2023 Adobe Sneaks toevoeging van generatieve AI-video’s en meer functies aan Creative Cloud

Adobe Sneaks voor Creative Cloud

Tijdens de Adobe Max 2023 conferentie worden een serie AI-functies voor Creative Cloud applicaties (Adobe Sneaks) gepresenteerd die zich in een vroeg stadium van ontwikkeling bevinden en in de nabije toekomst mogelijk toegankelijk worden voor gebruikers.

De functies, die gebaseerd zijn op de Adobe Firefly generatieve AI-modellen, omvatten tekstgebaseerde videobewerking, verbeterde objectbewuste beeldbewerking, AI 3D-modellen genereren en nog veel meer.

Deze bekendmaking volgt op de introductie van de nieuwe versies van Adobe Firefly tijdens hetzelfde evenement.

Adobe Firefly

Experimenteer, beeld je in en maak een oneindige reeks creaties met Firefly, een serie creatieve generatieve AI-modellen die naar Adobe-producten komt.
Adobe sneaks – dit zijn de nieuwe projecten waar Adobe aan werkt!

Project Fast Fill – Generative AI Video Editing

Snel opvullen is een van de meest interessante applicaties van Adobe Firefly die tijdens de Adobe Max 2023 conferentie gepresenteerd wordt. Fast Fill is in wezen “Generative Fill voor video”.

Met behulp van de generatieve AI-mogelijkheden van Adobe Firefly – die nu al voorhanden zijn in Photoshop en waarmee gebruikers objecten kunnen toevoegen, wijzigen of verwijderen of afbeeldingen kunnen uitvergroten – kunnen gebruikers met Fast Fill videobewerkingen uitvoeren met tekstaanwijzingen als opdrachten.

Andere functies die werden uitgelicht waren Dub Dub, dat AI-technologie zal gebruiken om spraakopnamen of audiotracks automatisch te vertalen naar meerdere talen, met behoud van de stem en synchronisatie van het origineel; Scene Change, om twee video's met verschillende invalshoeken te combineren tot één onderwerp en scène; en Res Up, dat in feite een AI-video-upscaler is.

Deze functies worden toegevoegd aan Premiere Pro en After Effects, de belangrijkste programma's voor videobewerking van Adobe, en dat wordt ook verwacht, omdat video de nieuwste stap is die wordt gezet met generatieve AI-technologie, van het genereren van video's tot videobewerking.

Lees hier de gehele aankondiging van Adobe.

Project Poseable en Neo voor AI 3D modelleren en ontwerpen

Ze hebben ook een aantal functies in de maak voor 3D-modellering en grafisch ontwerp met 3D-elementen.

Project Poseable gebruikt de geavanceerde 3D-beeldgenerator van Firefly om tekstaanwijzingen om te zetten in 3D-weergaven die de diepte, het perspectief en de uitlijning in aanmerking nemen.

Project Neo is nog zo'n interessante ontwikkeling, namelijk een functie om 3D-elementen op eenvoudige wijze en zonder specifieke kennis van 3D-objectmanipulatie in 2D grafische ontwerpen te integreren met behulp van AI.

Maar dit zijn niet de enige projecten die worden aangekondigd, want er zijn nog meer functies om onder andere belettering en het omzetten van krabbels naar volwaardige schetsen om te zetten.

Project Stardust: Verbeterde AI-objectmanipulatie voor foto's

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

En niet in de laatste plaats zijn er al verbeteringen voor Photoshop in de maak. Generative Fill en Generative Expand, de eerste Firefly-tools die zijn toegevoegd aan het paradepaardje van de beeldbewerkingssoftware, zijn ongekend populair en een voorproefje van wat er nog komen gaat, zou de creatieve mogelijkheden voor de gebruikers van Photoshop nog verder vergroten.

Project Stardust behoort tot de meest interessante en heeft betrekking op verbeterde, intelligente objectbesturing binnen foto's. Dankzij deze functie zouden bewerkers complexe objecten kunnen selecteren en verplaatsen, de elementen ervan kunnen wijzigen, de ruimte waarin ze zich oorspronkelijk bevonden naadloos kunnen opvullen en nog veel meer.

Met deze functie zou het bijvoorbeeld mogelijk worden om een persoon in een foto te selecteren, zijn positie in de afbeelding te wijzigen en zelfs de kleur van de kleding te veranderen, allemaal met behulp van AI.

Een andere nuttige functie is de zogenaamde See Through-functie, waarbij AI-technologie wordt gebruikt om glasreflecties uit foto's te verwijderen, een vervelende en niet altijd uitvoerbare taak om handmatig uit te voeren die foto's aanzienlijk verbetert.

Adobe Sneaks geeft een voorproefje van de toekomst van Creative Cloud

Sneaks is een vast onderdeel van de jaarlijkse Adobe Max conferentie, waarbij de onderneming het publiek vertelt waar ze aan werken en welke upgrades en toevoegingen er in de toekomst aan hun applicaties kunnen worden verwacht.

Dit jaar zijn de bovenstaande innovaties slechts enkele voorbeelden van de in totaal elf bekendgemaakte ontwikkelingen die zich in een vroeg stadium van het ontwikkelingsproces bevinden.

Wat vind jij van deze Adobe Sneaks? Welke functie wil jij het liefst zo snel mogelijk proberen?

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo