Dall-E 3 integreert ChatGPT voor het creëren van betere AI-beelden

https://openai.com/dall-e-3 homepage

De succesvolle AI startup OpenAI heeft recent een voorproefje gegeven van de derde versie van Dall-E (hun veelgeprezen tekst-naar-beeld tool).

Dall-E 3 integreert ChatGPT, een belangrijke update omdat gebruikers nu ChatGPT – de geavanceerde AI-chatbot van het bedrijf – kunnen gebruiken voor het creëren van beeldinstructies.

De tool kan nuances beter begrijpen dan ooit tevoren, zodat er exactere resultaten worden geproduceerd en het creatieve proces makkelijker wordt.

https://openai.com/dall-e-3 homepage

Dall-E + ChatGPT – Een krachtige AI-combinatie voor makkelijk te maken beter beeldmateriaal

De meest recente versie van Dall-E is nu als preview beschikbaar voor onderzoek en zal de komende maanden toegankelijk zijn voor zowel gratis als betaald gebruik.

De grootste verbetering van Dall-E 3 is dat het is ontwikkeld met OpenAI's eigen geavanceerde AI-chatbot, ChatGPT. Dit stelt gebruikers in staat om de AI-chattool te gebruiken voor het opstellen van gedetailleerde aanwijzingen, die ideaal zijn voor het maken van tekst-naar-afbeelding op dit platform – van een eenvoudige zin of korte geschreven instructies.

Door simpelweg een paar woorden in te voeren over de afbeelding die je wilt maken, genereert de AI-chatbot een alinea die je als prompt kunt gebruiken en die Dall-E vervolgens omzet in vier afbeeldingsvariaties.

Het gebruik van de ChatGPT als hulp bij het brainstormen verbetert de tekstaanwijzingen en de resulterende AI-gegenereerde afbeeldingen aanmerkelijk. Bovendien levert het een aanzienlijke besparing van tijd en moeite op, omdat je de ideale tekst niet meer handmatig hoeft te maken of de nodige vaardigheden hoeft te leren om dit te doen.

https://openai.com/dall-e-3 homepage

Dall-E 3 integreert ChatGPT voor betere en ethischere resultaten

In aanvulling op de ChatGPT-integratie produceert Dall-E 3 afbeeldingen van hogere kwaliteit dan de voorgaande versies, zelfs met dezelfde door mensen geschreven prompt. Dit komt door de verbeteringen die zijn aangebracht in het vermogen van het generatieve model om context en andere nuances in een prompt te begrijpen, een aspect waar eerdere versies niet goed in presteerden.

Het realiseren van veiligheden voor potentieel problematische content is het primaire doel in visuele generatieve AI, en OpenAI heeft hieraan gewerkt in deze nieuwe versie van de tool. Dall-E 3 verbetert het systeem verder om de productie van schadelijke en gewelddadige afbeeldingen te weigeren, in het bijzonder afbeeldingen met visuele vooroordelen over oververtegenwoordigde en ondervertegenwoordigde concepten.

Bovendien zijn er nieuwe beperkingen toegevoegd voor het maken van afbeeldingen van bekende figuren of het nabootsen van de stijl van een nog levende kunstenaar en een manier voor kunstenaars om hun auteursrechtelijk beschermde werk uit de tool te halen.

Deze nieuwe functies en verbeteringen hebben als doel om van Dall-E een meer verantwoordelijke en ethische tool te maken voor de creatie van AI-gegenereerde afbeeldingen, zodat eventuele juridische kwesties en geschillen met kunstenaars en autoriteiten worden voorkomen.

Dall-E 3 integreert ChatGPT

De geplande vrijgave van Dall-E 3 integreert ChatGPT

Deze meest recente versie van Dall-E is uitsluitend uitgebracht in de preview-modus voor onderzoek. Het bedrijf zal de versie naar verwachting begin oktober 2023 introduceren voor ChatGPT Plus- en Enterprise-abonnees en het bereik uitbreiden naar onderzoekslaboratoria en API-services in het najaar van 2023. De exacte datum voor de gratis publieke versie van Dall-E 3 is vooralsnog niet bekend, zoals gemeld door The Verge.

Ben je opgetogen over deze ChatGPT-gebaseerde Dall-E? Laat het ons weten!

Meer over AI-tools en beelden

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo