Waar koop ik afbeeldingen voor Instagram? 2 toppers!

Ben je actief op het sociale media platform Instagram? Het antwoord zou ja moeten zijn. Een goed Instagram-profiel is belangrijk voor een bedrijf. Zo worden advertenties, producten, artikelen en bedrijven nog beter zichtbaar.

Maar wat is daarvoor nodig? Onder andere fantastische lifestyle foto's, unieke en bizarre stockfoto's. Met afbeeldingen die geen stockfoto's zijn, kun je van jouw account op Instagram een groot succes maken.

Je hebt hiervoor veel foto's nodig. Heel veel zelfs! Het zelf maken van foto's en die steeds weer updaten voor sociale media kost veel tijd, moeite en geld. Maar gelukkig bespaar je met stockfoto's voor sociale media veel tijd en geld.

Er zijn diverse adressen waar je perfecte afbeeldingen voor Instagram stories, reels, posts en profielfoto's kunt downloaden. Deze goedkope beelden kunnen overigens ook voor andere sociale media kanalen zoals Facebook en Twitter en zelfs video's voor Youtube en blogs worden gebruikt.

Maar wat zijn dan de perfecte afbeeldingen voor Instagram? Waarom zou je de moeite nemen om Instagram voor je bedrijf te gebruiken? Dat gaan we nu laten zien!

Photoshop proefversie

GRATIS €24,19 p/m
Krijg één week gratis toegang tot Adobe Photoshop. Gratis annuleren binnen de eerste 7 dagen
Met dit gratis proefabonnement op Photoshop krijg je de eerste 7 dagen gratis toegang tot de nieuwste versie van Photoshop CC!
Je kunt binnen 7 dagen zonder problemen opzeggen, of een abonnement nemen en gebruik maken van Photoshop voor slechts € 24,19 p/m.
De perfecte foto gevonden, maar een andere achtergrond nodig? Lees hier alles over de beste programma's voor het verwijderen van achtergronden! Of profiteer van de onderstaande aanbieding!
Waar koop ik afbeeldingen voor Instagram? 2 toppers! 2Stockphotos.com AI BG Verwijderaar” />

Stockphotos.com AI BG Verwijderaar

GRATIS*
*10 gratis verwijderingen – Exclusieve aanbieding
De BG Remover van Stockphotos.com werkt met slimme AI-technologie om in één klik achtergronden van foto's te verwijderen! Makkelijk, snel en zeer effectief.
Als extra bonus kun je de achtergrond van 10 foto's helemaal gratis verwijderen (normale aanbieding is 3 gratis verwijderingen) en een voordelig pakket voor het verwijderen van achtergronden kiezen om door te gaan met het bewerken van foto's met de beste resultaten!
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Shutterstock create

Afbeeldingen voor Instagram: hoe en wat

We gaan geen dingen vertellen die je al weet over de mogelijkheden van sociale media voor je bedrijf en merk, maar er zijn een aantal redenen waarom het de moeite waard is om actief te zijn op Instagram. Laten we ons daarom beperken tot waarom je bedrijf op Instagram aanwezig zou moeten zijn. Je zou de volgende Instagram sociale media strategie kunnen volgen:

 • Het is een van de meest populaire sociale netwerken van dit moment. Gezien de enorme omvang van deze platforms, is dit veelzeggend. De cijfers zijn overtuigend: Eind 2017 waren er 800 miljoen actieve Instagram-accounts, waarvan 25 miljoen van zakelijke aard. 39% van alle internetgebruikers is actief op Instagram. Wie wil dat nou niet, een manier om bijna 40 procent van alle internetgebruikers direct te kunnen bereiken?
 • Het is een uiterst visueel gericht platform. Hoewel de meeste sociale netwerken foto's en video's bevatten, is tekstuele inhoud net zo relevant of zelfs nog relevanter. Bij Instagram draait alles om afbeeldingen, foto's (en aansprekende video's) staan centraal. Geweldig voor marketing, omdat beeldmateriaal tot de meest effectieve marketingtools behoort. Fotografen missen de boot wanneer ze hun werk hier niet laten zien
 • Het is het niet te missen netwerk voor jonge demografen. De recentste statistieken geven aan dat 59% van alle internetgebruikers van 18-29 jaar op Instagram actief is. Voor de groep van 30-49 is dat nog altijd een belangrijk aandeel van 33%. Naar alle waarschijnlijkheid vind je onder de gebruikers van Instagram jouw doelgroep.
 • Gratis Instagram vergeleken met betaalde platformen zoals Google/Facebook: Je kunt Instagram gratis gebruiken en betaalt alleen wanneer je advertenties wilt plaatsen.
 • De beste en simpelste manier voor branding zonder afbreuk te doen aan je merk.
 • Geen problemen met auteursrechten en fotografen van gratis stockfotosites.

Bedrijfsaccount Instagram

Het is heel verstandig om een Instagram-account voor je bedrijf aan te maken. Maar het is niet alleen een kwestie van foto's uploaden naar Instagram, nee: je wilt er zeker van zijn dat jouw Instagram het goed doet. Social media marketing heeft voor ieder platform zijn specifieke kenmerken, en hier volgt hoe je Instagram in grote lijnen als een professional kunt gebruiken:

 • Gebruik van de perfecte sociale media stockfoto's. Een absolute must. Instagram is een van de visuele trendsetters van nu op het gebied van sociale media, waarop de “authentieke fotografie” hoog in het vaandel staat. Het perfecte afbeeldingen voor Instagram zijn realistisch, natuurlijk en aansprekend. In aanvulling op onze veelbekeken lijst met de meest gedownloade foto's hebben we samen met experts een overzicht van de fotografietrends voor 2024 samengesteld. Wij zijn ervan overtuigd dat beide overzichten zeker van pas zullen komen bij het vinden van de beste trendy stijl voor het op- en uitbouwen van je merk of bedrijf.
 • Gebruik het juiste aantal stockfoto's. Studies hebben uitgewezen dat zakelijke gebruikers van Instagram tussen de 1 en 3 keer per dag posten. Volgens experts is dit de gemiddelde frequentie om relevant te blijven en volgers vast te houden. Mocht je niet over de tijd, middelen, vaardigheden en geld beschikken om je helemaal op sociale media te storten, geen enkel probleem: stockfoto's zijn de perfecte oplossing. We hebben hieronder een aantal fantastische oplossingen voor sociale media afbeeldingen.
 • Maak een visueel relaas met afbeeldingen voor Instagram. Het is niet gewoon een kwestie van het selecteren van een aantal mooie sociale media foto's en deze te uploaden. Instagram foto's moeten een doel voor ogen hebben, een bepaalde stijl hebben en een samenhangend verhaal overbrengen. Vergeet deze Instagram-functie voor verhalen niet! Het is een zeer goede bron voor korte verhalen en doelgerichte sociale media campagnes.
 • Gebruik het Instagram-logo NIET – het is auteursrechtelijk beschermd. Lees hier waar je fantastische bedrijfslogo's kunt kopen.
 • Gebruik foto's met mensen: Mensen vinden het fantastisch om foto's te bekijken op sociale media met mensen erop. Kies daarom voor foto's met leuke en natuurlijke mensen.

Nadat je kennis hebt gemaakt met de basisprincipes van deze tips en marketingregels voor Instagram, is het nu tijd om aan de slag te gaan en hippe stockfoto's te vinden die je kunt gebruiken als volgende afbeelding voor Instagram.

Photocase Jonge rossige vrouw lachend op een paarse glijbaan
Copyright 2018 nanihta / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Afbeeldingen voor Instagram: waar koopt u deze

Uiteraard kun je je eigen sociale media afbeeldingen voor Instagram maken, maar dit is wellicht niet de beste strategie voor Instagram. De Instagram app biedt een camerafunctie met veel vooraf ingestelde filters en andere handige hulpmiddelen voor snelle bewerking. Je kunt ze natuurlijk met je iPhone maken, de eigen Instagram-filters gebruiken en je geluk beproeven. Of je huurt een professional in om een foto op maat te maken, elke keer weer als je er een op sociale media wilt delen…

Let op: je hebt tussen de 7 tot 21 foto's per week nodig om je Instagram-volgers tevreden te stellen en de concurrentie voor te blijven. De tijd, rompslomp en het geld dat je kwijt bent aan het maken van foto's op maat, kun je beter aan andere zaken besteden, omdat er geweldig beeldmateriaal voor Instagram verkrijgbaar is. En bij welke beeldbanken kun je daarvoor het beste aankloppen, die tevens zijn opgenomen in de lijst met beste stockfoto websites van 2024?

Dit zijn de beste websites:

Stockphotos.com – goedkope afbeeldingen voor Instagram

https://www.stockphotos.com/nl homepage
stockphotos.com logo

Stockphotos.com is een bescheiden website die speciaal gericht is op kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf is ontwikkeld door een team van specialisten die een jarenlange ervaring hebben in de sector voor stockmedia.

Stockphotos.com heeft meer dan 10 miljoen rechtenvrije beelden in hoge resolutie die jet met betaalbare flexibele abonnementen en pakketten kunt downloaden. Wij zijn van mening dat dit een van de beste stockfoto websites is, perfect voor onder andere blogposts en sociale media.

Het kopen van foto's op aanvraag is mogelijk vanaf een losse foto voor slechts € 12,- per foto of via beeldpakketten, vanaf 5 voor € 36,- tot 25 voor € 105,-, waarbij de prijs per foto tussen € 4,20 en € 7,20 ligt. De beste en voordeligste aanbiedingen zijn echter de abonnementen.

Het topproduct is het Club Easy (of gewoon “The Club”) abonnement: 200 downloads per jaar voor € 99,-. Het is een zeer flexibele aanbieding, omdat je een heel jaar de tijd hebt om je downloads te gebruiken, en je betaalt ook maar één keer per jaar. En dan hebben we het nog niet eens over de zeer lage prijs, met foto's voor slechts € 0,49 per stuk! Maar er zijn een paar factoren die deze aanbieding nog aantrekkelijker maken:

 • In het eerste jaar krijg je een bonus van 10 extra downloads – 210 afbeeldingen voor € 99,-… slechts € 0,47 per afbeelding!
 • Het abonnement is inclusief 10 opwaarderingen (upscales) met de Upscaler van Stockphotos.com en 10 video's zonder extra te moeten betalen!
 • Het beste hebben we voor het laatst bewaard: als je je aanmeldt via de onderstaande banner, krijg nog eens 10 gratis extra afbeeldingen bij je Club Easy abonnement!
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Heb je meer dan 200 afbeeldingen per jaar nodig, dan zijn er ook abonnementen met een hoger volume:

Deze abonnementen bieden ook gratis extra beelden voor het eerste abonnementsjaar en extra opwaarderingen, video's en zelfs voertuigsjablonen.

Deze beeldbank hanteert de laagste prijzen voor uitgebreide licenties, vanaf € 70,- per foto. Met een actief abonnement op een van de Club-plannen krijg je 50% korting op pakketten met uitgebreide licenties, wat de prijs omlaag brengt naar € 35,- per foto en zelfs lager bij grotere pakketten. Echt goedkoop.

Vanwege deze en andere voordelen rekenen wij Stockphotos.com tot de beste stockfoto-aanbiedingen die er zijn!

Virale content: 6 tips voor de beste populaire berichten

De perfecte foto gevonden, maar wil je de achtergrond veranderen, is er iets bij te snijden of toe te voegen of moet er een veld leeg worden gemaakt voor het toevoegen van tekst voordat je de afbeelding als definitieve foto wilt opslaan?

Kies dan voor één van deze oplossingen:

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Photocase: De site met foto's in verschillende formaten voor Instagram

www.photocase.com homepage
www.photocase.com homepage

Photocase – stockfoto's voor Instagram – is een unieke beeldbank uit Berlijn dat over de perfecte beelden voor Instagram beschikt. Deze onderneming is ruim 10 jaar geleden opgericht als een community voor het delen van foto's, en dat is een grote overeenkomst met Instagram en maakt hun collectie zo geschikt voor dit platform. Meer informatie vind je in ons testrapport over Photocase.

De collectie van Photocase is opzettelijk klein vergeleken met die van andere beeldbanken, omdat ze een superstrak curatieproces hebben dat de basis vormt van hun topservice: ze omvatten uitsluitend topkwaliteit, unieke en authentieke afbeeldingen. Je zult geen perfecte te gemaakte foto's op hun website vinden, maar er is voldoende keuze voor kunstzinnige, moderne, natuurlijke afbeeldingen (zoals de foto's in dit artikel, en ook in deze selectie die speciaal voor jou is samengesteld). En dat is precies wat je voor jouw account op Instagram nodig hebt!

Photocase Hipster man met baard van mosachtige planten
Copyright 2017 nanihta / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Als premium, worden de afbeeldingen van Photocase a la carte of met credits verkocht. De prijzen worden bepaald op basis van het formaat en bedragen tussen de € 13,- en € 38,- per foto, en minder bij gebruik van credit packs. Ze hebben allemaal een rechtenvrije licentie, waardoor je het recht hebt om ze in sociale media en blogposts te gebruiken.

Zoek je unieke afbeeldingen van topkwaliteit voor Instagram, dan is Photocase het juiste adres! En met onze speciale Photocase kortingscode krijg je 5 GRATIS credits plus 10% korting op je volgende aankoop!

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Andere alternatieven om afbeeldingen voor Instagram te bemachtigen

In onze specials over bizarre stockfoto's, hipster afbeeldingen en stomme foto's vind je ook een aantal alternatieven voor foto's die geschikt zijn voor Instagram, neem er dus even de tijd voor!

5 visuele communicatie fouten en hoe je ze kunt vermijden.

Instagram + lifestyle stockfoto's: Een magische combinatie

Het ironische is dat lifestyle stockfoto's al jarenlang terrein winnen in de fotografische sector, aangewakkerd door de stijl van Instagram: steeds meer kopers zijn op zoek naar het juiste soort kwaliteitsfoto's en dus zijn steeds meer beeldbanken begonnen met het zoeken, produceren en aanbieden ervan.

Je beschikt nu over een perfecte bron om sociale media afbeeldingen voor Instagram zorgeloos voor commerciële toepassingen te gebruiken: professioneel, perfect gestyld fotomateriaal dat tegen voordelige prijzen rechtmatig kan worden gebruikt voor Instagram berichten om verhalen snel tot leven te brengen.

Als je Instagram op de juiste manier aanpakt en mobielvriendelijke afbeeldingen gebruikt, profiteer je van een steeds groter wordende stroom van commerciële kansen. Een volgerbasis kan worden omgezet in waar je naar op zoek bent: meer verkeer en conversies, nieuwe klanten, professionele contacten, samenwerkingen, krachtiger online aanwezigheid….. en ga zo maar door.

Nieuwsgierig naar welke afbeeldingen andere Instagram gebruikers voor hun succesvolle posts hebben gebruikt? Bekijk onze fotografie trends van 2020 en 2021 voor nog meer inspiratie!

FOTO'S VOOR SPECIALE DOELGROEPEN

 • 8 visuele tips voor Millennials stockfoto’s
 • Oké, Boomer! Dit zijn de moderne senioren stockfoto’s
 • Perfecte familie stockfoto’s: Het nieuwe familieconcept
 • Diversiteit afbeeldingen: Koop ze bij de 10 beste websites

StockPhotoSecrets Shop afbeeldingen voor instagram Jonge man liggend in een alpenwei in de bergen
Copyright: Ingram Images – Stockphotosecrets

Instagram afmetingen

Maak voor dit op beelden gebaseerde sociale media platform gebruik van twee standaardformaten. Dit hangt af van de positie van de beelden en die zich onderscheiden door de 1:1 beeldverhoudingen, oftewel foto's met een vierkant formaat.

Het formaat van de profielfoto: 110 × 110 pixels; 1:1 beeldverhouding
Het formaat in een story post of bericht: 1080 × 1080 pixels; 1:1 beeldverhouding

Meer informatie over de beeldverhouding en afmetingen van beelden (zowel vierkant, liggend, verticaal als horizontaal) voor Instagram stories, feed, een foto post, video post, carrousel post, cover, Instagram reels, profielfoto en thumbnail vindt u in dit artikel.

Wil je het formaat van afbeeldingen wijzigen? Dit zijn de beste tools!

Word een topper met fantastische afbeeldingen voor Instagram

Hoogste tijd om de content van Instagram te plannen, een aantal fantastische stockfoto's (o.a. liggende, landscape, pictogrammen of een verticale foto in de juiste kleuren en afmeting) te bemachtigen en jouw zakelijke Instagram profiel aan te maken en op te bouwen.

EXPERT TIPS

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen voor Instagram

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen voor Instagram

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen voor Instagram iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo