Zelf ontwerpen met Canva! Vormgeven nu heel simpel!

Ontwerpen met Canva - screenshot homepage

Voorbeeld afbeelding Canva

Canva heeft een interessante ontwerptool en website gelanceerd om het ontwerpen met Canva voor bijna iedereen mogelijk te maken, wat tot meer ideeën en betere samenwerkingsverbanden zal leiden.

Zowel voor ervaren grafisch ontwerpers als ondernemers die meer controle wil over de lay-out van uw ontwerpen, is deze veelzijdige tool ideaal. Het idee komt van een van de oprichters van Yearbooks. De eigenaren hebben hier de eenvoud en de manier van samenwerken getest. Zij waren er zeker van dat het zou kunnen werken bij het ontwerpen van lay-outs en upgraden van ontwerpen, zodat iedereen het voor dagelijkse werk kan gebruiken; brochures, facebook headers, presentaties, ebooks en nog veel meer.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Canva? Probeer Canva Pro nu 30 dagen gratis!
Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
37 dagen resterend

Welke mogelijkheden biedt ontwerpen met Canva?

Voor onervaren ontwerpers met fantastische ideeën biedt Canva een drag-and-drop designprogramma dat intuïtief, simpel en geavanceerd is. Wat onervaren ontwerpers afschrikt om hun ideeën in ontwerpen om te zetten, zijn de kosten van software voor het ontwerpen ervan, de verschillende platformen die nodig zijn om uw ontwerpen te bouwen (Photoshop, Illustrator, in Design enz.) en het overweldigende aantal functies waarmee moet worden gewerkt om een enigzins acceptabel ontwerp te maken.

Ontwerpen met Canva - Travel icons

Canva beschikt over één platform dat stockfoto's combineert, gebruiksklare kunstwerken, een groot aantal vooraf ingestelde lay-outs waaruit u kunt kiezen en de flexibiliteit om elk van deze elementen tot hun recht te laten komen. Via de drag and drop-functie kunnen afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies worden aangepast, kunt u moeiteloos tekst, kleuren en achtergronden verwijderen en toevoegen en kunt u samen met uw partners of medewerkers direct feedback krijgen of online wijzigingen doorvoeren.

Is ontwerpen met Canva alleen voor professionals? Nee, zeker niet!

www.canva.com/nl_nl homepage

Voor ervaren professionals maken de lay-outopties, de geïntegreerde collectie stockfoto's en de online samenwerkingsfunctie het ontwerpen van de lay-out tot een feest. Canva is geen programma voor het ontwerpen vanuit de basis, dus de creatie van logo's en merkafbeeldingen gaat op de ‘ouderwetse' manier, maar ervaren grafische ontwerpers werken graag met automatische lay-outs.

De opmaak van de afbeeldingen, het aanpassen van het formaat voor de lay-out van bijvoorbeeld brochures kost miner tijd. Zodra ze hun afbeeldingen in de sjablonen hebben geplaatst, kunnen ze samen met hun klant online werken om snel eventuele wijzigingen door te voeren.

Met de eerste release van Canva worden deze ontwerpproblemen verholpen. Met de groei van het aantal ontwerpen dat mensen graag gebruiken, zal dat ook het geval zijn. Vooralsnog is dit een aardig systeem waarmee nieuwe ontwerpers oneindig veel mogelijkheden hebben en dat ervaren professionals veel tijd bespaart.

Kan ik mijn Canva ontwerpen gebruiken? Absoluut!

www.canva.com/nl_nl homepage

Natuurlijk kunt u uw ontwerp exporteren in een hoge-resolutie afbeelding of in een printbaar PDF-bestand. De twee bestanden zijn drukklaar en kunnen zonder bezwaar aan elke drukker worden verstrekt. Daarnaast kunt u ze ook delen via Twitter, Facebook en Pinterest.

Binnenkort zal er een functie voor samenwerking beschikbaar zijn. Verder zal er een functie worden toegevoegd waarmee u uw ontwerp met uw klanten kunt delen en zij u feedback kunnen geven.

Gratis platform – leer het in 23 seconden

Dit is het hoogtepunt van het huidige Canva-ontwerpplatform. U kunt het gratis gebruiken en heeft 23 seconden nodig om het te leren kennen. Zodat uw uitleg wordt begrepen, heeft het team van Canva 5 ontwerp-uitdagingen voor nieuwe gebruikers samengesteld, waarmee ze het gebruik van het platform kunnen optimaliseren. Uitstekend idee!

Hoe verdienen zij hun geld?

Let er wel op dat als u de stockfoto's uit hun collectie gebruikt in plaats van uw eigen beelden (het gebruik van onze eigen afbeeldingen is simpel en toegestaan) u een vergoeding betaalt voor de stockfoto's. Iedere gebruikte stockfoto kost u slechts $1. Er zijn recentelijk maar liefst 60 miljoen stockfoto's toegevoegd. De stockfoto's zijn erg zorgvuldig gekozen en de meeste ervan hebben geen achtergrond, zodat u deze meteen kunt gebruiken. U kunt ze gewoon in uw ontwerpen opnemen. Daarnaast kunt u uw eigen stockfoto's uploaden en gebruiken en er is ook een Facebook-functie waarmee u afbeeldingen kunt importeren.

Ontwerpen met Canva Demo Video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Neem een kijkje op het Canva-platform en reserveer de naam van uw ontwerp. Deze url vormt de studio die u kunt delen bij de samenwerking aan projecten, het werken met anderen en bij het verkrijgen van de goedkeuring van uw opdrachtgever. Geweldig idee, en klaar om te gebruiken! Nog niet overtuigd van de waarde? Bekijk dan ons artikel over de Canva Pro prijzen.

Bekijk ook ons overzicht: Canva en andere websites voor fantastische grafische vormgeving.

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
37 dagen resterend

 

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo