Shutterstock koopt PicMonkey voor meer ontwerptools

www.shutterstock.com/nl homepage

Goed nieuws van Shutterstock! De grootste stockfoto site (de populairste in Nederland) heeft zojuist PicMonkey overgenomen, een handig online platform voor grafische vormgeving en beeldbewerking.

www.picmonkey.com homepage

De bedoeling is om PicMonkey te integreren in Shutterstock, waardoor complete creatieve workflow oplossingen worden gecreëerd voor niet-ontwerpers, en een one-stop shop om eersteklas visuele content te maken met stockfoto's van topklasse. Ongeveer zoals Canva dat doet voor haar klanten. Op de PicMonkey website staan een aantal interessante veelgestelde vragen over de op handen zijnde veranderingen.

PicMonkey functies voor het maken van visuele content

De mogelijkheden die Shutterstock nu met de integratie van PicMonkey kan bieden qua klantervaring en workflow-oplossingen, zijn veel uitgebreider dan wat ze tot nu toe hadden. PicMonkey biedt functies voor:

 • Fotobewerking
 • Bijwerken van afbeeldingen
 • Effecten
 • Animaties
 • Sjablonen
 • Graphics
 • Merkenkit
 • Cloud opslag voor video's
 • Tutorials

Daarmee is het ideaal voor zelfstandige ondernemers, sociale media-marketeers, marketingprofessionals, incidentele ontwerpers en iedereen die visuele content wil maken zonder dat daar ontwerpvaardigheden voor nodig zijn.

Deze hulpmiddelen zijn een totaaloplossing voor digitale marketing, reclame en sociale media-aanwezigheid, op een gebruiksvriendelijke en toegankelijke manier voor beginners.

Shutterstock nog meer service voor het MKB en ontwerpers

De bekendmaking van deze overname – een investering van 110 miljoen dollar – en verdere integratie is deel van de strategie van de beeldbank om meer toegevoegde waarde te creëren voor de kleine bedrijven en zelfstandige ontwerpers in hun klantenbestand, die professionele visuele content moeten leveren met een beperkt budget en die geen specifieke ontwerpvaardigheden hebben of geen tijd om die te leren.

Wat ooit is begonnen met de eenvoudige Shutterstock Editor voor snelle beeldbewerking, wordt nu een volwaardige ontwerpservice waarbij u Shutterstock stockfoto's kunt combineren met eenvoudig te gebruiken ontwerpsoftware om sneller, makkelijker en goedkoper verfijnde en effectieve visuele content te creëren.

Hiermee verwacht de onderneming 200.000 nieuwe leden toe te voegen en in te spelen op de gigantische markt van 7 miljard euro voor creatieve software en ontwerptools. Intussen zullen ze ook het tot nu toe unieke dienstenaanbod van Canva gaan aanbieden, omdat dit zo populair is bij beginnende ontwerpers, startende ondernemers en kleine bedrijven. In ons complete overzicht van de stockfotomarkt analyseren we de omvang van deze verschuiving in de sector van aanbieders van stockmedia naar complete visuele ontwerppakketten.

Het is zeker interessant om de nieuwe Shutterstock ontwerptools tot ontwikkeling te zien komen!

NIEUW BIJ SHUTTERSTOCK

www.shutterstock.com/nl/business/flex-subscriptions

Klik hier en bekijk het aanbod!

Shutterstock Flex 25 voor slechts €49:

 • foto's en vectoren
 • videoclips
 • muzieknummers

MEER INFO SHUTTERSTOCK
– Shutterstock testrapport 2024
– Shutterstock kortingscode
– Shutterstock lanceert Shutterstock.AI voor creatieve AI-oplossingen
– Shutterstock Sequence voor online videobewerking
Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo