Canva lanceert Magic Studio, de absoluut gebruiksvriendelijke AI-ontwerpset met AI-videomogelijkheden

Canva Logo

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum heeft Canva, het gebruiksvriendelijke ontwerpplatform, de volgens hen belangrijkste update geïntroduceerd: Canva lanceert Magic Studio.

Magic Studio is een alles-in-één platform voor AI-tools die door iedereen gebruikt kunnen worden – er zijn geen ontwerpvaardigheden voor nodig – en die alle creatieve behoeften van gebruikers op één plek en binnen Canva oplossen.

Van inspiratie tot professioneel ontwerp en geautomatiseerde tijdsintensieve processen, Canva lanceert Magic Studio om workflows naar een hoger niveau te tillen en visuele resultaten nog beter te maken.

En inderdaad, het ziet er veelbelovend uit!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Canva lanceert Magic Studio voor de AI-toekomst

Een bepalende factor voor de explosieve groei van Canva afgelopen decennium was het revolutionaire, gebruiksvriendelijke alles-in-één concept dat inspeelde op de behoeften van zelfstandige ondernemers en particulieren met meerdere creatieve behoeften en zonder ontwerpvaardigheden, en handig gebruik maakte van de toenmalige mobiele hausse.

Dankzij de recent gelanceerde programma's van Magic Studio, waarbij de diverse aspecten van ontwerp en het maken van content op één plek worden samengebracht, en nieuwe samenwerkingsverbanden met op AI gebaseerde producten, volgt de onderneming een duidelijke koers om toonaangevend te blijven in de sector door kunstmatige intelligentie te omarmen en AI-gebaseerde functies te integreren die geweldige resultaten opleveren met minimale inspanning van de gebruiker en zonder dat hiervoor specialistische kennis nodig is, met behoud van de gebruiksvriendelijkheid en vooruitstrevende stijl die kenmerkend is voor hun service.

Update voor Premium Canva-gebruikers

Het is belangrijk om te weten dat gebruikers met een gratis Canva-account beperkte toegang hebben tot bepaalde nieuwe functies, maar dat Magic Studio een pakket is voor betaalde abonnees

Abonnees van Canva Pro, Canva voor Teams en Canva Enterprise kunnen al gebruikmaken van volledige, onbeperkte toegang tot alle hieronder beschreven functies in Magic Studio.

Mocht je je nog niet hebben aangemeld voor een Canva Pro account, dan is het nu een erg goed moment!

Magic Media met AI-video's ontwikkeld door Runway

Dit is een uitbreiding en rebranding van de tool van Canva voor het genereren van tekst naar afbeeldingen, die een jaar geleden werd gelanceerd tijdens het Canva Create-evenement.

Magic Design voor visuele AI-creaties, inclusief video's en presentaties

Magic Design is een nieuwe functie die is ontwikkeld om de tijdrovende opgave van het beginnen met een ontwerp vanaf nul aan te pakken en ideeën direct om te zetten in ontwerpen, zodat gebruikers op een meer doeltreffende manier aansprekende content kunnen genereren.

Typ je idee of het soort content dat je nodig hebt, voeg afbeeldingen en video's toe als je die hebt en Magic Design creëert de content automatisch voor je. Het kan gaan om stilstaande beelden zoals posts op sociale media, advertenties en bewegende ontwerpen. Magic Design maakt professionele video's in slechts enkele seconden en voorziet daarmee in de toenemende vraag naar videocontent. Ook voor presentaties automatiseert Magic Design het creatieproces.

De resultaten kunnen handmatig worden bewerkt en aangepast, inclusief het toevoegen van de visuele identiteitselementen van je merk uit je Brand Kit, zodat het perfecte eindontwerp ontstaat.  

Magic Switch formatteert content in enkele seconden

Een interessante nieuwe functie is Magic Switch waarmee op jouw verzoek ontwerpen, lay-outs en content in verschillende formaten kan worden omgezet: zet bijvoorbeeld een document om in een presentatie of een presentatie in een blogbericht. 

Magic Switch biedt ook automatische vertaling op de pagina in meerdere talen. 

Met dit innovatieve programma, dat we tot nog toe nergens anders hebben gezien, kan de ooit zo moeizame taak van het converteren van ontwerpen en het aanpassen van content met één enkele klik worden uitgevoerd. Deze tool kan de manier veranderen waarop merken en ondernemingen marketingcampagnes voor meerdere platforms en meerdere talen benaderen, afgezien van vele andere mogelijke toepassingen.

Magic Write heeft stemfuncties voor merken

De nieuwe verbeterde AI-gestuurde schrijfassistent Magic Write, die een tijdje geleden werd gelanceerd en nu al erg populair is. De assistent kan tekst genereren voor bijna elk doel en is nu voorzien van een Brand Voice-functie die de tekst controleert aan de hand van de kenmerkende toon van je merk. 

Met deze functie krijg je direct de kopij die nodig is en weet je zeker dat de content zo persoonlijk en samenhangend mogelijk is, ongeacht wie in het team de kopij maakt en met welk doel. 

Magic Edits nu krachtiger dan ooit

Magic Edits, eveneens in 2022 geïntroduceerd, is een reeks AI-gestuurde beeldbewerkingstaken die met behulp van de Canva-beeldbewerker kunnen worden gedaan. In de nieuwste versie zijn meerdere nieuwe mogelijkheden toegevoegd om het creatieve proces verder te stroomlijnen, ideeën tot leven te brengen en ontwerpaanpassingen snel en effectief uit te voeren.

  • Magic Grab: Hiermee wordt elke afbeelding omgezet in een bewerkbare collage, zodat de objecten, achtergronden en tekst in de afbeelding met één muisklik kunnen worden geselecteerd, verplaatst of vervangen.
  • Magic Expand: Met dit programma kan het canvas van een afbeelding worden uitgebreid, waarbij het nieuwe kader wordt gevuld met AI-gegenereerde content die de scène vloeiend aanvult. Handig om ingezoomde foto's uit te breiden of portretfoto's om te zetten in landschapsfoto's met natuurlijke resultaten.
  • Magic Morph: Kies vormen of tekst in een ontwerp en voeg opvallende effecten toe via tekstaanwijzingen om een afbeelding snel te vernieuwen. 
  • Magic Edit: Verander geïsoleerde elementen in een afbeelding om te komen tot een geheel eigen visie door het element dat je wilt veranderen te selecteren, de gewenste wijzigingen in te voeren en de magie van de generatieve AI toe te passen. 

In nauwe relatie hiermee maakt de functie Magic Animate het handmatig toevoegen van animatie-effecten aan een ontwerp overbodig. Met deze functie kun je in één snelle beweging geanimeerde effecten toepassen op al je afbeeldingen.

AI-gestuurde partners in de app-marktplaats van Canva

Canva lanceert Magic Studio als een nieuwe update en deze bevat ook de app marktplaats met geavanceerde AI-gestuurde ontwerp- en productiviteitstools van verschillende partners.

OpenAI's Dall-E en de Google Imagen tekst-naar-beeld generatoren zijn nieuwe aanvullingen die samenwerken met Magic Media voor het perfect maken en bewerken van afbeeldingen. Maar er zijn ook veel apps beschikbaar voor het creëren van synthetische content zoals muziek, avatars, illustraties en meer van toonaangevende partners zoals Murf AI, Soundraw, Heygen en D-ID. 

Canva lanceert Magic Studio als een krachtige AI-ontwerpsuite

Canva lanceert Magic Studio

Canva lanceert Magic Studio: samengevat – de nieuwe Magic Studio is een uitgebreide suite van AI-hulpmiddelen biedt, allemaal op één plek, om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop de wereld visuele en geschreven content creëert en om aan de behoeften van elke gebruiker te voldoen, zonder dat van hen wordt verwacht dat ze ingewikkelde tekstprompts leren maken of de basisprincipes van professioneel grafisch ontwerp begrijpen. Een ambitieus project, maar als het van Canva komt, is het ook perfect haalbaar. 

De Magic Studio al geprobeerd? Hoe vind je het?

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo