iStock gratis – hoe krijg ik gratis beelden van iStock?

iStock is een van de grootste websites voor afbeeldingen ter wereld – blader door miljoenen stockfoto's en video's van hoge kwaliteit (het handelsmerk van iStockphoto). Eén van de voordelen van lid zijn van deze beeldbank is dat ze elke week gratis beeldmateriaal weggeven. Maar hoe download ik deze beelden, vectoren, illustraties en video's uit populaire categorieën zonder iets te betalen?

Dat is het makkelijkst met dit nieuwe iStock gratis proefabonnement, waarmee u één maand lang gratis 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie kunt downloaden! U heeft keuze uit een collectie van miljoenen stockfoto's, illustraties en vectoren! Elke nieuwe zoekopdracht levert geweldige beelden op.

Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
15 dagen resterend
Op dit moment is het iStock gratis proefabonnement alleen geldig in een aantal landen in Europa (waaronder Nederland en België), Azië en Latijns-Amerika. Voor meer informatie kunt u ons artikel over het iStock gratis proefabonnement lezen, inclusief een stap-voor-stap uitleg over hoe u uw gratis proefabonnement kunt activeren!
www.istockphoto.com/nl homepage

Daarnaast maken veel mensen gebruik van de klassieke methode om iStock gratis afbeeldingen uit populaire categorieën te krijgen. Meld u net als deze mensen aan bij iStock (dat is gratis), dan krijgt u elke week voor gratis downloads – één gratis foto, illustratie, video en audiofragment (ook voor ontwerpers en commerciële doeleinden)! Klik hier en meld u nu gratis aan bij iStockphoto.

iStock is een van de grootste online aanbieders van stockfotografie tegen flexibele tarieven en een van de beste adressen voor gratis rechtenvrije beelden van premium kwaliteit. Tegen foto's uit populaire categorieën waarvoor u niets hoeft te betalen is moeilijk nee te zeggen. De foto's die u krijgt zijn verkrijgbaar in diverse formaten, met verschillende licenties en exclusiviteit (wat inhoudt dat ze nergens anders verkrijgbaar zijn). Meer informatie over deze beeldbank vindt u hier in onze iStock recensie.

iStock gratis beelden

Hoe download ik deze iStock gratis afbeeldingen

www.istockphoto.com/nl homepage

Nadat u zich heeft aangemeld kunt u elke week het iStock gratis beeldmateriaal op de volgende manier verkrijgen:

1. Ga naar de website van iStock en klik op “Aanmelden” en log met uw wachtwoord in op uw account.

www.istockphoto.com/nl homepage

2. Nadat u zich op uw account heeft aangemeld, komt u op hun homepage terecht. Scroll naar beneden tot u een kopje ziet met “Ontvang gratis stockfoto's, illustraties en video's”. Eronder staan 3 afbeeldingen met de tekst Gratis foto's, Gratis illustraties, Gratis videoclips. Klik op een van de foto's om naar de downloadpagina te gaan..

iStock gratis beelden

3. Als u daar bent, zorg er dan voor dat u de licentieovereenkomst leest over hoe het materiaal gebruikt mag worden. Alle illustraties, video's en stockfoto's hebben een standaard licentie, maar indien nodig kunt u een uitgebreide licentie verkrijgen.

iStock gratis foto

4. Nadat u de licentieovereenkomst hebt gelezen en begrepen, klikt u op het gewenste afbeeldingsformaat voor uw foto. Dit formaat varieert van Small tot XXL (8192 x 5464 px (69,36 x 46,26 cm) – 300 dpi – RGB).

iStock gratis foto

5. Klik op de knop “Gratis download” en wacht een ogenblik en druk dan op “Download bevestigen”. Uw foto wordt automatisch gedownload naar uw downloadmap op uw Mac, of het bureaublad op uw PC.

iStock gratis foto

iStock is de enige website die elke week gratis bestanden aanbiedt voor al uw projecten, video's en audio. Dit is nog maar één van de vele voordelen van iStock als website voor stockfoto's.

Waarvoor kan ik het iStock gratis beeldmateriaal gebruiken?

iStock gratis - hoe krijg ik gratis beelden van iStock?

Het iStock gratis beeldmateriaal – zowel de foto, illustratie als video – heeft een beeldlicentie en is dus een waardevol geschenk. De afbeelding mag u voor onbepaalde tijd en zo vaak als u wilt voor meerdere projecten gebruiken. Wilt u een gratis beeld van iStock gebruiken, dan adviseren wij u de licentievoorwaarden voor de content van iStock aandachtig te lezen, omdat de standaard licentie niet onbegrensd is.

iStock licentie

1. Standaard licentie voor de iStock gratis stockfoto's

De standaard beeldlicentie staat persoonlijk en commercieel gebruik van de afbeeldingen van iStock toe. U kunt het gratis beeldmateriaal gebruiken voor allerlei doeleinden, zoals blogs, advertenties, marketingcampagnes, apps, websites, in sociale media zoals Facebook, in film- en televisieproducties, presentaties, drukwerk, verpakkingen, enz.

Uittreksel uit de licentieovereenkomst van iStock
U mag content op elke manier gebruiken die niet beperkt is (zie Beperkingen hieronder). De rechten die onderworpen zijn aan deze beperkingen en de overige voorwaarden in deze overeenkomst, die door iStock aan u zijn toegekend, zijn:

 • Eeuwigdurend, wat inhoudt dat er geen vervaldatum of einddatum geldt voor uw rechten om de content te gebruiken. De enige uitzondering op eeuwigdurende rechten is voor content die via een abonnement is gedownload en niet binnen 30 dagen na het eind van uw abonnement is gebruikt. Raadpleeg Artikel 8 voor meer informatie.
 • Niet-exclusief, wat inhoudt dat u geen exclusieve rechten heeft om de content te gebruiken. iStock kan dezelfde content aan andere klanten licentiëren.
 • Onbeperkt, wat inhoudt dat u de content in een onbeperkt aantal projecten en in alle mogelijke media kunt gebruiken.

Voor de toepassing van deze overeenkomst betekent ‘gebruiken': kopiëren, reproduceren, wijzigen, bewerken, synchroniseren, uitvoeren, weergeven, uitzenden, publiceren of er anderszins gebruik van maken.

Maar de standaard licentie heeft ook gebruiksbeperkingen, zo mag de content van iStock bijvoorbeeld niet worden gebruikt voor goederen of diensten die voor wederverkoop of distributie zijn bestemd en waarvan de waarde overwegend bepaald wordt door de gelicentieerde content. Dit geldt voor wenskaarten, briefpapier, papierproducten, kalenders, kleding, posters (gedrukt op papier, canvas of andere informatiedragers), dvd's, mobiele apps of andere artikelen voor wederverkoop, licenties of enige andere commerciële distributievorm.

De Standaard licentie staat evenmin het gebruik van content toe in de vorm van elektronische of digitale templates bestemd voor wederverkoop of andere distributie (zoals website templates, visitekaartjes, elektronische wenskaarten, brochure ontwerpen). 

Tip!
Als u de iStock gratis afbeelding buiten de gebruiksrestricties van de standaard licentie wilt gebruiken, dan heeft u hiervoor een zogenaamde “Uitgebreide licentie” nodig, die u uitsluitend tegen betaling met credits kunt kopen (lees hier meer over de credits van iStock).

 2. Uitgebreide licentie

De uitgebreide beeldlicentie biedt nog uitgebreidere mogelijkheden voor het iStock gratis beeld in de onderstaande toepassingsgebieden.

 • Verkoop producten/elektronische sjablonen

De uitgebreide licentie stelt u in staat om tot 100.000 gratis beelden af te drukken op papieren producten, tot 10.000 keer op posters, kalenders, drinkbekers en tot 2.000 keer op kleding, games, entertainment, artwork en onbeperkte mobiele toepassingen en elektronische sjablonen.

iStock licentievoorwaarden
 • Oplages
  Waar een standaard beeldlicentie slechts maximaal 500.000 exemplaren toestaat, mag u de afbeelding met de uitgebreide beeldlicentie onbeperkt afdrukken.
iStock licentievoorwaarden
 • Aantal gebruikers
  De uitgebreide beeldlicentie verleent aan een onbeperkt aantal gebruikers binnen een bedrijf toegang tot de informatie en de content mag op de servers van het bedrijf worden opgeslagen.
iStock licenties credits en abonnementen

De prijs van een uitgebreide beeldlicentie

Bij iStock betaalt u voor de uitgebreide beeldlicentie 18 credits (ong. € 125,-) voor elk van de volgende terreinen:

 • Onbeperkte aantallen reproducties/afdrukken
 • Meerdere werkplekken (gebruikers)
 • Dekking van de schade tot 250.000 USD
 • Producten voor de wederverkoop

Mocht u een van de beelden willen gebruiken voor bijvoorbeeld het afdrukken op een flyer (oplage 600.000 stuks), dan zult u voor 18 credits (ong. € 125,-) een uitgebreide licentie moeten aanschaffen.

Wanneer u de afbeelding ook wilt gebruiken voor producten voor de wederverkoop, dan kost de uitgebreide licentie nog eens 18 credits.

iStock uitgebreide licentie

Beschikbare stockfoto's en beelden bewerken met de iStock Editor

Met behulp van de iStock Editor kunt u uw gratis iStock afbeelding vormgeven als een professional en deze vervolgens rechtstreeks uploaden naar uw website, project of Facebook en dergelijke. Het gebruik van dit kleine ingenieuze beeldverwerkingsprogramma is een fluitje van een cent. Iedereen kan hiermee fantastische content creëren.

Dit doet u heel eenvoudig in de volgende 3 stappen!

Kies een afbeelding en klik op “Deze afbeelding bewerken“.

iStock gebruik editor

Bewerk de afbeelding door deze bij te snijden, de grootte aan te passen, tekst toe te voegen, logo's te uploaden en filters toe te passen.

iStock editor

U kunt uw bewerkte afbeelding downloaden en delen om het watermerk te verwijderen en deze rechtstreeks op sociale media of ergens anders te publiceren.

iStock editor

Profiteer en bespaar met onze exclusieve iStock kortingscode

Profiteer met onze exclusieve iStock kortingscode van 15% korting op de aankoop van credits of een beeldabonnement. Ontvang geweldige afbeeldingen van iStock met 15% korting. Profiteer nu van de exclusieve iStock kortingscode en bespaar bij de aankoop van uw afbeeldingen! (Lees hier meer over iStock kortingscode.)

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend

Onze beoordeling

Er zijn niet veel sites waar u elke week gratis hoge kwaliteit beelden kunt krijgen, maar de gratis bestanden van iStockphoto zijn een fantastisch aanbod voor leden. Met een toenemend aantal gratis stockfoto's dat nu beschikbaar is, zijn er slechts enkele websites waar u dezelfde kwaliteit en exclusiviteit krijgt.

Meld u vandaag nog aan, dan krijgt u toegang tot de gratis beelden zonder dat u zich verplicht hoeft te voelen om credits of abonnementen te kopen. Mocht u toch meer stockfoto's nodig hebben, dan kunt u altijd nog op zoek gaan en precies vinden wat u nodig hebt in hun fantastische beeldcollectie.

Wanneer u nu gratis lid wordt van deze beeldbank, dan ontvangt u gratis foto's zolang u lid bent. Klinkt geweldig, toch? Inderdaad, de gratis afbeeldingen zijn een geweldige aanbieding voor het maken van indrukwekkende content!

Klik hier om u aan te melden bij Stock en ontvang elke week gratis stockfoto's!

iStock kortingscode en gratis proefabonnement

Let op! Ontvang nu tijdelijk 15% korting op credits en abonnementen! Koop zoveel als u nodig heeft en gebruik ze wanneer u maar wilt, want de creditpakketten blijven altijd geldig!

Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
15 dagen resterend
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend
Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

Heeft u vragen over deze beeldbank? Laat het ons weten in het onderstaande feedback-box, dan zullen wij ons best doen om deze vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over iStock gratis beelden

🤨 Ik heb een vraag over iStock gratis beelden

🤔 Ik weet niet of iStock gratis beelden iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo