Alamy testrapport, prijzen en kortingen 2024

Alamy is een beeldbank met een lange staat van dienst op het gebied van stockfotografie die hoge kwaliteit beeldmateriaal aanbiedt met zowel een Rights Managed als een rechtenvrije licentie. Vind in hun webshop meer dan 295 miljoen beelden en een simpel prijssysteem waarmee u de juiste afbeeldingen voor uw projecten en producten kunt krijgen.

 

De aanbiedingen en kosten van het fotomateriaal van Alamy, dat uitsluitend op aanvraag verkrijgbaar is, wordt bepaald door het type licentie waarvoor u kiest. De prijs van Rights Managed beelden varieert tussen de €19,99 en €249,99, al naar gelang het beoogde gebruik. De prijs van rechtenvrije afbeeldingen ligt tussen de €49,- en €305,-, afhankelijk van de grootte. Bespaar en pak meer voordeel met de optie van creditpakketten.

 

Alamy is een bekende naam in de wereld van stockfotografie, zodat dit adres zeker de moeite van het kennen waard is.

SPALAMY20
Alamy testrapport, prijzen en kortingen 2024
Gebruiken voor:2023-03-30 00:00
SPALAMY20
Alamy testrapport, prijzen en kortingen [wpsm_custom_meta type=date field=year] 3
Alamy is een beeldbank met een lange staat van dienst op het gebied van stockfotografie die hoge kwaliteit beeldmateriaal aanbiedt met zowel een Rights Managed als een rechtenvrije licentie. Vind in hun webshop meer dan 295 miljoen beelden en een simpel prijssysteem waarmee u de juiste afbeeldingen voor uw projecten en producten kunt krijgen.   De aanbiedingen en kosten van het fotomateriaal van Alamy, dat uitsluitend op aanvraag verkrijgbaar is, wordt bepaald door het type licentie waarvoor u kiest. De prijs van Rights Managed beelden varieert tussen de €19,99 en €249,99, al naar gelang het beoogde gebruik. De prijs van rechtenvrije afbeeldingen ligt tussen de €49,- en €305,-, afhankelijk van de grootte. Bespaar en pak meer voordeel met de optie van creditpakketten.   Alamy is een bekende naam in de wereld van stockfotografie, zodat dit adres zeker de moeite van het kennen waard is.
Bekijk meer kortingscodes op: https://stockfotos.nl
Kortingscode afdrukken

Flash
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0
Koop product

Categorie: Tag:

www.alamy.com homepage

De beeldbank Alamy is een van de eerste en grootste stockfoto webshops op internet. Ze hebben een gigantisch aanbod en blijven innoveren om het zoeken en vinden van de juiste beelden op de website van Alamy nog simpeler en sneller te maken. De gepatenteerde zoekmachine is uniek en revolutionair. Met een databank van meer dan 350 miljoen beelden bieden ze bezoekers en klanten van de site volop mogelijkheden voor goede aankopen.


Alamywww.alamy.com homepage is van origine een microstock agentschap dat zich op microstock heeft toegelegd om meer klanten te kunnen bedienen en zich aan te passen aan het veranderde gebruik van stockfotografie. De licenties die ze hebben, zijn nog altijd gebaseerd op dat van een macrostockbureau met rechtenvrije en Rights Managed-licenties.

Ze blijven zich concentreren op de commerciële en designmarkten, hoewel ze zich bewust zijn van de steeds grotere vraag van particuliere klanten naar kwalitatief goed en voordelig fotomateriaal. Op de website van Alamay treft u een aantal belangrijke opties aan voor eenmalige kopers, bloggers en webdesigners.

Alamy is niet alleen een uitstekend adres voor beeldmateriaal, ook hun online tools tonen aan dat ze gebruikers graag willen voorlichten over stockfotografie, de juiste manier van het gebruik ervan en de noodzaak om goed op de hoogte te zijn van de algehele voorwaarden. De fotocollectie en de informatie over resoluties en beeldformaten zijn voor elke gebruiker van stockfoto's zeer nuttig.

Alamy streeft ernaar om met behulp van efficiëntie en technische kennis kansen te creëren in de microstock markt. De recente lancering van hun IPad app is hiervan een bewijs.


Alamy – enkele weetjes

 • Met meer dan 350 miljoen afbeeldingen heeft Alamy één van de omvangrijkste fotocollecties.
 • Dagelijks worden er zo'n 100.000 nieuwe afbeeldingen toegevoegd.
 • Alamy.com is al sinds 1999 online actief.
 • Alamy biedt foto's, illustraties, vectoren en video's.
 • U kunt betalen met PayPal, Visa, American Express en MasterCard.
 • Rechtenvrije en Rights Managed-licenties verkrijgbaar.

Bijzonderheden

 • Met de gepatenteerde zoekmachine kan worden gezocht op basis van: trefwoorden, categorieën, licenties en koopopties, regio, etniciteit, releasedatum, oriëntatie en meer.
 • De IPad app is gratis.
 • De website is vooralsnog alleen in het Engels, Duits, Spaans, Frans en Italiaans met contactadressen in Canada, USA, Duitsland en India.
 • Alamy is gevestigd in England en heeft vestigingen in nog 4 andere landen.

Koopopties

www.alamy.com homepage

Bij Alamy kunt u de afbeeldingen direct aankopen zonder eerst credits te moeten kopen of een abonnement af te sluiten. Zij zijn van mening dat de gebruikers van Alamy beelden willen kopen, en geen credits, zodat de aankoop per foto gebeurd en de prijzen zijn weergegeven in USD, Euro's en Britse ponden. Dankzij deze mogelijkheid tot direct kopen zijn de prijzen voor het beeldmateriaal en de licenties duidelijk en kunnen kopers op elk willekeurig moment krijgen wat ze nodig hebben.

Alamy direct kopen:

 • Prijzen vanaf €19,99
 • Aanmelden is gratis
 • Kopen in dollars is vanwege de koersen het voordeligst.

De voordelen van direct kopen

 • Prijzen zijn transparant
 • Indien nodig kunt u de licenties in uw winkelmandje doen en deze worden dan in de totale prijs opgenomen
 • De prijs is meteen duidelijk, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van credits als betaalmiddel

De nadelen van direct kopen

 • Geen kortingen voor bulkaankopen en trouwe klanten

Zoekfuncties

Alamy foto

Alamy heeft zelf een zoekfunctie ontwikkeld die dusdanig gebruiksvriendelijk is dat ze patent hebben aangevraagd voor deze technologie. Vind  de foto's die u nodig hebt met de simpele gebruiksopties. Ze hebben zeer uitgebreide categorieën en het zoeken met zoektermen gebeurt met vier zoekfilters en u hoeft geen codes hoeft te onthouden voor een goede zoekopdracht via trefwoorden.

De zoekopties zijn als volgt gedefinieerd:

De volgende zoektermen kunnen voor de geavanceerde zoekfunctie worden gebruikt:

 • Licenties en releases
 • Leeftijd
 • Aantal personen
 • Etniciteit
 • Invalshoek
 • Locatie
 • Soort foto
 • Datum waarop deze is genomen
 • Minimaal bestandsformaat

Alle categorieën zijn onderverdeeld in subcategorieën, zodat uw zoekopdracht verfijnd is, de zoekresultaten relevanter zijn en u eenvoudig toegang heeft tot hun Creatieve-collectie met unieke topbeelden.


De licentiemogelijkheden van Alamy

Alamy licenties

Alamy biedt twee licentiemogelijkheden, rechtenvrij en Rights Managed. Rights Managed omvat exclusieve en niet-exclusieve categorieën met de licentiegegevens die op het moment van aankoop zijn bepaald. De Rights Managed licentietool stelt u in staat om uw behoeften vast te stellen. De lay-out is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Afnemers van een Rights Managed afbeelding dienen de volgende vragen in de licentietool te beantwoorden voordat ze een aankoop doen en de prijs van de afbeelding hangt af van het gebruik van de afbeelding, gebruiksgegevens, beeldformaat, oplage, invoegingen, plaatsing, startdatum, tijdsduur, toepassing en sector. Deze prijscalculatie duurt een paar seconden en de koper krijgt verschillende opties te zien.

Toevoegingen en speciale functies

 • Creative-collectie: De Creative Collection is een collectie creatieve afbeeldingen die bestaat uit prachtige, conceptuele foto's van de beste internationale stockfotografen.  De afbeeldingen zijn afkomstig van topfotografen, de allerbeste beeldbanken en hebben een flexibele prijsstelling. Met de zoekopdrachten kan de Creative Collection worden gesegmenteerd.
 • IPad app: De gratis IPad app van Alamy brengt dagelijks beeldmateriaal uit hun internationale netwerk van fotografen, specialistische collecties en nationale archieven onder de aandacht. Merk op dat de IPad app niet alle afbeeldingen weergeeft, maar perfect is voor ontwerpers die onderweg zijn.
 • Educatie: Op de website van Alamy vindt u twee bronnen voor informatie en educatie. Er is een stockfoto-woordenlijst waarin de terminologie van stockfoto's wordt toegelicht en de tool voor de resolutie/beeldgrootte waarmee nieuwe designers kunnen bepalen wat de beste afbeelding is voor hun specifieke behoeften.
 • National Geographic beeldcollectie: National Geographic Image Collection – Alamy beschikt over een exclusieve National Geographic beeldcollectie waarin het beste van het beste uit de wereldwijde fotografie wordt belicht. Deze unieke collectie is in samenwerking met National Geographic samengesteld.

Onze conclusie over Alamy

www.alamy.com homepage

Alamy is met ruim 20 jaar ervaring een gepokt en gemazelde speler in de stockfotografie. Hun webshop heeft enkele opwindende tools voor het vinden van beelden, licentievereisten, technologische vereisten en is vooral snel. Alamy wil toonaangevend zijn in de snelheid van hun website en koper van stockfoto's de beste ervaring bieden.

Zoekt u naar acties, promoties, aanbiedingen of abonnementen, dan is dit misschien niet de site waar u naar op zoek bent, maar hun prijzen zijn veel scherper, hun licentiemogelijkheden zijn een stuk voordeliger en voor kopers die maar één keer kopen, kan de totale besparing hoger uitvallen dan bij de beeldbanken die hun beeldmateriaal via credits verkopen.

Bekijk hun website en collecties voor een beter overzicht de functionaliteit ervan, de beeldbank zelf en de uitzonderlijke kwaliteit van hun afbeeldingen. We hopen dat u voordeel heeft van ons testrapport van Alamy.

Nieuw! Wilt u alles weten over het gebruik van foto's en illustraties, lees dan onze complete handleiding voor stockfotografie.
Scoor met uw Alamy foto's

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over het Alamy testrapport

🤨 Ik heb een vraag over het Alamy testrapport

🤔 Ik weet niet of het Alamy testrapport iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Stockfoto's
Logo