Nieuwe Photoshop generatieve uitbreidingsfunctie + meertalige ondersteuning voor Adobe Firefly

Adobe logo

Adobe blijft Adobe Firefly ontwikkelen: het platform voor generatieve modellen biedt nu ondersteuning voor tekstaanwijzingen in meerdere talen en de integratie van Firefly in Photoshop heeft nu een nieuwe functie genaamd Generative Expand (Photoshop generatieve uitbreidingsfunctie) waarmee een afbeelding automatisch en zonder kwaliteitsverlies kan worden uitgebreid tot buiten de oorspronkelijke beeldverhouding.

Met de eerste upgrade werd de tool inclusiever gemaakt en kunnen gebruikers van over de hele wereld intuïtiever ontwerpen. De nieuwe Photoshop generatieve uitbreidingsfunctie maakt creatieve workflows nog sneller en makkelijker dan voorheen.

Photoshop generatieve uitbreidingsfunctie

Meertalige promptondersteuning voor Adobe Firefly

Adobe Generative Expand
Voor Generative Expand

Zoals recent werd aangekondigd, ondersteunen Adobe Firefly-functies nu tekstaanwijzingen in meer dan 100 talen, zodat het voor miljoenen gebruikers wereldwijd mogelijk wordt om te ontwerpen met behulp van tekstbeschrijvingen in de taal van hun voorkeur.

Firefly is in mei 2023 gelanceerd en was tot nu toe uitsluitend Engelstalig. Tot nu toe zijn er al meer dan 900 miljoen beeldgeneraties mee gemaakt. Gebruikers die geen Engels spreken in hun eigen taal bereiken, zorgt zeker voor een nog grotere toepassing van de in Photoshop ingebouwde tools en stelt ontwerpers in staat om ze comfortabeler te gebruiken.

Adobe Generative Expand
Na Generative Expand

Generative Expand (Photoshop generatieve uitbreidingsfunctie) om afbeeldingen naadloos uit te breiden

De nieuwe functie Generative Expand is gebaseerd op dezelfde Firefly-technologie als Generative Fill. Maar deze functie is meer taakspecifiek: het richt zich op het uitbreiden van de content van een afbeelding buiten de oorspronkelijke aspectratio op een natuurlijk ogende manier.

Je kunt de Photoshop generatieve uitbreidingsfunctie op twee manieren gebruiken. In beide gevallen moet je het gereedschap “Bijsnijden” selecteren en het afbeeldingsveld buiten de oorspronkelijke randen uitbreiden tot de gewenste grootte.

Vervolgens kun je:

  • Laat het tekstveld leeg en druk op de knop “Genereren” op de optiebalk. Vervolgens wordt de afbeelding uitgebreid met content die naadloos aansluit op de oorspronkelijke afbeelding.
  • Maak gebruik van de tekstprompt om specifieke instructies toe te voegen over hoe de uitgebreide content eruit moet zien. De software vult dan de nieuwe beeldverhouding met een vergrote afbeelding die gelijk is aan het origineel, maar wel aan je eisen voldoet.

Belangrijk om op te merken is dat Expand, net als Generative Fill, een functie is die niet-destructief is en nieuwe afbeeldingen genereert in een nieuwe generatieve laag.

Adobe Generative Expand
Voor Generative Expand

Het uitbreiden van afbeeldingen is een van de populairste toepassingen van AI-afbeeldinggeneratie, en daarom is het een verstandige keuze van Adobe om dit te automatiseren in een specifieke functie van haar paradepaardje, de beeldbewerker.

Adobe Generative Expand
Na Generative Expand

Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden voor Generative Expand: het formaat van afbeeldingen aanpassen en de beeldverhouding wijzigen is het meest voor de hand liggend, maar het is bijvoorbeeld ook handig als je onderwerp wordt afgesneden of als een object in focus misplaatst is in de compositie van de afbeelding.

We vinden het fantastisch om de nieuwe Adobe Firefly-functie in Photoshop uit te proberen. Jij ook?

Meer informatie over Adobe en de beschikbare mogelijkheden vind je in de volgende artikelen:

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de nieuwe Photoshop generatieve uitbreidingsfunctie

🤨 Ik heb een vraag over de nieuwe Photoshop generatieve uitbreidingsfunctie

🤔 Ik weet niet of de nieuwe Photoshop generatieve uitbreidingsfunctie iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo