CEPIC congres 2022 op Mallorca – grote vernieuwingen op weg naar CEPIC 2.0

cepic.org CEPIC congres 2022

In het teken van onze geleidelijke terugkeer naar een normaal leven heeft de CEPIC (Centre of the Picture Industry) organisatie bekendgemaakt dat het CEPIC Congres 2022 opnieuw een fysiek evenement zal zijn, open voor al haar leden. Het evenement vindt plaats in mei 2022 op het eiland Mallorca (Spanje).

De bekendmaking komt op een moment dat de organisatie zelf structurele veranderingen doorvoert met het oog op een meer mondiale, inclusieve benadering van visuele communicatie, waarover later meer bijzonderheden bekend zullen worden gemaakt.

In Mei CEPIC congres 2022 (C22)

De voorzitter van CEPIC, Christina Vaughan – die in juli 2021 werd benoemd – heeft alle leden ingelicht over het verheugende nieuws dat het traditionele, jaarlijkse CEPIC-congres volgend jaar opnieuw zal plaatsvinden, als een “physital” (een combinatie van fysieke en digitale modaliteiten) evenement in Spanje.

Het CEPIC congres 2022 (of C22 zoals ze het zelf noemen) wordt gehouden van 25 tot 27 mei 2022 in Palma de Mallorca.

Inschrijving is mogelijk vanaf januari 2022, maar wie zich al heeft aangemeld voor de (geannuleerde) editie van 2020, krijgt automatisch een nieuwe inschrijving voor het komende evenement. Afgevaardigden die voor dat evenement accommodatie hadden geboekt en betaald, zullen kosteloos naar de nieuwe data worden omgeboekt.

Hoewel er nog niet veel bijzonderheden bekend zijn gemaakt, vertelde Vaughan wel dat dit comeback evenement veel belangstelling en steun krijgt van wereldwijde partners, en dat er gewerkt wordt aan een innovatief programma met bijzondere gastsprekers, dat duidelijk verschilt van wat er tot nu toe allemaal te zien was. De doelstelling is om de visuele communicatie-industrie te herenigen en tevens nieuwe ondernemingen in gerelateerde vakgebieden en de nieuwste technologische ontwikkelingen te omarmen en op te nemen, zodat de branche in de post-pandemische tijden vorm wordt gegeven.

Uiteindelijk wil C22 iedereen ondersteuning bieden en een mogelijkheid om persoonlijk te netwerken en professionele contacten te leggen, iets waar velen al sinds 2020 naar uitkijken.

CEPIC 2.0

Zoals eerder vermeld, is Christina Vaughan begin juli 2021 benoemd tot voorzitter van CEPIC, evenals vier andere nieuwe leden van de raad van bestuur, met als belangrijkste opdracht de organisatie te leiden naarmate deze wereldwijd groeit en evolueert om in te spelen op nieuwe tijden. Vaughan, oprichter en CEO van de Image Source Group, was van 2009 tot 2013 ook al voorzitter van CEPIC.

Dit is nog maar de eerste stap in een aantal veranderingen die de organisatie ondergaat. Het CEPIC heeft zich nu opnieuw geregistreerd en is nu niet langer een uitsluitend Europees consortium, maar een mondiale organisatie met leden uit de hele wereld.

Zij verwachten onder deze nieuwe leden nieuwe bedrijven en gezichten die het huidige landschap in visuele communicatie verrijken. Ook verwelkomt de organisatie ideeën, opmerkingen en vragen van leden in de aanloop naar het C22-evenement waarvan de bijzonderheden worden bekendgemaakt tussen nu en mei 2022.

Het eerstvolgende CEPIC-congres 2022 is een voorbeeld van de veerkracht die de fotografie en de visuele sector aan de dag leggen en belooft opwindende nieuwtjes en mogelijkheden.

U bent van harte welkom!

Wilt u nu al een idee krijgen over de laatste ontwikkelingen en wat er op dit moment in de sector voor stockfoto's en stockfotografie speelt? Dan zullen de onderstaande artikelen u zeker aanspreken. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

Bent u op zoek naar foto's of video's? Wilt u weten bij welke beeldbanken en stockfoto sites u voordelig moderne beelden van hoge kwaliteit kunt kopen? Of is stockfotografie helemaal nieuw voor u en wilt u daar graag alles over weten? Doe dan uw voordeel met de volgende 2 overzichten:

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo