iStock testrapport 2024

Waarom iStock populair is:

KORTINGSCODE TONEN

Flash
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0
Koop product

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock logo

iStock by Getty Images is één van de beste beeldbanken van deze tijd met veel klanten in Nederland. iStockphoto is in 2000 opgericht door Bruce Livingston onder de naam iStockphoto. In 2006 is het door Getty Images overgenomen die het in 2013 omdoopte tot iStock by Getty Images. Begrijpelijk, want iStock heeft in tegenstelling tot wat de vorige naam iStockphoto doet vermoeden veel meer te bieden dan alleen maar foto's.

Wil je perfecte kwaliteit foto's, video's, vectoren, illustraties, videoclips en muziek-bestanden, dan is deze fotosite met een collectie van vele miljoenen beelden met een iStock licentie een uitstekende optie voor geweldige aankopen.

Nieuw: iStock gratis proefversie! – Ontvang 10 gratis beelden uit de Essentials-collectie van deze beeldbank. Klik hieronder om van deze gratis iStock proefabonnement te profiteren!
Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
15 dagen resterend

Nieuw! Generatieve AI by iStock

iStock heeft een eigen AI-beeldgenerator gelanceerd, Generative AI by iStock, die een op maat gemaakt generatief AI-model van NVIDIA Picasso gebruikt om tekstomschrijvingen om te zetten in afbeeldingen. Deze AI-beeldgenerator is uniek omdat hij alleen is getraind met content van iStock en Getty Images en er standaard wettelijke bescherming is tegen copyrightclaims, wat het een stuk veiliger maakt om de gegenereerde afbeeldingen te gebruiken voor marketing en reclame! Klik hier voor meer informatie over Generative AI by iStock.

iStock AI generator

iStock kortingscodes en prijzen 2024

https://www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen

EXCLUSIEF! 25% KORTING OP ISTOCK GROTE CREDITPACKS

25% KORTING op de grote creditpacks van iStock – Bespaar veel geld met deze exclusieve aanbieding! Met ingang van 1 oktober 2022 bespaar je met deze exclusieve iStock promotiecode 25% op de normale prijs van alle credit packs vanaf 18 credits! Een geweldige actie voor wie flexibel wil zijn met een credit pack tegen de laagste prijs. Mis deze kans niet!

Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

Krijg 15% korting op alle creditpacks en iStock abonnementen

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend

Inderdaad: alle nieuwe en bestaande klanten kunnen bij iStock met 15% korting een creditpack of abonnement naar keuze kopen! Koop een jaarabonnement en bespaar maximaal! Koop een creditpack en koop op aanvraag afbeeldingen – weet dat iStock credits altijd geldig blijven, zodat u nu voordelig in credits kunt investeren en op de lange termijn kunt besparen! Profiteer er nu van!


De producten van iStock

iStock biedt haar afbeeldingen in twee kwaliteitscategorieën aan:

Deze collecties verschillen sterk in prijs. Enerzijds komt dit door de beeldkwaliteit (opname, actie, afdruk) en anderzijds heeft de vraag (afbeeldingstrend, afbeeldingsmotief) invloed op de fotoprijs.

iStock collectie

Je kunt de stockfoto's van deze webshop op twee manieren kopen: met 1. credits of een 2. beeldabonnement kun je beschikken over “Essential-afbeeldingen” (abonnement waarbij uitsluitend Essential-afbeeldingen kunnen worden gedownload) of krijg je “toegang tot alle afbeeldingen”(beeldabonnement waarmee je zowel Signature- als Essential-afbeeldingen kunt downloaden).

Let op!
Met een beeldabonnement kun je uitsluitend foto's, vectoren en illustraties downloaden. Met credits kun je alle afbeeldingen en extra videoclips downloaden.

Credits en abonnementen – de verschillen

1.  Kopen met credits

www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen

www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen

Credits zijn een vorm van kunstmatige valuta die iStock gebruikt voor de prijsstelling van haar beeldmateriaal. De prijzen van stockfoto's, video's en muziek-opnames zijn in “credits” weergegeven. Je kunt credits kopen in creditpakketten van verschillende aantallen. (Hier een actiecode/couponcode voor nog lagere prijzen) Credits worden op jouw account gecrediteerd en op je account in mindering gebracht als je een afbeelding downloadt.

Zo goedkoop mogelijk afbeeldingen kopen, welke opties zijn er? Kies dan voor een groot creditpakket en bespaar tot 33% (bij aankoop van een pakket met 150 credits). Voor de snelle rekenaar: De aanschaf van één afbeelding uit de Essentials-collectie kost 1 credit (€ 9,-) en uit de Signature-collectie 3 credits (€ 24,-). Met de aanschaf van 60 credits voor € 380,- daalt de prijs per afbeelding tot € 6,33 (bespaar zo 30% op de Esssentials-collectie).

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend
Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

2. Abonnementen: Essentials, Signature en Premium + Video

www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen

Zowel in het geval van een “Essential-beeldabonnement” als een “Signature – toegang tot alle beeldmateriaal” kun je kiezen voor maand- of jaarabonnement. Beide abonnementen zijn verkrijgbaar met maandelijkse downloads van 10, 25, 50 of 750 afbeeldingen. Het maandabonnement moet na de vervaldatum opnieuw worden aangeschaft.

Kies je voor een jaarabonnement, dan download je foto's veel goedkoper. Een maandabonnement met 50 beelden kost bijvoorbeeld € 85,- (Essentials) of € 190,- (Signature – met toegang tot alle beeldbestanden). Koop je een jaarabonnement, dan kosten deze 50 beelden slechts € 69,- of € 159,- p/m. Op jaarbasis betekent dit een totale besparing van € 192,- of € 372,- waardoor de prijs per afbeelding wordt verlaagd van € 1,70 tot € 1,38 (Essentials) en van € 3,80 tot € 3,18 (Signature).

De grootste kortingen krijg je bij de bestelling van een jaarabonnement met het hoogste aantal maandelijkse downloads – 750 afbeeldingen p/m. Omgerekend kost een afbeelding nog slechts € 0,23 (Essentials) of € 0,35 (Signature – met toegang tot alle beelden op de website van iStock).

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend
Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

De grote voordelen van een iStock abonnement:

Met een abonnement dat automatisch wordt verlengd, kun je tot 250 ongebruikte downloads meenemen naar de volgende maand. (Bij een niet automatische verlenging vervallen alle ongebruikte downloads na het verstrijken van de looptijd, inclusief eventuele opgespaarde downloads).


Kopen met credits of een beeldabonnement?

Dit hangt af van het aantal afbeeldingen dat je maandelijks of per jaar nodig hebt. Kopen met credits op iStock.com is heel simpel en flexibel: je koopt alleen beelden als je deze echt nodig hebt.

Koop een abonnement als je elke maand een bepaalde hoeveelheid downloads voor jouw projecten nodig hebt. Sluit je een jaarabonnement af met een hoog aantal downloads, dan bespaar je veel geld.


Vind de juiste afbeeldingen op de website van iStock

Voor een reclamecampagne of website heb je misschien een bepaalde afbeelding in gedachten. Met de iStock zoekfunctie kun je deze foto of illustratie makkelijk vinden. Zodra je de eerste letters van een zoekterm invoert, krijg je een aantal suggesties te zien.

www.istockphoto.com/nl homepage

Pluspunt: Als je een woord invoert dat meerdere betekenissen kan hebben, bijvoorbeeld het woord BANK, dan worden niet alleen beelden van zitmeubels, maar ook afbeeldingen van geldinstellingen gepresenteerd. Dit is mogelijk omdat iStock voor elk afbeelding zoektermen heeft gedefinieerd. Zo kun je gerichter naar een afbeelding zoeken.

www.istockphoto.com/nl homepage

Je kunt de zoekopdracht verfijnen door één van de beeldcollecties “Essentials” of “Signature” te selecteren en op de knop “Verfijnen” links van het zoekveld te klikken. Er opent zich een venster met diverse sorteer- en zoekopties, zoals:

 • Sorteren op: Beste resultaten, Nieuwste en Meest populair
 • Alleen bij iStock
 • Type licentie: Creatief en Redactioneel
 • Oriëntatie (indien geüpload): Liggend, Staand, Vierkant, Panorama liggend en Panorama staand
 • Aantal personen: Geen mensen, Eén persoon, Twee personen en Groep personen
 • Kleur; Elke denkbare kleur
 • Beeldgrootte: Elk formaat, L, XL en XXL
 • Uploaddatum: Willekeurige datum, Afgelopen 24, 48 en 72 uur, 7 en 30 dagen 12 maanden

www.istockphoto.com/nl homepage

Het omgekeerd zoeken naar een afbeelding

Dit is een nieuwe zoekfunctie bij iStock. Klik op het “Camera”-icoontje in het zoekveld en upload een afbeelding. De site presenteert dan soortgelijke beelden voor u. Fantastisch!

www.istockphoto.com/nl homepage

Wij vinden de zoekfunctie van deze beeldbank geniaal, omdat je hiermee snel de juiste afbeelding voor onder andere een website of flyer kunt vinden.


iStock Editor – voor het gratis bewerken van uw beeldmateriaal

De iStock Editor is een extra pluspunt. Het werken met dit kleine geniale programma voor de bewerking van afbeeldingen is een fluitje van een cent. Met de iStock Editor kun je afbeeldingen keer op keer als een professional ontwerpen en direct naar je website, landingspagina, of bijvoorbeeld Facebook-pagina uploaden!

En zo simpel werkt de iStock Editor!

1
Selecteer een afbeelding en klik op “Deze afbeelding bewerken””.

iStock editor

 

2
Bewerk de afbeelding door deze bij te snijden, de grootte aan te passen, tekst toe te voegen, logo's te uploaden en filters toe te passen.

iStock editor

3
Download en deel jouw bewerkte afbeelding om het watermerk te verwijderen en publiceer deze direct op sociale media, LinkedIn, en dergelijke.

iStock uploaden


Betaling

iStock accepteert alle bekende creditcards en u kunt ook met PayPal betalen.

iStock betalen


De voordelen van iStock

 • Aanmelden is gratis. Doe je voordeel met de uitstekende service en vele aanbiedingen.
 • iStock heeft een Nederlandstalige klantenservice die al jouw vragen en problemen begrijpt en er direct mee aan de slag gaat.
 • Je kunt met de iStock Editor alle beelden gratis bewerken.
 • Elke week kunnen geregistreerde gebruikers bij iStock gratis beelden downloaden. Leest hier hoe!

iStock gratisOnze mening over iStock by Getty Images

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock is een garantie voor exclusief beeldmateriaal van topkwaliteit die je alleen bij dit fotobureau kunt kopen. Je hebt keuze uit meer dan 150 miljoen beelden en elke week worden hier duizenden aan toegevoegd. Met de collecties “Essentials” en “Signature” heeft iStock haar afbeeldingen duidelijk gestructureerd, wat vooral interessant is voor wie uitstekende beelden zoekt of dagelijks een veel goedkope foto's of illustraties nodig heeft.

De website is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, en dankzij de zoekfunctie met gecontroleerde woordenschat kun je nog gerichter naar afbeeldingen zoeken. Wil je een de laagste prijs per afbeelding, vooral voor premium afbeeldingen (Signature-collectie), kies dan voor een jaarabonnement en betaal slechts € 0,35 per beeld. Klanten met een abonnement kunnen ongebruikte downloads (max. 250) naar de volgende maand meenemen. Wil je weten hoe goed iStock is in vergelijking tot andere beeldbanken, bekijk dan ons overzicht van beste stockfotosites ter wereld!

Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend
Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
15 dagen resterend
Stockfoto's
Logo