Over ons

De mensen achter stockfotos.nl
Stockfotos.nl wordt door een team van insiders en webdesigners uit de sector gerund die informatie over het online kopen van foto's en afbeeldingen aan geïnteresseerden verstrekken. De eigenaar en initiator van stockfotos.nl is Amos Struck. Andere medewerkers van het team zijn Ellen Struck (ondersteuning) en Ralf Koll (webdesign, tekstschrijver).

übermichAmos Struck
– 10 jaar ervaring in webdesign en grafische vormgeving
– 15 jaar ervaring als fotograaf
– 7 jaar verkoopervaring als senior manager

Ik ben op zoek naar partners voor deze website, neem contact met mij op!
Telefoon: +49 228 28 692 182 of via dit Contactformulier

 

Het ontstaan van stockfotos.nl
Als webdesigner en schrijver van veel nieuwsbrieven ben ik altijd geïnteresseerd geweest in gratis foto's en afbeeldingen. Het was evenwel niet zo eenvoudig om gratis foto's te vinden die ook commercieel konden worden gebruikt, omdat het in licentie geven van een afbeelding van essentieel belang is voor het commercieel gebruik ervan. Ontbreekt commercieel gebruik bij de licentieverlening, dan mag de afbeelding niet voor dit doel worden gebruikt. Het niet in acht nemen hiervan heeft niet zelden aanzienlijke boetes tot gevolg.

Een andere onduidelijkheid over het commerciële gebruik van een afbeelding was of een dergelijk commercieel gebruik ook een permanent karakter had. Want de eigenaar/fotograaf beslist over de licentie van een afbeelding. Een wijziging van de licentie zou kunnen betekenen dat verder commercieel gebruik van een afbeelding niet meer is toegestaan.

Om mijn projecten wettelijk gezien veilig te kunnen uitvoeren, ben ik specifiek op zoek gegaan naar beeldbanken die rechtenvrije foto's aanbieden. En tijdens deze zoektocht viel het me op dat er nauwelijks informatie voor de Nederlandse markt beschikbaar was over (micro) stockbureaus zoals bijvoorbeeld Fotolia, iStockphoto of Shutterstock. Daarom heb ik het online magazine Stockfotos.nl ontwikkeld, dat uitgebreid verslag doet van de verschillende fotobureaus die op de Nederlandse en internationale markt actief zijn. Mijn ervaring en vakkennis, waarvan u op Stockfotos.nl kunt profiteren, zouden alle fotokopers en personen die foto's willen kopen in staat moeten stellen het juiste fotobureau te vinden.

Contact met Stockfotos.nl
U kunt mij telefonisch bereiken op het telefoonnummer dat in de contactgegevens vermeldt staat, of u kunt gebruik maken van ons contactformulier op de contactpagina.

Stockfoto's