ANP lanceert marktplaats voor Nederlands beeld

NIEUWS!

De Nationale Beeldbank is onderdeel van het ANP en vanaf 23 september 2022 gelanceerd als de beste marktplaats voor professionele Nederlandse foto's.

Nationale Beeldbank marktplaats voor Nederlands beeld

De Nationale Beeldbank is al sinds 2006 een bekende naam in de Nederlandse stockfotografie. Het is dé website met de focus Nederlandse afbeeldingen van hoge kwaliteit en daarom gelanceerd als beste marktplaats voor Nederlands beeld. In 2018 is de Nationale Beeldbank overgenomen door het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau).

Dankzij de enorme fotocollectie van bijna 1 miljoen beelden in hoge resolutie is dit de populaire keuze van veel professionals. De collectie is in sub-collecties ingedeeld, waarin foto's van gebeurtenissen, landschappen, steden (o.a. Den Haag, Amsterdam en Rotterdam) en allerlei andere afbeeldingen die een weerspiegeling zijn van Nederland opgenomen. De rechtenvrije afbeeldingen uit deze fotocollectie zijn zowel voor redactioneel als commercieel gebruik. Daarmee zijn de foto's de logische keuze voor o.a. nieuwsbladen, brochures, websites, sociale media campagnes en marketing.

Lees hier alles wat u moet weten over het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen.

Waarom kiezen voor dé marktplaats voor Nederlands beeld

  • een collectie van bijna 1 miljoen afbeeldingen
  • 4100 professionele fotografen
  • lage prijzen voor uniek rechtenvrij beeld
  • online aankoop per losse foto
  • flexibele licentie
  • modelreleases

LET OP: De afbeelding kunt u rechtenvrij downloaden, maar deze mag u slechts voor één project/doeleinde gebruiken (voor een onbeperkte periode, oftewel zolang als u dat wilt). Wanneer u dezelfde foto voor een andere toepassing wilt gebruiken, dan heeft u hiervoor een nieuwe licentie nodig (u zult de foto opnieuw moeten kopen om deze voor een ander doel te kunnen gebruiken).

Hoe vind ik de juiste Nederlandse afbeeldingen?

Ga hier naar de homepage van de beste marktplaats voor Nederlands beeld en voer een relevante zoekterm in. De zoekmachine heeft diverse filteropties om tot betere zoekresultaten te komen.

Mocht u toch moeite hebben de juiste foto te vinden, vraag dan de Nationale Beeldbank u te helpen. U kunt hier contact met ze opnemen. De mensen achter deze beeldbank helpen u graag bij het zoeken, vinden en downloaden van de gewenste foto's.

Wat is de prijs van de rechtenvrije afbeeldingen van Nationale Beeldbank?

Het bedrijf hanteert 3 prijsklassen voor het beeldmateriaal dat zij online aanbieden:

Basis – €2,99

Hoge kwaliteit stockfoto's die alle mogelijke Nederlandse thema's en gebeurtenissen in beeld brengen. Dit zijn een aantal voorbeelden:

ANP lanceert marktplaats voor Nederlands beeld 2

Premium – €8,99

Premium kwaliteit beelden die volgens een aantal criteria worden geselecteerd: perspectief, creativiteit, kwaliteit van de beeldbewerking en orginaliteit. De foto's die in deze collectie zijn opgenomen, kunt u in schitterende kleuren hoge resolutie downloaden. U kunt bijvoorbeeld deze afbeeldingen in hoge resolutie downloaden:

ANP lanceert marktplaats voor Nederlands beeld 3

Speciaal – €26,99

De prijs van een afbeelding uit deze categorie is hoger omdat er mensen/modellen op de stockfoto worden weergegeven. De model release van deze beelden is geregeld, en daarme geschikt voor veilig en rechtmatig gebruik. Een paar voorbeelden om u een indruk te geven:

ANP lanceert marktplaats voor Nederlands beeld 4
NIEUWS!

De Nationale Beeldbank is onderdeel van het ANP en vanaf 23 september 2022 gelanceerd als de beste marktplaats voor professionele Nederlandse foto's.

Hoe betaal ik op deze marktplaats voor Nederlands beeld?

Er zijn twee betalingsmogelijkheden voor maximaal betaalgemak:

Dit is wat anderen over de Nationale beeldbank zeggen

Review op Trustpilot:

“Eindelijk een Nederlandse site gevonden met mooie foto's. Handig voor presentaties en brochures.”

Holger van Es

Reactie op Google-reviews:

“Fijne beeldbank met een uitgebreid assortiment van Nederlandse stockfoto’s. Van natuur tot industrie.”

Eva Abrahams

Wij kunnen ons hier alleen maar bij aansluiten, omdat de Nationale Beeldbank als marktplaats voor Nederlands beeld gespecialiseerd in foto's die Nederland weerspiegelen en een zeer goed en betrouwbaar adres is.

U bent fotograaf? Uitnodiging aan alle professionele en getalenteerde fotografen!

De Nationele Beeldbank wil de collectie die het nu beschikbaar stelt uitbreiden met nog veel meer typisch Nederlandse beelden. Vandaar dat alle goede fotografen worden uitgenodigd om hun beeldmateriaal aan te beiden bij dé marktplaats voor Nederlands beeld. De beloning die een fotograaf voor de aangeboden foto's krijgt is hoog en het is een mooie kans uw talenten en beelden te etaleren. Lees hier welke kwaliteitseisen de Nederlandse Beeldbank aan fotografen stelt.

Nationale Beeldbank fotografen

Bij de Nationale Beeldbank kunnen zowel professionele fotografen als getalenteerde amateurfotografen typisch Nederlandse beelden uploaden. Meld je hier aan en lees alles over de algemene voorwaarden.

Conclusie

De Nationale Beeldbank is voor bedrijven en organisaties een heel interessante optie. U vindt op deze marktplaats voor Nederlands beeld alle foto's die u nodig hebt voor een authentieke uitstraling. Behalve de uitstekende kwaliteit en de veelzijdigheid van dit nationaal archief zijn ook de duidelijke prijssteling en gebruiksvoorwaarden sterke punten van deze website voor Nederlandse afbeeldingen.

Zoekt u illustraties en vectoren? Bekijk dan deze lijst met bekende beeldbanken (de meeste daarvan stellen zelfs gratis afbeeldingen beschikbaar)!

Heeft u een vraag over de beste marktplaats voor Nederlands beeld of licenties? Zoekt u een beeldbank waar u elke maand voordelig foto's kunt downloaden? Laat dan onderaan deze pagina een opmerking of vraag achter. Wij zullen u dan zo snel mogelijk antwoorden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de marktplaats voor Nederlands beeld

🤨 Ik heb een vraag over de marktplaats voor Nederlands beeld

🤔 Ik weet niet of de marktplaats voor Nederlands beeld iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo