Getty Images naar de beurs – waarde geschat op 4,8 miljard dollar

www.gettyimages.nl homepage

Getty Images is een bekende naam in de sector van de stockfotografie en heeft bekendgemaakt dat het opnieuw naar de beurs zal gaan – na ruim tien jaar afwezigheid.

Dankzij een partnerschap met een SPAC-onderneming zal Getty Images naar de beurs van New York gaan – via een transactie die komend jaar zal worden afgerond – en gewaardeerd worden op 4,8 miljard dollar.

Deze stap wordt gepresenteerd als een strategische zet om de financiering te verminderen en de kasstroom te verhogen om te kunnen investeren in meer producten en de groei te versnellen, vooral op het gebied van videocontent. De bestaande schuld moet echter ook worden afbetaald en de financiële positie van de onderneming moet worden verbeterd na twee jaar van aanzienlijke daling van de inkomsten.

Zo gaat Getty Images naar de beurs

Deze transactie zal tot stand komen via een overname door CC Neuberger Principal Holdings II, een SPAC (beursgenoteerde special purpose acquisition company) die zal fuseren, zodat een nieuw Getty Images moederbedrijf wordt gevormd met Getty Images, iStock en het onlangs overgenomen Unsplash. Getty wordt gewaardeerd op 4,8 miljard dollar.

Het bedrijf gaat niet voor het eerst naar de beurs, maar is in 2008 overgegaan in een private onderneming, toen het voor 2,4 miljard dollar werd overgenomen door Hellman & Friedman.

Naar verwachting zal de operatie in de eerste helft van 2022 zijn afgerond en zal Getty Images op de beurs van New York worden verhandeld onder het symbool “GETTY”.

Zo gaat Getty Images er straks uitzien

Afgezien van het financiële aspect, zal er niet veel veranderen bij Getty Images.

Mark Getty blijft voorzitter en Craig Peters (CEO) zal na de transactie zijn functie blijven uitoefenen. De Getty Family en Koch Equity Development blijven ook betrokken aandeelhouders. De Getty Family, Koch Equity en CC Neuberger zullen bestuurders benoemen voor de nieuw gevormde entiteit (zodra de fusie is gerealiseerd).

De hoofdvestiging van deze onderneming blijft in Seattle.

Hoe zal Getty dit geld gebruiken?

Uit de aankondiging blijkt dat het de bedoeling is om deze nieuwe cashflow te gebruiken voor een versnelde groei: meer producten en diensten voor ontwerpers, en vooral videomateriaal: video vertegenwoordigt nu bijna 20% van de activiteiten, een groei van 5% toen ze ruim tien jaar geleden naar de beurs gingen. Vooral ontwerpers die video-inhoud voor sociale media maken, zijn een doelgroep.

Verder is Getty Images van plan om zich te richten op kleine bedrijven om daarmee hun klantenbestand bij iStock uit te breiden, met als doelgroep ondernemers die hun e-commerce aanwezigheid willen vergroten door middel van visuele marketing. In 2022 zou Getty Images data als service gaan aanbieden, waarbij interne statistieken worden gebruikt om klanten te helpen content te selecteren die betere resultaten oplevert (vergelijkbaar met de plannen van Shutterstock voor het Shutterstock AI-platform).

De resultaten van dit jaar zijn weliswaar al beter dan die van 2020 – de stillegging van sportevenementen, modeshows en andere evenementen had vorig jaar een impact op de redactionele activiteiten van de beeldbank – maar toch heeft de onderneming de voorbije twee jaar aanzienlijke inkomsten en nettoverliezen geleden. Dankzij deze instroom van kapitaal kan de algemene financiële positie van het bedrijf ongetwijfeld worden versterkt.

En opgemerkt moet worden dat deze onderneming al met een schuldenlast kampt sinds 2012, toen zij werd overgenomen door The Carlyle Group. De opbrengst van deze operatie zal voor iets meer dan 41% worden gebruikt om de uitstaande schuld in te lossen. Hiermee zal deze stockfoto site, die bekend staat om haar exclusieve content en innovaties, sterk en vol energie de toekomst tegemoet zien.

We verheugen ons dus nu al op de nieuwe producten en verdere ontwikkelingen van Getty Images, iStock en Unsplash!

Profiteer van 15% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
Kortingscode inwisselen
17 dagen resterend

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo