Canva Pro prijzen: Is Canva Pro de moeite waard?

www.canva.com/nl_nl homepage

Wie mooie visuele beelden nodig heeft, maar geen kaas heeft gegeten van grafische vormgeving, valt als een blok voor Canva. Maar wat is het en wat zijn de Canva Pro prijzen.

Canva is een platform met een gebruiksvriendelijke beeldbewerker (editor) en miljoenen grafische ontwerpen waarmee u eenvoudig beeldmateriaal kunt maken. Canva is een hemelse match voor kleine ondernemers, social media-marketeers en influencers, en bloggers.

Iedereen kan gebruik maken van een gratis versie en er is Canva Pro, het topsegment voor wie Canva voor werk – of voor professionele projecten – gebruikt en meer visuele power nodig heeft.

De gebruikers van Canva Pro kunnen gebruik maken van een veel grotere collectie afbeeldingen, grafieken, sjablonen, lettertypen en een aantal premium functies waarmee de commerciële activiteiten en andere gangbare zakelijke toepassingen voor de Canva-ontwerpen naar een hoger niveau kunnen worden getild.

Voor deze upgrade moet worden betaald abonnement worden afgesloten. En voor wie het niet eenvoudig is om op het eerste gezicht te zeggen of een Canva Pro-abonnement of een gratis versie de moeite waard is, hebben we de Canva Pro prijzen en voordelen op een rijtje gezet.

Daarom analyseren we hier de Canva Pro prijzen en wat u voor uw geld krijgt, zodat u zelf kunt bepalen of het de moeite waard is voor u.

Canva Pro screenshot website

Canva Pro prijzen: Maand- of jaarabonnement

Een belangrijk aspect van Canva Pro prijzen is dat ze simpel zijn. Er is slechts één abonnement, maar u hebt de keuze tussen een abonnement van maand tot maand, of voor een heel jaar. Uiteraard is het jaarabonnement qua kosten het goedkoopst, maar beide opties zijn heel voordelig!

Canva Pro prijzen

Wie bereid is een heel jaar vooruit te betalen, bespaart €36 per jaar. Dat is een mooie aanbieding, maar het is wel verstandig om te bepalen of u deze service ook daadwerkelijk 12 maanden nodig heeft.

Mocht u niet zo vaak beeldmateriaal nodig hebben voor uw bedrijf of u weet niet hoeveel creatieve projecten u in het komende jaar zult gaan doen, dan is het zinvoller om voor een maandabonnement te kiezen, en dat is nog steeds heel voordelig.

Canva Pro gratis – Is dit iets voor u?

Dat kunt u nu testen! U hebt nu de mogelijkheid om alle functies van Canva Pro 6 weken maand gratis uit te proberen met het Canva Pro gratis proefabonnement.

Het is een speciale aanbieding waarmee u een maand lang gratis van een Canva Pro-abonnement kunt gebruikmaken voordat u een abonnement neemt. Het gratis abonnement omvat alles wat we genoemd hebben en geldt voor 45 dagen. U kunt na de eerste maand, als u dat wilt, aangemeld blijven en uw Canva-account zal worden geüpgraded naar een Canva Pro-jaarabonnement.

Ongeacht of u Canva gratis gebruikt of nog niet eerder van dit platform heeft gehoord, het gratis proefabonnement is dé kans om deze service te testen, en om zelf te ontdekken of het op termijn loont om er voor te betalen.

Krijg hier uw Canva Pro gratis proefabonnement!

Canva Pro 45 dagen gratis! Probeer alle functies op de website van Canva!
Nu proberen
8 dagen resterend

Canva Pro prijzen analyse: Wat krijgt u voor uw geld

Canva Pro prijzen: Is Canva Pro de moeite waard? 3
Canva beoogt een compleet grafisch ontwerpinstrument te zijn voor de niet grafische ontwerper. De gedachte is dat u als een professional ontwerpen kunt maken, zonder dat u dat hoeft te zijn.

De interessantste functie van Canva is de beeldbewerker, waarmee een intuïtieve lay-out, een simpel drag-and-drop concept en krachtige visuele functionaliteit worden gecombineerd.

En ze voegen een collectie stockmedia en designelementen toe voor het maken van allerlei marketingmateriaal, zoals afbeeldingen voor social media, Google-advertenties, blog-headers, beelden voor websites, beeldmateriaal voor Pinterest, en ga zo maar door.

Met Canva maakt u heel eenvoudig een nieuwe afbeelding: selecteer een sjabloon, kies een kleurenpalet, kies en plaats stockfoto's en grafische beelden waar u ze wilt hebben, pas eventueel filters toe, voeg tekst toe in het lettertype naar keuze en download het definitieve werk zonder problemen.

De gratis versie van Canva is goed

Hoewel aanmelding een vereiste is om Canva te kunnen gebruiken, is betaling uitsluitend optioneel.

Een gratis Canva account biedt u:

 • 250.000 gecureerde foto's
 • 57.000 grafische elementen
 • 13.000 video's
 • 1GB opslagruimte voor assets

Dankzij de gratis versie van Canva heeft u de mogelijkheid om kleine fotobewerkingen en beeldmanipulaties te verrichten. Met de gratis beschikbare afbeeldingen en hulpmiddelen kunt u eenvoudige dingen maken zoals uitnodigingen, flyers, een afbeelding voor social media om uw kanaal aantrekkelijker te maken, enz.

De Canva gratis versie is geschikt voor kleine en particuliere projecten. Maar u kunt deze ook gebruiken om de service te testen of om een nieuw merk zichtbaar te maken.

Canva Pro is fantastisch

Wie een onderneming met behoorlijke dynamiek runt en zijn visuele strategie optimaal wil inzetten, kan met Canva Pro veel tijd en geld winnen.

Het Canva premium segment levert veel extra mogelijkheden op:

 • Meer dan 60 miljoen premium afbeeldingen (foto's, vectoren en grafische elementen).
 • Meer dan 42.000 premium sjablonen.
 • Meer dan 3.000 lettertypes op maat – en u kunt eventueel uw eigen lettertypes uploaden.
 • Onbeperkt downloaden van stockmedia.
 • 100 GB opslagruimte.
 • Merkkit: Upload uw logo ontwerp, merkkleuren, en andere maatwerk elementen om al uw beeldmateriaal automatisch te markeren.
 • Magisch aanpassen van het formaat: met één klik kunt u het formaat van de afbeeldingen perfect aanpassen aan vooraf ingestelde afmetingen, zoals bijvoorbeeld een social media-platform, of een aangepaste afmeting.
 • Maatwerk sjablonen: maak van uw persoonlijke bewerkingen een meermalig te gebruiken ontwerpsjabloon.
 • Verwijdering van de achtergrond: creëer direct elementen met een transparante achtergrond.
 • Teamleden: u kunt gebruikers op uw account toevoegen om als een team samen te werken.
 • Uitgeverij pro: Uw ontwerpen beheren en publiceren op diverse media.
 • Animatie: Maak een geanimeerde GIF in enkele simpele stappen.
 • Extra bestandsformaten om uw ontwerpen te downloaden (van JPEG en PNG tot PDF en GIF).

Al deze functies worden aan die van de gratis Canva versie toegevoegd en zijn allemaal gericht op het verbeteren van uw workflow en uw uiteindelijke ontwerpen voor commerciële doeleinden.

Alles weten over Canva Pro? Check dan ons Canva Pro testrapport!

Is Canva Pro de moeite waard?

Canva screenshot website

Een vluchtige blik op Canva Pro prijzen en dit overzicht volstaat om de waarde van dit abonnement in te schatten. Canva Pro biedt voldoende bewerkingsmogelijkheden voor het maken van alle benodigde afbeeldingen voor uw bedrijf of project, ook als u geen ontwerper bent. Beeldmateriaal voor uw website, om te delen op Facebook, Twitter of Instagram, voor een banner of advertentie, alsook voor verpakkingen. U noemt het, Canva Pro kan het.

Hoewel u de gratis versie nog steeds zou kunnen gebruiken om dit te doen, is de functionaliteit en het beeldmateriaal beperkt. Het vraagt meer tijd, en de resultaten zijn minder goed als in het geval van Canva Pro. Deze uitgebreide mogelijkheden maken Canva Pro de moeite waard:

 • Een Canva Pro account kost maar €11,99 per maand of €107,88 per jaar – oftewel €8,99 per maand.
 • Daarentegen bedraagt de abonnementsprijs voor een enkele app van Adobe – bijv. Photoshop of Illustrator – al snel €20,- per maand. De goedkoopste abonnementen voor stockfoto's zijn vanaf €25 tot €30 per maand voor slechts 5 tot 10 downloads, en de duurdere abonnementen bieden weliswaar lagere prijzen per beeld, maar starten vanaf zo'n €199 per maand.
 • Verder hebben de meeste beeldbanken multi-user accounts voor teams maar dan wel tegen een hogere prijs.

Een krachtiger, professionele service biedt uitkomst als u het formaat van veel van uw beeldmateriaal wilt aanpassen. Maar wie een klein bedrijf of persoonlijk project heeft, kan met Canva Pro prima uit de voeten.

Voor wie is Canva Pro bedoeld?

Canva Pro screenshot templates

Voor serieuze ondernemers en grotere ontwerpteams is een Canva Pro-plan vaak een ‘no-brainer', omdat:

 • Dankzij de onbeperkte downloads verdient u de kosten van het abonnement snel terug door steeds meer afbeeldingen te gebruiken.
 • Met de functie ‘teams' kunt u met de tool voor dezelfde prijs samenwerken als voor één gebruikersabonnement.
 • De beeldbewerker is makkelijk onder de knie te krijgen en u hoeft geen grafisch ontwerper te zijn om er gebruik van te maken.
 • De merkkit is een fantastische manier om tijd te besparen, omdat u uw merkkleuren, merkletters, logo's en nog veel meer moeiteloos op elk ontwerp kunt aanbrengen.
 • Voor vrijwel elke toepassing is er een Canva-sjabloon. Niets is zo snel en simpel als het kiezen van een sjabloon, het bewerken ervan met enkele muisklikken en het gereed hebben van uw visuele creaties.
 • De stockmedia is van topkwaliteit en in het platform geïntegreerd.
 • Met de diverse functies kunt u uw creatief proces optimaliseren en beeldmateriaal creëren voor zowel een social media-post als een bedrijfspresentatie.
Canva Pro is voor iedereen bruikbaar, maar degenen die het gebruiken om de marketing voor hun bedrijf te stimuleren zullen er het meest van profiteren.

Zoals we al eerder zeiden, is dit een prima keuze voor kleine bedrijven, vandaar dat we dit artikel over de Canva Pro prijzen en voordelen hebben geschreven. Maar dat wil niet zeggen dat grotere ondernemingen er geen voordeel uit kunnen halen! Bovendien biedt Canva een compleet assortiment aan dat is toegespitst op de behoeften van grote bedrijven: Canva Enterprise, en daar kunt u meer over lezen op hun website.

Canva Pro 45 dagen gratis! Probeer alle functies op de website van Canva!
Nu proberen
8 dagen resterend

Canva Pro – Meer ontwerp voor minder

Concluderend zijn de Canva Pro prijzen laag en is deze service de moeite waard als u professioneel uitziend en boeiend beeldmateriaal voor uw marketing wilt hebben, zich geen ontwerper kunt veroorloven en u – of uw team – geen fan van Photoshop bent.

Voor nog geen €12 per maand kunt u met Canva Pro makkelijk en snel ontwerpen maken voor uw media, zodat u geen tijd kwijt bent aan uitgebreide instructievideo's op Google of talloze FAQ's moet doorspitten. Zo wordt ontwerpen pas echt leuk!

Overtuig uzelf en lees hier hoe simpel ontwerpen met Canva is.

Wilt u weten welke eventuele andere opties u hebt? Bekijk dan ons overzicht met de beste alternatieven voor canva.

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo