Top aanbieding

iStock testrapport, prijzen en ervaringen

iStock by Getty Images is één van de beste beeldbanken ter wereld en een van de pioniers op de stockfotomarkt. Wilt u perfecte kwaliteit afbeeldingen, video's, grafieken, illustraties, videoclips en audiobestanden, dan is iStock met een database van meer dan 100 miljoen afbeeldingen een echte aanrader. Met een jaarabonnement kunt u al premium afbeeldingen voor €0,35 per afbeelding verkrijgen.

Nu 15% korting van iStock!
Ontvang met onze kortingscodes 15% korting op alle credits & beelabonnementen van iStock! Klik op de onderstaande knop “KORTINGSCODE TONEN”.

KORTINGSCODE TONEN

Flash
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0
Kortingscode

iStock by Getty Images is één van de beste beeldbanken ter wereld en een van de pioniers op de stockfotomarkt. iStockphoto is in 2000 opgericht door Bruce Livingston onder de naam iStockphoto en in 2006 door Getty Images overgenomen en die het in 2013 omdoopte tot iStock by Getty Images. Begrijpelijk, want iStock heeft in tegenstelling tot wat de vorige naam iStockphoto doet vermoeden veel meer te bieden dan alleen maar foto's.

Wilt u perfecte kwaliteit afbeeldingen, video's, grafieken, illustraties, videoclips en audiobestanden, dan is deze fotosite met een beeldcollectie van meer dan 105 miljoen afbeeldingen een echte topper.

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!


Het assortiment van iStock

iStock biedt haar afbeeldingen in twee kwaliteitscategorieën aan:  1. Essentials Collection (standaard afbeeldingen) en de 2. Signature Collection (premium afbeeldingen). Deze collecties verschillen sterk in prijs. Enerzijds komt dit door de beeldkwaliteit (opname, actie, afdruk) en anderzijds heeft de vraag (afbeeldingstrend, afbeeldingsmotief) invloed op de prijs van de afbeelding.

iStock testrapport, prijzen en ervaringen 4

Voorbeelden van afbeeldingen uit de Essentials-Collection van iStock

iStock testrapport, prijzen en ervaringen 5

Voorbeelden van afbeeldingen uit de Signature-Collection van iStock

U kunt de afbeeldingen van deze stockfotosite op twee manieren kopen: met 1. credits of een 2. beeldabonnement kunt u beschikken over “Essential-afbeeldingen” (abonnement waarbij uitsluitend Essential-afbeeldingen kunnen worden gedownload) of krijgt u “toegang tot alle afbeeldingen” (abonnement waarmee u zowel Signature- als Essential-afbeeldingen kunt downloaden).

Belangrijk
Met een beeldabonnement kunt u uitsluitend foto's, vectoren en illustraties downloaden. Met credits kunt u alle afbeeldingen en extra videoclips downloaden.

Welk verschil is er tussen kopen met credits en kopen met een beeldabonnement?

1.  Kopen met credits

Credits zijn een vorm van kunstmatige valuta die iStock gebruikt voor de prijsstelling van haar beeldmateriaal. De prijzen van afbeeldingen, video's en audio-opnames zijn in “Credits” weergegeven. U kunt credits kopen in creditpakketten van verschillende aantallen. Credits worden op uw account gecrediteerd en op uw account in mindering gebracht als u een afbeelding downloadt.

Credit-pakketten van iStock

Creditpakketten van istock

Wilt u zo goedkoop mogelijk afbeeldingen kopen? Kies dan voor een groot creditpakket en bespaar tot 33% (bij aankoop van een pakket met 150 credits). Voor de snelle rekenaar: De aankoop van één afbeelding uit de Essential Collection kost 1 Credit (€9,-) en uit de Signature Collection 3 Credits (€24,-). Met de aankoop van 60 Credits voor €380,- daalt de prijs per afbeelding tot €6,33  (30% besparing op de Esssentials Collection).

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!

2. Kopen met een abonnement “Essentials-afbeeldingen” of  “Signature – met toegang tot alle afbeeldingen”

Zowel in het geval van een “Essential-afbeeldingen abonnement” als een “Signature – toegang tot alle afbeeldingen abonnement” kunt u kiezen voor maand- of jaarabonnement. Beide abonnementen zijn verkrijgbaar met maandelijkse downloads van 10, 25, 50 of 750 afbeeldingen. Het maandabonnement moet na de vervaldatum opnieuw worden aangeschaft.

Beeldabonnementen prijzen iStock

Kiest u een jaarabonnement, dan levert dit u een flinke besparing op. Een maandabonnement met 50 afbeeldingen kost bijvoorbeeld €85,- (Essentials) of €190,- (Signature – met toegang tot alle afbeeldingen). Koopt u een jaarabonnement, dan kosten deze 50 afbeeldingen u slechts €69,- of €159,- per maand. Op jaarbasis betekent dit een totale besparing van €192,- of €372,- waardoor de prijs per afbeelding wordt verlaagd van €1,70 tot €1,38 (Essentials) en van €3,80 tot €3,18 (Signature).

De grootste besparing krijgt u bij de aankoop van een jaarabonnement met het hoogste aantal maandelijkse downloads – 750 afbeeldingen per maand. Omgerekend kost een afbeelding nog slechts €0,23 (Essentials) of €0,35 (Signature – met toegang tot alle afbeeldingen).

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!

De grote voordelen van een iStock abonnement:

Met een abonnement dat automatisch wordt verlengd, kunt u tot 250 ongebruikte downloads meenemen naar de volgende maand. (Als het abonnement niet automatisch wordt verlengd, vervallen alle ongebruikte downloads na het verstrijken van het abonnement, inclusief eventuele opgespaarde downloads).


Kopen met credits of een beeldabonnement?

Dit hangt af van het aantal afbeeldingen dat u per maand of per jaar nodig heeft. Kopen met credits is heel flexibel: u koopt alleen beelden als u deze echt nodig heeft.

Koop een abonnement als u elke maand een bepaald aantal afbeeldingen voor uw projecten nodig hebt. Sluiten u een jaarabonnement met een hoog aantal afbeeldingen af, dan bespaart u veel geld.


Hoe vindt u bij iStock de juiste afbeeldingen

Voor uw reclamecampagne of website heeft u waarschijnlijk een bepaalde afbeelding in gedachten. Met de iStock zoekfunctie zult u deze foto of illustratie makkelijk kunnen vinden. Zodra u de eerste letters van een zoekterm invoert, krijgt u een aantal suggesties te zien.

Pluspunt: Als u een woord invoert dat meerdere betekenissen kan hebben, bijvoorbeeld het woord BANK, dan worden niet alleen beelden van zitmeubels, maar ook afbeeldingen van geldinstellingen gepresenteerd. Dit is mogelijk omdat iStock voor elk afbeelding zoektermen heeft gedefinieerd. Zo kunt u gerichter naar afbeeldingen zoeken.

U kunt de zoekopdracht verfijnen door één van de beeldcollecties “Essentials” of “Signature” te selecteren en op de knop “Verfijnen” links van het zoekveld te klikken. Er opent zich een venster met diverse sorteer- en zoekopties, zoals:

 • Sorteren op: Beste resultaten, Nieuwste en Meest populair
 • Alleen bij iStock
 • Type licentie: Creatief en Redactioneel
 • Oriëntatie (indien geüpload): Liggend, Staand, Vierkant, Panorama liggend en Panorama staand
 • Aantal personen: Geen mensen, Eén persoon, Twee personen en Groep personen
 • Kleur; Elke denkbare kleur
 • Beeldgrootte: Elk formaat, L, XL en XXL
 • Uploaddatum: Willekeurige datum, Afgelopen 24, 48 en 72 uur, 7 en 30 dagen 12 maanden

Het omgekeerd zoeken naar afbeeldingen

Dit is een nieuwe zoekfunctie bij iStock. Klik op het “Camera”-icoontje in het zoekveld en upload een afbeelding. iStock presenteert dan soortgelijke beelden voor u. Fantastisch!

iStock zoeken via het uploaden van een foto

Wij vinden de zoekfunctie van deze beeldbank geniaal, omdat u hiermee snel de juiste afbeelding voor onder andere uw website of flyer kunt vinden.


iStock Editor – voor het gratis bewerken van uw afbeeldingen

De iStock Editor is een extra pluspunt. De werken met dit kleine geniale programma voor de bewerking van afbeeldingen is een fluitje van een cent. Met de iStock Editor kunt u uw afbeeldingen als een professional ontwerpen en direct naar uw website, project of Facebook & Co. uploaden!

En zo simpel werkt de iStock Editor!

1
Selecteer een afbeelding en klik op “Deze afbeelding bewerken””.

iStock editor

2
Bewerk de afbeelding door deze bij te snijden, de grootte aan te passen, tekst toe te voegen, logo's te uploaden en filters toe te passen.

 

iStock editor

3
Download en deel uw bewerkte afbeelding om het watermerk te verwijderen en publiceer deze direct op sociale media of anderszins.

iStock editor

 


Betaling

iStock accepteert alle bekende creditcards en biedt ook de mogelijkheid om via PayPal te betalen.

adobestock-bezahlmöglichkeiten


De voordelen van iStock

 • Aanmelden is gratis en de moeite waard. Na aanmelding profiteert u van de uitstekende service en talloze aanbiedingen.
 • iStock heeft een Nederlandstalige klantenservice die al uw vragen en problemen begrijpt en er direct mee aan de slag gaat.
 • U kunt alle beelden gratis met de iStock Editor bewerken.
 • Elke week kunnen alle geregistreerde gebruikers bij iStock gratis beeldmateriaal downloaden. Leest hier hoe u deze downloadt!

iStock gratisOnze mening over iStock by Getty Images

istock foto'siStock is een garantie voor exclusief beeldmateriaal van topkwaliteit die u alleen bij dit fotobureau kunt kopen. U hebt keuze uit meer dan 105 miljoen beelden en elke week worden hier duizenden aan toegevoegd. Met de collecties “Essentials” en “Signature” heeft iStock haar afbeeldingen duidelijk gestructureerd, wat vooral interessant is voor wie uitstekende beelden zoekt of dagelijks een veel goedkope foto's of illustraties nodig heeft.

De website is duidelijk en beknopt, en dankzij de zoekfunctie met gecontroleerde woordenschat kunt u nog gerichter naar afbeeldingen zoeken. Wilt u een de laagste prijs per afbeelding, vooral voor premium afbeeldingen (Signature Collection), kies dan voor een jaarabonnement en betaal slechts €0,35 per beeld. Klanten met een abonnement kunnen ongebruikte downloads (max. 250) naar de volgende maand meenemen. Wilt u weten hoe goed iStock is in vergelijking tot andere beeldbanken, bekijk dan ons overzicht van beste stockfotosites ter wereld!

Nieuw! Wilt u alles weten over het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen, lees dan onze complete handleiding voor stockfotografie. Bekijk ook onze bijdragen over hoe u de afbeeldingen van deze beeldbank kunt gebruiken voor succesvolle marketing activiteiten en maximaal scorende Google-advertenties.

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!