Dreamstime testrapport, prijzen en kortingen 2023

Dreamstime is een bekende beeldbank met een grote collectie uitstekende kwaliteit stockfoto's, vectoren, illustraties, muziek- en videobestanden. In totaal hebben ze een aanbod van meer dan 189 miljoen beelden. Bij een jaarabonnement met 750 beelden per maand kost een afbeelding slechts €0,17

 

Speciale aanbieding van Dreamstime
Meld u nu aan en ontvang 3 gratis kredieten en 30% korting bij de aankoop van krediet pakketten! Klik op “KORTINGSCODE TONEN” en bespaar met de 3 kredieten die aan uw account worden toegevoegd of van de 30% korting in mindering gebracht op uw aankoop van krediet pakketten.

KORTINGSCODE TONEN

Nu gebruiken

SKU: 0fe473396242 Categorie: Tags: ,

nl.dreamstime.com homepage

Dreamstime testrapport, prijzen en kortingen [wpsm_custom_meta type=date field=year] 5Dreamstime is een bekende beeldbank die sinds 2000 actief is. Net als iStockphoto (tegenwoordig iStock by Getty Images) is Dreamstime een pionier in de sector en een van de meest ervaren beeldbanken in de branche. Met meer dan 189 miljoen beelden heeft Dreamstime een omvangrijke collectie die is samengesteld uit stockfoto's en ander beeldmateriaal van leden van de Dreamstime Community uit de hele wereld.

Zoekt u foto's van topkwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen? Wilt u gebruik maken van een grote groep creatieve personen en hun blog? Bezoek dan de website van Dreamstime!

Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 3 gratis kredieten en 30% korting op alle kredietpakketten van Dreamstime!

De afbeeldingen van Dreamstime

Bij Dreamstime kunt u standaard fotobestanden, vectorbestanden, TIFF-bestanden en exclusieve foto's kopen door middel van een kredietpakketten of een beeldabonnement. Maar er is één bijzonderheid: de prijs van de afbeelding wordt bepaald door het aantal downloads. 

1  Kopen met krediet pakketten

Kredieten zijn een kunstmatige valuta van Dreamstime die u kunt gebruiken voor het kopen van foto's, vectoren en video's. De gekochte kredieten worden op uw account bijgeschreven. Bij het aankopen (downloaden) van een afbeelding worden de kredieten op uw account in mindering gebracht. Dreamstime kredieten blijven vanaf de aankoopdatum 1 jaar geldig. Bespaar geld en krijg de hoogste kortingen met de aanschaf van de opties met veel kredieten. Zo daalt de kredietprijs van €1,39 (aankoop van 11 kredieten) tot €0,98 (aankoop van 260 kredieten).

dreamstime prijzen

Hoeveel kredieten kost een foto bij Dreamstime?

Dit is een terechte vraag, want bij Dreamstime is de prijs per afbeelding variabel en wordt deze bepaald door het aantal keer dat de afbeeldingen door andere klanten is gedownload. Hoe vaker een afbeelding wordt gedownload, hoe duurder deze is of hoe meer kredieten u ervoor moet betalen. Dreamstime biedt krediet pakketten met diverse aantallen downloads aan. Heeft u meer kredieten (beelden) nodig? Dat kan door het aantal kredieten dat u nodig hebt in de laatste keuzemogelijkheid in te vullen.

Dreamstime prijzen

Dreamstime prijzen

De voordeligste afbeeldingsprijs is 1 krediet in “Level 0” met beeldresolutie XS, 0 downloads en ouder dan 2 jaar. In “Level 5” bedraagt de afbeeldingsprijs in hetzelfde formaat XS, maar dan wel met meer dan 25 downloads, 11 keer meer, oftewel 11 kredieten!

Belangrijk!
In de detailafbeelding onder “Identificatie”, het eerste nummer links, vindt u de respectievelijke prijsniveaus (op de foto hieronder is dit prijsniveau 5)

Dreamstime prijzen

2  Kopen met een abonnement

Met een beeldabonnement kunt u per maand een bepaald aantal beelden downloaden. U heeft de keuze uit drie varianten: 5, 10 of 750 beelden per maand downloaden. Daarnaast kunt u de looptijd van een abonnement instellen met een download van 750 beelden: 1, 3, 6 of 12 maanden. Wilt u nog meer geld besparen? Dit kan met een jaarabonnement (12 maanden). De prijs per foto wordt dan tot €0,17 per afbeelding verlaagd.

Het is belangrijk te weten dat alle ongebruikte downloads naar de volgende maand worden doorgeschoven, zolang er een verlenging van het abonnement is.

Dreamstime prijzen

Wat is beter – kredieten of een beeldabonnement?

Dat hangt af van het aantal beelden dat u nodig heeft. Slechts een paar keer per maand of per jaar? Dan is de bestelling van een van de krediet pakketten voor u de beste manier om bij dit adres beeldmateriaal te kopen. De fotoprijs per stuk is iets hoger dan die van abonnementen, maar dan koopt u wel alleen de beelden die u nodig heeft.

Maar als u echter regelmatig een bepaald aantal afbeeldingen per maand nodig heeft, dan is een de aanbiedingen voor een beeldabonnement een ideale oplossing. Krijg op deze manier niet alleen elke dag een “voorraad” beeldmateriaal, maar bespaar ook veel geld door voor een abonnement met een lange looptijd en een hoog aantal afbeeldingen per maand te kiezen.

Hoe vind ik de juiste beelden bij Dreamstime

Wat heeft u aan een beeldbank als u het benodigde beeldmateriaal slecht of helemaal niet kunt vinden? Daarom is een goede zoekfunctie voor het vinden van de juiste afbeeldingen erg belangrijk. Dreamstime doet er alles aan om de beste voorwaarden te realiseren. Zodra u een zoekterm invoert, worden niet alleen de ingevoerde term en bijbehorende trefwoorden weergegeven, maar ook het aantal verschillende beelden in de database dat tot uw beschikking staat. Bezoekers uit Nederland kunnen veel zoektermen gewoon in het Nederlands invoeren, hoewel het erop lijkt dat niet voor elke afbeelding een Nederlandse zoekterm kan worden gebruikt (is dat het geval, dan zult u deze naat het Engels moeten vertalen).

nl.dreamstime.com homepage

Zodra u een zoekterm invoert op de landingspagina van Dreamstime, krijgt u de mogelijkheid om een kleine voorselectie te maken. Klik hiervoor op de pijl foto's, illustraties rechts in het zoekveld. Er wordt dan een venster geopend waarin u kunt kiezen tussen “Foto's, Illustraties, Video's of alleen vector/RAW”.

nl.dreamstime.com homepage

De resultaten van uw zoekopdracht worden op een nieuwe pagina in een overzicht weergegeven. Hier vindt u meer zoekmogelijkheden. Onder het zoekvenster kunt u bijvoorbeeld een of meer van de volgende opties selecteren: “Alleen met personen, Exclusief, Redactioneel, Rechtenvrij, Inhoudsfilter, Eigenschappen opslaan en binnen resultaten”.

nl.dreamstime.com homepage

Met een klik op de zoekfunctie voorkeuren krijgt u de mogelijkheid om uw zoekopdracht te verfijnen. Onder “Kosten” kunt u de prijsniveaus selecteren, onder “Afbeeldingslicentie” kunt u een keuze maken en onder “Kies zoekterm” kunt u het zoeken naar afbeeldingen begrenzen door bepaalde trefwoorden meer en meer af te bakenen. Nog een hulp bij het zoeken zijn de categorieën “Mensen, Tarifering, Vergunning, Media eigenschappen, Meer” die als tabbladen worden weergegeven.

Hoewel het zoeken naar afbeeldingen bij Dreamstime in eerste instantie wat onhandig lijkt door het gebrek aan koppelingen tussen de afbeeldingen en Nederlandse termen, zijn wij ervan overtuigd dat u dankzij de vele zoekfilters op de site van Dreamstime nog steeds de juiste afbeeldingen kunt zoeken en vinden.

Betaalmogelijkheden bij Dreamstime

Dreamstime accepteert alle bekende creditcards en biedt tevens de mogelijkheid om via PayPal te betalen.

Dreamstime betaalopties


Bijzonderheden van Dreamstime

  • Dreamstime verkoopt ook RAW-bestanden.
  • U kunt ook auteursrechten bij Dreamstime verkrijgen om ervoor te zorgen dat niemand anders die bepaalde afbeelding kan gebruiken.
  • De kwaliteit van de afbeeldingen is bijzonder hoog.
  • De afbeeldingen worden zeer snel geladen.
  • Creatieve gemeenschap.
  • Blog.

Conclusie over Dreamstime

nl.dreamstime.com homepage

Dreamstime heeft een grote en toegewijde internationale community van 43 miljoen gebruikers, waaronder duizenden professionele fotografen en ontwerpers uit de hele wereld. Het resultaat is een uitgebreide database met meer dan 189 miljoen beeldbestanden. Het aangeboden beeldmateriaal is van zeer hoge kwaliteit en de abonnementen met een groot aantal downloads en een lange looptijd zijn voor iedereen betaalbaar.

Het enige nadeel van het kopen van afbeeldingen via kredieten is dat de beelden zijn in 5 verschillende prijsniveaus zijn onderverdeeld. Naarmate het prijsniveau hoger is, worden de kosten van de kredieten ook hoger. Hoe vaker een afbeelding wordt gedownload, hoe hoger het prijsniveau en de prijs van de afbeelding. Met deze prijsstelling maakt Dreamstime het lastiger om actuele, populaire afbeeldingen te kopen en daarmee belemmert het dan ook de vraag van de klant. Maar ze hebben een actiecode, en dankzij deze couponcode voor 3 gratis kredieten van Dreamstime kunt u toch voordelig shoppen!

Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 3 gratis kredieten en 30% korting op alle kredietpakketten van Dreamstime!
Dreamstime foto's effectief gebruiken

Stockfoto's
Logo