Adobe Firefly 1 miljard AI-gegenereerde beelden – wereldwijde groei in slechts 3 maanden

Adobe logo

Adobe introduceerde recentelijk Adobe Firefly, een serie generatieve AI-modellen. Binnen drie maanden na de lancering van de bètaversie heeft Adobe Firefly een wereldwijd bereik.

Met Firefly 1 miljard AI-gegenereerde beelden gemaakt tot nu toe, blijken deze service en de daarbij behorende integraties een van de meest succesvolle van de onderneming te zijn.

Met nieuwe multi-linguale prompt-ondersteuning en taallokalisatie kunnen miljoenen nieuwe gebruikers worden bereikt met hun functies voor het genereren van tekst-naar-beeld en AI-fotobewerking.

Meer weten? Lees dan verder!

Adobe Firefly

Adobe Firefly Wereldwijd: Tekstinvoer in 100 talen

In een persbericht staat dat Adobe Firefly nu het schrijven en verwerken van tekstprompts in 100 verschillende talen ondersteunt op een zelfstandige webpagina die overal ter wereld geopend kan worden.

Deze dienst zal ook in 20 talen worden aangeboden. Frans, Duits, Japans, Spaans en Braziliaans Portugees zijn nu al beschikbaar.

Adobe Firefly

Op die manier kunnen ontwerpers uit de hele wereld afbeeldingen maken met behulp van AI in hun eigen moedertaal, wat zowel de potentiële resultaten als de gebruikerservaring aanzienlijk verbetert.

Adobe Firefly ondersteunt nu ook AI-generatieve functies in verschillende Adobe apps, zoals Generative Fill in Photoshop en Express en Color Variations in Illustrator. Meer integraties worden verwacht.

En onlangs introduceerden ze Firefly voor Enterprise om zakelijke klanten directe toegang te bieden tot commercieel veilige, aanpasbare generatieve AI-oplossingen.

Adobe Firefly

De verantwoorde benadering van Adobe van generatieve AI-technologie

De basis van het generatieve AI-aanbod van Adobe is een commitment aan ethische ontwikkeling en verantwoordelijk gebruik van dit soort programma's.

De modellen van Adobe Firefly worden uitsluitend getraind met content die wettelijk veilig is en geen inbreuk maakt op iemands intellectuele eigendom: onder licentie van Adobe Stock, van geautoriseerde webbronnen en het publieke domein – wat de door Firefly geproduceerde content ook in commercieel opzicht veiliger maakt. Content gegenereerd met Firefly is voorzien van Adobe Content Credentials die de herkomst en aard van AI-gegenereerd of door AI bewerkt beeldmateriaal vaststellen.

Dana Rao, Chief Trust Officer van Adobe, is verschenen op de hoorzitting van de U.S. Senate Judiciary Subcommittee on AI and Intellectual Property/Copyright. Zoals het bedrijf deelde, zal de toespraak gaan over Adobe's op ontwerpers gerichte benadering van generatieve AI en de belangrijke stappen beschrijven die nodig zijn om de rechten van ontwerpers te beschermen en tegelijkertijd de AI-innovatiestroom te garanderen.

Adobe Firefly 1 miljard AI-gegenereerde beelden

Adobe Firefly 1 miljard AI-gegenereerde beelden in no time

Met gepaste trots heeft Adobe bekendgemaakt dat gebruikers in de drie maanden sinds de lancering meer dan een miljard digitale objecten hebben gemaakt met Adobe Firefly op de stand-alone webpagina en in Photoshop. Dit betekent dat de twee lanceringen tot de meest succesvolle van de onderneming behoren.

In aanmerking genomen dat Adobe een van de laatste grote spelers is die in de AI-race zijn gestapt, is dit een prestatie van formaat.

Door meer ontwerpers toegang te geven tot Firefly in hun eigen taal kan het gebruik van het programma alleen maar groeien en het aantal assets dat met de modellen wordt gegenereerd alleen nog maar meer toenemen.

Wil je Adobe Firefly proberen? Dat kan via de onderstaande aanbieding:

Adobe Firefly

Experimenteer, beeld je in en maak een oneindige reeks creaties met Firefly, een serie creatieve generatieve AI-modellen die naar Adobe-producten komt.

Heb je meer informatie nodig over AI-fools en hoe je hiermee geweldige met kunstmatige intelligentie gegenereerde beelden kunt maken? Dan zijn de volgende artikelen beslist de moeite meer dan waard:

Hoeveel geweldige foto's en illustraties zullen van jou zijn van de volgende Adobe Firefly 1 miljard AI-gegenereerde beelden? Wat zijn jouw ervaringen met het creëren van beeldmateriaal met behulp van Adobe Firefly? Laat het ons weten!

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo