Shutterstock Creatieve AI-functie voor het zelf creëren van stockmedia aan collectie toegevoegd

shutterstock logo

Deze door technologie gedreven beeldbank Shutterstock neemt weer een stap vooruit in het gebruik van visuele AI met de nieuwe Shutterstock Creatieve AI-functie voor het zelf creëren van stockbeelden.

Dankzij de nieuwe functies voor AI-bewerking kun je nu elke afbeelding in de catalogus van Shutterstock aanpassen en er je eigen afbeelding van maken met praktisch eindeloze creatieve mogelijkheden.

Lees hier alle bijzonderheden van dit nieuwe programma!

Nieuwe Shutterstock creatieve AI-functie toegevoegd

Shutterstock creatieve AI-functie

Shutterstock heeft nu zes nieuwe generatieve AI-functies gelanceerd die direct in hun omvangrijke stockfotobibliotheek zijn geïntegreerd. Met deze functies kun je elke afbeelding in de databank met één muisklik en met geweldige resultaten aanpassen om de perfecte afbeelding voor jouw specifieke wensen te maken.

Deze nieuwe functies (al beschikbaar in bèta) omvatten:

Magic brush – Selecteer met het penseel een element of ruimte in de foto en wis deze met één muisklik of gebruik een tekstprompt om te beschrijven wat je op die plek vervangen of toegevoegd wilt hebben.

Shutterstock Creatieve AI-functie
Shutterstock Magic Brush in gebruik met de modus “vervangen”

Variaties – Genereer drie verschillende versies van elke stockfoto om mogelijke composities te verkennen.

Uitbreiden – Zoom uit en vul automatisch een groter kader met meer details om de originele afbeelding te completeren.

AchtergrondverwijderaarVerwijder en vervang de achtergrond van een foto, met behoud van de hoofdonderwerpen en met behulp van tekstaanwijzingen om de perfecte achtergrond te selecteren (deze functie is binnenkort beschikbaar).

Shutterstock Creatieve AI-functie
Shutterstock Magic Brush generatieve AI-vervanging voorbeeld

Bijsnijden – Pas de vorm van je foto aan aan het gewenste kader door de grootte, verhouding en het focuspunt aan te passen.

Filter – Verander de stijl van een foto met een filter uit een beschikbare selectie.

De nieuwe functies zijn een aanvulling op Shutterstock Generate, de AI-beeldgenerator op basis van Dall-E die eerder dit jaar werd gelanceerd en binnenkort wordt bijgewerkt met de nieuwste versie van dat generatieve AI-model, dat nu ook is geïntegreerd in Creative AI. Plus, de nieuwe AI-ontwerpassistent die een paar maanden geleden werd aangekondigd, zal binnenkort op het platform verschijnen.

Alle functies zijn te bereiken vanaf de pagina van elke foto, en je kunt gewoon op de downloadknop drukken als je klaar bent om een licentie te nemen op het eindresultaat – elke download van een AI-gegenereerde of AI-bewerkte stockfoto is één normale download van elk abonnement of credit pack van Shutterstock.

Aanpasbare stockfoto's met AI

Deze interessante ontwikkeling maakt van de meer dan 700 miljoen afbeeldingen in de online beeldbank van Shutterstock een oneindige verzameling foto's die direct voor jou beschikbaar zijn.

Zonder dat ontwerpvaardigheden of het leren van ingewikkelde software nodig zijn, kan elke gebruiker van Shutterstock nu in een paar seconden professionele stockfoto's aanpassen, met prachtige resultaten, om er licenties voor aan te vragen en ze te gebruiken in hun afbeeldingen. Om het met de woorden van Shutterstock's CEO Paul Hennessy te zeggen, het is “alsof ze de fotoshoot zelf regisseren”.

Deze functie is te vergelijken met die van Adobe Firefly (integraties in Photoshop) die ook kan worden gecombineerd met Adobe Stock voor AI-bewerking van stockfoto's – en biedt nieuwe creatieve mogelijkheden voor wie op zoek is naar stockfoto's die perfect zijn voor zijn behoeften en on-brand.

Shutterstock zet zich in voor de ontwikkeling van ethisch verantwoorde generatieve AI-hulpbronnen en traint onder andere haar tool voor het genereren van AI-afbeeldingen met eigen geautoriseerde afbeeldingen en compenseert bijdragers voor het gebruik van hun werk in de training en in nieuwe generaties afbeeldingen. Bovendien vallen de door AI gegenereerde en door AI bewerkte afbeeldingen van het bedrijf onder een rechtenvrije licentie en zijn ze wettelijk beschermd voor commercieel gebruik.

Het is een compleet aanbod en een spannende nieuwe mogelijkheid om precies te vinden wat je zoekt in een beeldbibliotheek.

Klaar om Shutterstock creatieve AI-functiesuit te proberen? Deel je resultaten!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de Shutterstock creatieve AI-functie

🤨 Ik heb een vraag over de Shutterstock creatieve AI-functie

🤔 Ik weet niet of de Shutterstock creatieve AI-functie iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo