Rex Features nu omgedoopt tot Shutterstock Redactioneel

Shutterstock logoShutterstock blijft zich sterk inzetten voor de ontwikkeling en de uitbreiding van hun fantastische collectie redactionele afbeeldingen. Dit wordt onderstreept door hun meest recente initiatief: het omdopen van hun premium redactionele dienst Rex Features tot Shutterstock Redactioneel.

Maar dit is slechts één van de meest recente in een opeenvolgende stapsgewijze uitbreiding van haar eigen Shutterstock Redactioneel aanbod aan beeldmaterial, dat nu al uit meer dan 40 miljoen afbeeldingen bestaat en waaraan dagelijks nog tienduizenden bestanden worden toegevoegd.

Meer info over de vernieuwde Shutterstock Redactionele service (voorheen Rex Features) vindt u hier!

Meer nuttige informatie over deze beeldbank leest u in ons Shutterstock testrapport.

Shutterstock Redactioneel voor actuele redactionele afbeeldingen

De geschiedenis die Shutterstock en Rex Features delen

Van oorsprong is Rex Features een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd redactioneel mediabedrijf, dat in 2015 door Shutterstock overgenomen is. Het biedt een realtime collectie met actueel beeldmateriaal over onderwerpen als entertainment, sport, nieuws, nieuws, beroemdheden en nog veel meer.

Bovendien hebben zij daarvoor thematische galerijen samengesteld, zoals speelfilms, compilaties en collecties voor TV, films, kunst, enz. Ze hebben miljoenen redactionele afbeeldingen verzameld van tientallen jaren geleden tot op de dag van vandaag. Ze onderscheiden zich door hun professionele en persoonlijke klantenservice en werken met een prijs die door het karakter van hun licenties hoger ligt dan die van de microstock.

Dit was destijds een van de allereerste stappen die deze beeldbank heeft gezet in de wereld van de redactionele media, en zij streefden ernaar om de onafhankelijkheid van Rex te handhaven en van hen te leren, terwijl zij zowel de klanten van Rex als van Shutterstock toegang boden tot elkaars collecties met premium beeldmateriaal, zoals ons in dit exclusieve interview met Shutterstock over de overname van Rex Features werd meegedeeld.

Sinds de overname heeft Rex als een zelfstandige website en dienst onder de naam van Shutterstock geopereerd. Maar vanaf nu is Rex omgedoopt tot Shutterstock Redactioneel.

Dit proces is tot nu toe slechts esthetisch: het logo, de inhoud van de website en het e-mailadres zijn gewijzigd om het nieuwe merk weer te geven, maar de dienst werkt nog steeds op de eigen website en het eigen domein, en de dagelijkse workflow voor kopers, medewerkers en partners blijft vrijwel onveranderd.

Bekijk hier de nieuwe look van Shutterstock Redactioneel!

Shutterstock Redactioneel voor actuele redactionele afbeeldingen en beeldmateriaal

De consistente koers van Shutterstock ten aanzien van redactionele afbeeldingen

Deze cosmetische en functionele wijzigingen van Rex Features lijken misschien op zichzelf niet zo relevant, maar gezien de recentste bewegingen die Shutterstock met betrekking tot redactionele afbeeldingen heeft gemaakt, krijgen ze een nieuwe dimensie in die zin, dat ze aanduiden hoe belangrijk (en winstgevend) dit segment in de ogen van het bedrijf is.

Dit is vrij snel nadat de beeldbank haar eigen redactionel collectie aan alle klanten van haar belangrijkste site beschikbaar heeft gesteld, zodat deze niet langer uitsluitend voor slechts een bepaalde groep klanten gebruikt kan worden. Minstens zo belangrijk is dat het bedrijf aangeeft dat hun voortdurende inspanningen om dit aanbod uit te breiden hen naar hun huidige verzameling van meer dan 40 miljoen spraakmakende redactionele afbeeldingen heeft geleid en dat ze dagelijks zo'n 20.000 nieuwe bestanden toevoegen. Meer informatie vindt u op het tabblad Shutterstock Redactioneel en het Shutterstock testrapport!

Na bijna vijf jaar zelfstandig te hebben gefunctioneerd is Rex door Shutterstock – de grootste aanbieder van voordelige commerciële afbeeldingen – omgedoopt tot Shutterstock Redactioneel en daarmee heeft deze beeldbank haar positie in de sector van redactioneel beeldmaateriaal alleen maar sterker gemaakt.

Heeft u al kennis gemaakt met het Shutterstock Redactioneel beeldmaateriaal of deze foto's al geprobeerd? Zo niet, kijk dan snel op de Shutterstock Redactioneel pagina (voorheen Rex Features) en probeer deze fantastische afbeeldingen! Wij waren verbaasd door de enorme keuze, en ook u zult werkelijk versteld staan!

Let op! Profiteer nu van het gratis Shutterstock proefabonnement – 1 maand lang 10 gratis foto's!

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.