Rechtenvrije video’s – een uitgebreid overzicht

Stockvideo's zijn helemaal in! Maar wat zijn het? Hoe kan ik ze gebruiken? Hoeveel kosten ze en waar koop ik ze? Waar moet ik op letten bij het kopen en gebruiken van video's? Kunnen rechtenvrije video's voor commerciële doeleinden gebruikt worden? Kan ik gratis videoclips downloaden? U krijgt antwoord op alle vragen!

We zullen u deze informatie over rechtenvrije video's geven:

Wat zijn rechtenvrije video's en stock footage?

Rechtenvrije video's en redactionele video's

De term footage komt uit het Engels. Toen de eerste films werden gemaakt, werd het filmmateriaal in feet (een Engelse lengtemaat) gemeten. Een foot (enkelvoud van feet) was precies 16 frames oftewel 1 seconde film.

Stock footage

Onder stock footage of stock video's verstaan we nu korte videoclips en animaties, die net als stockfoto's op voorraad (Engels = stock) worden gemaakt. Er zijn videoclips beschikbaar over vrijwel alle denkbare onderwerpen. Behalve video's in “normale snelheid”, zijn er videoclips in time-lapse format en slow-motion mode die de kijkers zullen fascineren. De term “rechtenvrije stock footage” wordt ook in het Nederlands gebruikt.

Redactionele stock video's

Redactionele video's brengen onder andere actuele gebeurtenissen, beroemdheden of evenementen in beeld. In principe mogen deze redactionele video's niet voor commerciële doeleinden toegepast worden.


Waarom stockvideo's met een rechtenvrije licentie kopen?

Vraagt u zich af waarom u beter stockvideo's bij één van de beste stockvideo websites kunt kopen als u deze ook gratis videoclips kunt downloaden? Hier zijn drie belangrijke redenen.

1  Sterke visuele impressie

Waarom video's kopen

Zegt een afbeelding meer dan duizend woorden, een video heeft nog veel meer impact. Met rechtenvrije video's kunt u uw bedrijfswebsite, producten, advertenties en informatie op een effectieve manier presenteren en een blijvende indruk maken.

2  Bespaar tijd en geld

Natuurlijk kunt u zelf gaan filmen, maar met de aankoop van een stockvideo bespaart u tijd en geld. Veel beeldbanken hebben duizenden clips over alle mogelijke thema's. Op de websites van deze aanbieders vindt u ook honderden artistieke videoclips en zwart-wit opnames.

3  Juridische zekerheid

Het rechtmatig gebruik is een belangrijk aspect om toch beter stockvideos te kopen. Alles is op internet te vinden en u zou kunnen denken dat alles gratis en eenvoudig voor commercieel gebruik te downloaden is.

Maar wees voorzichtig! Net als bij stockfoto's heeft u voor het gebruik van stockvideo's een gebruikslicentie. Natuurlijk kunt u ook een gratis stockvideo van internet downloaden. Maar als u een gratis video downloadt, zorg er dan voor dat u een licentie heeft en die begrijpt. Voor deze gratis clips geldt vaak een Creative Commons licentie (bijv. Creative Commons Zero). Dit is de enige manier om het risico van dure aanmaningskosten te voorkomen.

Wettelijk gezien speelt u op safe als u stockvideo's van een erkende beeldbank koopt. De beeldbanken bieden alle vereiste stock video licenties of modellicenties voor de videoclips die u er kunt kopen.

Tip!
Lees de licentievoorwaarden van de betreffende beeldbank altijd aandachtig door!

Stock video licenties

Rechtenvrije en uitgebreid

De meeste beeldbanken bieden twee soorten licenties voor stockvideo's aan. Hier leest u meer over wat de verschillen zijn:

–  Rechtenvrije licentie/licentievrij

De meeste video's hebben een rechtenvrije beeldlicentie en als er personen in de stockvideo te zien zijn, is er een zogenaamde modellenrelease bijgevoegd. Met deze videolicentie kunt u de rechtenvrije video's die u hebt gedownload voor allerlei doeleinden gebruiken. Maar er zijn ook beperkingen die u in de licentievoorwaarden van de beeldbanken vindt. (Lees hier meer over de rechtenvrije licentie).

 –  Rights Managed licentie 

Wilt u het exclusieve gebruik van een stock video, dan heeft u hiervoor een Rights Managed licentie nodig. Kort gezegd verleent de beeldbank u het individuele gebruiksrecht voor een bepaalde tijdsduur, gebruiksdoel, media en waar de video gebruikt mag worden. Deze criteria zijn bepalen de prijs van een Right Managed licentie, die hoger is naarmate het gebruik omvangrijker is. Meer informatie over deze licentie vindt u in ons artikel over Rights Managed-licenties.


Hoe kan ik rechtenvrije video's gebruiken?

Hoe kan ik rechtenvrije video's gebruiken

U kunt rechtenvrije video's op veel manieren gebruiken. Lees hier waar u op moet letten:

Onbeperkt of eenmalig gebruik?

Veel beeldbanken staan het onbeperkte gebruik van de aangeschafte clip toe. Maar er zijn uitzonderingen, zoals de stockbeelden die Envato-Videohive aanbiedt. Ondanks dat de videoclips op Videohive heel goedkoop zijn, kunnen ze slechts voor één project worden gebruikt.

Voor reclamedoeleinden op uw website en in sociale media

Rechtenvrije video's ondersteunen uw reclame op uw eigen website of op sociale media. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reisbureau dat een romantische vakantie naar Venetië wil promoten. Als advertentiemiddel zou het op de website, op sociale media en op een monitor in het reisbureau zelf een diavoorstelling kunnen laten zien met fascinerende foto's….of……. een aantal rechtenvrije stockvideo's over het prachtige Venetië, zoals een romantische gondelvaart, kunnen tonen.

Wat zal volgens u de verbeeldingskracht van de kijker meer prikkelen en het verlangen naar een mooie, romantische vakantie in Venetië aanwakkeren? Natuurlijk, de videoclips over Venetië. Ze brengen de volgende vakantie tot leven, wekken de nieuwsgierigheid van de kijker op en “helpen” om zich de gondelvaart levendig voor te stellen.

Voor productpresentaties en andere doeleinden

Stel dat u een nieuw product, bijv een waterfilter, op een evenement wilt presenteren. Wat dacht u ervan om korte videoclips over natuur, water en milieuvervuiling in uw PowerPoint presentatie op te nemen? Deze rechtenvrije video's zouden het bewustzijn van de klant beslist vergroten en de wens stimuleren dat de aankoop van een waterfilter een verstandige en noodzakelijke investering in de eigen gezondheid is.


Wat zijn HD-video's?

Wat zijn HD-video's

Wie op de websites van de verschillende beeldbanken naar stockvideo's zoekt, komt daar ook termen tegen als HD of Full HD. Deze aanduidingen staan voor verschillende beeldkwaliteiten:

 • Webversie (lage resolutie),
 • SD-kwaliteit (standaard)
 • HD-kwaliteit (premium)
 • 4K (op dit moment de hoogst mogelijke resolutie)

Video's in HD (= High Definition) zijn dus van hoge resolutie beeldkwaliteit. Het videobeeld wordt met meer pixels weergegeven dan het standaard of webformaat. Hoe hoger de beeldresolutie, hoe scherper en helderder de beeldweergave is.

Waarom rechtenvrije video's in HD-kwaliteit te kopen 

Zoals hierboven aangegeven, bieden beeldbanken hun stockvideo's in verschillende kwaliteiten aan. Hoe hoger de kwaliteit van de stockvideo, hoe beter het beeld, maar des te hoger de prijs. Toch zou u altijd voor HD-kwaliteit moeten kiezen. Waarom?

Stel dat u een stockvideo voor uw website nodig heeft. U koopt een geschikte stockvideo in de webversie. Later wilt deze stockvideo voor een presentatie op een groot scherm gebruiken. Maar hiervoor, zoals u zult merken, is de resolutie veel te laag en wordt uw video wazig weergegeven. Om meer gebruiksmogelijkheden open te houden, is het verstandig om uw stock video in HD-kwaliteit te kopen.


Rechtenvrije video's – beeldbanken en prijsvergelijking

Beeldbanken en prijsvergelijking

De prijzen van een volledig rechtenvrije stock video's variëren van beeldbank tot beeldbank. Immers, niet alleen vraag en aanbod bepalen de prijs, maar ook beeldkwaliteit (4K, HD, SD, SD, webversie), thema, perspectief, tijdsduur van de video, actualiteit, authenticiteit, exclusiviteit, etc….. Maar ook de gebruiksduur, of de video slechts voor één project of voor een onbeperkt aantal projecten mag worden gebruikt, moet bij de prijsanalyse in aanmerking worden genomen.

Stockvideo prijzen – waar kan ik ze voordelig kopen?

We hebben de prijzen voor stock video's van enkele bekende beeldbanken voor u vergeleken:

1

StockPhotoSecrets Shop

StockPhotoSecrets video

StockPhotoSecrets Shop biedt zeer goede kwaliteit rechtenvrije videopakketten van 5, 10 en 25 video's.

Deze voordelen bieden de stockvideo's van StockPhotoSecrets Shop u:

Full HD kwaliteit 
Onbeperkt gebruik 
Commerciële toepassingen 
Gebruik in sociale media √ 

Prijzen
De prijs/kwaliteitverhouding van de stockvideo's van StockPhotoSecrets Shop is uitstekend. Het videopakket met 5 video's kost bijvoorbeeld slechts € 180,-, ofwel slechts € 36,- per video.

En de prijs is laag: Wanneer u een actief beeldabonnement bij StockPhotoSecrets Shop heeft, betaalt u slechts 50% voor een videopakket, oftewel slechts € 18,- per video (videopakket met 5 video's) of € 15,- per video (videopakket met 25 video's)!

Zoekt u video's van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen, bezoek de website van StockPhotoSecrets Shop.

Meer informatie over StockPhotoSecrets Shop!
Lees hier meer over de beeldbank StockPhotoSecrets Shop en haar speciale aanbieding!

2

iStock

iStock video

iStock is één van de beste beeldbanken en pioniers op het gebied van stockfoto's en stockvideo's. Wie een perfecte stockvideo zoekt, vindt precies wat hij zoekt in een van de 29 videocategorieën. iStock biedt stockvideo's in twee kwaliteitsklassen: 1. Essentials (Standaard) en 2. Signature (Premium). De volgende beeldresoluties zijn bij iStock verkrijgbaar:

 • Web (lage resolutie)
 • HD (hoge resolutie)
 • 4K (beste resolutie)
Meer informatie over iStock by Getty Images!
Hier in ons testrapport leest u meer over iStock by Getty Images en hun aanbiedingen

Op grond van de licentieovereenkomsten van iStock kan de content (bijv. videobestanden) voor onbepaalde tijd worden gebruikt. Ons advies is om de licentievoorwaarden zorgvuldig door te lezen.

Prijzen

iStock gebruikt voor de prijsbepaling tevens credits als kunstmatige valuta en heeft diverse creditpakketten. En hoe meer credits u koopt, hoe lager de prijs per stuk. 1 Credit = € 9,- en bij een pakket van 60 credits kost een credit nog slechts € 6,33, ofwel een besparing van 42,5%!

De stockvideo's uit de Essentials-collectie kosten 6 credits (€ 45,-) en die uit de Signature-collectie 18 credits (€ 125,-). De prijzen worden lager naarmate het aantal credits toeneemt. Profiteer van onze iStock kortingscode en ontvang 15% korting op alle credit-pakketten!

Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

3

Shutterstock

shutterstock video

Shutterstock is een van de grootste aanbieder met een collectie van meer dan 27 miljoen stockvideo's. Voor diverse professionals en vele ontwerpers de beste keuze. Alle stockvideo's zijn los of in pakketten van 5, 10 of 25 video's in de volgende resoluties verkrijgbaar:

 • Webversie (lage resolutie),
 • SD-kwaliteit (standaard)
 • HD-kwaliteit (premium)
 • 4K (op dit moment de hoogst mogelijke resolutie)

Nieuw! Recent heeft Shutterstock video-abonnementen gecreëerd waarmee u goedkoop stockvideo's van topkwaliteit kunt downloaden.

Op basis van de beeldlicenties van Shutterstock mag het beeldmateriaal onbeperkt worden gebruikt. Lees de licentievoorwaarden zorgvuldig door.

Meer informatie over Shutterstock!
Lees hier in ons testrapport meer over Shutterstock en hun aanbiedingen

Prijzen

De prijzen van de webversie (losse aankoop) zijn vanaf € 35-. Hoe hoger de resolutie des te hoger de prijs.  Als u een grote keuze aan video's tegen een voordelige prijs wilt hebben, dan vindt u bij Shutterstock méér dan dat. Videopakketten zijn prijstechnisch gezien interessant, want hiermee kunt u tot 20% besparen.


4

Getty Images

Getty Images video

Getty Images is de bekendste beeldbank ter wereld. U koopt er exclusieve foto's en clips van een uitzonderlijke kwaliteit, die vaak alleen bij Getty Images beschikbaar gesteld worden. U kunt er ook een losse stockvideo kopen. Maar ook in pakketten van 5 of 10 rechtenvrije video's, waarbij de prijs per video een stuk voordeliger is. U kunt kiezen uit de volgende resoluties:

 • Web (lage resolutie),
 • SD (standaard)
 • HD (premium)
 • 4K (op dit moment de hoogst mogelijke resolutie)

Volgens de licentieovereenkomst van Getty Images mogen videoclips voor onbepaalde tijd worden gebruikt. Ons advies is om de licentievoorwaarden goed door te nemen.

Getty Images biedt tevens Rights Managed-licenties voor specifieke stockvideo's. Hiermee verzekert u als klant zich van het exclusieve gebruik van footage.

Prijzen

Rechtenvrije video's in lage beeldresolutie kosten € 175,- per stuk. Als u ervoor kiest om meteen een videopakket te kopen, dan betaalt u per video slechts € 150,- en spaart u in totaal € 250,- uit.
De prijs voor video's in HD-kwaliteit (ons advies) begint bij € 600,- (losse aankoop) en bedraagt € 500,- per video bij de aanschaf van een pakket met 5 video's, waarmee u in totaal € 500,- bespaart. U kunt met de Ultrapacks van Getty Images tot  30% besparen op stockvideo's.

De prijzen voor Rights Managed-licentie video's hangen af van het gebruik van de door u gekozen videoclip. De gebruikscriteria zijn advertentiegebruik, gebruik door bedrijven en gebruik in de media. De prijs van een RM-licentie begint bijvoorbeeld bij € 130,- voor eenmalig gebruik op een willekeurig aantal sociale netwerkplatforms en stijgt tot € 4.310,- voor onbeperkte wereldwijde advertentiemogelijkheden.

Meer informatie over Getty Images!
Lees hier in ons testrapport meer over Getty Images en hun aanbiedingen

5

Adobe Stock

Adobe Stock video

Adobe Stock is de afgelopen jaren tot een van de grootste beeldbanken uitgegroeid. Hun groot aanbod bevat prachtige rechtenvrije video's, gecureerde videocollecties en video's van uitmuntende kunstenaars zoals Pond5, ReeldealHD, Uberstock en Stock footage Inc. U kunt bij Adobe Stock ook losse video's kopen. Wilt u geld besparen, dan kunt u grote creditpakketten kopen (zie prijslijst). Adobe Stock biedt u keuze uit de volgende resoluties:

 • HD-video's (premium)
 • 4K-video's (de beste resolutie)

Op grond van de Adobe Stock licentiegegevens kan het ” Stockmedium overal ter wereld worden gebruikt en komt de licentie niet te vervallen”. Het verdient aanbeveling om de Adobe Stock-licentievoorwaarden aandachtig door te lezen.

Prijzen

De prijs voor een losse stockvideo bedraagt € 63,99 in HD-resolutie en € 169,99 in 4K. Wilt u geld besparen op de aankoop van video's, koop dan grote creditpakketten.

Creditpakketten

Credits zijn een soort kunstmatige valuta waarmee Adobe Stock de prijsstelling vormgeeft. Er zijn creditpakketten van 5, 16, 40, 80 en 150 credits verkrijgbaar. Aangeschafte credits worden op de klantaccount bijgeschreven en worden bij de aanschaf van een video in mindering gebracht. Voordeel: De prijs per credit wordt steeds lager naarmate het creditpakket groter is. Voorbeeld: de prijs van 40 credits bedraagt € 269,99, waarbij 1 credit € 6,74 kost. De prijs van 150 credits is slechts € 899,99, ofwel € 5,99 per credit.

Meer informatie over Adobe Stock!
Lees hier in ons testrapport meer over Adobe Stock en hun aanbiedingen

Prijsvergelijking van stockvideo's

Om een idee te geven bij wie u tegen welke prijs stockvideo's kunt kopen, hebben we de aanbiedingen van de hierboven genoemde beeldbanken voor u in een tabel samengevat.

Beeldbank WEB SD HD 4 K
Rechtenvrije video's - een uitgebreid overzicht 2 Stockphotosecrets Shop - - €15,00 - €36,00 -
Rechtenvrije video's - een uitgebreid overzicht 3 iStock 6 Credits (€45,00) - vanaf 6 Credits (vanaf €45,00) 18 Credits (€125,00)
Shutterstock LogoShutterstock €27,60 - €35,00 €40,00 - €50,00 €47,96 - €59,00 €135,16 - €169,00
Rechtenvrije video's - een uitgebreid overzicht 4 Adobe Stock - - €63,99 €169,99
Rechtenvrije video's - een uitgebreid overzicht 5Getty Images €150,00 - €175,00 €310,00 - €385,00 €485,00 - €600,00 €485,00 - €600,00

Geïnteresseerd in andere uitstekende alternatieven? Die vindt u in ons overzicht met de 21 beste websites voor stockvideo's!

Het gebruik van videoclips voor Facebook

Steeds meer bedrijven hebben Facebook en andere social media ontdekt als een krachtig platform voor het promoten van hun diensten of producten. In werkelijkheid zijn sociale netwerken meer dan zomaar een soort placeholder voor de virtuele aanwezigheid van een onderneming. Vooral op Facebook kan via reclame veel bereikt worden.

Meer aandacht genereren met videoclips

Aandacht trekken en vasthouden is essentieel omdat de consument tegenwoordig wordt overspoeld met informatie. Alleen als het u lukt om uw reclame te laten zien, interesse te wekken en de “must-have wish” te prikkelen, zult u succesvol zijn. Video's spelen een bepalende rol in reclame-uitingen. Studies hebben uitgewezen dat films of videoclips de kooplust aanzienlijk verhogen. De reden hiervoor is dat er voor geselecteerde doelgroepen heel gericht geadverteerd kan worden.

Als u dus reclame-uitingen op Facebook wilt plaatsen of deze al hebt geplaatst, moet u met behulp van videoclips de bereidheid tot het doen van aankopen verhogen, wat uiteindelijk een positief effect op uw omzet zal hebben.

Wilt behalve videoclips ook afbeeldingen voor uw social media kanalen gebruiken? Dan zal het artikel over het gebruik van foto's voor social media u zekere interesseren.


Stockvideo's voor YouTube gebruiken

Ook op YouTube kunnen stockvideo's worden gebruikt, bijvoorbeeld voor interviews of voorlichtingsvideo's. Het wordt veel interessanter en spannender met korte stockvideo's, bijv. door een video voor een bepaald begrip of thema te implementeren. Hiervoor is het zogenaamde B-Roll film- of fotomateriaal uitermate geschikt. B-Roll betekent hier zoiets als “extra filmmateriaal” dat bestaat uit korte video's die passen bij het onderwerp, het beter beschrijft en verbanden verduidelijkt. Het is dus de moeite waard om rechtenvrije video's voor Youtube te gebruiken.


Tip 1: Waarom is het beter om muziek voor YouTube-video's te kopen

Muziek voor YouTube video's

U heeft vast wel eens een fragment uit een stomme film gezien. Destijds stond beeld en geluid nog in de kinderschoenen. Als u nu een film ziet voor ontspanning of informatiedoeleinden, dan verwacht u geluid of muziek.

Waarom muziek voor stockvideo's gebruiken

Rechtenvrije video's worden meestal zonder geluid opgenomen. Wie zo'n “geluidloze” video zonder muziek gebruikt, zal potentieel verliezen. Hoe? De kijker krijgt een interessante video te zien. Dat is alles. Als u een video ondersteunt met toepasselijke muziek wordt niet alleen de expressie van de bewegende beelden versterkt, maar worden bij de kijker ook emoties aangewakkerd.

Denk alleen al aan koffiecommercials. De zachte muziek, die zachtjes wordt gespeeld door een piano en strijkers, versterkt het heerlijke aroma en prikkelt de verbeelding van een moment van rust, ontspanning en genot met een goed kopje koffie van het merk dat wordt getoond. Zonder muziek zou zo'n video de kijker alleen maar de informatie geven dat een koffiebedrijf hier reclame maakt voor koffie en iemand laat zien die een kopje koffie drinkt.

Rechtenvrije muziek voor Youtube kopen

Als u muziek voor stockvideo's nodig heeft, kunt u die zelf produceren, maar daarvoor hebt u veel talent en de juiste middelen nodig (opnamestudio, muzikanten, enz.). Is het niet mogelijk om gewoon muziek van het internet te halen? Ja, maar er moet rekening worden gehouden met het volgende: net als bij foto's geldt er ook voor muziek een auteursrecht.

Iedereen die muziek van het internet downloadt en deze vervolgens commercieel wil gebruiken voor een video, moet een bijbehorende licentie voor gebruik kunnen voorleggen. Anders kan YouTube de video met “illegale” muziek deactiveren en kunnen er voor het onrechtmatig gebruik van muziek zeer hoge kosten in rekening worden gebracht. Gebruik daarom altijd rechtenvrije muziek voor Youtube.

Het kopen van stockmuziek of stock-audio is goedkoper, tijdbesparender en licentievrij. Componisten en artiesten maken muzieksequenties, melodieën en effecten op “stock” en stellen deze met de nodige licenties voor marketingdoeleinden ter beschikking bij grote bureaus zoals Shutterstock, Envato AudioJungleThe Music Case, enz.


Tip 2: Deze aanbieders bieden muziek voor video's

1. Shutterstock Muziek

Shutterstock muziek

Shutterstock is een van de grootste beeldbanken, die niet alleen een enorme database met foto's en talloze stockvideo's heeft, maar tevens een grote collectie stock-audio's heeft en rechtenvrije muziek aanbiedt. Dat is handig, want hier vindt u alles bij elkaar. Op de Shutterstock website vindt u muziek die bij elk onderwerp of stemming past.

Shutterstock: stock audioprijzen

Shutterstock muziek prijzenShutterstock biedt op haar website twee licenties aan:

 • Standaard licentie 

De Standaard licentie kost € 39,- per muziekstuk. Deze licentie is slechts voor één project geldig en mag alleen gebruikt worden voor web/podcast en point-of-sale, branche en commerciële doeleinden.

 • Uitgebreide licentie

De Uitgebreide licentie is ook slechts geldig voor één project, maar kan ook worden gebruikt voor apps en games, tv- en radio-uitzendingen, films, reclame buiten het internet en tv- en radiospotjes. Kosten: € 329,-.


AudioJungle logo2.  AudioJungle

AudioJungle is een licentieplatform dat rechtenvrije muziek en geluidseffecten verkoopt en is onderdeel van Evato, een netwerk van online marktplaatsen voor multimediabronnen. AudioJungle beschikt over maar liefst 430.000 muziektracks en geluidseffecten.

Audiojungle muziek

AudioJungle: stock-audioprijzen

Alle AudioJungle prijzen zijn in US dollars. Met AudioJungle-licenties kunt u stockaudio slechts voor één project gebruiken.

Standaard licentie

 • Muziek standaard

Deze licentie maakt het gebruik van muziek en geluidseffecten mogelijk op de meeste websites, in films en festivals, en het downloaden van 10.000 kopieën van het gebruikte geluid. Kostprijs: $ 15,- (ca. € 12,-).

Uitgebreide licenties

 • Muziek uitzending (1 miljoen)

In aanvulling op de Standaard licentie kan het geluid ook worden gebruikt in televisie- en radio-uitzendingen, inclusief reclame, voor een publiek tot 1 miljoen kijkers. Prijs: $ 30,- (ca. € 24,-).

 • Muziek massale reproductie

Met deze licentie kunt u ook onbeperkt kopieën van het geluid downloaden en de kosten bedragen $ 60,- (ca. € 48,-).

 • Muziek uitzending en film

Met deze licentie is het mogelijk om onbeperkt films te vertonen en te gebruiken in bioscoopfilms. Prijs: $ 240,- (ca. € 196,-).

Muziek licenties

Geluidseffecten, muziek, muziekpakketten en muzieksets worden tegen de volgende voordelige prijzen aangeboden:

 • Geluidseffecten: Van $ 1,- tot $ 50,- (€ 0,80 – € 41,-)
 • Muziek: Van $ 6,- tot $ 48,- (€ 4,90 – € 40,-)
 • Muziekpakketten: Van $ 7,- tot $ 73,- (€ 5,70 – € 57,-)
 • Muzieksets: Van $ 9,- tot $ 39,- (€ 7,30 – € 37,-)

The Music Case logo3. The Music Case

The Music Case is een soort muziekbibliotheek met meer dan 93.000 muziekbestanden en geluidseffecten. Grote reclamebureaus zoals Ogilvy en mediabedrijven zoals Technicolor werken met The Music Case.

The Music Case screenshot website

The Music Case: stock-audioprijzen

De Music Case biedt twee licenties aan die, in tegenstelling tot Shutterstock en AudioJungle, onbeperkt geldig zijn en voor een onbeperkt aantal projecten gebruikt mogen worden:

 • Silver License (Zilveren licentie) voor $ 29,- per opname (€ 23,-)

De Silver License is de standaard licentie en is van toepassing op de volgende toepassingsgebieden:

 • Websites (achtergrond van de webpagina, zonder reclame)
 • YouTube/VIMEO/Facebook & online video's (commercieel gebruik)
 • Bedrijfspresentaties 
 • Online spelletjes (niet voor verkoop)
 • Podcasts videospelletjes (niet voor de verkoop)
 • Diavoorstellingen, trouwalbums, fotografie
 • Gratis mobiele apps (apps die zonder betaling kunnen worden geïnstalleerd)
 • In de wachtstand muziek
 • Platinum License ( Platina licentie) voor $ 99,- per opname (€ 80,-)

De Platinum License is een Uitgebreide licentie die de volgende aanvullende toepassingen toestaat:

 • Theatervoorstellingen
 • Betaalde mobiele apps
 • Reclame ( landelijke & wereldwijde TV | Radio – online)
 • Films
 • Luisterboeken
 • Documentaires
 • Televisieprogramma's (lokaal en nationaal – wereldwijde uitzendingen)
 • Radioprogramma's (lokaal en nationaal – wereldwijde uitzendingen)
 • Online spelletjes (voor de verkoop – onbeperkte verspreiding)
 • Videospelletjes (voor de verkoop – onbeperkte verspreiding)
 • Achtergrondmuziek (muziek op luchthavens, treinstations)
 • CD en DVD (onbeperkte reproductie)

Muziek licenties

Onze conclusie over muziek voor rechtenvrije video's en YouTube

Een stockvideo is pas echt compleet met de juiste muziek, omdat een videoclip met de juiste achtergrondmuziek nog meer uitdrukkingskracht heeft, gevoelens aanwakkert en de bereidheid tot kopen vergroot. Stock muziek is voordelig, tijdbesparend en eenvoudig online verkrijgbaar bij online aanbieders zoals The Music Case, Shutterstock und AudioJungle. Als u bij deze websites koopt, profiteert u van een belangrijk voordeel: de muziek is voorzien van de juiste licenties, wat inhoudt dat u wettelijk gezien gedekt bent!

Een prijsvergelijking van stockmuziek is de moeite waard, al spelen ook andere factoren zoals eenmalig of meermalig gebruik en toegestane gebruiksmogelijkheden een belangrijke rol bij de aanschaf. The Music Case, Shutterstock und AudioJungle –  elk van deze drie aanbieders beschikt over een ruime collectie muziek en geluidseffecten. Alleen The Music Case staat onbeperkt en meervoudig gebruik toe. Absoluut een gegronde reden om het aanbod van The Music Case eens goed te bekijken.

Onze conclusie over rechtenvrije video's

Video footage of stockvideo's zijn niet alleen een trend, maar ook een effectief instrument om reclame nog interessanter en gerichter te maken. De voordelen van video's zijn duidelijk: zonder teksten te hoeven lezen of te horen, wordt de klant binnen luttele seconden via een videoclip goed geïnformeerd.

De grote beeldbanken bieden rechtenvrije video's: Shutterstock, Adobe Stock  en iStock by Getty Images  hebben een omvangrijk aanbod.

Ontdek meer uitstekende opties in ons overzicht met de 21 beste websites voor stockvideo's.

Stockfoto's
Logo