Canva Create 2023: Nieuwe AI-functies, Brand Hub & meer voor ontwerpers

Canva Logo Canva Create 2023

Met Canva Create 2023, het jaarlijkse evenement waar de Australische designexpert zijn nieuwste ontwikkelingen voor het gebruiksvriendelijke creatieve platform onthult en dat viel niet tegen!

Met merken en creatieve teams als belangrijkste doel heeft de onderneming nieuwe AI-functies geïntroduceerd die variëren van ontwerpsuggesties tot het genereren van afbeeldingen en het bewerken van media, en een geheel nieuwe Brand Hub voor bedrijven.

Kortom, ze maken het multimediaplatform nog veel krachtiger en nuttiger voor ontwerpers, redacteurs en bedrijven van elke omvang.

Dit zijn de hoogtepunten van het in-person+virtual Canva Create 2023 event!

Canva Assistant en de magische functies

Eén van de meest essentiële toevoegingen die tijdens het evenement zijn aangekondigd, zowel beschikbaar voor gratis als betaalde gebruikers, is de Canva Assistant, een AI-hulpmiddel voor snelle toegang in een venster dat je kunt openen door te klikken op de knop Canva Assistant in de rechterbenedenhoek van je beeldscherm.

Met de Canva Assistant kun je toegang krijgen tot verschillende nieuwe magische (AI-aangedreven) functies. Ook al zijn enkele functies uitsluitend toegankelijk voor betaalde Canva Pro-gebruikers, je kunt ze altijd gratis uitproberen met onze uitgebreide gratis Canva Pro-proefversie:

  • Magic Write: Deze tekstschrijfhulp, voorheen alleen beschikbaar op Canva Docs, is nu opgenomen in alle Canva-projecten, van presentaties tot sociale media tot websiteontwerpen, en dat in 18 talen. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken om ideeën te brainstormen, om een lijst met sociale-mediastrategieën op te stellen voor een nieuwe productlancering, om teksten te maken voor je ontwerpen en om informatie samen te vatten, om maar een paar nuttige functies te noemen.
  • Magic Design: Met het hulpmiddel Magic Design kun je een afbeelding naar keuze invoeren en een grafische stijl selecteren, en het zal sjabloonontwerpen voor je beoogde project samenstellen en suggesties doen, evenals ideale foto's, lettertypes en andere items die je kunt kiezen en aanpassen.
  • Magic Edit: Met het programma Magic Edit kun je elk element in een afbeelding toevoegen of vervangen door te bepalen waar op de pagina je het wilt hebben en een tekstbeschrijving in te voeren. Deze functie werkt op basis van de vorig jaar geïntroduceerde Canva-functie voor het genereren van tekst naar afbeelding (text to image), maar is nu verbeterd met meer stijlfilters en betere resultaten.
  • Magic Erase: Net als bewerken, maar dan omgekeerd, is Magic Erase een inhoudsgericht opvulgereedschap waarmee je een element in een afbeelding kunt markeren en automatisch kunt verwijderen. Factoren zoals de content van advertenties worden beïnvloed op een manier waardoor de resultaten aanzienlijk verbeteren.

Behalve de Magic-familie zijn er drie belangrijke toevoegingen met AI, één voor tekst en twee voor video. Deze apps voegen nog meer kracht en waarde toe aan Canva.

Translate – Deze functie converteert onmiddellijk elke tekst in je ontwerp in een van de 100 ondersteunde talen, zodat je in contact kunt komen met een wereldwijd publiek en de workflow voor meertalige creatieve teams wordt vereenvoudigd.

Beat Sync – Deze tool maakt videobeelden perfect afgestemd op de beat van een bepaalde soundtrack, wat de aantrekkingskracht en het professionele gevoel van elk videoproject verbetert en een anders moeilijke taak automatiseert.

Een animatie maken – Je kunt een geanimeerd video-effect maken door de beeldelementen gewoon over het scherm te slepen in de richting die je wilt.

Canva Create 2023 – door gebruikers gewenste ontwerpfuncties

Verder heeft het platform enkele simpele maar effectieve hulpmiddelen toegevoegd op basis van feedback van gebruikers. Zo is er een nieuwe tekenfunctie waarmee je, vergelijkbaar met die van de iPhone, met de hand eenvoudige vormen kunt tekenen en die automatisch worden omgezet in gepolijste vormen met perfecte randen als je de muis een paar seconden ingedrukt houdt.

Er zijn lay-outs waarmee je elementen op een pagina kunt plaatsen, waarna je aanbevelingen krijgt voor de samenstelling van het ontwerp. Voor stijlen krijg je gelijkaardige aanbevelingen voor kleurenpaletten en lettertypes. Verder is er een nieuwe layers-functie waarbij je alle elementen van een ontwerp samen kunt bekijken.

Bovendien ondersteunt Canva Alt-tekst voor afbeeldingen, wat je de mogelijkheid biedt meer informatie over je visuele elementen toe te voegen waardoor ze toegankelijker worden voor slechtzienden.

Canva Create 2023 – nieuwe en verbeterde Brand Hub voor bedrijven

De vorige Brand Kit-functie heeft een update gekregen en is nu veranderd in een Brand Hub, die kan worden geopend via een knop op het linkerpaneel van het ontwerpbord.

Met één klik hierop ontvouwt zich een venster waarin je alle visuele elementen van jouw merk kunt instellen en beheren, zoals logo, merkkleuren, lettertypen, foto's, afbeeldingen. Je kunt zelfs je eigen ontwerpen opslaan die zijn omgezet in aangepaste, herbruikbare sjablonen. Daarnaast is er een nieuwe Magic Replace waarmee je de belangrijkste visuele elementen van je merk (zoals het logo) in al je ontwerpen in één snelle beweging kunt aanpassen.

De site is ook voorzien van nieuwe en betere beheermogelijkheden waarmee je onder andere ontwerpen en workflows rechtstreeks op de website van Canva kunt goedkeuren.

Hoewel deze Hub alleen toegankelijk is voor gebruikers van Canva Pro, maakt het de toegang tot en het aanpassen van de parameters van je merkafbeelding makkelijker.

Canva Create 2023 – Canva nu nog krachtiger en intelligenter

De nieuwe functies van dit jaar maken Canva nog praktischer dan ooit tevoren. Dat is heel veelzeggend, omdat effectiviteit een van de belangrijkste factoren is geweest voor de explosieve groei van het merk nadat het tien jaar geleden de grafische ontwerpsfeer op zijn kop zette.

Canva heeft de AI-technologie volledig omarmd, richt zich op creatieve communities en gebruiksvriendelijkheid, en blijft trouw aan de moderne en leuke stijl. In 2023 belooft Canva het ontwerpen een stap verder te brengen dan ooit en dat voor iedereen.

We zijn erg enthousiast om met de nieuwe functies van Canva aan de slag te gaan! We zijn ook benieuwd naar de toekomst omdat ze constant doorgaan met nieuwe services ontwikkelen die factoren zoals content, gepersonaliseerde content en advertenties sterk verbeteren. Jij ook?

Lees in aanvulling op ons verslag van Canva Create 2023 hier meer over de Canva prijzen, kortingscodes, de licenties en hoe deze ontwerpsite zich tot andere website verhoudt:

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo