Shutterstock Shutterstock.AI voor creatieve AI-oplossingen

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock richt zich op de toekomst. Dit blijkt uit de presentatie van een nieuw platform voor kunstmatige intelligente inzichten en gegevens, Shutterstock.AI, en de overname van drie belangrijke AI-diensten.

Dankzij deze overname en de nieuwe technologieën zal Shutterstock voorspellende tools ontwikkelen, zodat ontwerpers sneller en makkelijker de perfecte afbeeldingen kunnen vinden voor hun doelgroepen.

Een kort overzicht van de plannen die ze hebben:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Overnames van AI door Shutterstock voor veelzijdige intelligente

In de aankondiging vermeldt Shutterstock dat het een bedrag van ongeveer 35 miljoen dollar heeft geïnvesteerd met de aankoop van de toonaangevende AI-platforms Pattern89, Datasine en Shotzr. En op basis van deze platforms bouwen ze nu al op data gebaseerde, intuïtieve oplossingen voor visuele content:

  • Pattern89: een schaalbare oplossing voor voorspellende prestaties in marketing, waarbij A/B-tests worden vermeden en campagnes in real-time kunnen worden gevolgd.
  • Datasine: op professionele wijze ontwikkelde algoritmen voor het analyseren en optimaliseren van reclamecampagnes.
  • Shotzr: intelligente analyse van de menselijke reacties op afbeeldingen, zodat de meest overtuigende beelden voor sociale media en digitale campagnes kunnen worden geselecteerd.

Bekijk hier de nieuwe functies van Shutterstock.AI en vraag hier een demo aan!

Shutterstock.AI vindt betere content door analyse van gegevens een impuls voor volgende generatie beeldverwerking

De bedoeling is om eerst gegevens aan te bieden uit de gigantische stockbibliotheek – die nu goed is voor 435 miljoen bestanden (stockfoto's, video's, muziek en 3D-modellen) – om ontwerpers te helpen de beste visuele materialen voor hun projecten te vinden.

Ze gaan ook een samenwerkingsverband aan met bedrijven op diverse vlakken waarbij ze de basis leggen voor toekomstige computervisietechnologie, door de AI-verwerkte gegevens van Shutterstock aan te wenden voor het trainen en verbeteren van tools voor voorspellende prestaties, beeldherkenning, en verdere digitale oplossingen voor bedrijven.

Shutterstock – AI en de toekomstige digitale creatieve workflows

www.shutterstock.com/nl homepage Shutterstock.ai

Sinds de oprichting is Shutterstock altijd al een technologisch vooruitstrevend bedrijf geweest, dat constant aan de top staat van technologische ontwikkelingen voor visuele ontwerpers, die het hart en de kern zijn van hun klantenbestand.

Opmerkelijk is dat, behalve dat deze stap de positie van de beeldbank in de tech-wereld verder versterkt, het ook een interessante nieuwe ontwikkeling laat zien, namelijk dat zij zich nu richt op bedrijven die AI-oplossingen nodig hebben, en op bedrijven die effectievere manieren zoeken om te navigeren en stockfoto's te selecteren.

Dit sluit aan bij wat we in de branche waarnemen, waarbij veel spelers de toepassingsmogelijkheden van kunstmatige intelligentie voor digitale beelden en creatieve workflows aan het onderzoeken zijn. Generated Photos is daar een voorbeeld van en biedt met AI-gegenereerde foto's van mensen – oftewel kunstmatige foto's van mensen die er realistisch uitzien – een innovatieve aanpak voor afbeeldingen van mensen. Maar er zijn nog veel meer kunstmatige intelligentie tools.

Fantastisch dat Shutterstock dit initiatief heeft genomen met Shutterstock.AI, een stap die veel zal toevoegen aan de toekomst van het creëren van digitale content!

NIEUW BIJ SHUTTERSTOCK

www.shutterstock.com/nl/business/flex-subscriptions

Klik hier en bekijk het aanbod!

Shutterstock Flex 25 – voor slechts €49:

  • foto's en vectoren
  • videoclips
  • muzieknummers

MEER VAN SHUTTERSTOCK
Shutterstock Video – Goedkope topvideo’s!
Shutterstock Sequence voor online videobewerking
Shutterstock Premier Platform – alles wat u moet weten!
Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo