Ontdek Adobe’s Creative Cloud Express – de sjabloongebaseerde ontwerptool die Adobe Spark vervangt

www.adobe.com/nl/express homepage

Adobe sluit het jaar 2021 knallend af, omdat het de nieuwe multimedia ontwerptool Creative Cloud Express heeft gelanceerd.

De nieuwe Creative Cloud Express is bedoeld als een update/vervanging van Adobe Spark Post en bundelt de meest waardevolle functies van de professionele apps van Adobe en de ultieme AI-technologie in één uniforme en gebruiksvriendelijke app.

Dit nieuwe hulpmiddel is bestemd voor alle ontwerpers met de meest uiteenlopende achtergronden en ontwerpbehoeften. Het bevat een overvloed aan hulpmiddelen en functies waarmee u hoge ogen zult gooien. Zowel een premium als een gratis versie zijn beschikbaar.

Meer informatie over deze nieuwe applicatie vindt u hier, en in deze video kunt u zien wat u er allemaal mee kunt doen!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Eenvoudig ontwerpen voor iedereen, snel te leren

De afgelopen jaren is volgens Adobe, marktleider in de ontwerpsector, aangetoond dat het internet een groeiend platform is voor de creatie van content. Iedereen daar een creatief persoon kan zijn: de freelance grafisch ontwerper die aan zijn carrière werkt, de kleine zelfstandige die de zichtbaarheid van zijn winkel op sociale media wil vergroten, de jonge influencer die een persoonlijk merk uit de grond stampt. Elk van hen drukt zichzelf uit en voorziet in zijn behoeften door middel van visuele content.

Maar niet iedereen is even handig en heeft geen tijd om complexe tools onder de knie te krijgen. De budgetten kunnen sterk uiteenlopen, en de meesten hebben niet eens de uitgebreide functies van specifieke professionele ontwerptools nodig.

Dit is de reden waarom ze zijn gekomen met Creative Cloud Express. Dit is een web- en mobiele app die gebaseerd is op sjablonen, die alle digitale ontwerpers in staat stelt om sneller en gemakkelijker fascinerende en mooi ogende visuals te maken. U hoeft hiervoor geen nieuwe dingen te leren. Deze app werkt met de beste technologie van Adobe's paradepaardje en specifieke producten zoals Photoshop, Illustrator, Premiere Pro of Acrobat, en voegt ze allemaal samen in één gebruiksvriendelijke en zeer intuïtieve app waarbij u niet veel hoeft na te denken of in te spannen om resultaten te bereiken.

Deze tool dient ter vervanging van Adobe Spark, in het bijzonder het Adobe Spark Post segment. De Spark Video en Spark Page secties functioneren nog steeds apart en zijn inbegrepen in Creative Cloud Express, wat we hieronder zullen toelichten.

www.adobe.com/nl/express homepage

Creative Cloud Express-functies: Ontwerp alles op één plaats

Hoewel de nieuwe Creative Cloud Express eenvoudiger is, betekent dat niet dat het aan bewerkings- en ontwerpkracht ontbreekt. Het aanbod is als volgt:

  • Sjabloon gebaseerde aanpak: Kies uit kant-en-klaar ontworpen en volledig aanpasbare sjablonen
  • Simpel drag-and-drop concept waarmee u snel en makkelijk uw ontwerp kunt aanpassen
  • Duizenden gratis sjablonen, vele tientallen gratis lettertypen en 1 miljoen door Adobe Stock geselecteerde assets (stockfoto's, illustraties, etc.) voor gratis gebruikers
  • 20.000 premium lettertypen van Adobe en 160 miljoen rechtenvrije afbeeldingen van Adobe Stock – voor premium leden
  • “Snelle acties” ondersteund door Adobe Sensei om met slechts enkele muisklikken bijvoorbeeld achtergronden van foto's te verwijderen, video's bij te snijden en samen te voegen, video's om te zetten in GIF's en PDF's te converteren/exporteren
  • Geavanceerde functies voor zoeken en vinden, ondersteund door de Adobe Stock Marketplace
  • Gedeelde sjablonen, gedeelde merken en integratie met Creative Cloud-bibliotheken voor consistente merken in teams en apps
  • Binnenkort: ContentCal-integratie voor naadloze planning, publicatie en beheer van social media-content direct in Creative Cloud Express

Alle kernfuncties van de professionele tools van Creative Cloud zijn geïntegreerd, maar deze tool is bij uitstek geschikt voor wie niet vanaf een blanco pagina een ontwerp wil maken en ook niet urenlang met complexe lagen wil werken. Dankzij deze app kunt u in een paar minuten van nul naar een afgerond ontwerp toewerken.

Creative Cloud Express prijzen

Prijzen: Gratis en Premium versie

Creative Cloud Express is zowel online als via de Apple App, Google Play en Microsoft stores gratis te downloaden.

Meld u aan voor een gratis account en krijg toegang tot een beperkter aanbod van hulpmiddelen. Of kies voor een premium lidmaatschap voor € 12,09 per maand of € 120,99 per jaar. U krijgt volledige toegang tot alle beschikbare middelen.

De foto's, vectoren en afbeeldingen van Adobe Stock zijn echter allemaal rechtenvrij en betaald. Het Creative Cloud Extreme premium lidmaatschap biedt ook volledige toegang tot Photoshop Express, Premiere Rush, Adobe Spark Page en Adobe Spark Video.

En tenslotte is Creative Cloud Express eveneens beschikbaar als onderdeel van het abonnement voor alle apps van Creative Cloud, alsook bij de abonnementen voor afzonderlijke apps. Gaat u Creative Cloud Express uitproberen? Laat ons weten hoe het u bevalt!

Nieuw van Adobe

Adobe Firefly

Experimenteer, beeld je in en maak een oneindige reeks creaties met Firefly, een serie creatieve generatieve AI-modellen die naar Adobe-producten komt.
MEER OVER ADOBE
Adobe Creative Cloud prijzen: Koop nu uw Creative Cloud-plan!
Adobe Creative Cloud kortingen: de beste aanbiedingen!
Adobe Illustrator gratis + goedkoop Creative Cloud-abonnement

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo