Rex Features nu omgedoopt tot Shutterstock Redactioneel

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock blijft zich concentreren op de ontwikkeling en uitbreiding van hun fantastische aanbod aan redactionele afbeeldingen. Dit wordt onderstreept door het meest recente initiatief van deze webshop: het omdopen van hun premium redactionele dienst Rex Features tot Shutterstock Redactioneel.

Maar dit is slechts één van de meest recente acties in een stapsgewijze uitbreiding van haar eigen Shutterstock Redactioneel beeldmaterial, dat nu al uit meer dan 40 miljoen beelden bestaat en waaraan elke dag nog tienduizenden bestanden worden toegevoegd.

Meer informatie over de vernieuwde Shutterstock Redactionele service (voorheen Rex Features) vindt u hier!

Meer nuttige info over deze beeldbank leest u in ons Shutterstock testrapport.

Shutterstock Redactioneel voor actuele redactionele afbeeldingen

UPDATE 2023: Offset, de premium stockfotoservice van de beeldbank, is nu geïntegreerd in het belangrijkste platform van Shutterstock en de volledige collectie met meer dan 1,2 miljoen premium afbeeldingen is direct beschikbaar op de website van Shutterstock, vanaf € 249 per foto. Ontdek hier de Offset-collectie! Plus, ze hebben abonnementen toegevoegd aan de Shutterstock Editorial service! Hier vind je meer informatie over de nieuwe abonnementen op redactionele content.

De geschiedenis die Shutterstock en Rex Features delen

Van oorsprong is Rex Features een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd redactioneel mediabedrijf, dat in 2015 door Shutterstock overgenomen is. Het biedt een realtime collectie met actueel beeldmateriaal over onderwerpen als entertainment, sport, nieuws, nieuws, beroemdheden en nog veel meer.

Bovendien hebben zij daarvoor thematische galerijen samengesteld, zoals speelfilms, compilaties en collecties voor TV, films, kunst, enz. Ze hebben miljoenen redactionele afbeeldingen verzameld van tientallen jaren geleden tot onze tijd. Ze onderscheiden zich door hun professionele en persoonlijke klantenservice en gebruiken een prijs die door het karakter van hun licenties hoger ligt dan die van de microstock.

Dit was destijds een van de allereerste stappen die deze ook in Nederland populaire beeldbank heeft gezet in de wereld van de redactionele media. Zij hebben ernaar gestreefd om de onafhankelijkheid van Rex te handhaven en van hen te leren, terwijl zowel de klanten van Rex als van Shutterstock onder dezelfde voorwaarden gebruik konden maken van beide premium beeldcollecties, zoals ons in dit exclusieve interview met Shutterstock over de overname van Rex Features werd meegedeeld.

Sinds de overname heeft Rex als een zelfstandige webshop en dienst onder Shutterstock geopereerd. Maar vanaf nu is Rex omgedoopt tot Shutterstock Redactioneel.

Dit proces is tot nu toe slechts esthetisch: het logo, de inhoud van de website en het e-mailadres zijn gewijzigd om het nieuwe merk weer te geven, maar de dienst werkt nog steeds op de eigen website en het eigen domein, en de dagelijkse workflow voor kopers, medewerkers en partners blijft vrijwel onveranderd.

Bekijk hier de nieuwe look van Shutterstock Redactioneel!

Shutterstock Redactioneel voor actuele redactionele afbeeldingen en beeldmateriaal

De consistente koers van Shutterstock ten aanzien van redactionele afbeeldingen

Deze cosmetische en functionele wijzigingen van Rex Features lijken misschien op zichzelf niet zo relevant, maar gezien de recentste bewegingen die Shutterstock met betrekking tot redactionele afbeeldingen heeft gemaakt, krijgen ze een nieuwe dimensie in die zin, dat ze aanduiden hoe belangrijk (en winstgevend) dit segment in de ogen van het bedrijf is.

Dit is vrij snel nadat de beeldbank haar eigen redactionel collectie aan alle klanten van haar belangrijkste site beschikbaar heeft gesteld, zodat deze niet langer uitsluitend voor slechts een bepaalde groep klanten gebruikt kan worden. Minstens zo belangrijk is dat het bedrijf aangeeft dat hun voortdurende inspanningen om dit aanbod uit te breiden hen naar hun huidige verzameling van meer dan 40 miljoen spraakmakende redactionele afbeeldingen heeft geleid en dat ze elke dag zo'n 20.000 nieuwe bestanden toevoegen. Meer informatie vindt u op het tabblad Shutterstock Redactioneel en het Shutterstock testrapport!

Na bijna vijf jaar zelfstandig te hebben gefunctioneerd is Rex door Shutterstock – de grootste aanbieder van voordelige commerciële afbeeldingen – omgedoopt tot Shutterstock Redactioneel en daarmee heeft deze beeldbank haar positie in de sector van redactioneel beeldmaateriaal alleen maar sterker gemaakt.

Heeft u al kennis gemaakt met het Shutterstock Redactioneel beeldmaateriaal of deze foto's al geprobeerd? Zo niet, kijk dan snel op de Shutterstock Redactioneel pagina (voorheen Rex Features) en probeer deze fantastische afbeeldingen! Wij waren verbaasd door de enorme keuze, en ook u zult werkelijk versteld staan!

Afgezien van geweldig redactioneel beeldmateriaal, vindt u op de website van Shutterstock (shutterstock.com) ook een aantal aanbiedingen voor stockfoto's, vectoren, illustraties, video's en muziek. Vind op deze pagina een overzicht met producten en abonnementen die u met veel voordeel kunt aankopen.

Let op! Bespaar en krijg hoge kortingen met de promoties, actiecodes en Shutterstock kortingscode. En klik hier voor het gratis Shutterstock proefabonnement en ontvang in de eerste maand 10 gratis foto's!

MEER NIEUWS VAN SHUTTERSTOCK
– Shutterstock lanceert Flex 25 Multimedia abonnement + nieuwe functies
– Shutterstock lanceert Shutterstock.AI voor creatieve AI-oplossingen
Shutterstock diversiteitsrapport 2021: Maatschappelijke bewegingen en de effecten
Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo