Waar koop ik afbeeldingen voor Instagram? 2 toppers!

Bent u actief op het sociale media platform Instagram? Het antwoord zou ja moeten zijn. Een goed Instagram-profiel is belangrijk voor uw bedrijf. Zo zijn uw advertenties, producten, artikelen en bedrijf nog beter zichtbaar.

Maar wat heeft u daarvoor nodig? Onder andere fantastische lifestyle foto's, unieke en bizarre stockfoto's. Met uw afbeeldingen die geen stockfoto's zijn, kunt u van uw account op Instagram een groot succes maken.

U heeft hier veel foto's voor nodig. Heel veel! Het zelf maken van een afbeelding die u voor social media kunt gebruiken kost om die steeds weer te updaten veel tijd, moeite en geld. Maar gelukkig kunt u met stockfoto's voor social media veel tijd en geld besparen!

Er zijn diverse adressen waar u perfecte afbeeldingen voor Instagram stories, beelden die voor Instagram reels, een post en als profielfoto's kunnen worden gebruikt. Deze goedkope beelden kunnen overigens ook voor andere social media kanalen zoals Facebook en Twitter en zelfs video's voor Youtube en blogs worden gebruikt.

Maar wat zijn dan de perfecte afbeeldingen voor Instagram? Waarom zou u zelfs de moeite nemen om Instagram voor uw bedrijf te gebruiken? Dat gaan we u nu vertellen!

Photoshop proefversie

GRATIS €24,19 p/m
Krijg één week gratis toegang tot Adobe Photoshop. Gratis annuleren binnen de eerste 7 dagen
Met dit gratis proefabonnement op Photoshop krijgt u de eerste 7 dagen gratis toegang tot de nieuwste versie van Photoshop CC!
U kunt binnen 7 dagen zonder problemen opzeggen, of een abonnement nemen en gebruik maken van Photoshop voor slechts €24,19 p/m.
De perfecte foto gevonden, maar een andere achtergrond nodig? Lees hier alles over de beste programma's voor het verwijderen van achtergronden!
Photocase Jonge zakenman met zonnebril en smartphone
Copyright 2018 klublu / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Wilt u deze afbeelding downloaden en gebruiken? Meer informatie over de geweldige afbeelding voor Instagram van Photocase, plus de geweldige aanbieding van StockPhotoSecrets Shop voor kant en klare afbeeldingen voor Instagram, vindt u hieronder!

Shutterstock create

Afbeeldingen voor Instagram: hoe en wat

We gaan u geen dingen vertellen die u al weet over de mogelijkheden van social media voor uw bedrijf en merk, maar er zijn een aantal redenen waarom het de moeite waard is om actief te zijn op Instagram. Laat ik me daarom beperken tot waarom uw bedrijf op Instagram te zien zou moeten zijn. U zou de volgende Instagram social media strategie kunnen volgen:

 • Het is een van de meest populaire sociale netwerken van dit moment. Gezien de enorme omvang van deze platforms, is dit veelzeggend. De cijfers zijn overtuigend: Eind 2017 waren er 800 miljoen actieve Instagram-accounts, waarvan 25 miljoen van zakelijke aard. 39% van alle internetgebruikers is actief op Instagram. Wie wil dat nou niet, een manier om bijna 40 procent van alle internetgebruikers direct te kunnen bereiken?
 • Het is een uiterst visueel gericht platform. Hoewel de meeste social netwerken foto's en video's bevatten, is tekstuele inhoud net zo relevant of zelfs nog relevanter. Bij Instagram draait alles om afbeeldingen, foto's (en aansprekende video's) staan centraal. Geweldig voor marketing, omdat beeldmateriaal tot de meest effectieve marketingtools behoort. Fotografen missen de boot wanneer ze hun werk hier niet laten zien
 • Het is het niet te missen netwerk voor jonge demografen. De recentste statistieken geven aan dat 59% van alle internetgebruikers van 18-29 jaar op Instagram actief is. Voor de groep van 30-49 is dat nog altijd een belangrijk aandeel van 33%. Naar alle waarschijnlijkheid vindt u onder de gebruikers van Instagram uw doelgroep.
 • Gratis Instagram vergeleken met betaalde platformen zoals Google/Facebook: U kunt Instagram gratis gebruiken (wanneer u begint) en betaalt alleen wanneer u er advertenties op wilt plaatsen.
 • De beste en simpelste manier voor branding zonder afbreuk te doen aan uw merk.
 • Geen problemen met auteursrechten en fotografen van gratis stockfotosites.

Bedrijfsaccount Instagram

Het is heel verstandig dat u, als u dat nog niet heeft gedaan, een Instagram-account voor uw bedrijf aanmaakt. Maar het is niet alleen een kwestie van foto's uploaden naar Instagram, nee: u wilt er zeker van zijn dat uw Instagram het goed doet. Social media marketing heeft voor ieder platform zijn specifieke kenmerken, en hier volgt hoe u Instagram in grote lijnen als een professional kunt gebruiken:

 • Gebruik van de perfecte social media stockfoto's. Een absolute must. Instagram is een van de visuele trendsetters van nu op het gebied van social media, waarop de “authentieke fotografie” hoog in het vaandel staat. Het perfecte afbeeldingen voor Instagram zijn realistisch, natuurlijk en aansprekend. In aanvulling op onze veelbekeken lijst met de meest gedownloade foto's hebben we samen met experts een overzicht van de fotografietrends voor 2023 voor u samengesteld. Wij zijn ervan overtuigd dat beide u zeker van pas zullen komen bij het vinden van de bij u passende trendy stijl voor het op- en uitbouwen van uw merk.
 • Gebruik het juiste aantal stockfoto's. Studies hebben uitgewezen dat zakelijke gebruikers van Instagram tussen de 1 en 3 keer per dag posten. Volgens experts is dit de gemiddelde frequentie om relevant te blijven en uw volgers vast te houden. Mocht u niet over de tijd, middelen, vaardigheden en geld beschikken om u helemaal op social media te storten, geen enkel probleem: stockfoto's zijn de oplossing voor u. We hebben hieronder een aantal fantastische oplossingen voor social media afbeeldingen voor u!
 • Maak een visueel relaas met afbeeldingen voor Instagram. Het is niet gewoon een kwestie van het selecteren van een aantal mooie social media foto's en deze te uploaden. Uw Instagram foto's moeten een doel voor ogen hebben, een bepaalde stijl hebben en een samenhangend verhaal overbrengen. Vergeet deze Instagram-functie voor verhalen niet! Het is een zeer goede bron voor korte verhalen en doelgerichte social media campagnes.
 • Gebruik het Instagram-logo NIET – het is auteursrechtelijk beschermd. Lees hier waar u fantastische bedrijfslogo's kunt krijgen.
 • Gebruik foto's met mensen: Mensen vinden het fantastisch om foto's te bekijken op sociale media met mensen erop. Kies daarom voor uw kanaal en collectie voor foto's met leuke en natuurlijke mensen.

Nadat u kennis hebt gemaakt met de basisprincipes van deze tips en marketingregels voor Instagram, is het nu tijd om aan de slag te gaan en hippe stockfoto's te vinden die u kunt gebruiken als uw volgende afbeelding voor Instagram.

Photocase Jonge rossige vrouw lachend op een paarse glijbaan
Copyright 2018 nanihta / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Afbeeldingen voor Instagram: waar koopt u deze

Uiteraard kunt u uw eigen social media foto's voor Instagram maken, maar dit is wellicht niet de beste strategie voor Instagram. De Instagram app biedt een camerafunctie met veel vooraf ingestelde filters en andere handige hulpmiddelen voor snelle bewerking. U kunt ze natuurlijk met uw iPhone schieten, de eigen Instagram-filters gebruiken en uw geluk beproeven. Of u huurt een professional in om een foto op maat te maken, elke keer weer als u er een op social media wilt delen…

Maar u heeft tussen de 7 tot 21 foto's per week nodig als u uw Instagram-volgers tevreden wilt stellen en de concurrentie voor wilt blijven. De tijd, rompslomp en het geld dat u kwijt bent aan het maken van foto's op maat, kunt u beter aan andere zaken besteden, omdat u geweldig beeldmateriaal voor Instagram kunt verkrijgen. En bij welke beeldbanken kunt u daarvoor het beste aankloppen, die tevens zijn opgenomen in de lijst met beste stockfoto websites van 2023?

Dit zijn de beste websites:

Photocase: De site met foto's in verschillende formaten voor Instagram

www.photocase.com homepage

Photocase – stockfoto's voor Instagram Photocase – Stockfoto's voor Instagram is een unieke beeldbank uit Berlijn dat over de perfecte beelden voor Instagram beschikt. Deze onderneming is ruim 10 jaar geleden opgericht als een community voor het delen van foto's, en dat is een grote overeenkomst met Instagram en maakt hun collectie zo geschikt voor dit platform. Meer informatie vindt u in ons testrapport over Photocase.

De collectie van Photocase is opzettelijk klein vergeleken met die van andere beeldbanken, omdat ze een superstrak curatieproces hebben dat de basis vormt van hun topservice: ze omvatten uitsluitend topkwaliteit, unieke en authentieke afbeeldingen. U zult geen perfecte te gemaakte foto's op hun website vinden, maar u heeft voldoende keuzemogelijkheden voor kunstzinnige, moderne, natuurlijke afbeeldingen (zoals de foto's die dit artikel laten zien, en ook deze selectie is speciaal voor u samengesteld). En dat is precies wat u voor uw account op Instagram nodig hebt!

Photocase Hipster man met baard van mosachtige planten
Copyright 2017 nanihta / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Als premium, worden de afbeeldingen van Photocase a la carte of met credits verkocht. De prijzen worden bepaald op basis van het formaat en bedragen tussen de €13,- en €38,- per foto, en minder bij gebruik van credit packs. Ze hebben allemaal een rechtenvrije licentie, waardoor u het recht heeft om ze in social media en blogposts te gebruiken.

Zoekt u unieke afbeeldingen van topkwaliteit voor uw Instagram, dan is Photocase het juiste adres! En u zult het fantastisch vinden om te weten dat we een speciale Photocase kortingscode hebben voor 5 GRATIS credits plus 10% korting op uw aankoop!

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

StockPhotoSecrets Shop: Goedkope afbeeldingen voor Instagram stories

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

StockPhotoSecrets Shop is een beeldbank die zich specifiek richt op kleine en middelgrote bedrijven en dat tegen budgetvriendelijke tarieven in al hun beeldbehoeften voorziet. En dat geldt vanzelfsprekend ook voor foto's voor Instagram en alle social media die u gebruikt!

De collectie van deze shop bestaat uit meer dan 8 miljoen afbeeldingen in een hoge resolutie, waaraan iedere maand nog eens tienduizenden nieuw gemaakte afbeeldingen worden toegevoegd. De stijl volgt de trends en de variatie wordt alleen maar beter, waardoor u keuze hebt uit voldoende moderne, authentieke foto's die bij uitstek geschikt zijn om in uw Instagram-verhalen te delen of om te posten in uw account (zoals de bijgevoegde foto's in dit artikel).

Voorbeeld van een stockfoto voor Instagram

StockPhotoSecrets Shop Jonge vrouw met enorme suikerspin
Copyright: Ingram Images – Stockphotosecrets

StockPhotoSecrets Shop heeft zeer scherpe prijzen en verschillende aankoopopties voor elk budget. Let wel: foto's van topkwaliteit in verschillende formaten, tot XXL (hoge resolutie) zonder extra kosten. Deze website behoort tot de beste voor zakelijke klanten die actief zijn of willen worden op social media.

99club logo

Afbeeldingspakketten zijn verkrijgbaar vanaf €39,- voor 5 afbeeldingen, maandabonnementen zijn vanaf €35,- voor 25 afbeeldingen per maand verkrijgbaar, en de speciale actie 99club biedt u 200 te downloaden afbeeldingen voor social media voor slechts €99 per jaar (hier leest u de beoordeling over onze 99club). U kunt zo hoge resolutie afbeeldingen verkrijgen die u meteen op Instagram kunt plaatsen voor maar €0,49 per stuk!

Als u het groots wilt uitpakken op Instagram zonder diep in de buidel te moeten tasten, dan moet u zeker een bezoekje brengen aan StockPhotoSecrets Shop! De 99club is hier de speciale afbeelding die u niet aan uw neus voorbij moet laten gaan – surf nu naar de website!

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
23 dagen resterend

Andere alternatieven om afbeeldingen voor Instagram te bemachtigen

In onze specials over bizarre stockfoto's, hipster afbeeldingen en stomme foto's vindt u ook een aantal alternatieven voor foto's die geschikt zijn voor Instagram, neem er dus even de tijd voor!

Instagram + lifestyle stockfoto's: Een magische combinatie

Het ironische is dat lifestyle stockfoto's al jarenlang terrein winnen in de fotografische sector, aangewakkerd door de stijl van Instagram: steeds meer kopers zijn op zoek naar het juiste soort kwaliteitsfoto's en dus zijn steeds meer beeldbanken begonnen met het zoeken, produceren en aanbieden ervan.

U beschikt nu over een perfecte bron om social media afbeeldingen voor Instagram zorgeloos voor commerciële toepassingen te gebruiken: u krijgt professioneel, perfect gestyld fotomateriaal dat u tegen voordelige prijzen rechtmatig kunt gebruiken om uw Instagram berichten en verhalen snel tot leven te brengen.

Als u Instagram op de juiste manier aanpakt, profiteert u van een steeds groter wordende stroom van commerciële kansen. Een volgerbasis kan worden omgezet in waar u naar op zoek bent: meer verkeer en conversies, nieuwe klanten, professionele contacten, samenwerkingen, krachtiger online aanwezigheid….. en ga zo maar door.

Bent u nieuwsgierig naar welke afbeeldingen andere Instagram gebruikers voor hun succesvolle posts hebben gebruikt? Bekijk onze fotografietrends van 2020 en 2021 voor nog meer inspiratie!

FOTO'S VOOR SPECIALE DOELGROEPEN

 • 8 visuele tips voor Millennials stockfoto’s
 • Oké, Boomer! Dit zijn de moderne senioren stockfoto’s
 • Perfecte familie stockfoto’s: Het nieuwe familieconcept
 • Diversiteit afbeeldingen: Koop ze bij de 10 beste websites

StockPhotoSecrets Shop afbeeldingen voor instagram Jonge man liggend in een alpenwei in de bergen
Copyright: Ingram Images – Stockphotosecrets

Instagram afmetingen

Maak voor dit op beelden gebaseerde sociale media platform gebruik van twee standaardformaten. Dit hangt af van de positie van de foto's en die zich onderscheiden door de 1:1 beeldverhoudingen, oftewel foto's met een vierkant formaat.

Het formaat van de profielfoto: 110 × 110 pixels; 1:1 beeldverhouding
Het formaat in een story post of bericht: 1080 × 1080 pixels; 1:1 beeldverhouding

Meer informatie over de beeldverhouding en afmetingen van beelden (zowel vierkant, liggend, verticaal als horizontaal) voor stories, een foto post, video post, carrousel post, cover, reels, profielfoto en thumbnail vindt u in dit artikel.

Wilt u het formaat van afbeeldingen wijzigen? Dit zijn de beste tools!

Word een topper op Instagram met fantastische afbeeldingen

Onze taak zit erop, u bent nu aan zet! U bent bekend met de basis, u beschikt nu ook over de middelen en sites. Hoogste tijd om de content van Instagram te plannen, een aantal fantastische stockfoto's te bemachtigen en uw zakelijke Instagram profiel aan te maken en op te bouwen.

EXPERT TIPS

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen voor Instagram

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen voor Instagram

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen voor Instagram iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo