Adobe heeft Firefly voor bedrijven aangekondigd – AI-generatieve modellen voor zakelijke gebruikers

Adobe heeft Firefly voor bedrijven aangekondigd - AI-generatieve modellen voor zakelijke gebruikers 2

De grote aanbieder van designsoftware Adobe heeft de komst van een nieuwe service voor bedrijven aangekondigd, die is gebaseerd op hun AI-generatieve modellen: Firefly voor bedrijven.

Dankzij het nieuwe aanbod, dat ook Adobe Express omvat, krijgen teamleden van organisaties en bedrijven de mogelijkheid om met behulp van AI fantastische visuele beelden te maken, wat het niveau van hun vaardigheden ook is. Daarnaast krijgen bedrijven de mogelijkheid om Firefly-modellen te trainen met hun eigen content om on-brand beelden te genereren die commercieel veilig en zonder risico gebruikt kunnen worden.

Naar eigen zeggen is het belangrijkste doel om merken en bedrijven te helpen bij het opschalen van hun productie en het upgraden van hun workflows om de groeiende vraag naar content die komen gaat bij te kunnen houden.

Wil je zien wat Adobe Firefly voor bedrijven te bieden heeft?

Firefly voor bedrijven – Een AI-platform

De nieuwe Firefly voor bedrijven is onlangs gepresenteerd tijdens het Adobe Summit EMEA 2023-evenement. Deze service biedt op bedrijfsniveau toegang tot de Adobe Creative Cloud en Experience Cloud-applicaties en de compacte, gebruiksvriendelijke Adobe Express, en integreert functies die aangedreven worden door de generatieve AI-modellen van Adobe Firefly, zoals tekst-naar-beeld-generatie, snelle beeldbewerking en copywriting.

Adobe wijst erop dat de technologie van Firefly sinds de lancering in maart 2023 razend populair is geworden – met 200 miljoen afbeeldingen die zijn gemaakt met de stand-alone AI-afbeeldingsgenerator en 150 miljoen afbeeldingen (in 3 maanden meer dandie in slechts twee weken zijn gecreëerd met de functie Generatieve vulling van Photoshop.

Adobe Firefly voor bedrijven

Nu deze functies beschikbaar zijn voor alle werknemers, kan dat voor bedrijven grote voordelen hebben, omdat al hun medewerkers, ook de niet-creatieve, nu visuele content kunnen maken voor de projecten van het bedrijf.

Dankzij de combinatie van Firefly's mogelijkheid om op basis van tekstaanwijzingen geheel nieuwe afbeeldingen (en copy) te creëren met de uitgebreide collectie professioneel ontworpen sjablonen en eenvoudig te gebruiken bewerkingsfuncties van Adobe Express, maar ook met de professionele bewerkingssoftware van Creative Cloud en de uitstekende CMS-functionaliteit van Experience Manager, kunnen grote teams sneller dan ooit probleemloos content produceren voor allerlei interne en externe doeleinden.

Geen onbelangrijk voordeel, want volgens Adobe verwachten bedrijven de komende jaren 5x meer content te moeten produceren.

Adobe heeft Firefly voor bedrijven aangekondigd - AI-generatieve modellen voor zakelijke gebruikers 3

Firefly zelf trainen en on-brand AI-gegenereerde beelden krijgen

De AI-modellen van Adobe onderscheiden zich van andere modellen doordat ze uitsluitend zijn getraind met Adobe Stock-content, content met open licenties en content uit het publieke domein. Deze juridisch veilige dataset levert commercieel bruikbare AI-gegenereerde media op met een kleiner risico op inbreuk op auteursrechten van derden, een zeer belangrijke factor voor bedrijven die content gebruiken voor marketing en andere commercieel getinte projecten.

Het bijzondere aan Firefly voor bedrijven is dat Adobe zakelijke klanten in staat stelt om deze modellen te trainen met hun eigen aangepaste datasets. Zo krijgen bedrijven de beschikking over tools voor het genereren van AI-afbeeldingen die unieke en perfect on-brand content opleveren met minimale juridische risico's.

Alle content die wordt gemaakt met Firefly is voorzien van de eigen Content Credentials metadata van Adobe, waarmee het AI-gegenereerde karakter van het bestand wordt aangegeven en de transparantie voor eindgebruikers wordt vergroot.

Een concrete introductiedatum of prijsinformatie voor Firefly voor bedrijven is er nog niet, maar volgens de berichten zal dit ergens in de tweede helft van dit jaar worden gerealiseerd en zal het een op maat geleverde dienst zijn met vaste tarieven.

Kies jij voor Adobe Firefly voor bedrijven voor jouw merk?

Wil je meer weten over AI-tools voor het genereren van beelden, het herkennen van door AI-gegeneerde afbeeldingen en/of heb je tips nodig voor het maken van dit soort beelden? Lees dan de volgende artikelen:

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo