zoals dat ook bij een gewone afbeelding het geval is.

123RF nieuwe AI-functie
Voorbeeld van AI-beeldvariaties van de website van 123RF

123RF beeldlicentie voor AI-gegenereerde content

Een pluspunt van deze service is dat deze AI-gegenereerde afbeeldingen (net als de afbeeldingen van de AI-beeldgenerator op de website) allemaal onder de Generator Licentie van 123RF vallen.

Dit is in essentie een rechtenvrije licentie met dekking voor commercieel gebruik, die meer wettelijke zekerheid biedt dan andere opties die er zijn, inclusief een schadeloosstellingsvergoeding van $25.000.

Toch zijn er belangrijke punten die je in verband met de 123RF nieuwe AI-functie in aanmerking moet nemen:

  • De beeldbank kan niet garanderen dat je ooit auteursrecht kunt claimen op AI-gegenereerde beelden of dat je ze kunt beschermen met een handelsmerk.
  • Wanneer je gebruik maakt van hun service, geef je hen toestemming om zowel jouw tekstaanwijzingen (indien van toepassing) als de daaruit voortvloeiende afbeeldingen op elke gewenste manier te gebruiken.
  • Bovendien kunnen ze niet beloven dat je resultaten uniek of bevredigend zullen zijn, gezien de evoluerende aard van de AI-technologie waarmee ze werken.
  • En tot slot houden ze je verantwoordelijk voor mogelijk illegaal of onrechtmatig gebruik van de tools en de afbeeldingen.

Desondanks is het hebben van een goede licentie voor commercieel gebruik van een respectabel beeldlicentiebedrijf stukken beter dan het niet hebben ervan als het gaat om het commercieel gebruiken van AI-gegenereerde afbeeldingen.

123RF nieuwe AI-functie: ethische AI-protocollen voor beeldlicenties

Wat ook belangrijk is in deze ontwikkeling is het beleid van 123RF dat zich richt op een faire behandeling van ontwerpers.

Wanneer het bijvoorbeeld gaat om beeldvariaties, ontvangt de artiest die een afbeelding heeft gemaakt nog steeds royalty's wanneer een door AI gegenereerde variatie van hun originele werk wordt gelicentieerd op het platform.

De bedoeling hiervan is ervoor te zorgen dat kunstenaars op een eerlijke manier worden gecompenseerd voor de bijdrage van hun werk aan het AI-aanbod en dat de licentiëring van AI-gegenereerde afbeeldingen ethisch is en in overeenstemming met de intellectuele eigendomsrechten.

123RF wil AI-gebaseerde functies blijven introduceren in het derde kwartaal van 2023, dus dit is slechts een van de vele nieuwe mogelijkheden die hun platform hopelijk zal integreren. Wat vind jij van de 123RF nieuwe AI-functie voor AI-beeldvariaties? Denk je dat ze van pas komen?

Meer over 123RF

Wil je meer weten over door AI-gegenereerde afbeeldingen en AI-fototools? Lees dan de volgende bijdragen:

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de 123RF nieuwe AI-functie

🤨 Ik heb een vraag over de 123RF nieuwe AI-functie

🤔 Ik weet niet of de 123RF nieuwe AI-functie iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo