Dreamstime testrapport, prijzen en ervaringen

Dreamstime is een bekende en vooraanstaande beeldbank met een grote database van uitstekende kwaliteit foto's, vectoren, grafieken en video's met meer dan 121 miljoen afbeeldingen. Bij een jaarabonnement met 750 afbeeldingen per maand kost een foto slechts €0,17. 

Speciale aanbieding van Dreamstime
Meld u nu aan en ontvang 3 gratis kredieten en 30% korting bij de aankoop van krediet pakketten! Klik op “KORTINGSCODE TONEN” en er worden automatisch 3 kredieten aan uw account toegevoegd of er wordt 30% korting in mindering gebracht op uw aankoop van krediet pakketten.

KORTINGSCODE TONEN

Nu gebruiken

SKU: 0fe473396242 Categorie: Tags: ,

Dreamstime website

 

Dreamstime is een bekende beeldbank die sinds 2000 actief is. Naast iStockphoto (tegenwoordig iStockphoto van Getty Images) is Dreamstime een pionier in de branche en een van de meest ervaren beeldbanken in de branche. Met meer dan 122 miljoen afbeeldingen heeft Dreamstime een omvangrijke database, die is samengesteld uit stockfoto's en afbeeldingen van leden van de Dreamstime Community uit de hele wereld.  

Zoekt u afbeeldingen van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen en wilt u profijt trekken van de voordelen van een grote community van creatieve personen inclusief hun blog, dan moet u zeker de site van Dreamstime bezoeken en ook de 3 gratis kredieten van Dreamstime proberen!

Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 3 gratis kredieten en 30% korting op alle kredietpakketten van Dreamstime!

De afbeeldingen van Dreamstime

Bij Dreamstime kunt u standaard afbeeldingen, vectorbestanden, TIFF-bestanden en exclusieve foto's kopen door middel van een kredietpakketten of een beeldabonnement. Maar er is één bijzonderheid: de prijs van de afbeelding wordt bepaald door het aantal downloads. 

Dreamstime testrapport, prijzen en ervaringen 5

1  Kopen met kredieten

Kredieten zijn een kunstmatige valuta van Dreamstime die u kunt benutten voor het kopen van foto's, vectoren en video's. De gekochte kredieten worden op uw account bijgeschreven. Bij aankoop (download) van een afbeelding worden de kredieten op uw account in mindering gebracht. Dreamstime kredieten blijven vanaf de aankoopdatum 1 jaar geldig. Om geld te besparen bij de aankoop van afbeeldingen kunt u het beste kiezen voor een van de grote kredietpakketten. Zo daalt de kredietprijs van €1,23 (aankoop van 11 kredieten) tot €0,87 (aankoop van 260 kredieten).

Dreamstime testrapport, prijzen en ervaringen 6

Hoeveel kredieten kost een afbeelding bij Dreamstime?

Dit is een terechte vraag, want bij Dreamstime is de prijs van een afbeelding variabel en wordt deze bepaald door het aantal keren dat de afbeeldingen is gedownload. Hoe vaker een afbeelding wordt gedownload, hoe duurder deze is of hoe meer kredieten u ervoor moet betalen. Dreamstime biedt krediet pakketten met diverse aantallen downloads aan. Heeft u meer kredieten (afbeeldingen) nodig? Dat kan door het aantal kredieten  dat u nodig hebt in de laatste  keuzemogelijkheid in te vullen.

 Dreamstime testrapport, prijzen en ervaringen 7

Dreamstime testrapport, prijzen en ervaringen 8

De voordeligste afbeeldingsprijs is 1 krediet in “Level 0” met beeldresolutie XS, 0 downloads en ouder dan 2 jaar. In “Level 5” bedraagt de afbeeldingsprijs in hetzelfde formaat XS, maar dan wel met meer dan 25 downloads, 11 keer meer, oftewel 11 kredieten!

Belangrijk!
In de detailafbeelding onder “Identificatie”, het eerste nummer links, vindt u de respectievelijke prijsniveaus (op de foto hieronder is dit prijsniveau 5)

 

Dreamstime testrapport, prijzen en ervaringen 9

2  Kopen met een abonnement

Met een beeldabonnement van Dreamstime kunt u per maand een bepaald aantal afbeeldingen downloaden. U heeft de keuze uit drie varianten: 5, 10 of 750 afbeeldingen per maand downloaden. Daarnaast kunt u de looptijd van een abonnement instellen met een download van 750 afbeeldingen: 1, 3, 6 of 12 maanden. Wilt u nog meer geld besparen? Dit kan met een jaarabonnement (12 maanden). De prijs per foto wordt dan tot €0,17 per afbeelding verlaagd.

Het is belangrijk te weten dat alle ongebruikte downloads naar de volgende maand worden doorgeschoven, zolang er een verlenging van het abonnement is.

Dreamstime testrapport, prijzen en ervaringen 10

Wat is beter – kredieten of een beeldabonnement?

Dat hangt af van het aantal afbeeldingen dat u nodig heeft. Zijn dat slechts enkelen per maand of per jaar? Dan zou het interessant kunnen zijn om voor een van de krediet pakketten te kiezen. De prijs van de afbeeldingen is iets hoger dan die van het abonnement, maar dan koopt u wel alleen de afbeeldingen die u nodig heeft.

Maar als u echter regelmatig een bepaald aantal afbeeldingen per maand nodig heeft, dan is een beeldabonnement een ideale oplossing. Zo bent u niet alleen verzekerd van een dagelijkse “voorraad” afbeeldingen, maar u kunt er ook veel geld mee besparen als u bijvoorbeeld kiest voor een abonnement met een lange looptijd en een hoog aantal afbeeldingen per maand.

Afbeeldingen zoeken bij Dreamstime

Wat heeft u aan een beeldbank als u de voor u relevante afbeeldingen slecht of helemaal niet kunt vinden? Dus een goede zoekfunctie voor het vinden van afbeeldingen is erg belangrijk. Dreamstime doet er alles aan om dit te realiseren. Zodra u een zoekterm invoert, worden niet alleen de ingevoerde term en bijbehorende trefwoorden weergegeven, maar ook het aantal verschillende afbeeldingen in de database dat tot uw beschikking staat. Het lijkt er echter op dat ingevoerde Nederlandse zoektermen niet voor elk afbeelding worden opgeslagen, maar voor het zoeken in het Engels moeten worden vertaald.

Dreamstime zoekfuntie

Zodra u een zoekterm invoert op de landingspagina van Dreamstime, krijgt u de mogelijkheid om een kleine voorselectie te maken. Klik hiervoor op de pijl foto's, illustraties rechts in het zoekveld. Er wordt dan een venster geopend waarin u kunt kiezen tussen “Foto's, Illustraties, Video's of alleen vector/RAW”.

Dreamstime aanbod

De resultaten van uw zoekopdracht worden op een nieuwe pagina weergegeven. Hier vindt u meer zoekmogelijkheden. Onder het zoekvenster kunt u bijvoorbeeld een of meer van de volgende opties selecteren: “Alleen met personen, Exclusief, Redactioneel, Rechtenvrij, Inhoudsfilter, Eigenschappen opslaan en binnen resultaten”.

Dreamstime zoekresultaten

Met een muisklik op de zoekfunctie voorkeuren krijgt u de mogelijkheid om uw zoekopdracht te verfijnen. Onder “Kosten” kunt u de prijsniveaus selecteren, onder “Afbeeldingslicentie” kunt u een keuze maken en onder “Kies zoekterm” kunt u het zoeken naar afbeeldingen begrenzen door bepaalde trefwoorden meer en meer af te bakenen. Nog een hulp bij het zoeken zijn de categorieën “Mensen, Tarifering, Vergunning, Media eigenschappen, Meer” die als tabbladen worden weergegeven.

Dreamstime zoekresultaten

Hoewel het zoeken naar afbeeldingen bij Dreamstime in eerste instantie wat onhandig lijkt door het gebrek aan koppelingen tussen de afbeeldingen en Nederlandse termen, zijn wij ervan overtuigd dat u dankzij de vele zoekfilters op de site van Dreamstime nog steeds de juiste afbeeldingen kunt zoeken en vinden.

Betaalmogelijkheden bij Dreamstime

Dreamstime accepteert alle bekende creditcards en biedt tevens de mogelijkheid om via PayPal te betalen.

dreamstime-bezahlmo%CC%88glichkeiten

Bijzonderheden van Dreamstime

  • Dreamstime verkoopt ook RAW-bestanden.
  • U kunt ook auteursrechten bij Dreamstime verkrijgen om ervoor te zorgen dat niemand anders die bepaalde afbeelding kan gebruiken.
  • De kwaliteit van de afbeeldingen is vanwege de hoge eisen zeer hoog.
  • De afbeeldingen worden zeer snel geladen.
  • Community.
  • Blog-gebruik.

Slotopmerkingen over Dreamstime

dreamstime-logo-2Dreamstime heeft een grote en toegewijde internationale community van 21 miljoen leden waaronder duizenden professionele fotografen en ontwerpers uit de hele wereld. Het resultaat is een uitgebreide database met meer dan 93 miljoen afbeeldingen. Het aangeboden beeldmateriaal is van zeer hoge kwaliteit en bij het abonnement met een groot aantal afbeeldingen en een lange looptijd voor iedereen betaalbaar.

Het enige nadeel van het kopen van afbeeldingen via kredieten is dat de afbeeldingen zijn in 5 verschillende prijsniveaus zijn onderverdeeld. Naarmate het prijsniveau hoger is, worden de kosten van de kredieten ook hoger. Hoe vaker een afbeelding wordt gedownload, hoe hoger het prijsniveau en de prijs van de afbeelding. Met deze prijsstelling maakt Dreamstime het lastiger om actuele, populaire afbeeldingen te kopen en daarmee belemmert het dan ook de vraag van de klant. Een goede reden om van de 3 gratis kredieten van Dreamstime te profiteren!

Nieuw! Wilt u alles weten over het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen, lees dan onze complete handleiding voor stockfotografie. Bekijk ook onze bijdragen over hoe u de afbeeldingen van Dreamstime kunt gebruiken voor succesvolle marketing activiteiten en maximaal scorende Google-advertenties.

Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 3 gratis kredieten en 30% korting op alle kredietpakketten van Dreamstime!