Rechtenvrije foto’s voor Facebook en social media

De sociale netwerken zijn populair. Vrijwel elke internetgebruiker heeft een Facebook-profiel. Twitter en Instagram maken deel uit van het leven van veel mensen. Niet verwonderlijk dus dat bedrijven hebben ontdekt dat ze op deze sociale netwerken potentiële klanten kunnen vinden.

“Waarom is de toepassing van rechtenvrije afbeeldingen hierbij niet automatisch toegestaan?” 

De persoon die een foto uploadt naar een sociaal netwerk verzekert enerzijds dat hij alle rechten op deze foto bezit en anderzijds dat hij het sociaal platform toestemming of een sublicentie verleent om deze foto te verspreiden. Maar – en daar ligt het probleem – een dergelijke toestemming of sublicentie is over het algemeen niet inbegrepen bij de aankoop van rechtenvrije afbeeldingen (= afbeeldingen met een vaste licentie).

Daarom is het verstandig om met de betreffende beeldbank of fotograaf het gebruik van de afbeeldingen op sociale netwerken overeen te komen. Veel beeldbanken hebben hun modellen inmiddels aangepast en staan het gebruik van afbeeldingen op Facebook en andere sociale media toe. Andere bieden een speciale licentie aan met sublicenties voor sociale netwerken.

Over het algemeen is het geen probleem als afbeeldingen uitsluitend worden gedeeld als onderdeel van een link naar een website. De daadwerkelijke afbeelding wordt hierbij niet gebruikt, maar dient slechts als onderdeel van een “citaat” om de eigenlijke inhoud te linken.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
15 dagen resterend

Wist u dit?
De rechtenvrije afbeeldingen die u bij StockPhotoSecrets Shop koopt, mag u ook op sociale media zoals Facebook, Twitter en Pinterest gebruiken!
Stockfoto's
Logo