Canva Pro recensie: De ontwerptool met onbeperkte beelden

Wat maakt Shutterstock zo goed:

Categorie:
www.canva.com/nl_nl homepage

www.canva.com/nl_nl homepage

Canva is ontstaan als een gebruiksvriendelijke online beeldbewerker voor wie geen ontwerper is. Het is een simpel maar effectief concept en daarmee kan iedere gebruiker simpel zelf professionele ontwerpen maken, zonder geld te hoeven uitgeven of ingewikkelde bewerkingssoftware te hoeven aanleren.

Canva Pro is de premium en met een abonnement beschikbare service van dit platform. Het is bedoeld voor wie Canva voor zijn/haar werk gebruikt en een krachtiger oplossing nodig heeft voor het creëren van visuele content: bedrijven, teams, verenigingen, onderwijsinstellingen, enz. Uiteraard kunnen ook particulieren er gebruik van maken.

Maar hoe staat het nu met Canva? Wat heeft Canva Pro precies te bieden? Is Canva de moeite waard om voor te betalen? In deze Canva Pro recensie zullen we dieper ingaan op al deze vragen, waarbij we aandacht besteden aan de specifieke kenmerken van het aanbod, de functies, de prijzen en de voor- en nadelen van het gebruik van Canva voor uw werkzaamheden, zodat u kan bepalen of het de moeite waard is om tijd en geld aan te besteden.

Een andere goede manier om dit te ontdekken is via het geweldige Canva Pro gratis proefabonnement, waarmee u Canva Pro 30 dagen lang gratis kunt proberen!

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
35 dagen resterend
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Canva Pro recensie in een notendop

Mocht u geen tijd hebben om dit artikel te lezen, dan vindt u hier een kort overzicht van wat Canva Pro u te bieden heeft:

 • Canva is een grafische ontwerp-oplossing voor iedereen
 • In 2012 in Australië opgericht, waar het nog steeds gevestigd is
 • Een gebruiksvriendelijke online tool voor grafisch ontwerp
 • Meer dan 160 miljoen stockfoto's, -video's, -audio en grafische elementen
 • Duizenden sjablonen, afbeeldingen en meer
 • Merkkit, toegang voor teams, publicatie-assistent en verschillende andere visuele marketingfuncties
 • Abonnement voor onbeperkt downloaden voor slechts € 8,99 per maand
 • Canva Pro gratis proefabonnement voor 30 dagen lang gratis gebruik
 • Canva Onderneming voor grote merken en teams
 • Gratis levenslange toegang voor gebruikers uit de non-profitsector en het onderwijs

Let op: dit zijn slechts enkele voorbeelden, meer informatie vindt u hieronder in de volledige Canva Pro recensie.

En nog iets! Hoewel er veel andere Canva-beoordelingen gepubliceerd zijn, richten wij ons op Canva Pro, de premium versie van dit platform, die wij als het waardevolst vinden voor ondernemers en enthousiaste creatieve personen. Dat wil niet zeggen dat de gratis versie voor veel gebruikers niet bijzonder bruikbaar is, maar het mist de diepgang en de premium versie van Canva Pro.

Canva Pro recensie - jonge man toont creatie

Canva: Een groot succes in grafisch ontwerp

Canva is een Australische onderneming die in 2012 is opgericht door Melanie Perkins (CEO), Cliff Obrecht (COO) en Cameron Adams (CPO). Deze website bood de nu beschikbare grafische ontwerptool aan, gratis en voor iedereen, met een simpele sleepfunctie, diverse sjablonen en vooraf ingestelde formaten, en een pakket stockmedia-elementen die gebruiksklaar zijn: stockfoto's, illustraties, pictogrammen, figuren en meer. Een aantal daarvan waren gratis, en voor een aantal moest worden betaald, al was de prijs slechts € 1,- per stuk.

Vervolgens hebben ze het aanbod uitgebreid voor wie Canva voor zakelijke doeleinden wil gebruiken. Inmiddels bekend als Canva Pro, de service heette aanvankelijk “Canva for Work” waarbij extra functies en mediabronnen werden toegevoegd voor bedrijven en creatieve teams om met hetzelfde gebruiksgemak marketingmateriaal te kunnen maken. U kunt hierbij denken aan o.a. social media berichten, een afbeelding voor een blog en visuals voor Instagram.

Melanie Perkins Canva CEO

Canva CEO Melanie Perkins

Vanwege de innovatieve benadering van het grafisch ontwerp -Canva is één van de eerste beeldbewerkers met een eigen collectie stockmedia op basis van het concept “verkoop op het gebruikspunt” -, de gebruiksvriendelijkheid van de redactionele app en de moderne, levendige stijl van hun leidinggevende team en communicatie, groeide de populariteit van Canva al snel. En daarna zijn ze alleen nog maar populairder geworden.

Op dit moment is de onderneming meer dan 3 miljard dollar waard. En wat nog belangrijker is, ze hebben meer dan 15 miljoen gebruikers, en er zijn tot nu toe meer dan 2 miljard ontwerpen op het platform gemaakt.

Dat is imponerend, maar ook een duidelijke graadmeter voor het nut van deze service.

Canva Pro: De premium versie van Canva

U kunt de gratis Canva-service gebruiken door u op hun website aan te melden, zodat u alle belangrijke functies kunt gebruiken, waaronder de beeldbewerker en een collectie gratis afbeeldingen, gratis sjablonen, gratis lettertypen en gratis grafische elementen. Hoewel het perfect geschikt is voor kleinschalige ontwerpprojecten, zijn de mogelijkheden beperkt en minder interessant voor merken, creatieve teams en kleine ondernemingen.

Canva Pro is de betaalde premium service van Canva die speciaal op de genoemde gebruikers is afgestemd. Hiermee voegt het kracht toe aan elke functie, en beter nog, het voegt extra functies en een veel grotere collectie van professionele elementen voor vormgeving toe.

Canva Pro is een voordelig geprijsd abonnement waarmee dezelfde simpele en gebruiksvriendelijke manier van werken wordt gerealiseerd die we hierboven beschreven hebben. Tegen een vast maandelijks of jaarlijks bedrag krijgt u onbeperkt toegang, kunt u alle Canva Pro-functies gebruiken en onbeperkt u de complete collectie mediabestanden van de site downloaden.

Voor wie niet zoveel verstand heeft van grafisch ontwerp, of voor wie geen uren kwijt wil zijn met het ontwerpen van marketingmateriaal, is het net een compleet pakket voor grafisch ontwerp.

www.canva.com/nl_nl homepage

Wat kost Canva Pro? Een goedkoop abonnement

De prijsstelling van Canva is heel eenvoudig: één abonnement, één vast tarief, zo simpel is het. De kosten variëren afhankelijk van het feit of u van maand tot maand een abonnement neemt, of dat u het abonnement voor een heel jaar vooruit betaalt. In beide gevallen krijgt u veel waar voor uw geld, omdat het abonnement onbeperkte toegang geeft tot alle functies, de mogelijkheid biedt om onbeperkt uit de mediacollectie te downloaden en bijna onbeperkte opslagruimte biedt voor al uw ontwerpen.

Canva prijzen

Bovendien kunt u met het Canva Pro gratis proefabonnement deze premium service een maand lang gratis proberen!

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
35 dagen resterend

We zullen uitvoerig bespreken waar u met Canva Pro (voorheen Canva for Work) van profiteert.

Vindt u het lastig om te beslissen of Canva Pro het waard is om voor te betalen? Lees ons artikel over de prijzen van Canva Pro om meer duidelijkheid te krijgen!Box Content

Canva beeldbewerker: Grafisch ontwerp was nog nooit zo simpel

Het verschil tussen Canva en andere vergelijkbare online bewerkingstools is de eenvoud van het concept en de functionaliteit. Canva is bedoeld voor de niet-designer: beginners, starters, kleine bedrijven, zelfstandige ondernemers, en voor iedereen die een paar hippe beelden nodig heeft, maar niet veel kaas gegeten heeft van media-ontwerp. Dat wil echter niet zeggen dat een grafisch ontwerper het niet kan gebruiken!

Canva is makkelijk onder de knie te krijgen, zodat u slechts enkele minuten nodig heeft om alles te begrijpen, uit te zoeken waar alles zich bevindt, en te ontwerpen. Dit is een groot verschil ten opzichte van andere tools voor beeldbewerking waarvoor cursussen moeten worden gevolgd en laten we het niet eens hebben over software zoals Adobe Photoshop of Adobe Illustrator, waarvoor een behoorlijke mate van expertise nodig is om deze te gebruiken.

Maar is Canva ook beter dan Photoshop? Eigenlijk kunnen we ze niet met elkaar vergelijken. In grote lijnen zijn het beide beeldbewerkingsprogramma's, maar Photoshop is veel complexer en krachtiger, terwijl Canva simpel is en bedoeld voor de meer directe behoeften.

Met Canva kunt u professioneel beeldmateriaal maken zoals u dat zou doen met behulp van professionele geavanceerde tools, maar zonder de rompslomp van het inzicht krijgen in ingewikkelde grafische concepten en hoe u deze complexe tools kunt gebruiken.

Canva Pro social media

Hoe werkt de Canva-beeldbewerker

De bewerkingsapp heeft een duidelijke lay-out, met een centraal scherm en een aantal opties aan de linker- en bovenkant van het scherm. Het grootste deel van deze tools zijn in drag-and-drop stijl, en dus heel gebruiksvriendelijk. De opties zijn overzichtelijk gerangschikt, zodat u de sjablonen, formaten, media en grafische elementen heel makkelijk en snel kunt vinden.

Omdat hij ook mobiel te gebruiken is, kunt u zowel op uw iPad als op uw tablet werken, zelfs op uw smartphone via de Canva-app, maar natuurlijk ook op uw laptop of pc, zonder dat het afbreuk doet aan de kwaliteit van het uiteindelijke ontwerp.

Canva Pro geavanceerd bewerken: Sjablonen op maat & achtergronden verwijderen

Op het vlak van fotobewerking en grafisch ontwerp kunt u met Canva Pro dingen doen die u met de gratis Canva-versie niet kunt doen. De twee belangrijkste functies zijn:

 • Merkgebonden sjablonen: Maak van al uw ontwerpen een opnieuw te gebruiken sjabloon.
 • Verwijdering van de achtergrond: Verwijder moeiteloos de achtergrond van een afbeelding en exporteer elementen met een transparante achtergrond.

Gratis online whiteboard tool: onbeperkte creatieve ruimte

In 2022 heeft Canva de functie Canva Whiteboard toegevoegd, waarmee een onbeperkt canvas met veel functies zoals stickers, notities, opmerkingen, sjablonen, afbeeldingen en meer, realtime kan worden samengewerkt zonder creatieve beperkingen. Deze functie is perfect voor brainstormsessies en om projecten uit te voeren, want je kunt je whiteboard later moeiteloos omzetten in een meer omlijnd ontwerp.

Canva whiteboard

Canva mediacollectie: Professioneel, rechtenvrij en gebruiksklaar

Met uw Canva Pro-abonnement bent u gedekt.

De mediacollectie is rijkelijk gevuld met professionele media-elementen, die allemaal onder Canva's licentie (rechtenvrij voor eenmalig gebruik, later meer hierover) kunnen worden gebruikt voor commerciële doeleinden:

 • Meer dan 160 miljoen stockfoto's, -video's, -audio en grafische elementen
 • 3,5 miljoen grafische elementen (illustraties, figuren, iconen, enz.)
 • 20.000 extra premium sjablonen: social media afbeeldingen, flyers, visitekaartjes en al het andere, met inbegrip van maatwerkopties
 • 21.000 stockvideo's
 • 750 premium lettertypen

De bestanden zijn direct te gebruiken in uw ontwerpen, via enkele muisklikken en door ze van de menubalk naar uw scherm te slepen. Zo simpel is het!

www.canva.com/nl_nl homepage

Canva Pro Teams: Voeg leden toe om samen te werken

Met een Canva Pro-account kunt u zowel individueel als in teamverband werken. U hebt de mogelijkheid om teamleden aan uw account toe te voegen, zodat ze toegang krijgen tot de functies en de ontwerpen om zo een volledige creatieve samenwerking te realiseren.

Overigens bieden de meeste beeldbanken deze mogelijkheid (“multi-seat toegang”) aan tegen een meerprijs, maar bij Canva kan dit zonder extra kosten.

Canva Pro Merkpakket: Uw merkidentiteit in één muisklik

Een van de belangrijke voordelen van Canva Pro voor bedrijven is het merkpakket, waarmee u uw visuele identiteit één keer instelt en met één muisklik in elk nieuw ontwerp kunt opnemen.

U kunt uw logo, merkkleuren, bepaalde lettertypen en overige elementen die kenmerkend zijn voor uw merk invoeren en ze allemaal mooi in al uw beeldmateriaal weergeven.

U bespaart veel tijd en moeite bij het maken van merkgerichte visuele content, vooral als u werkt met een team waarin verschillende personen voortdurend bezig zijn met het maken van visuals voor hetzelfde merk.

www.canva.com/nl_nl homepage

Canva Pro Publish: Voor het makkelijk beheren van publicaties

Nog een heel handige functie is de publicatie-assistent. Deze tool bevat de Magic Resize-functie die de afmetingen van uw ontwerp meteen aanpast aan de plaats waar u het wilt plaatsen. Voor ieder relevant social mediaplatform zijn er vooraf ingestelde formaten, maar u kunt ook zelf de afmetingen instellen. Daarna klikt u gewoon om de grootte van het ontwerp aan te passen en stuurt u het direct naar de door u geselecteerde kanalen (Canva Pro kunt u koppelen aan uw sociale mediakanalen en meer).

Canva Pro mappen & opslag: Onbeperkt ruimte voor al uw ontwerpen

De gratis versie van Canva biedt u tot 2 mappen en 1 GB opslagruimte om uw afbeeldingen in het platform op te slaan, zodat u er later verder aan kunt werken.

Maar Canva Pro biedt u 100 GB en een onbeperkt aantal mappen, waardoor het opslaan en openen van uw beeldmateriaal geen enkel probleem zal zijn.

Canva Pro-licentie: Rechtenvrij voor commerciële doeleinden

Canva Pro wordt vooral gebruikt voor het ontwerpen van beeldmateriaal voor social media (o.a. Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter), voor websites, voor online advertenties en zelfs voor drukwerk. U kunt een stockfoto, op maat gemaakt lettertype en meer gelicentieerde elementen gebruiken om uw afbeelding te realiseren, maar kunt u deze ook overal rechtmatig gebruiken?

Ja, dat mag. Alle media-elementen van Canva zijn rechtenvrij, wat inhoudt dat u ze één keer betaalt en dat u ze voor altijd kunt blijven gebruiken, ook voor commerciële doeleinden als marketing en reclame.

Toch is er één belangrijk verschil, en dat is dat Canva twee licentieopties heeft, op basis van het aantal keren dat het element kan worden gebruikt:

Licentie voor eenmalig gebruik: de licentie is rechtenvrij, maar beperkt tot één project. Dit betekent dat in geval u een premium afbeelding voor social media gebruikt, dat u deze maar één keer mag gebruiken. Wilt u dezelfde foto opnieuw gebruiken in een andere afbeelding, dan zult u de foto opnieuw moeten downloaden (en licentiëren).

Licentie voor meervoudig gebruik: dit zijn ook rechtenvrije beelden met een meer traditioneel karakter, wat inhoudt dat deze licentie geldig is voor meerdere toepassingen van dezelfde afbeelding in meerdere media en voor verschillende doeleinden.

www.canva.com/nl_nl homepage

Canva Pro – meer voordelen voor professionals

Canva Pro is niet de enige optie die Canva.com in huis heeft voor professionals, bedrijven en grote teams. Er zijn diverse mogelijkheden op basis van uw specifieke behoeften:

Canva Onderneming

Voor grote ondernemingen met grote creatieve teams bestaat een oplossing op maat. Het Canva Onderneming abonnement biedt geavanceerde tools voor teams en branding, waaronder diverse merkkits, toegang voor teamleden, het instellen van workflow processen, het opslaan van sjablonen en 24/7 ondersteuning voor zakelijke klanten. De prijzen voor de Onderneming-service zijn vanaf € 27 per maand en worden jaarlijks gefactureerd.

Canva voor non-profitorganisaties: Geheel gratis

Voor non-profit organisaties is er goed nieuws, omdat Canva gratis toegang biedt tot Canva Pro voor geregistreerde non-profit organisaties. Hiervoor moet u zich bij Canva aanmelden voor non-profit organisaties en op de goedkeuring van uw aanvraag wachten. Let op: het is voor geregistreerde nonprofits en er wordt een antecedentenonderzoek gedaan.

Canva voor onderwijs: Gratis toegang

Er is ook goed nieuws als u leerkracht bent of Canva voor educatieve doeleinden gebruikt. Tevens biedt zij levenslang gratis Canva Pro-abonnementen voor leerkrachten en hun klas. Hiervoor moet u zich aanmelden bij Canva voor Onderwijs waarbij u aantoont dat u gecertificeerd bent en in dienst bent van een onderwijsinstelling, waarna u de goedkeuring moet afwachten.

Beter, simpeler en goedkoper ontwerpen met Canva Pro

Zoals uit deze Canva Pro recensie blijkt hoe goed het elke stap van het creatieve proces bestrijkt met een gebruiksvriendelijke website, met duidelijke en krachtige materialen en een professionele ontwerptool tegen een zeer scherpe prijs.

Wie het nu wil proberen, kan dit gratis doen met het Canva Pro gratis proefabonnement, waarmee u de service 30 dagen lang gratis kunt proberen!

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
35 dagen resterend
19 Canva alternatieven voor grafische vormgeving
Stockfoto's
Logo