Dreamstime testrapport, prijzen en kortingen 2024

Waarom kiezen voor Dreamstime:

KORTINGSCODE TONEN

Nu gebruiken

SKU: 0fe473396242 Categorie: Tags: ,

nl.dreamstime.com homepage

Dreamstime testrapport, prijzen en kortingen [wpsm_custom_meta type=date field=year] 5Dreamstime is een bekende beeldbank die sinds 2000 actief is. Net als iStockphoto (tegenwoordig iStock by Getty Images) is Dreamstime een pionier in de sector en een van de meest ervaren beeldbanken in de branche.

Met meer dan 207 miljoen beelden heeft Dreamstime een omvangrijke collectie die is samengesteld uit stockfoto's en ander beeldmateriaal van leden van de Dreamstime gemeenschap uit de hele wereld.

Zoek je foto's van topkwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen? Wil je gebruik maken van een grote groep creatieve personen en hun blog? Bezoek dan de website van Dreamstime!

Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 3 gratis kredieten en 30% korting op alle kredietpakketten van Dreamstime!

De afbeeldingen van Dreamstime

Bij Dreamstime kun je standaard fotobestanden, vectorbestanden, TIFF-bestanden en exclusieve foto's kopen met credits of een abonnement. Maar er is één bijzonderheid: de prijs van de afbeelding wordt bepaald door het aantal downloads. 

1  Kopen met krediet pakketten

Kredieten zijn een kunstmatige valuta van Dreamstime die je kunt gebruiken voor het kopen van foto's, vectoren en video's. De gekochte kredieten worden op jouw account bijgeschreven. Bij het aankopen (downloaden) van een afbeelding worden de kredieten op jouw account in mindering gebracht.

Dreamstime kredieten blijven vanaf de aankoopdatum 1 jaar geldig. Bespaar geld en krijg de hoogste kortingen met de aanschaf van pakketten met veel kredieten.

nl.dreamstime.com prijzen

Hoeveel kredieten kost een foto bij Dreamstime?

Dit is een terechte vraag, want bij Dreamstime is de prijs per afbeelding variabel en wordt deze bepaald door het aantal keer dat de afbeeldingen door andere klanten is gedownload. Hoe vaker een afbeelding wordt gedownload, hoe duurder deze is of hoe meer kredieten je ervoor moet betalen. Dreamstime biedt krediet pakketten met diverse aantallen downloads aan. Heb je meer kredieten (beelden) nodig? Dat kan door het aantal kredieten dat je nodig hebt in de laatste keuzemogelijkheid in te vullen.

Dreamstime prijzen

Dreamstime prijzen

De meest voordelige beeldprijs is 1 krediet in “Level 0” met beeldresolutie XS, 0 downloads en ouder dan 2 jaar. In “Level 5” bedraagt de afbeeldingsprijs in hetzelfde formaat XS, maar dan wel met meer dan 25 downloads, 11 keer meer, oftewel 11 kredieten!

Belangrijk!
In de detailafbeelding onder “Identificatie”, het eerste nummer links, vind je de respectievelijke prijsniveaus (op de foto hieronder is dit prijsniveau 5)

Dreamstime prijzen

2  Kopen met een abonnement

Met een beeldabonnement kun je per maand een bepaald aantal beelden downloaden. Er is keuze uit drie varianten: 5, 10 of 750 beelden per maand downloaden. Daarnaast kun je de looptijd van een abonnement instellen met een download van 750 beelden: 1, 3, 6 of 12 maanden. Wilt u nog meer geld besparen? Dit kan met een jaarabonnement (12 maanden). De prijs per foto wordt dan tot € 0,17 per afbeelding verlaagd.

Het is belangrijk te weten dat alle ongebruikte downloads naar de volgende maand worden doorgeschoven, zolang er een verlenging van het abonnement is.

nl.dreamstime.com prijzen

Wat is beter − kredieten of een beeldabonnement?

Dat hangt af van het aantal beelden dat je nodig heeft. Slechts een paar keer per maand of per jaar? Dan is de bestelling van een van de krediet pakketten voor jou de beste manier om bij dit adres beeldmateriaal te kopen. De fotoprijs per stuk is iets hoger dan die van abonnementen, maar dan koop je wel alleen de beelden die je nodig heeft.

Maar als je regelmatig een bepaald aantal afbeeldingen per maand nodig hebt, dan is een de aanbiedingen voor een beeldabonnement een ideale oplossing. Krijg op deze manier niet alleen elke dag een “voorraad” beeldmateriaal, maar bespaar ook veel geld door voor een abonnement met een lange looptijd en een hoog aantal afbeeldingen per maand te kiezen.

Hoe vind ik de juiste beelden bij Dreamstime

Wat heb je aan een beeldbank als je het benodigde beeldmateriaal slecht of helemaal niet kunt vinden? Daarom is een goede zoekfunctie voor het vinden van de juiste afbeeldingen erg belangrijk. Dreamstime doet er alles aan om de beste voorwaarden te realiseren. Zodra je een zoekterm invoert, worden niet alleen de ingevoerde term en bijbehorende trefwoorden weergegeven, maar ook het aantal verschillende beelden in de database dat tot je beschikking staat.

Bezoekers uit Nederland kunnen veel zoektermen gewoon in het Nederlands invoeren, hoewel het erop lijkt dat niet voor elke afbeelding een Nederlandse zoekterm kan worden gebruikt (is dat het geval, dan zul je deze naar het Engels moeten vertalen).

nl.dreamstime.com homepage

Zodra je een zoekterm invoert op de landingspagina van Dreamstime, krijg je de mogelijkheid om een kleine voorselectie te maken. Klik hiervoor op de pijl foto's, illustraties rechts in het zoekveld. Er wordt dan een venster geopend waarin je kunt kiezen tussen “Foto's, Illustraties, Video's of alleen vector/RAW”.

nl.dreamstime.com homepage

De resultaten van je zoekopdracht worden op een nieuwe pagina in een overzicht weergegeven. Hier vind je meer zoekmogelijkheden. Onder het zoekvenster kun je bijvoorbeeld een of meer van de volgende opties selecteren: “Alleen met personen, Exclusief, Redactioneel, Rechtenvrij, Inhoudsfilter, Eigenschappen opslaan en binnen resultaten”.

nl.dreamstime.com homepage

Met een klik op de zoekfunctie voorkeuren krijg je de mogelijkheid om de zoekopdracht te verfijnen. Onder “Kosten” kun je de prijsniveaus selecteren, onder “Afbeeldingslicentie” kun je een keuze maken en onder “Kies zoekterm” kun je het zoeken naar afbeeldingen begrenzen door bepaalde trefwoorden meer en meer af te bakenen. Nog een hulp bij het zoeken zijn de categorieën “Mensen, Tarifering, Vergunning, Media eigenschappen, Meer” die als tabbladen worden weergegeven.

Hoewel het zoeken naar afbeeldingen bij Dreamstime in eerste instantie wat onhandig lijkt door het gebrek aan koppelingen tussen de afbeeldingen en Nederlandse termen, zijn wij ervan overtuigd dat je dankzij de vele zoekfilters op de site van Dreamstime nog steeds de juiste afbeeldingen kunt zoeken en vinden.

Betaalmogelijkheden bij Dreamstime

Dreamstime accepteert alle bekende creditcards en biedt tevens de mogelijkheid om via PayPal te betalen.

Dreamstime betaalopties


Bijzonderheden van Dreamstime

  • Dreamstime verkoopt ook RAW-bestanden.
  • Je kunt ook auteursrechten bij Dreamstime verkrijgen om ervoor te zorgen dat niemand anders die bepaalde afbeelding kan gebruiken.
  • De kwaliteit van de afbeeldingen is bijzonder hoog.
  • De afbeeldingen worden zeer snel geladen.
  • Creatieve gemeenschap.
  • Blog.

Conclusie over Dreamstime

nl.dreamstime.com homepage

Dreamstime heeft een grote en toegewijde internationale community van 48 miljoen gebruikers, waaronder duizenden professionele fotografen en ontwerpers uit de hele wereld. Het resultaat is een uitgebreide database met meer dan 207 miljoen beeldbestanden. Het aangeboden beeldmateriaal is van zeer hoge kwaliteit en de abonnementen met een groot aantal downloads en een lange looptijd zijn voor iedereen betaalbaar.

Het enige nadeel van het kopen van afbeeldingen via kredieten is dat de beelden zijn in 5 verschillende prijsniveaus zijn onderverdeeld. Naarmate het prijsniveau hoger is, worden de kosten van de kredieten ook hoger. Hoe vaker een afbeelding wordt gedownload, hoe hoger het prijsniveau en de prijs van de afbeelding.

Met deze prijsstelling maakt Dreamstime het lastiger om actuele, populaire afbeeldingen te kopen en daarmee belemmert het dan ook de vraag van de klant. Maar ze hebben een actiecode, en dankzij deze couponcode voor 3 gratis kredieten van Dreamstime kun je toch voordelig shoppen!

Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 3 gratis kredieten en 30% korting op alle kredietpakketten van Dreamstime!
Dreamstime foto's effectief gebruiken

Stockfoto's
Logo