Shutterstock testrapport, prijzen en ervaringen

Update - 2019.12.20 NIEUW: 10 gratis afbeeldingen van Shutterstock. Profiteer nu van een gratis proefabonnement van 1 maand en download 10 afbeeldingen. Annuleert u in de eerste maand, dan betaalt u niets, maar mag u de 10 afbeeldingen wel houden. Sluit hier uw proefabonnement af! 

Shutterstock is een van de grootste microstock beeldbanken ter wereld. U hebt keuze uit meer dan 300 miljoen foto's, vectoren, grafieken en video's. Iedereen die een groot aantal afbeeldingen en/of een grote verscheidenheid aan onderwerpen nodig heeft, kan hier terecht en afbeeldingen verkrijgen voor slechts €0,21 per afbeelding (bij een jaarabonnement met 750 afbeeldingen per maand.

Proefabonnement van Shutterstock
Profiteer nu van 10 gratis afbeeldingen met het proefabonnement van Shutterstock! Klik op “KORTINGSCODE TONEN”.

KORTINGSCODE TONEN

Flash
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0
10 gratis afbeeldingen

Update - 2019.12.20 NIEUW: 10 gratis afbeeldingen van Shutterstock. Profiteer nu van een gratis proefabonnement van 1 maand en download 10 afbeeldingen. Annuleert u in de eerste maand, dan betaalt u niets, maar mag u de 10 afbeeldingen wel houden. Sluit hier uw proefabonnement af! 
Test nu het proefabonnement met 10 afbeeldingen per maand. Annuleer in de eerste maand, en betaal niets. U mag de 10 afbeeldingen houden.

ShutterstockShutterstock afbeeldingen is een van de grootste beeldbanken voor foto's en illustraties ter wereld. In 2003 ging Jon Oringer zijn eigen digitale foto's verkopen. Vanwege de enorme vraag naar rechtenvrije afbeeldingen startte hij de eerste stockfotosite voor de verkoop van afbeeldingen: Shutterstock.

Dit fotobureau heeft nu een collectie met meer dan 300 miljoen foto's, illustraties, vectoren en video's. Dagelijks komen hier nog ongeveer 1,4 miljoen nieuwe stockfoto's bij. Als u doorlopend afbeeldingen nodig heeft, elke week veel nieuwe afbeeldingen wilt en wilt kunnen beschikken over een enorme beeldcollectie, dan is Shutterstock het juiste adres voor u. Profiteer nu van onze exclusieve Shutterstock kortingscode voor 15% extra korting op alle afbeeldingen!

Nu 15% korting op alle afbeeldingsabonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock ontvangen!
Nu 15% korting op alle Shutterstock video's!

Shutterstock afbeeldingen, pakketten en abonnementen

Wie beeldmateriaal bij deze beeldbank koopt, zal ontdekken dat de prijsstelling overzichtelijk en duidelijk is. Shutterstock verkoopt afbeeldingen uitsluitend in afbeeldingspakketten. En er zijn 2 opties: 1. afbeeldingspakketten en 2. beeldabonnementen.

Bovendien kunt u kiezen voor de optie “Teams”, waarmee het beeldabonnement door 2 of meer personen kan worden gebruikt. Alle afbeeldingen kunnen als JPEG worden gedownload in de resoluties “S tot XL”.

Shutterstock prijzen

Wat zijn de verschillen tussen afbeeldingsbeeldpakketten en beeldabonnementen?

1. Afbeeldingspakketten

Een afbeeldingspakket is een pakket vooruitbetaalde afbeeldingen, waarbij u na betaling 5 afbeeldingen voor €49,- of van 25 afbeeldingen voor €179,- per jaar kunt downloaden. De prijs per afbeelding bedraagt €9,80 of €7,16.

2. Beeldabonnementen (als u constant afbeeldingen nodig hebt)

U hebt keuze uit maand- en jaarabonnementen (looptijd 12 maanden) met diverse aantallen downloads: 10, 50, 350 of 750 downloads voor de “constante vraag” aan. Hoe hoger het aantal downloads van het abonnement, hoe goedkoper de prijs per afbeelding. De prijs per foto ligt bij maandabonnementen tussen de €4,90 en €0,27.

Wilt u veel geld besparen, kies dan voor het jaarabonnement met 750 afbeeldingen voor €159,- per maand. Bespaar 20% en koop foto's voor slechts €0,21 per stuk!

Bekijk hier de Shutterstock prijzen!

Welk beeldabonnement past het best bij u?

Heeft u maar een beperkt aantal afbeeldingen nodig of slechts af en toe, dan is een afbeeldingspakket de beste keuze omdat u op elk gewenst moment afbeeldingen kunt downloaden.

Heeft u dagelijks of maandelijks veel afbeeldingen nodig, dan is een beeldabonnement iets voor u. Dankzij het gigantische aantal goedkope afbeeldingen kunt al uw projecten tegen lage kosten realiseren. En u kunt veel geld besparen als u kiest voor een jaarabonnement met veel afbeeldingen.

Proefabonnement: 10 gratis afbeeldingen

Wilt u de afbeeldingen van Shutterstock eerst proberen, kies dan voor een gratis proefabonnement van 1 maand en ontvang 10 gratis afbeeldingen. Dat gaat als volgt:

Koop een Shutterstock-pakket met 10 afbeeldingen per maand. Vervolgens kunt u 10 afbeeldingen gratis downloaden en uitproberen. Annuleert u binnen de eerste maand, dan betaalt u niets. U mag de 10 afbeeldingen houden. Na de proefperiode van 1 maand kost het Shutterstock-pakket met 10 afbeeldingen per maand slechts €29,- per maand (€2,90 per afbeelding).

10 gratis afbeeldingen in 3 makkelijke stappen
  1. Kies hier op de prijspagina voor het jaarabonnement met 10 afbeeldingen per maand.
  2. Ga naar de betaalpagina en voer de code PICK10FREE in.
  3. Download nu uw 10 gratis afbeeldingen.
Test nu het proefabonnement met 10 afbeeldingen per maand. Annuleer in de eerste maand, en betaal niets. U mag de 10 afbeeldingen houden.

Afbeeldingen vinden op de website van Shutterstock

“Dit is de foto die ik zocht!” Heeft u dit ook wel eens gezegd of gedacht? Bij Shutterstock kunt u nu de juiste afbeeldingen vinden door een zoekterm of een afbeelding in te voeren.

Klik in het zoekveld op het camera-icoontje 📷 aan de rechterkant en sleep uw afbeeldingen naar het weergegeven veld. Na een korte verwerkingstijd zullen er vergelijkbare afbeeldingen worden getoond. 

Maar ook als u liever een zoekterm invoert, zult u dankzij de goede zoekfunctie van de stockfotosite de gewenste beelden makkelijk en snel kunnen vinden. Voer een zoekterm in en er worden bijna razendsnel een aantal suggesties getoond.

Heeft u de term verkeerd gespeld, dan zullen de weergegeven spellingssuggesties u snel een resultaat opleveren. 

U kunt ook een voorselectie maken in het zoekveld. Klik op “Alle afbeeldingen”. Er wordt nu een venster geopend, waarin u uw zoekopdracht kunt beperken tot “Foto's, Vectoren, Illustraties, Redactioneel, Video en Muziek”.

Nadat u uw zoekopdracht hebt ingevoerd, kunt u de weergegeven resultaten verder verfijnen in de categorieën “Meest relevant, Nieuwe inhoud”, weergegeven als “tabbladen” onder het zoekveld.

Na het aanklikken wordt er een venster elk geopend met nog meer zoekcriteria.

Wij vinden dat deze aanbieder een uitstekende zoekfunctie met diverse zoekcriteria op haar website heeft geïnstalleerd om snel een bepaalde afbeelding voor een artikel, website of reclamecampagne te kunnen vinden. Mocht u naar Shutterstock alternatieven zoeken, dan vindt u deze hier.

Betalingsmogelijkheden

Shutterstock accepteert alle bekende creditcards en biedt ook de mogelijkheid om met PayPal te betalen.

adobestock-bezahlmöglichkeiten

De voordelen van Shutterstock

  • Uw kunt zich gratis bij Shutterstock aanmelden.
  • Shutterstock heeft een Nederlandstalige klantenservice. 
  • Bonus: Meld u nu aan, dit fotobureau biedt u alles wat u nodig heeft.
  • Elke week gratis content (foto's en afbeeldingen).
       

Shutterstock gratis

Tip!
Scroll op de Shutterstock website naar beneden. Hier vindt u het registratievenster.

            

Onze conclusie

Shutterstock is een van de 6 grootste stockfotosites ter wereld en een pionier onder de microstock aanbieders met vele jaren ervaring op het gebied van stockfotografie. Deze beeldbank heeft een gigantische collectie van met meer dan 300 miljoen foto's, grafische vectoren en video's, waaraan wekelijks 1,4 miljoen nieuwe afbeeldingen worden toegevoegd.

Heeft u wekelijks veel afbeeldingen nodig en wilt u constant goedkoop nieuwe foto's en illustraties kunnen downloaden, dan adviseren wij Shutterstock met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding: hoge kwaliteit afbeeldingen voor slechts €0,21 per stuk (bij een maandabonnement van 750 afbeeldingen).

Maar ook als u slechts nu en dan stockfoto's voor een project nodig heeft, vindt u dankzij de overzichtelijke website met goede zoekfunctie voor afbeeldingen snel uw weg en kunt u ook met een klein beeldpakket van het enorme aanbod van afbeeldingen profiteren. Ontdek hier de Shutterstock prijzen en aanbiedingen.

Nieuw! Wilt u alles weten over het gebruik van foto's en illustraties, lees dan onze complete handleiding voor stockfotografie. Bekijk ook onze bijdragen over hoe u de afbeeldingen van Shutterstock kunt gebruiken voor succesvolle marketing activiteiten en maximaal scorende Google-advertenties.

Nu 15% korting op alle afbeeldingsabonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock ontvangen!
Nu 15% korting op alle Shutterstock video's!

Wilt u de afbeeldingen van Shutterstock eerst proberen, dan kunt u zich hier aanmelden voor het proefabonnement en 10 gratis afbeeldingen downloaden.

Test nu het proefabonnement met 10 afbeeldingen per maand. Annuleer in de eerste maand, en betaal niets. U mag de 10 afbeeldingen houden.

Gebruikers recensie

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Lees recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Shutterstock testrapport, prijzen en ervaringen”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.