De volledige release van Photoshop op het web is inclusief Firefly AI-functies

Adobe Photoshop logo

Adobe heeft onlangs de nieuwe vereenvoudigde online versie van Photoshop gelanceerd, die de naam Photoshop op het web draagt.

Deze versie van het paradepaardje van het bedrijf, die al twee jaar in beta-tests was, moet minder complex zijn, maar is nu volledig uitgebracht met twee van de populairste AI-functies van zijn app-tegenhanger, aangedreven door Adobe Firefly.

Het enige nadeel van deze versie is dat ondanks de eerdere berichten over een gratis versie, Photoshop op het web nog steeds betalend is, net als de Creative Cloud-versie.

Lees hier meer informatie over de nieuwe Photoshop op het web tool!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Photoshop in de browser: Simpele maar krachtige beeldbewerker met AI

Na het in batches uitrollen van functies in twee jaar beta-tests, is de volledige versie van Photoshop op het web nu vrijgegeven, en hij is veel krachtiger dan je zou denken.

Het doel is om een vereenvoudigde, gebruiksvriendelijkere Photoshop te leveren die toegankelijk is in de browser van je voorkeur, maar het grootste voordeel van de uiteindelijke versie is dat dit programma de nieuwste AI-functies heeft die helemaal in de Photoshop-app zijn: Generative Fill en Generative Expand.

Photoshop op het web

Deze functies, die allebei worden aangestuurd door Adobe Firefly, automatiseren en verbeteren praktische onderdelen van het creatieve proces. Generative Fill kan objecten en achtergronden maken of vervangen en andere wijzigingen aan jouw foto's uitvoeren door een tekstbeschrijving in te voeren van wat je wilt hebben.

Generative Expand stelt je in staat visuele informatie aan je foto toe te voegen om je fotokader of scène te vergroten. Hoewel beide functies zich bewust zijn van de content, worden de bewerkingen visueel naadloos uitgevoerd. De Contextual Taskbar is een andere integratie, vergelijkbaar met een virtuele ontwerpassistent die suggesties doet voor de meest logische stappen in je werkwijze.

Overige functies maken het mogelijk om grote objecten te verwijderen, kleuren aan te passen, onvolkomenheden te verwijderen en meer taken uit te voeren om foto's te bewerken die variëren van basic tot geavanceerd.

Dit nieuwe aanbod heeft als grote verschil dat Photoshop op het web, in tegenstelling tot het traditionele Photoshop waarvoor je bepaalde kennis nodig hebt om het te kunnen gebruiken, voor gebruikers van alle vaardigheidsniveaus bestemd is. En vanzelfsprekend hoef je niets te downloaden.

Het is geen toeval als dit veel op Canva lijkt. Het is een poging van Adobe om iets te bieden dat lijkt op het Australische ontwerpplatform.

Photoshop op het web

Voorlopig nog geen gratis Photoshop

Alhoewel de onderneming bij de eerste bèta-lancering van Photoshop op het web de intentie heeft uitgesproken om dit programma gratis of “freemium” te maken, en de geluiden hierover in de jaren daarna zijn blijven aanhouden, is de volledige versie in werkelijkheid betaald, zoals de Creative Cloud-app dat ook is.

Wanneer je een abonnement hebt op Creative Cloud, is online Photoshop inbegrepen in het abonnement voor Fotografie, Photoshop of Alle Apps. Heb je nog geen abonnement, dan kost toegang tot Photoshop op het web hetzelfde als die abonnementen: vanaf € 9,99 per maand.

Gratis proefversie Photoshop op het web

Positief is dat de normale gratis proefversie van Photoshop – waar je hier alles over kunt lezen – de in-browser bewerker bevat. Je kunt hier dus zeven dagen lang gratis gebruik van maken.

Na deze proefperiode kun je het echter alleen nog gebruiken door een abonnement te nemen.

Wat vind jij van Photoshop op het web? Ga je het uitproberen?

Photoshop proefversie

GRATIS €24,19 p/m
Krijg één week gratis toegang tot Adobe Photoshop. Gratis annuleren binnen de eerste 7 dagen
Met dit gratis proefabonnement op Photoshop krijgt u de eerste 7 dagen gratis toegang tot de nieuwste versie van Photoshop CC!
U kunt binnen 7 dagen zonder problemen opzeggen, of een abonnement nemen en gebruik maken van Photoshop voor slechts € 24,19 p/m.

Wil je meer weten over beeldbewerking, de technieken, aanbiedingen en proefversies?

Klik dan op een van de links die hieronder staan weergegeven voor meer nuttige informatie:

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo