Adobe Express is nu volledig AI-aangedreven door Adobe Firefly

www.adobe.com homepage

Adobe lanceert de nieuwste versie van Adobe Express met de integratie van generatieve AI-modellen van Adobe Firefly – Express is nu AI-aangedreven door Adobe Firefly. Dit is de groep generatieve AI-modellen die de onderneming geleidelijk aan in haar softwaretools integreert.

De vernieuwde versie van Adobe Express met AI is nu voor iedereen beschikbaar en biedt tekst-naar-beeld generatie, teksteffecten, automatische achtergrondverwijdering en nog veel meer, allemaal met het gebruiksvriendelijke concept die zo kenmerkend is voor deze app.

Bekijk in de volgende video hoe het werkt:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Adobe Express met AI-ondersteuning: Ontwerp beter, sneller en makkelijker

Terwijl de eerste generatieve AI-functionaliteit in juni werd toegevoegd aan Adobe Express, heeft de onderneming nu officieel de nieuwste versie van de app gelanceerd met bètafuncties van Adobe Firefly. Deze zijn voor iedereen beschikbaar op de website en de desktop-app – mobiele ondersteuning volgt binnenkort.

De functies van Firefly in Express zijn het genereren van tekst-naar-beeld en teksteffecten met ondersteuning voor prompts in meer dan 100 talen. Daarnaast zijn er effectieve, automatische fotobewerkingen zoals het verwijderen van achtergronden en kunnen complexe ontwerpen makkelijker worden gemaakt, bijvoorbeeld het animeren van een personage met alleen audio als referentie, het omzetten van afbeeldingen in een GIF of het bewerken van een PDF.

Deze app is nu vormgegeven als een alles-in-één editor voor afbeeldingen, video's, audio en nog veel meer. De app beschikt ook over andere AI-gestuurde en handige functies, denk bijvoorbeeld aan het voorstellen van de perfecte sjablonen en visuele content voor het project dat je voor ogen hebt.

Het doel van de integratie van generatieve AI in Express is om het gebruikers gemakkelijker te maken hun creatieve projecten tot leven te brengen, wat hun vaardigheidsniveau ook is, de workflows voor teams te verbeteren en de visuele ontwerpresultaten over de hele linie naar een hoger niveau te tillen.

AI-aangedreven door Adobe Firefly – ontwerpen voor iedereen

AI-aangedreven door Adobe Firefly

Hoewel alle nieuwe functies beschikbaar zijn in de gratis versie van Adobe Express, krijgen gebruikers van Adobe Creative Cloud met hun lidmaatschap direct toegang tot Express Premium (met de bijbehorende bonusfuncties en voordelen). Wil je jezelf alleen abonneren op Express Premium, dan is de prijs € 12,09 per maand. Voor grotere teams is er Express Enterprise dat meer voordelen biedt.

Voor meer informatie, bekijk onze Adobe Express recensie.

Volgens Adobe is Express, doordat deze AI-aangedreven door Adobe Firefly is, geschikt voor gebruikers met verschillende vaardigheden en intenties. Voor gebruikers van Creative Cloud biedt de volledige integratie van Express met andere populaire Adobe-tools zoals Photoshop of Acrobat hen de mogelijkheid om in realtime samen te werken en visuele elementen toe te voegen om elk gewenst document snel te verbeteren, om maar een paar voorbeelden te noemen. Voor de gebruikers van Enterprise is Adobe Express ideaal om marketeers en ontwerpers samen te brengen en teams te laten samenwerken in een eenvoudige en gestroomlijnde workflow.

Kortom, volgens het bedrijf is Adobe Express de perfecte oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven, zelfstandige ondernemers, influencers op sociale media, studenten, freelance professionals en meer om schitterende ontwerpen te beheren, te creëren en te delen vanaf één plek.

Klinkt dit bekend in de oren, dan komt dat omdat het concept erg lijkt op Canva, de pionier op het gebied van gebruiksvriendelijke ontwerpprogramma's waarmee je afbeeldingen van hoge kwaliteit kunt creëren en die zelf ook geavanceerde AI-functies heeft.

Wil je de nieuwste Adobe Express versie met Adobe Firefly uitproberen? Laat ons weten hoe Express met AI-aangedreven door Adobe Firefly je bevalt!

Meer info over AI en het maken van beelden

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo