Alles over voertuigsjablonen en autobelettering

Het is een heel goed idee om uw voertuigen met vinylfolie te beletteren. Personenwagens, SUV's, pick-ups, bestelwagens, vrachtwagens en bussen hebben veel advertentieruimte om uw producten, projecten en diensten op een effectieve manier onder de aandacht te brengen.

In 1993 profiteerde Pepsi Cola als eerste onderneming van deze advertentieruimte. Pepsi voorzag de zijkant van een bus met reclame voor “Crystal Pepsi” (transparante cafeïnevrije cola).

De tendens om voertuigen te gebruiken voor reclame bestaat nog steeds. Ondernemingen, kleinere bedrijven en dienstverleners kunnen voor weinig geld van hun voertuigen “rijdende reclame” maken, die overal waar het voertuig wordt geparkeerd of waar het voertuig rijdt wordt opgemerkt.

Maar voor het ontwerpen van reclame en belettering op voertuigen is kennis nodig van grafisch ontwerp, afdrukken en het aanbrengen van de folie. Daarom is er veel vraag naar gespecialiseerde bedrijven en serviceaanbieders in de reclame- en beletteringsbranche.

Sjablonen zijn van grote waarde voor het maken van voertuigreclame en belettering

U kunt hier lezen hoe u professionele voertuig sjablonen kunt gebruiken voor het perfect ontwerpen van belettering en voertuigwraps, waarbij u ook nog eens veel tijd en geld kunt besparen.

Wat is een voertuig sjabloon en hoe kan ik deze voor de voertuigbelettering gebruiken?

Voertuigsjablonen zijn voertuigtekeningen op ware grootte die een voertuig vanuit 5 perspectieven weergeven: Voor-, achter-, linker- en rechterkant en bovenaanzicht (het dak van het voertuig).

Voertuigsjabloon voorbeeld

Met voertuigsjablonen kunt u voertuigbelettering en zogenoemde voertuigwraps (volledige of gedeeltelijke folie voor voertuigen) nauwkeurig ontwerpen en uitvoeren. Deze grafische diagrammen kunt u downloaden in de populaire bestandsformaten CDR, AI, DXF en EPS en bewerken met grafische programma's zoals Adobe Illustrator, Corel Draw en dergelijke programma's.


Wat zijn de voordelen van autoreclame?

Hoe kenmerkt een goede voertuigwrap of goede voertuigbelettering zich? Het moet als “gegoten” zitten. Essentieel hiervoor is dat alle voertuigafmetingen nauwkeurig worden opgemeten. Als ontwerper of aanbieder van belettering kunt u deze voertuigafmetingen natuurlijk zelf met behulp van een meetlint en notitieblok opnemen. Dit is echter omslachtig, tijdrovend en redelijk lastig, omdat voertuigen rondingen, randen, richels, kralen, vlakke oppervlakken en welvingen hebben.

Voertuigbelettering – Hoe kunt u het zich makkelijk maken? Met professionele voertuig sjablonen!

In de voertuigsjablonen worden de afmetingen van een model en alle details zoals insparingen, tankdoppen, portiergrepen en dergelijke exact opgenomen en getekend. In 2013 waren er ongeveer 209 verschillende automodellen in West-Europa verkrijgbaar.

Voor veel van deze modellen zijn er voertuigtekeningen gemaakt die gebruikt kunnen worden om eenvoudig voertuigreclame te ontwerpen. Alle ontworpen sjablonen kunnen dan eenvoudig worden afgedrukt of per e-mail worden verstuurd en met de klant kunnen eventuele aanpassingen of een definitieve bevestiging worden besproken.

Voordelen van voertuigsjablonen!
  1. Nauwkeurige afmeting van het voertuig
  2. Exacte afbeeldingen in de juiste afmeting
  3. Elk bestand is geschikt voor veel grafische programma's
  4. Een flinke tijdsbesparing
  5. Gedetailleerde folie- en letterdruk
  6. Visuele hulp voor klantgesprekken 


De 10 meest gebruikte sjablonen voor voertuigen

De onderstaande tabel met de 10 meest gebruikte sjablonen toont aan hoe populair voertuigreclame is.

Model en bouwjaar SignSilo-bestand
Mercedes Benz Sprinter (2006-2013) mb1635
Ford Transit Connect (2018) trans_18_01
Ford F-150 (2018) F150_18_05
Ford F-150 (2017) F150_17_05
Ford Ranger (2016-2018) ford1564
Ford Transit (2018) Transit_18_03
Ford Transit (2018) Transit_18_34
Nissan Navara (2005-2014) niss460
Peugeot Partner (2015-2018) peug701
Opel Astra (2015-2018) opel628
Profiteer van 25 premium voertuigtemplates per maand voor slechts €19,- per maand of €159,- per jaar. (*excl. BTW)

Hoe kunt u sjablonen op de juiste manier gebruiken?

Wij zullen u laten zien hoe u de voertuigafbeeldingen moet gebruiken en waar u rekening mee moet houden bij het gebruik van de premium voertuigsjablonen van SignSilo. Ga hier naar de zoekfunctie voor voertuigsjablonen en volg de instructies.

Stap 1: Programma voor het bewerken van voertuig sjablonen

De voertuigsjablonen zijn gewoonlijk beschikbaar in het bestand CDR-, AI-, EPS- en DXF. Deze kunnen met behulp van standaard bewerkingsprogramma's zoals Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, CorelDraw en dergelijke bewerkt worden. Zorg ervoor dat u de voertuigsjablonen met het bewerkingsprogramma dat u gebruikt kunt openen en bewerken.


Stap 2: Kies een voertuigsjabloon

Voordat u een voertuigsjabloon kiest, dient u te beschikken over alle relevante gegevens van het type voertuig. Vraag de klant of het voertuig bijzondere kenmerken heeft die afwijken van het voertuigmodel.

SJABLOONZOEKER

Wanneer u alle voertuigdetails heeft, kunt u de juiste voertuigafbeelding uitkiezen. Ga voor uw bestelling naar de SignSilo website naar “Template zoekfunctie” en voer eerst de regio in, selecteer daarna het merk van de auto of bedrijfswagen en dan het model. Selecteer vervolgens andere belangrijke voertuiggegevens: Bouwjaar, model, modeltype en het aantal deuren. Nadat u alle gegevens hebt ingevoerd, krijgt u de bijbehorende voertuigsjabloon te zien.

Voertuigsjablonen opties


Stap 3: Het ontwerpen van het voertuigsjabloon…

Wanneer u de juiste modeltekening hebt, kunt u aan de slag met het maken van voertuigwraps of stickers. Op platforms zoals SignSilo, treft u veel afbeeldingen, foto's, achtergronden, vinyl en lettertypen aan voor het maken van een toepasselijk ontwerp.

…met achtergronden

U kunt gekleurde, patroon- en gestructureerde achtergronden in de voertuigsjabloon invoegen.

Illustraties signsilo

…met een vector

Vectorafbeeldingen zijn opgebouwd uit vormen, rondingen en omvatten eigenschappen zoals kleuren, patronen en elementen die individueel kunnen worden bewerkt en aangepast. Vectorafbeeldingen kunnen tot elk gewenst formaat worden geschaald zonder dat de kwaliteit verloren gaat. De beeldcontouren blijven altijd scherp.

Vectoren signsilo

…met een foto of afbeelding

Ongeacht wat voor soort foto's en achtergronden u nodig heeft – er zijn professionele, rechtenvrije afbeeldingen voor elk onderwerp verkrijgbaar. Gebruik uitsluitend afbeeldingen met een hoge resolutie (Hi-Res foto's), zodat de details bij vergroting duidelijk zichtbaar blijven.

Screenshot afbeeldingen signsilo

…met lettertypen

Lettertypen geven niet alleen reclameboodschappen weer, maar zijn – mits vakkundig geselecteerd – ook een echte blikvanger en hebben een hoge herkenningswaarde, denk hierbij bijvoorbeeld aan Nivea. Er zijn meer dan 1000 verschillende lettertypen verkrijgbaar. De logo's en lettertypen dienen dermate groot op een voertuig te worden weergegeven, dat ze ook nog met een snelheid van zo'n 100 km/u gelezen kunnen worden.

Voorbeelden lettertypen signsilo

…met voertuigwraps

Voertuigwraps zijn uiterst gedetailleerde bestanden met een hoge resolutie en interessante ontwerpen die u kunt afdrukken, probleemloos kunt opmaken en verwerken als Print & Cut afbeeldingen. Met kant-en-klare voertuigwraps zoals die van SignSilo kunt u veel tijd besparen.

Voertuig wraps voorbeelden

…met Vinyl ready ontwerpen

Vinyl ready ontwerpen zijn kant-en-klaar vormgegeven bestanden in EPS formaat, die geschikt zijn voor talrijke grafische programma's, eenvoudig te bewerken zijn en direct via een grafische plotter kunnen worden afgedrukt. EPS-bestanden (vectorformaat) kunt u eindeloos vergroten zonder verlies van kwaliteit. Vinyl ready ontwerpen kunt u al snel gebruiken en garanderen een mooi resultaat.

Vinyl ready voorbeelden

Ontwerptip
  • Houd uw ontwerpen simpel (waarschuwing: voeg niet teveel informatie toe, dat levert verstikkingsgevaar op)
  • Let erop dat merken en logo's duidelijk zichtbaar zijn
  • Lettertypen en logo's moeten ook bij 100 km/u nog leesbaar zijn
  • Gebruik uitsluitend hoge resolutie afbeeldingen 


Waar kan ik professionele voertuigsjablonen vinden?

SignSilo heeft professionele voertuig sjablonen die speciaal voor de Nederlandse markt zijn ontwikkeld. SignSilo heeft speciaal voor de reclame- en beletteringssector voertuigtekeningen, hoge resolutie foto's, vectorafbeeldingen, voertuigwraps, vinyl ready ontwerpen en professionele lettertypen. Lees hier meer over de beeldbank SignSilo.

De afbeeldingen van SignSilo

Alles over voertuigsjablonen en autobelettering 5  Signsilo opties

Voertuigsjablonen: SignSilo heeft meer dan 22.000 verschillende voertuigsjablonen uit Europa en de VS (Noord-Amerika) in haar portfolio. Alle sjablonen hebben een schaal 1:20 en bestaan uit 5 gedetailleerde aanzichten: 4 voertuigzijden en 1 van bovenaf. De sjablonen hebben het CDR- en AI-formaat en zijn te importeren in vrijwel elk bewerkingsprogramma voor vectoren. Elke maand worden de nieuwste auto- en vrachtwagensjablonen toegevoegd.

Hoge resolutie afbeeldingen: De database van SignSilo telt ruim 10 miljoen professionele afbeeldingen en achtergronden die op allerlei soorten oppervlakken en borden (bijv. grootformaat printers) kunnen worden afgedrukt. Alle afbeeldingen hebben een zeer hoge resolutie en maken een nauwkeurige weergave van de beelduitsnede mogelijk. Alle afbeeldingen zijn rechtenvrij (RF-licentie) en kunnen commercieel worden gebruikt.

Vektorafbeeldingen: Vectorafbeeldingen hebben als voordeel dat ze, in tegenstelling tot foto's, op elke gewenste grootte kunnen worden geschaald zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. SignSilo beschikt over meer dan een miljoen vectorafbeeldingen: logo's, motieven, sjablonen en achtergronden.

Voertuigwraps: De voertuigwraps (folies) zijn van een dermate hoge kwaliteit dat ze nauwelijks van echt lakwerk te onderscheiden zijn. Wrap artwork van SignSilo heeft een zeer hoge resolutie en bestaat uit zeer gedetailleerde, kant en klare afdrukbestanden waarmee u veel tijd kunt besparen. SignSilo biedt full-page wraps, sluitende patronen en print & Cut afbeeldingen.

Vinyl ready: SignSilo heeft vooraf ontworpen vectoren die u op vinyl kunt afdrukken en vervolgens kunt plotten. SignSilo beschikt over meer dan 25.000 vinyl ready ontwerpen. Alle bestanden zijn in het formaat EPS en klaar voor gebruik.

Professionele lettertypen: SignSilo biedt u de keuze uit ruim 1500 premium lettertypen – zowel traditionele als moderne lettertypen en handgeschreven lettertypen. De formaten van de lettertypen zijn Open True en True Type.


Wat zijn de kosten van voertuigsjablonen?

Online webdiensten die gespecialiseerd zijn in voertuigreclame en ontwerpsjablonen bieden vaak sjablonen aan als downloads in een abonnement, zoals bijvoorbeeld 60 sjabloon downloads per maand voor €299,- in het 1e jaar en vanaf het 2e jaar voor €139,-. De aanschaf of download van losse voertuigsjablonen is mogelijk en de prijs daarvan bedraagt €29,- (alle prijzen zijn excl. BTW).

SignSilo biedt tevens voertuigsjablonen aan als abonnement in twee varianten: 1. als maandabonnement en 2. als jaarabonnement. Indien u alleen voertuigsjablonen nodig heeft, kiest u het abonnement “Alle voertuigsjablonen”. De prijs bedraagt €19,- per maand en is inclusief het downloaden van 25 voertuigsjablonen per maand. Kiest u voor het jaarabonnement voor €159,-, dan bespaart u €69,- per jaar (alle prijzen zijn excl. BTW).

Profiteer van 25 premium voertuigtemplates per maand voor slechts €19,- per maand of €159,- per jaar. (*excl. BTW)

Heeft u alleen wrap en vinyl ready ontwerpen, afbeeldingen en foto's nodig, kies dan het abonnement “Alle afbeeldingen” voor €29,- per maand en/of €285,- per jaar, waarmee het jaarabonnement €63,- voordeliger is dan het maandabonnement (alle prijzen zijn excl. BTW.). Het abonnement “Alle afbeeldingen” omvat 200 downloads per maand.

Profiteer van 200 afbeeldingen, wraps, vinyl ready en vectoren per maand voor slechts €29,- per maand of €285,- per jaar. (*excl. BTW)

Het “Volledig abonnement” van SignSilo biedt toegang tot alle bestanden, dat wil zeggen tot alle voertuigsjablonen, alle wraps, alle vinyl ready ontwerpen, alle foto's, alle afbeeldingen en alle lettertypen en omvat 200 downloads per maand voor €37,- per maand of €349,- per jaar, wat een besparing oplevert van €95,- (alle prijzen zijn excl. BTW).

Profiteer van 200 downloads met toegang tot alle bestanden voor slechts €37,- per maand of €349,- per jaar. (*excl. BTW)

Waar moet u bij het afdrukken van een voertuigsjabloon op letten?

Wanneer u klaar bent met het ontwerpen van een voertuigsjabloon en de instemming van de klant heeft ontvangen, kunt u aan de slag met het printen of plotten. Lees hier waar u rekening mee moet houden en waar u op moet letten.

De kwaliteit van de vinylfolie

Kies voor topkwaliteit: De kwaliteit van de vinylfolie is bepalend voor het welslagen van de ontworpen voertuigsjabloon. Een slechte kwaliteit vinyl bemoeilijkt het aanbrengen en bewerken van de bedrukte folie en levert slechte resultaten op, zoals slecht aansluitende afbeeldingen en ontsierende vinylbellen. Ook hier heeft de beste kwaliteit zijn prijs en topfolies zijn niet goedkoop als u goede resultaten wilt bereiken. Er zijn veel folieleveranciers, maar de meeste professionals werken met de volgende drie topaanbieders van vinylfolie: 3M, APA en Arlon. Elk van de drie bedrijven is professioneel en biedt hoge kwaliteitsproducten aan.

Topkwaliteit betaalt zich uit. De aanschaf van een goedkope folie kan de productiekosten verminderen en de winst verhogen, maar brengt het risico van inferieure resultaten met zich mee en leidt op de lange termijn tot negatieve publiciteit/mond op mond reclame en dus tot een negatieve ontwikkeling. Gebruik daarom uitsluitend folie van topkwaliteit.

Tip!
Gebruik voor uw voertuigontwerp uitsluitend folie van topkwaliteit!

Zorg voor een goede afdrukkwaliteit

Groot formaat printer: Om folies te kunnen bedrukken heeft u een groot formaat printer nodig. Wie geen hightech-apparaat heeft, kan naar een speciale drukkerij gaan. Hierbij is het belangrijk dat u zich van te voren overtuigt van de afdrukkwaliteit, zodat de bedrukte folie er exact zo uitziet als uw ontworpen voertuigsjabloon op het beeldscherm.

Drukkerijen drukken graag op het materiaal dat hun leveranciers aanleveren. Alvorens te gaan drukken, is het belangrijk om de kwaliteit van de folie te controleren die door de drukker wordt gebruikt. Er dient ook te worden opgemerkt dat de vinylfolie een specifiek drukprofiel heeft, afhankelijk van de producent. Dit profiel regelt de drukker wat betreft de vereiste hoeveelheid inkt en kleur, wat tot de beste drukresultaten leidt. Vergewis u ervan dat de drukkerij het vereiste afdrukprofiel gebruikt.


Test de voertuigsjablonen eerst

Het veranderen van voertuigen in een rijdende reclamedrager is een voordelige en waardevolle investering. Voertuigsjablonen zijn voor alle specialisten in de reclame- en beletteringssector van grote waarde. Met voertuigtekeningen kunt u snel en moeiteloos prachtige ontwerpen maken voor personenwagens, SUV's, pick-ups, bestelwagens, vrachtwagens en bussen.

Met een van de vele gangbare bewerkingsprogramma's kunt u deze voertuigsjablonen moeiteloos bewerken. En voertuigsjablonen zijn niet duur. SignSilo biedt op de site een maandabonnement met 25 voertuigsjablonen aan voor slechts €19,- per maand (prijs is excl. BTW). Hierbij kost een voertuigsjabloon slechts €0,76!

Gebruik daarom vanaf nu voertuigsjablonen en bespaar veel tijd en geld. Als u de voertuigsjablonen wilt testen, dan kunt u hier gratis voorbeeldbestanden van SignSilo downloaden.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo