VistaPrint koopt Depositphotos voor een nieuw ontwerp platform

nl.depositphotos.com homepage

Onlangs heeft Depositphotos bekendgemaakt dat het bedrijf is overgenomen door het wereldwijde designplatform VistaPrint. VistaPrint koopt Depositphotos voor de ontwikkeling van een nieuw platform voor design en ontwerp.

De stockfoto site maakt bekend dat het zal blijven functioneren als een zelfstandig merk en dat het de uitbreiding van de service voor ontwerpers zal blijven voortzetten, nu onder VistaPrint. VistaPrint verandert haar naam in Vista, integreert de tool Crello van Depositphothos, en positioneert zich als de concurrent van Canva en soortgelijke ontwerppakketten.

Benieuwd wat dit voor u als klant concreet inhoudt? Lees dan verder!

Depositphotos + Vista: Nieuw platform voor digitaal ontwerp

VistaPrint is een Ierse onderneming die gespecialiseerd is in drukwerk en marketingdiensten voor kleine en middelgrote bedrijven. VistaPrint koopt DepositPhotos om de concurrentie aan te gaan met Canva. Een andere strategische overname is 99Designs. 

De Depositphotos Group – waartoe ook de beeldbank en de online grafische ontwerptool Crell behoren – is volgens TechCrunch door VistaPrint overgenomen voor 85 miljoen dollar. Deze overname past in een grotere investering van de onderneming, dat zich nu omvormt tot Vista en evolueert tot een volledig platform voor het creëren van digitale content.

In het kader van deze overgang is Crello, het gratis online grafisch ontwerpprogramma van Depositphotos voor het maken van simpele maar krachtige bewerkingen van afbeeldingen, nu omgedoopt tot Vista Create en in het dienstenpakket geïntegreerd. De intentie is om een complete creatieve ontwerpoplossing aan kleine bedrijven aan te bieden.

Overigens zal Depositphotos gewoon Depositphotos blijven en als zelfstandige website en merk blijven doorgaan. De huidige CEO van Depositphotos, Vadim Nekhai, krijgt een nieuwe functie als vice-voorzitter van Depositphotos en Vista Create.

Na de overname zegt het bedrijf dat ze in de komende maanden de groei zullen aanwakkeren. Dit doen ze vooral in Noord-Amerika en Europa met het aantrekken van nieuw talent en door de omvang van hun team te verdubbelen. Bovendien breiden ze de collectie stockfoto's uit en ontwikkelen ze technische oplossingen en diensten voor kleine bedrijven en ontwerpers.

VistaPrint koopt Depositphotos – wat betekent dit voor u?

nl.depositphotos.com homepage

Degenen die hun werk op Depositphotos verkopen, krijgen door de integratie van de marktplaats in een wereldwijd opererende onderneming toegang tot ongeveer 20 miljoen gebruikers en dat betekent een enorme stimulans voor hun persoonlijke succes.

Voor kopers van stockfoto's zijn er nog geen grote veranderingen behalve het beheer van uw persoonlijke gegevens op het platform. Depositphotos heeft het privacybeleid inmiddels aangepast aan deze nieuwe situatie, zodat aan te raden is om het even door te nemen.

Maar u kunt binnenkort nieuwe afbeeldingen, nieuwe ontwerpfuncties en andere interessante ontwikkelingen van Depositphotos en Vista Create verwachten.

ANDER NIEUWS
– Shutterstock diversiteitsrapport 2021
Shutterstock koopt PicMonkey voor meer ontwerptools
– Shutterstock lanceert Shutterstock.AI voor creatieve AI-oplossingen
Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo