Rechtenvrije afbeeldingen voor reclamedoeleinden

Wie doeltreffende reclame wil maken, heeft aansprekelijke en interessante foto's nodig. U kunt de meeste rechtenvrije afbeeldingen voor reclamedoeleinden en redactionele toepassingen gebruiken. Beeldbanken en fotografen zorgen ervoor dat deze voor dit doel kunnen worden gebruikt doordat zij de rechten van derden verwerven, zoals bijvoorbeeld van modellen. Zij geven hun afbeeldingen vrij en doen daarmee afstand van hun rechten. Daarom kunnen afbeeldingen met mensen zonder schroom in de reclame-uitingen worden gebruikt. Behalve foto's kunt u ook rechtenvrije video's voor reclamedoeleinden op YouTube en Facebook gebruiken.

Een aantal beeldbanken gaat zelfs zo ver dat ze juridische garanties geven voor hun afbeeldingen. Bij onbekende of kleine beeldbanken moet u op de pagina met afbeeldingsgegevens of in de licentieovereenkomst letten op een verwijzing of de afbeelding daadwerkelijk door de afgebeelde persoon of personen is vrijgegeven.

Bepaalde beeldbanken bieden ook “redactionele afbeeldingen” aan, die als zodanig zijn gemarkeerd. Deze afbeeldingen bevatten “problematische” elementen die makkelijk zijn te herkennen, zoals bedrijfslogo's, handelsmerken, en gebouwen of mensen. Voor deze elementen is er echter geen vrijgave. Dit betekent dat deze afbeeldingen voor journalistieke berichtgeving beschikbaar kunnen zijn, maar meestal niet voor reclamedoeleinden. 

Speciale aanbieding van afbeeldingen voor reclamedoeleinden
De speciale aanbieding 99club van StockPhotoSecrets Shop biedt u de mogelijkheid om 200 uitstekende, met de hand geselecteerde foto's, vectoren en lettertypen in XXL-resolutie te downloeden voor slechts €99,- jaar!
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
31 dagen resterend
Stockfoto's
Logo