Canva Pro prijzen 2023: Is Canva Pro de moeite waard?

Canva Logo

Wie mooie visuele beelden nodig heeft, maar geen kaas heeft gegeten van grafische vormgeving, valt als een blok voor Canva Pro. Maar wat is het en wat zijn de Canva Pro prijzen.

Canva is een platform met een gebruiksvriendelijke beeldbewerker (editor) en gratis toegang miljoenen grafische ontwerpen waarmee u eenvoudig beeldmateriaal kunt maken om bijvoorbeeld u online zichtbaarheid te versterken. Canva Pro is een hemelse match voor kleine ondernemers, social media-marketeers en influencers, en bloggers – niet voor niets dat veel gebruikers upgraden naar Canva Pro.

Iedereen kan gebruik maken van een gratis versie en er is de Canva Pro variant, het topsegment voor wie Canva voor werk – of voor professionele projecten en producten – gebruikt en meer visuele power nodig heeft.

De gebruikers die de betaalde versie Canva Pro gebruiken, krijgen toegang tot van een veel grotere collectie afbeeldingen, infographics, professionele sjablonen (o.a. templates voor sociale media kanalen), lettertypen, mappen, een Brand Kit en een aantal premium functies waarmee de commerciële activiteiten en andere gangbare zakelijke toepassingen voor de Canva-ontwerpen naar een hoger niveau kunnen worden getild.

Voor deze upgrade moet worden betaald abonnement worden afgesloten. En voor wie het niet eenvoudig is om op het eerste gezicht te zeggen of een Canva Pro-abonnement of een gratis versie de moeite waard is, hebben we de Canva Pro prijzen en voordelen op een rijtje gezet.

Daarom analyseren we hier de Canva Pro prijzen en wat u voor uw geld krijgt, zodat u zelf kunt bepalen of het de moeite waard is voor u.

Canva Pro screenshot website

Canva Pro abonnement: Maand- of jaarabonnement

Een belangrijk aspect van Canva Pro prijzen is dat ze simpel zijn. Er is slechts één abonnement, maar u hebt de keuze tussen een abonnement van maand tot maand, of voor een heel jaar. Uiteraard is het jaarabonnement qua kosten het goedkoopst, maar beide opties zijn heel voordelig!

Canva Pro prijzen

Wie voor een heel jaar vooruit betaalt, bespaart € 36 per jaar. Dat is een mooie aanbieding, maar het is wel verstandig om te bepalen of u deze service ook daadwerkelijk 12 maanden nodig heeft.

Mocht u niet zo vaak beeldmateriaal nodig hebben voor uw bedrijf of u weet niet hoeveel creatieve projecten u in het komende jaar zult gaan doen, dan is het zinvoller om voor een maandabonnement te kiezen, en dat is nog steeds heel voordelig.

Canva Pro gratis – Is dit iets voor u?

www.canva.com/nl_nl homepage

Met de gratis proefversie kunt u Canva Pro nu testen! U kunt nu alle functies van Canva Pro 30 dagen gratis proberen met het Canva Pro gratis proefabonnement.

Het is een speciale aanbieding waarmee u 30 dagen gratis van een Canva Pro-abonnement kunt gebruikmaken voordat u een abonnement neemt. U kunt 30 dagen Canva gratis gebruiken om in no time professionele ontwerpen kunt maken. U kunt na 4 weken, als u dat wilt, aangemeld blijven en uw Canva-account zal worden geüpgraded naar een Canva Pro-jaarabonnement.

Ongeacht of u Canva gratis gebruikt of nog niet eerder van dit platform heeft gehoord, het gratis proefabonnement is dé kans om deze service te testen, en om zelf te ontdekken of het op termijn loont om er voor te betalen.

Krijg hier uw Canva Pro gratis proefabonnement!

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
34 dagen resterend

Canva Pro prijzen analyse: Wat krijgt u voor uw geld

www.canva.com/nl_nl homepage
Canva beoogt een compleet grafisch ontwerpinstrument te zijn voor de niet grafische ontwerper. De gedachte is dat u als een professional ontwerpen kunt maken, zonder dat u dat hoeft te zijn.

De interessantste functie van Canva Pro is de beeldbewerker, waarmee een intuïtieve lay-out, een simpel drag-and-drop concept en krachtige visuele functionaliteit worden gecombineerd.

En ze voegen een collectie stockmedia en designelementen toe voor het maken van allerlei marketingmateriaal, zoals afbeeldingen voor social media, Facebook, blog-headers, beelden voor websites, beeldmateriaal voor Pinterest, en ga zo maar door.

Met Canva maakt u heel eenvoudig een nieuwe afbeelding: selecteer een sjabloon, kies een kleurenpalet, kies en plaats stockfoto's en grafische beelden waar u ze wilt hebben, pas eventueel filters toe, voeg tekst toe in het lettertype naar keuze en download het definitieve werk zonder problemen.

De gratis versie van Canva is goed

Hoewel aanmelding een vereiste is om Canva te kunnen gebruiken, is betaling uitsluitend optioneel.

Een gratis Canva account biedt u:

 • 250.000 gecureerde foto's
 • 57.000 grafische elementen
 • 13.000 video's
 • 1GB opslagruimte voor assets

Met de gratis Canva versie kleine fotobewerkingen en beeldmanipulaties worden gemaakt. Met de gratis beschikbare afbeeldingen en hulpmiddelen kunt u eenvoudige dingen maken zoals uitnodigingen, flyers, e-books, een afbeelding voor sociale media om uw kanaal aantrekkelijker te maken, enz.

De Canva gratis versie is geschikt voor kleine en particuliere projecten. Maar u kunt deze ook gebruiken om de service te testen of om een nieuw merk zichtbaar te maken.

Canva Pro is fantastisch

Wie een onderneming met behoorlijke dynamiek runt en zijn visuele strategie optimaal wil inzetten, kan met Canva Pro veel tijd en geld winnen.

Het Canva premium segment levert als online design tool veel extra mogelijkheden op:

 • Krijg toegang tot een enorme database met meer dan 160 miljoen premium afbeeldingen (foto's, vectoren en grafische elementen).
 • Meer dan 42.000 premium sjablonen.
 • Meer dan 3.000 lettertypes op maat – en u kunt eventueel uw eigen lettertypes uploaden.
 • Onbeperkt downloaden van stockmedia.
 • 100 GB opslagruimte.
 • Merk kit: Upload uw logo ontwerp, merkkleuren, en andere maatwerk elementen om al uw beeldmateriaal automatisch te markeren.
 • Magisch aanpassen van het formaat: met één klik kunt u het formaat van de afbeeldingen perfect aanpassen aan vooraf ingestelde afmetingen, zoals bijvoorbeeld een social media-platform, of een aangepaste afmeting.
 • Maatwerk sjablonen: maak van uw persoonlijke bewerkingen een meermalig te gebruiken ontwerpsjabloon.
 • Verwijdering van de achtergrond: creëer direct elementen met een transparante achtergrond.
 • Teamleden: u kunt gebruikers op uw account toevoegen om als een team samen te werken.
 • Uitgeverij pro: Uw ontwerpen beheren en publiceren op diverse media.
 • Animatie: Maak een geanimeerde GIF in enkele simpele stappen.
 • Extra bestandsformaten om uw ontwerpen te downloaden (van JPEG en PNG tot PDF en GIF).

Al deze functies worden aan die van de gratis Canva versie toegevoegd en zijn allemaal gericht op het verbeteren van uw workflow en uw uiteindelijke ontwerpen voor commerciële doeleinden.

Alles weten over Canva Pro? Check dan ons Canva Pro testrapport!

Is Canva Pro overwegen een goed idee?

Canva screenshot website

Een vluchtige blik op Canva Pro prijzen en dit overzicht volstaat om de waarde van dit abonnement in te schatten. Canva Pro biedt voldoende bewerkingsmogelijkheden voor het maken van alle benodigde afbeeldingen voor uw bedrijf of project, ook als u geen ontwerper bent. Beeldmateriaal voor uw website, om te delen op Facebook, Twitter, Instagram of andere social media kanalen, voor een banner of advertentie, alsook voor mooie ontwerpen van verpakkingen. U noemt het, Canva Pro kan het.

Hoewel u de gratis versie nog steeds zou kunnen gebruiken om dit te doen, is de functionaliteit en het beeldmateriaal beperkt. Het vraagt meer tijd, en de resultaten zijn minder goed als in het geval van Canva Pro. Deze uitgebreide mogelijkheden maken Canva Pro absoluut de moeite waard:

 • Een Canva Pro account kost maar € 11,99 per maand of € 107,88 per jaar (jaarlijks gefactureerd) – oftewel € 8,99 per maand.
 • Daarentegen bedraagt de abonnementsprijs voor een enkele app van Adobe – bijv. Photoshop of Illustrator – al snel € 20 per maand. De goedkoopste abonnementen voor stockfoto's zijn vanaf € 25 tot € 30 per maand voor slechts 5 tot 10 downloads, en de duurdere abonnementen bieden weliswaar lagere prijzen per beeld, maar starten vanaf zo'n € 199 per maand.
 • Verder hebben de meeste beeldbanken multi-user accounts voor teams maar dan wel tegen een hogere prijs.

Een krachtiger, professionele service biedt uitkomst als u het formaat van veel van uw beeldmateriaal wilt aanpassen. Maar wie een klein bedrijf of persoonlijk project heeft, kan met Canva Pro prima uit de voeten.

Voor wie is Canva Pro bedoeld?

Canva Pro screenshot templates

Voor serieuze non-profitorganisaties, ondernemers en grotere ontwerpteams is een Canva Pro-plan vaak een ‘no-brainer', omdat:

 • Dankzij de onbeperkte downloads verdient u de kosten van het abonnement snel terug door steeds meer afbeeldingen te gebruiken.
 • Met de functie ‘teams' kunt u met de tool voor dezelfde prijs samenwerken als voor één gebruikersabonnement.
 • De beeldbewerker is makkelijk onder de knie te krijgen en u hoeft geen grafisch ontwerper te zijn om er gebruik van te maken.
 • De merkkit is een fantastische manier om tijd te besparen, omdat u uw merkkleuren, merkletters, logo's en nog veel meer moeiteloos op elk ontwerp kunt aanbrengen.
 • Voor vrijwel elke toepassing is er een Canva-sjabloon. Niets is zo snel en simpel als het kiezen van een sjabloon, het bewerken ervan met enkele muisklikken en het gereed hebben van uw visuele creaties.
 • De stockmedia is van topkwaliteit en in het platform geïntegreerd.
 • Met de diverse functies kunt u uw creatief proces optimaliseren en beeldmateriaal creëren voor zowel een social media-post als een bedrijfspresentatie.
Canva Pro is voor iedereen bruikbaar, maar degenen die het gebruiken om de marketing voor hun bedrijf te stimuleren zullen er het meest van profiteren.

Zoals we al eerder zeiden, is dit een prima keuze voor kleine bedrijven, vandaar dat we dit artikel over de Canva Pro prijzen en voordelen hebben geschreven. Maar dat wil niet zeggen dat grotere ondernemingen er geen voordeel uit kunnen halen! Bovendien biedt Canva een compleet assortiment aan dat is toegespitst op de behoeften van grote bedrijven: Canva Enterprise, en daar kunt u meer over lezen op hun website.

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
34 dagen resterend

Canva Pro prijzen – Veelgestelde vragen

Hoe kan ik Canva Pro opzeggen?

U kunt Canva heel makkelijk annuleren. Log in op uw Canva Pro-account, selecteer Account Instellingen. Daar ziet u de tab Facturering en Teams en selecteer Abonnementen. Klik hierop en zeg uw Abonnement op.

Is Canva Pro maandelijks opzegbaar?

U kunt Canva Pro tijdens de gratis proefperiode van 30 dagen op elk gewenst moment opzeggen. Ook als u ervoor kiest om de Pro versie van Canva te blijven gebruiken, kunt u maandelijks opzeggen.

Is Canva rechtenvrij?

Canva is inderdaad rechtenvrij. Alle foto's, sjablonen, lettertypen en andere grafische materialen op Canva kunnen worden gedownload zijn rechtenvrij. Dat houdt in dat ze zo lang mogen worden gebruikt als u wilt.

Wat kan ik met Canva doen?

Met Canva kunt u berichten, uitnodigingen, stories, omslagfoto's, banners of video's creëren. U kunt de kant en klare sjablonen downloaden en voor o.a. sociale media kanalen gebruiken, automatisch formaat wijzigen, transparante achtergronden maken, animaties creëren.

Is Canva Pro gratis voor studenten?

Studenten van het basis- en voortgezet onderwijs kunnen door hun docent worden uitgenodigd en Canva gratis gebruiken. Dit biedt toegang tot gratis sjablonen die Canva via het plan voor leraren en scholen ter beschikking stelt.

Hiermee kunnen lesplannen op maat, projecten, mappen en nog veel meer worden gemaakt. De docent vult de vereiste velden in en nodigt studenten uit voor het Canva-klaslokaal. Maak gebruik van dit aanbod voor een mooie leer- en onderwijservaring.

Canva Pro prijzen – Meer ontwerpen voor minder en veel moeite besparen

Concluderend zijn de Canva Pro prijzen laag en is deze service de moeite waard als u professioneel uitziend en boeiend beeldmateriaal (eventueel met eigen foto's) voor uw marketing wilt hebben, zich geen ontwerper kunt veroorloven en u – of uw team – geen fan van Photoshop bent.

Voor nog geen € 12 per maand kunt u met Canva Pro makkelijk en snel ontwerpen maken voor uw media, zodat u geen tijd kwijt bent aan uitgebreide instructievideo's op Google of talloze FAQ's moet doorspitten. Canva Pro is het geld waard en maakt ontwerpen pas echt leuk!

Overtuig uzelf en lees hier hoe simpel ontwerpen met Canva is.

Wilt u weten welke eventuele andere opties u hebt? Bekijk dan ons overzicht met de beste alternatieven voor canva.

Is Canva succesvol? Bekijk hier de Canva statistieken: De ontwerpgigant in cijfers

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de Canva Pro prijzen

🤨 Ik heb een vraag over de Canva Pro prijzen

🤔 Ik weet niet of de Canva Pro prijzen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo