Top aanbieding

iStock testrapport, prijzen en ervaringen

iStock by Getty Images is één van de beste beeldbanken ter wereld en een van de pioniers op de stockfotomarkt. Wilt u perfecte kwaliteit afbeeldingen, video's, grafieken, illustraties, videoclips en audiobestanden, dan is iStock met een database van meer dan 100 miljoen afbeeldingen een echte aanrader. Met een jaarabonnement kunt u al premium afbeeldingen voor €0,35 per afbeelding verkrijgen.

Nu 15% korting van iStock!
Ontvang met onze kortingscodes 15% korting op alle credits & beelabonnementen van iStock! Klik op de onderstaande knop “KORTINGSCODE TONEN”.

KORTINGSCODE TONEN

Flash Sale
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0
Kortingscode

iStock by Getty ImagesLogo istock is één van de beste beeldbanken ter wereld en een van de pioniers op de stockfotomarkt. iStockphoto is in 2000 opgericht door Bruce Livingston onder de naam iStockphoto en in 2006 door Getty Images overgenomen en in 2013 omgedoopt tot iStock by Getty Images. Begrijpelijk, want iStock heeft, in tegenstelling tot wat de vorige naam iStockphoto doet vermoeden, veel meer te bieden dan alleen maar foto's.

Wilt u perfecte kwaliteit afbeeldingen, video's, grafieken, illustraties, videoclips en audiobestanden, dan is iStock met een database van meer dan 100 miljoen afbeeldingen een echte aanrader.

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!


Het assortiment van iStock

iStock biedt afbeeldingen in twee kwaliteitscategorieën:  1. Essentials Collection (standaard afbeeldingen) en de 2. Signature Collection (premium afbeeldingen). Deze collecties verschillen sterk in prijs. Enerzijds komt dit door de beeldkwaliteit (opname, actie, afdruk) en anderzijds heeft de vraag (afbeeldingstrend, afbeeldingsmotief) invloed op de prijs van de afbeelding.

iStock testrapport, prijzen en ervaringen 4

Voorbeelden van afbeeldingen uit de Essentials-Collection van iStock

iStock testrapport, prijzen en ervaringen 5

Voorbeelden van afbeeldingen uit de Signature-Collection van iStock

U kunt de afbeeldingen van iStock op twee manieren kopen: met 1. credits of een 2. beeldabonnement kunt u beschikken over “Essential-afbeeldingen” (abonnement waarbij uitsluitend Essential-afbeeldingen kunnen worden gedownload) of krijgt u “toegang tot alle afbeeldingen” (abonnement waarmee u zowel Signature- als Essential-afbeeldingen kunt downloaden).

Belangrijk
Met een beeldabonnement kunt u uitsluitend foto's, vectoren en illustraties downloaden. Met credits kunt u alle afbeeldingen en extra videoclips downloaden.

Welk verschil is er tussen kopen met credits en kopen met een beeldabonnement?

1.  Kopen met credits

Credits zijn een vorm van kunstmatige valuta die iStock gebruikt voor de prijsstelling. De prijzen van afbeeldingen, video's en audio-opnames zijn vermeld in “Credits”. U kunt credits kopen in credit-pakketten in verschillende aantallen. Credits worden op uw klantenrekening gecrediteerd en bij de aanschaf van een afbeelding van uw rekening afgetrokken.

Credit-pakketten van iStock

Credit-pakketten van istock

Wilt u besparen op de aankoop van afbeeldingen? Kies dan voor een groot credit-pakket en bespaar tot 33% (bij aankoop van een pakket met 150 credits). Voor de snelle rekenaar: De aankoop van één afbeelding uit de Essential Collection kost 1 Credit (€9,-) en uit de Signature Collection 3 Credits (€24,-). Met de aankoop van 60 Credits voor €380,- daalt de prijs per afbeelding tot €6,33  (30% besparing op de Esssentials Collection).

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!

2. Kopen met een abonnement “Essentials-afbeeldingen” of  “Signature – met toegang tot alle afbeeldingen”

Zowel in het geval van een “Essential-afbeeldingen abonnement” als een “Signature – toegang tot alle afbeeldingen abonnement” kunt u kiezen voor maand- of jaarabonnement. Beide abonnementen zijn verkrijgbaar met maandelijkse downloads van 10, 25, 50 of 750 afbeeldingen. Het maandabonnement moet na de vervaldatum opnieuw worden aangeschaft.

Beeldabonnementen prijzen iStock

De keuze voor een jaarabonnement levert u een flinke besparing op. Het downloaden van 50 afbeeldingen kost bijvoorbeeld met een maandabonnement bijvoorbeeld €85,- (Essentials) of €190,- (Signature – met toegang tot alle afbeeldingen). Als u een jaarabonnement afsluit, bedragen de kosten voor 50 afbeeldingen slechts €69,- of €159,- per maand. Op jaarbasis betekent dit een totale besparing van €192,- of €372,- en een verlaging van de prijs per afbeelding van €1,70 tot €1,38 (Essentials) en van €3,80 tot €3,18 (Signature).

De grootste besparing krijgt u wanneer u voor een jaarabonnement met het hoogste aantal maandelijkse downloads van 750 afbeeldingen per maand kiest. Omgerekend kost een afbeelding nog slechts ong. €0,23 (Essentials) of €0,35 (Signature – met toegang tot alle afbeeldingen).

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!

De grote voordelen van een iStock abonnement:

Met een abonnement dat automatisch wordt verlengd, kunt u tot 250 ongebruikte downloads van de ene maand naar de volgende overhevelen. (Als het abonnement niet automatisch wordt verlengd, vervallen alle ongebruikte downloads na het verstrijken van het abonnement, inclusief eventuele geaccumuleerde overgedragen downloads).


Wat is het verstandigst: Kopen met credits of een beeldabonnement?

Dat is afhankelijk van het aantal afbeeldingen dat u per maand of per jaar gebruikt. Het kopen van afbeeldingen met credits is zeer flexibel: u koopt alleen afbeeldingen wanneer u deze echt nodig heeft.

Het afsluiten van een abonnement is de beste optie wanneer u elke maand een bepaald aantal afbeeldingen voor uw projecten nodig hebt. Met het afsluiten van een jaarabonnement met een hoog aantal afbeeldingen kunt u veel geld besparen.


Hoe kunt u bij iStock de benodigde afbeeldingen vinden

Voor de creatie van een reclamecampagne of een website heeft u waarschijnlijk een bepaalde afbeelding in gedachte. De iStock zoekfunctie voor afbeeldingen is hierbij een uitstekende hulp. Zodra u de eerste letters van een zoekterm invoert, krijgt u een aantal suggesties te zien.

En zeer interessant: Als u een woord invoert dat verschillende betekenissen kan hebben, bijvoorbeeld het woord BANK, dan worden u niet alleen afbeeldingen van zitmeubel, maar ook afbeeldingen van geldinstelling. Dit is mogelijk dankzij de gecontroleerde woordenschat, omdat iStock voor elk afbeelding bepaalde termen heeft gedefinieerd. Hierdoor wordt het zoeken naar afbeeldingen veel nauwkeuriger.

U kunt de zoekopdracht verfijnen door één van de beeldcollecties “Essentials” of “Signature” te selecteren en op de knop “Verfijnen” links van het zoekveld te klikken. Als u hierop klikt, opent zich een venster met diverse sorteer- en zoekopties, zoals:

 • Sorteren op: Beste resultaten, Nieuwste en Meest populair
 • Alleen bij iStock
 • Type licentie: Creatief en Redactioneel
 • Oriëntatie (indien geüpload): Liggend, Staand, Vierkant, Panorama liggend en Panorama staand
 • Aantal personen: Geen mensen, Eén persoon, Twee personen en Groep personen
 • Kleur; Elke denkbare kleur
 • Beeldgrootte: Elk formaat, L, XL en XXL
 • Uploaddatum: Willekeurige datum, Afgelopen 24, 48 en 72 uur, 7 en 30 dagen 12 maanden

Het omgekeerd zoeken naar afbeeldingen

Dit is een nieuwe zoekfunctie bij iStock. Klik op het “Camera”-pictogram en upload een afbeelding. iStock zoekt dan naar soortgelijke afbeeldingen voor u. Fantastisch!

iStock zoeken via het uploaden van een foto

Wij vinden de zoekfunctie van iStock geniaal, omdat u hiermee snel de juiste afbeelding voor uw project, flyer of iets anders kunt vinden.


iStock Editor – voor het gratis bewerken van uw afbeeldingen

De iStock Editor is een extra pluspunt. De werken met dit kleine geniale programma voor de bewerking van afbeeldingen is een fluitje van een cent. Met de iStock Editor kunt u uw iStock afbeeldingen als een professional ontwerpen en direct naar uw website, project of Facebook & Co. uploaden!

En zo simpel werkt de iStock Editor!

1
Selecteer een afbeelding en klik op “Deze afbeelding bewerken””.

iStock testrapport, prijzen en ervaringen 6iStock testrapport, prijzen en ervaringen 7

2
Bewerk de afbeelding door deze bij te snijden, de grootte aan te passen, tekst toe te voegen, logo's te uploaden en filters toe te passen.

iStock testrapport, prijzen en ervaringen 8

iStock testrapport, prijzen en ervaringen 9

3
Download en deel uw bewerkte afbeelding om het watermerk te verwijderen en publiceer deze direct op sociale media of anderszins.

iStock testrapport, prijzen en ervaringen 10

iStock testrapport, prijzen en ervaringen 11


Betaling

iStock accepteert alle bekende creditcards en biedt ook de mogelijkheid om via PayPal te betalen.

adobestock-bezahlmöglichkeiten


De voordelen van iStock

 • Aanmelden bij iStock is gratis en zeer de moeite waard. Wanneer u zich aanmeldt, profiteert u van de service en talloze aanbiedingen van iStock.
 • iStock heeft een Nederlandstalige klantenservice die al uw vragen en problemen begrijpt en er direct mee aan de slag gaat.
 • U kunt alle afbeeldingen gratis met de iStock Editor bewerken.
 • Elke week stelt iStock alle geregistreerde gebruikers gratis afbeeldingen beschikbaar om te downloaden. Hoe die precies in zijn werk gaat, leest u hier!

iStock gratisOnze mening over iStock by Getty Images

istock foto'siStock is een garantie voor exclusieve en hoge kwaliteit afbeeldingen, die uitsluitend bij iStock verkrijgbaar zijn. U hebt keuze uit meer dan 100 miljoen afbeeldingen en elke week komen daar nog eens duizenden bij. Met de collecties “Essentials” en “Signature” heeft iStock haar afbeeldingen duidelijk gestructureerd, wat vooral interessant is voor wie hoge kwaliteit afbeeldingen zoekt of dagelijks een groot aantal goedkope afbeeldingen nodig heeft.

De website is duidelijk en beknopt, en dankzij de zoekfunctie met gecontroleerde woordenschat kunt u nog gerichter naar afbeeldingen zoeken. Wilt u een zo voordelig mogelijke prijs per afbeelding, vooral op premium afbeeldingen (Signature Collection), kies dan voor een iStock jaarabonnement en betaal slechts €0,35 per afbeelding. Klanten met een abonnement profiteren van de eerlijke regel dat ongebruikte downloads (max. 250) naar de volgende maand kunnen worden overgeheveld. Wilt u weten hoe iStock zich tot andere beeldbanken verhoudt, lees dan het artikel over de 5 goedkoopste beeldbanken met een interessante bonus en het overzicht van de beste stockfotosites ter wereld!

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!