iStock gratis – elke week gratis afbeeldingen van iStockphoto!

De beeldbank iStock by Getty Images biedt haar klanten elke week iets heel bijzonders: iStock gratis foto'sgratis afbeeldingen en gratis video's.

Dit is een mooi geschenk, omdat de iStock gratis afbeelding een waarde van €24,- vertegenwoordigt en de videoclip zelfs een waarde van ongeveer €125,-! Iedereen die iStock kent, weet dat hier de beeldkeuze, kwaliteit en beeldprijs kloppen. De collectie van iStock telt vele miljoenen perfecte foto's, afbeeldingen en vectoren. iStock is niet alleen één van de grootste en belangrijkste beeldbanken, maar is ook een van de meest ervaren aanbieders op de internationale markt voor stockfoto's, zoals ook uit dit overzicht met beste stockfotosites wordt aangetoond. Het is daarom geen wonder dat de premium afbeeldingen van iStock zo populair zijn.

iStock gratis afbeeldingen – zo werkt het

iStock gratis afbeeldingen

Ontvang elke week een uitstekende kwaliteit foto, afbeelding of zelfs videoclip van iStock – dat is een geweldige kans. En dit is hoe u een gratis afbeelding van iStock verkrijgt: Meld u hier gratis aan bij iStock!

Zo kunt u zich bij iStock aanmelden
iStock registreren1. Klik hier om naar de website van iStock by Getty Images te gaan en scroll naar de onderzijde van de pagina.

2. Klik nu op “Registreren bij iStock”.

3. Vul vervolgens de drie velden op het registratieformulier in:

4. Voer een geldig e-mailadres in.

5. Stel een wachtwoord in.

6. Bevestig uw wachtwoord opnieuw.

7. Klik op “Nu registreren”.

 

Gratis afbeeldingen downloaden

Nadat u zich heeft aangemeld kunt u elke week de gratis afbeelding van iStock op de volgende manier downloaden:

1. Ga naar de website van iStock en klik op “Aanmelden” en log in met uw wachtwoord.

iStock gratis beeldmateriaal

iStock gratis - elke week gratis afbeeldingen van iStockphoto! 2

2. Scroll op de website naar “Registreer uzelf bij iStock en ontvang elke week gratis beeldmateriaal” en klik daarna op een van de drie gepresenteerde gratis afbeeldingen.

iStock gratsis afbeeldingen

3. Op de pagina met beelddetails drukt u op de knop “Gratis downloaden”. Klaar! Uw gratis afbeelding van iStock.

iStock gratis foto


Waarvoor kan ik de iStock gratis afbeelding gebruiken?

De gratis afbeelding van iStock – zowel de foto, afbeelding als video – heeft een licentie en is dus een waardevol geschenk. De afbeelding mag u voor onbepaalde tijd en zo vaak als u wilt voor meerdere projecten gebruiken. Wilt u een gratis afbeelding van iStock gebruiken, dan adviseren wij u de licentievoorwaarden voor de content van iStock aandachtig te lezen, omdat de standaard licentie niet onbegrensd is.

iStock licentie

1. Standaard licentie voor het gratis beeldmateriaal van iStock

De standaard licentie staat persoonlijk en commercieel gebruik van de afbeeldingen van iStock toe. U kunt het gratis beeldmateriaal gebruiken voor allerlei doeleinden, zoals blogs, advertenties, marketingcampagnes, apps, websites, in social media zoals Facebook, in film- en televisieproducties, presentaties, drukwerk, verpakkingen, enz.

Uittreksel uit de licentieovereenkomst van iStock
U mag content op elke manier gebruiken die niet beperkt is (zie Beperkingen hieronder). De rechten die onderworpen zijn aan deze beperkingen en de overige voorwaarden in deze overeenkomst, die door iStock aan u zijn toegekend, zijn:

 • Eeuwigdurend, wat inhoudt dat er geen vervaldatum of einddatum geldt voor uw rechten om de content te gebruiken. De enige uitzondering op eeuwigdurende rechten is voor content die via een abonnement is gedownload en niet binnen 30 dagen na het eind van uw abonnement is gebruikt. Raadpleeg Artikel 8 voor meer informatie.
 • Niet-exclusief, wat inhoudt dat u geen exclusieve rechten heeft om de content te gebruiken. iStock kan dezelfde content aan andere klanten licentiëren.
 • Onbeperkt, wat inhoudt dat u de content in een onbeperkt aantal projecten en in alle mogelijke media kunt gebruiken.

Voor de toepassing van deze overeenkomst betekent ‘gebruiken': kopiëren, reproduceren, wijzigen, bewerken, synchroniseren, uitvoeren, weergeven, uitzenden, publiceren of er anderszins gebruik van maken.

Maar de standaard licentie heeft ook gebruiksbeperkingen, zo mag de content van iStock bijvoorbeeld niet worden gebruikt voor goederen of diensten die voor wederverkoop of distributie zijn bestemd en waarvan de waarde overwegend bepaald wordt door de gelicentieerde content. Dit geldt voor wenskaarten, briefpapier, papierproducten, kalenders, kleding, posters (gedrukt op papier, canvas of andere informatiedragers), dvd's, mobiele apps of andere artikelen voor wederverkoop, licenties of enige andere commerciële distributievorm.

De Standaard licentie staat evenmin het gebruik van content toe in de vorm van elektronische of digitale templates bestemd voor wederverkoop of andere distributie (zoals website templates, visitekaartjes, elektronische wenskaarten, brochure ontwerpen). 

Tip!
Als u de iStock gratis afbeelding buiten de gebruiksrestricties van de standaard licentie wilt gebruiken, dan heeft u hiervoor een zogenaamde “Uitgebreide licentie” nodig, die u uitsluitend tegen betaling met credits kunt kopen (lees hier meer over de credits van iStock).

 2. Uitgebreide licentie

De uitgebreide licentie biedt nog uitgebreidere mogelijkheden voor de gratis iStock afbeelding in de onderstaande toepassingsgebieden.

 • Verkoop producten/elektronische sjablonen

De uitgebreide licentie stelt u in staat om tot 100.000 gratis afbeeldingen af te drukken op papieren producten, tot 10.000 keer op posters, kalenders, drinkbekers en tot 2.000 keer op kleding, games, entertainment, artwork en onbeperkte mobiele toepassingen en elektronische sjablonen.

iStock licentievoorwaarden

 • Oplages
  Waar een standaard licentie slechts maximaal 500.000 exemplaren toestaat, mag u de afbeelding met de uitgebreide licentie onbeperkt afdrukken.

iStock licentievoorwaarden

 • Aantal gebruikers
  De uitgebreide licentie verleent aan een onbeperkt aantal gebruikers binnen een bedrijf toegang tot de informatie en de content mag op de servers van het bedrijf worden opgeslagen.

iStock licenties credits en abonnementen

De prijs van een uitgebreide licentie

Bij iStock betaalt u voor de uitgebreide licentie 18 credits (ong. €125,-) voor elk van de volgende terreinen:

 • Onbeperkt aantal reproducties/afdrukken
 • Meerdere werkplekken (gebruikers)
 • Dekking van de schade tot 250.000 USD
 • Producten voor de wederverkoop

Mocht u een van de iStock gratis afbeelding willen gebruiken voor bijvoorbeeld het afdrukken op een flyer (oplage 600.000 stuks), dan zult u voor 18 credits (ong. €125,-) een uitgebreide licentie moeten aanschaffen.

Wanneer u de afbeelding ook wilt gebruiken voor producten voor de wederverkoop, dan kost de uitgebreide licentie nog eens 18 credits.

iStock gratis afbeelding

 


iStock gratis afbeeldingen bewerken met de iStock Editor

Met behulp van de iStock Editor kunt u uw gratis iStock afbeelding vormgeven als een professional en deze vervolgens rechtstreeks uploaden naar uw website, project of Facebook en dergelijke. Het gebruik van dit kleine ingenieuze beeldverwerkingsprogramma is een fluitje van een cent. Iedereen kan hiermee fantastische content creëren.

Dit doet u heel eenvoudig in de volgende 3 stappen!

1
Kies een afbeelding en klik op “Deze afbeelding bewerken“.

iStock gebruik editor

2
Bewerk de afbeelding door deze bij te snijden, de grootte aan te passen, tekst toe te voegen, logo's te uploaden en filters te gebruiken.

iStock gebruik editor

3
 U kunt uw bewerkte afbeelding downloaden en delen om het watermerk te verwijderen en deze rechtstreeks op social media of ergens anders te publiceren.

iStock gebruik editor


Profiteer en bespaar met onze exclusieve iStock kortingscode

Profiteer met onze exclusieve iStock kortingscode van 15% korting op de aankoop van credits of een beeldabonnement. Ontvang geweldige afbeeldingen van iStock met 15% korting. Profiteer nu van de exclusieve iStock kortingscode en bespaar bij de aankoop van uw afbeeldingen! (Lees hier meer over iStock kortingscode.)

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!

Onze beoordeling

Het is fantastisch om elke week kwalitatief zeer goed beeldmateriaal, zoals foto's, afbeeldingen en zelfs video's, van iStock by Getty Images te verkrijgen. En de slagroom op de taart is het gratis online bewerkingsprogramma voor afbeeldingen – de iStock Editor. Zo kunt u uw gratis afbeelding en al uw andere afbeeldingen van iStock met slechts enkele muisklikken professioneel vormgeven, deze direct uploaden en op uw website, voor uw project of in social media gebruiken. U hoeft zich hier alleen maar hier bij iStock aan te melden om van dit fantastische aanbod van iStock te kunnen profiteren.

iStock biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding met de Essential-collectie, waarmee u heel goedkoop afbeeldingen van zeer goede kwaliteit kunt kopen. En als u bijzondere afbeeldingen van topkwaliteit nodig heeft, dan biedt de Signature-collectie (premium afbeeldingen onder “Toegang tot alle afbeeldingen”) u foto's en afbeeldingen van de allerbeste kwaliteit. En dit alles tegen billijke en betaalbare prijzen: Essential afbeeldingen zijn al vanaf €0,23 verkrijgbaar en Premium afbeeldingen al vanaf €0,35 (bij een jaarabonnement met 750 afbeeldingen/maand).

Onze beoordeling is dat iStock klanten van veel voordelen profiteren. Registreer u hier en profiteer elke week gratis foto's, afbeeldingen en video's van iStock by Getty Images, evenals miljoenen andere voordelig geprijsde afbeelding. Meer informatie over iStock vindt u hier in ons testrapport van iStock. Wilt u weten hoe deze beeldbank zich verhoudt vergeleken met andere aanbieders van stockfotografie, bekijk dan ons uitgebreide overzicht van de 20 beste stockfoto websites.

Let op! Meer gratis beeldmateriaal vindt u in ons overzicht van beeldbanken met gratis afbeeldingen en gratis proefabonnementen!

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.