Rechtenvrije afbeeldingen voor websites

Wanneer u rechtenvrije afbeeldingen voor websites via een beeldbank aanschaft, kunt u er zeker van zijn dat u deze zowel voor elektronische media als voor print kunt gebruiken. Niettemin zijn er beperkingen waarmee u absoluut rekening mee moet houden, met name wat betreft het gebruik van afbeeldingen op uw eigen website of die van uw klant: afhankelijk van de aankoop van de afbeelding mag er bijvoorbeeld alleen een bepaald beeldformaat op de website worden gebruikt. Bovendien kan er een verplichting bestaan om de bron van de afbeelding en de auteur ervan te vermelden.

Een bijzonder aspect is het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen op sociale media zoals Facebook of Twitter. Het gebruik van deze afbeeldingen op uw eigen website is dus wettelijk toegestaan, maar dat is niet altijd het geval voor sociale media. De reden hiervoor is dat u bij het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen op sociale media de beeldrechten overdraagt aan derden, die deze afbeeldingen op hun beurt weer kunnen gebruiken voor verdere verspreiding.

Het gebruik van afbeeldingen op sociale media is nie bij alle beeldbanken toegestaan en/of duidelijk gereguleerd. Wilt u zeker zijn van de rechtsgeldigheid, vraag dit dan als u de rechtenvrije afbeeldingen koopt.

Wist u dit?
U mag de rechtenvrije afbeeldingen van de beeldbank StockPhotoSecrets Shop voor alle sociale media gebruiken, zoals Facebook, Twitter, Pinterest!
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
9 dagen resterend
Stockfoto's
Logo