iStock testrapport 2021

iStock by Getty Images is één van de beste beeldbanken ter wereld en een van de pioniers op de stockfotomarkt. Wilt u perfecte kwaliteit foto's, video's, vectoren, illustraties, videoclips en muziek-bestanden, dan is iStock met een database van meer dan 105 miljoen beelden een uitstekend adres. Met het aanbod van een jaarabonnement kunt u al premium beeldmateriaal voor €0,35 per afbeelding verkrijgen.

 

Nu 15% korting van iStock!
Ontvang met onze couponcode 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock! Klik op de onderstaande knop voor 15% korting.

KORTINGSCODE TONEN

Flash
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0
Koop Product

https://www.istockphoto.com/nl

https://www.istockphoto.com/nliStock by Getty Images is één van de beste beeldbanken van deze tijd met veel klanten in Nederland. iStockphoto is in 2000 opgericht door Bruce Livingston onder de naam iStockphoto. In 2006 is het door Getty Images overgenomen die het in 2013 omdoopte tot iStock by Getty Images. Begrijpelijk, want iStock heeft in tegenstelling tot wat de vorige naam iStockphoto doet vermoeden veel meer te bieden dan alleen maar foto's.

Wilt u perfecte kwaliteit foto's, video's, vectoren, illustraties, videoclips en muziek-bestanden, dan is deze fotosite met een beeldcollectie van meer dan 105 miljoen beeldenen een uitstekende manier om goede aankopen te doen!

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!


De producten van iStock

iStock biedt haar afbeeldingen in twee kwaliteitscategorieën aan:  1. Essentials Collection (standaard beelden) en de 2. Signature Collection (premium beelden). Deze collecties verschillen sterk in prijs. Enerzijds komt dit door de beeldkwaliteit (opname, actie, afdruk) en anderzijds heeft de vraag (afbeeldingstrend, afbeeldingsmotief) invloed op de fotoprijs.

https://www.istockphoto.com/nl

Voorbeelden van foto's uit de Essentials-Collection van iStock

https://www.istockphoto.com/nl

Voorbeelden van foto's uit de Signature-Collection van iStock

U kunt de stockfoto's van deze webshop op twee manieren kopen: met 1. credits of een 2. beeldabonnement kunt u beschikken over “Essential-afbeeldingen” (abonnement waarbij uitsluitend Essential-afbeeldingen kunnen worden gedownload) of krijgt u “toegang tot alle afbeeldingen” (beeldabonnement waarmee u zowel Signature- als Essential-afbeeldingen kunt downloaden).

Let op!
Met een beeldabonnement kunt u uitsluitend foto's, vectoren en illustraties downloaden. Met credits kunt u alle afbeeldingen en extra videoclips downloaden.

Welk verschil is er tussen kopen met credits en kopen met een beeldabonnement?

1.  Kopen met credits

Credits zijn een vorm van kunstmatige valuta die iStock gebruikt voor de prijsstelling van haar beeldmateriaal. De prijzen van stockfoto's, video's en muziek-opnames zijn in “Credits” weergegeven. U kunt credits kopen in creditpakketten van verschillende aantallen. (Vind hier een actiecode/couponcode voor nog lagere prijzen) Credits worden op uw account gecrediteerd en op uw account in mindering gebracht als u een afbeelding downloadt.

Credit-pakketten van iStock

Creditpakketten van iStock

Ik wil zo goedkoop mogelijk afbeeldingen kopen, welke opties vind ik op hun pagina? Kies dan voor een groot creditpakket en bespaar tot 33% (bij aankoop van een pakket met 150 credits). Voor de snelle rekenaar: De aanschaf van één afbeelding uit de Essential Collection kost 1 Credit (€9,-) en uit de Signature Collection 3 Credits (€24,-). Met de aanschaf van 60 Credits voor €380,- daalt de prijs per afbeelding tot €6,33 (bespaar zo 30% op de Esssentials Collection).

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

2. Krijg met een beeldabonnement “Essentials-beelden” of  “Signature – met toegang tot alle fotomateriaal

Zowel in het geval van een “Essential-beeldabonnement” als een “Signature – toegang tot alle beeldmateriaal” kunt u kiezen voor maand- of jaarabonnement. Beide abonnementen zijn verkrijgbaar met maandelijkse downloads van 10, 25, 50 of 750 afbeeldingen. Het maandabonnement moet na de vervaldatum opnieuw worden aangeschaft.

Beeldabonnementen prijzen iStock

Kiest u een jaarabonnement, dan kunt u shoppen met veel voordeel. Een maandabonnement met 50 beelden kost bijvoorbeeld €85,- (Essentials) of €190,- (Signature – met toegang tot allebeeldbestanden). Koopt u een jaarabonnement, dan kosten deze 50 beelden u slechts €69,- of €159,- p/m. Op jaarbasis betekent dit een totale besparing van €192,- of €372,- waardoor de prijs per afbeelding wordt verlaagd van €1,70 tot €1,38 (Essentials) en van €3,80 tot €3,18 (Signature).

De grootste kortingen krijgt u bij de bestelling van een jaarabonnement met het hoogste aantal maandelijkse downloads – 750 afbeeldingen p/m. Omgerekend kost een afbeelding nog slechts €0,23 (Essentials) of €0,35 (Signature – met toegang tot alle beelden op de website van iStock).

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

De grote voordelen van een iStock abonnement:

Met een abonnement dat automatisch wordt verlengd, kunt u tot 250 ongebruikte downloads meenemen naar de volgende maand. (Bij een niet automatische verlenging vervallen alle ongebruikte downloads na het verstrijken van de looptijd, inclusief eventuele opgespaarde downloads).


Kopen met credits of een beeldabonnement?

Dit hangt af van het aantal afbeeldingen dat u maandelijks of per jaar nodig heeft. Kopen met credits op iStock.com is heel simpel en flexibel: u koopt alleen beelden als u deze echt nodig heeft.

Koop een abonnement als u elke maand een bepaalde hoeveelheid downloads voor uw projecten nodig hebt. Sluit u een jaarabonnement met een hoog aantal downloads af, dan bespaart u veel geld.


Vind de juiste afbeeldingen op de website van iStock

Voor uw reclamecampagne of website heeft u waarschijnlijk een bepaalde afbeelding in gedachten. Met de iStock zoekfunctie zult u deze foto of illustratie makkelijk kunnen vinden. Zodra u de eerste letters van een zoekterm invoert, krijgt u enkele suggesties te zien.

https://www.istockphoto.com/nl

Pluspunt: Als u een woord invoert dat meerdere betekenissen kan hebben, bijvoorbeeld het woord BANK, dan worden niet alleen beelden van zitmeubels, maar ook afbeeldingen van geldinstellingen gepresenteerd. Dit is mogelijk omdat iStock voor elk afbeelding zoektermen heeft gedefinieerd. Zo kunt u gerichter naar een afbeelding zoeken.

https://www.istockphoto.com/nl

U kunt de zoekopdracht verfijnen door één van de beeldcollecties “Essentials” of “Signature” te selecteren en op de knop “Verfijnen” links van het zoekveld te klikken. Er opent zich een venster met diverse sorteer- en zoekopties, zoals:

 • Sorteren op: Beste resultaten, Nieuwste en Meest populair
 • Alleen bij iStock
 • Type licentie: Creatief en Redactioneel
 • Oriëntatie (indien geüpload): Liggend, Staand, Vierkant, Panorama liggend en Panorama staand
 • Aantal personen: Geen mensen, Eén persoon, Twee personen en Groep personen
 • Kleur; Elke denkbare kleur
 • Beeldgrootte: Elk formaat, L, XL en XXL
 • Uploaddatum: Willekeurige datum, Afgelopen 24, 48 en 72 uur, 7 en 30 dagen 12 maanden

https://www.istockphoto.com/nl

Het omgekeerd zoeken naar een afbeelding

Dit is een nieuwe zoekfunctie bij iStock. Klik op het “Camera”-icoontje in het zoekveld en upload een afbeelding. iStock presenteert dan soortgelijke beelden voor u. Fantastisch!

https://www.istockphoto.com/nl

Wij vinden de zoekfunctie van deze beeldbank geniaal, omdat u hiermee snel de juiste afbeelding voor onder andere uw website of flyer kunt vinden.


iStock Editor – voor het gratis bewerken van uw beeldmateriaal

De iStock Editor is een extra pluspunt. Het werken met dit kleine geniale programma voor de bewerking van afbeeldingen is een fluitje van een cent. Met de iStock Editor kunt u uw afbeeldingen keer op keer als een professional ontwerpen en direct naar uw website, project of Facebook & Co. uploaden!

En zo simpel werkt de iStock Editor!

1
Selecteer een afbeelding en klik op “Deze afbeelding bewerken””.

https://www.istockphoto.com/nl

2
Bewerk de afbeelding door deze bij te snijden, de grootte aan te passen, tekst toe te voegen, logo's te uploaden en filters toe te passen.

https://www.istockphoto.com/nl

3
Download en deel uw bewerkte afbeelding om het watermerk te verwijderen en publiceer deze direct op sociale media of anderszins.

https://www.istockphoto.com/nl


Betaling

iStock accepteert alle bekende creditcards en biedt ook de mogelijkheid om via PayPal te betalen.

https://www.istockphoto.com/nl


De voordelen van iStock

 • Aanmelden is gratis en de moeite waard. Na aanmelding profiteert u van de uitstekende service en talloze aanbiedingen.
 • iStock heeft een Nederlandstalige klantenservice die al uw vragen en problemen begrijpt en er direct mee aan de slag gaat.
 • U kunt alle beelden gratis met de iStock Editor bewerken.
 • Elke week kunnen alle geregistreerde gebruikers bij iStock gratis beeldmateriaal downloaden. Leest hier hoe u deze downloadt!

https://www.istockphoto.com/nlOnze mening over iStock by Getty Images

https://www.istockphoto.com/nl

iStock is een garantie voor exclusief beeldmateriaal van topkwaliteit die u alleen bij dit fotobureau kunt kopen. U hebt keuze uit meer dan 105 miljoen beelden en elke week worden hier duizenden aan toegevoegd. Met de collecties “Essentials” en “Signature” heeft iStock haar afbeeldingen duidelijk gestructureerd, wat vooral interessant is voor wie uitstekende beelden zoekt of dagelijks een veel goedkope foto's of illustraties nodig heeft.

De website is duidelijk en beknopt, en dankzij de zoekfunctie met gecontroleerde woordenschat kunt u nog gerichter naar afbeeldingen zoeken. Wilt u een de laagste prijs per afbeelding, vooral voor premium afbeeldingen (Signature Collection), kies dan voor een jaarabonnement en betaal slechts €0,35 per beeld. Klanten met een abonnement kunnen ongebruikte downloads (max. 250) naar de volgende maand meenemen. Wilt u weten hoe goed iStock is in vergelijking tot andere beeldbanken, bekijk dan ons overzicht van beste stockfotosites ter wereld!

Nieuw! Wilt u alles weten over het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen, lees dan onze complete handleiding voor stockfotografie. Bekijk ook onze bijdragen over hoe u de afbeeldingen van deze beeldbank kunt gebruiken voor succesvolle marketing activiteiten en maximaal scorende Google-advertenties.

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Stockfoto's