Adobe Illustrator gratis + goedkoop Creative Cloud-abonnement

Adobe Illustrator is al jaren lang misschien wel de populairste tool voor de bewerking van vectorafbeeldingen, omdat de geavanceerde functionaliteit en de fantastische resultaten het tot een favoriete tool maken voor zowel professionals als amateurs.

Illustrator is evenwel een betaalde tool die is overgestapt van het installeren van software naar Cloud-gebaseerd, van een eenmalige aankoop naar een abonnement via Creative Cloud. Het is dan ook niet altijd even duidelijk hoe en tegen welke prijs u het programma kunt krijgen, en of Adobe Illustrator gratis kan worden gebruikt.

www.adobe.com/nl/products/illustrator.html pagina

Na het lezen van dit artikel weet u het wel! Lees verder om het antwoord te weten over hoe u Illustrator gratis kunt downloaden, of tegen de best laagste prijs, afhankelijk van uw behoeften!

Ontdek hier wat u met Adobe Illustrator kunt doen:

Hoe kunt u Adobe Illustrator downloaden?

Het is heel eenvoudig. Adobe Illustrator is een betaalde software tool, zodat u slechts een koopoptie hoeft te kiezen, ervoor te betalen, en klaar bent u. De complexiteit ontstaat wanneer het aankomt op het kiezen van de betalingswijze.

www.adobe.com/nl/creativecloud.html homepage

In eerste instantie ging het om een eenmalige aankoop, maar Adobe Illustrator is nu onderdeel van Creative Cloud (CC), Adobe's platform op abonnementsbasis waar een groot aantal apps voor ontwerpsoftware worden gehost. Dit houdt in dat u Illustrator niet meer hoeft te installeren, maar dat u Adobe Illustrator CC (en alle andere Creative Cloud-apps) in de cloud kunt gebruiken door in te loggen!

Maar dat betekent ook dat u een abonnement kunt nemen, hetzij alleen voor deze app, dan wel als onderdeel van een “Alle Apps”-plan met veel andere interessante Adobe-tools, zoals het populaire Adobe Photoshop of de video-editor Adobe Premiere Pro. De optie die het handigst is, hangt af van uw creatieve behoeften en uw budget.

Vind hier alle informatie over de prijzen van Adobe Creative Cloud.

Kan ik Adobe Illustrator gratis downloaden?

Ja, maar niet permanent. Voor Adobe Illustrator is er een gratis proefabonnement, waarmee u 7 dagen lang toegang krijgt tot alle functies, zonder dat u daarvoor een cent hoeft te betalen. Nadat de eerste week voorbij is, hebt u de keuze om te upgraden naar een betaald abonnement, of om uw account te annuleren.

Adobe Illustrator gratis opties

Het Adobe Illustrator gratis proefabonnement omvat alles wat het programma te bieden heeft in de nieuwste versie, en het is heel eenvoudig te verkrijgen, volg gewoon deze stappen:

 • Klik op de onderstaande knop:
 • Kies voor welk plan u een proefabonnement wilt (Alle Apps of één app, beide hebben maandelijkse tarieven) en klik op “Start gratis proefabonnement”.
 • Inloggen met uw Adobe ID, of creëer er één als u er nog geen heeft (dit is gratis).
 • Voer uw creditcardgegevens in – zolang u binnen de proefperiode van 7 dagen annuleert, wordt u niets in rekening gebracht.
 • Klaar! Uw Adobe Illustrator gratis proefabonnement is gestart, u heeft nu 7 dagen gratis, volledige toegang tot de functies voor Mac, PC en iPad.
Let op! Uw account wordt automatisch omgezet naar een betaald abonnement en de maandelijkse kosten worden in mindering gebracht zodra het proefabonnement afgelopen is. Mocht u niet willen betalen voor Illustrator, dan moet u uw account annuleren voordat uw 7-dagen proefabonnement afloopt.
Waarschuwing: Het officiële gratis Adobe Illustrator proefabonnement is de enige rechtmatige manier om gratis toegang te krijgen tot Illustrator. Online vindt u misschien illegale gratis versies van deze software, maar die zijn illegaal en erg onbetrouwbaar. Het downloaden van een illegale versie zou u in de problemen kunnen brengen, niet alleen omdat u de wet overtreedt, maar ook omdat uw persoonlijke gegevens -zoals uw creditcardgegevens- gestolen zouden kunnen worden. Daarom adviseren wij u om geen niet-officiële versies van Adobe Illustrator te gebruiken.

Hoe kan ik Adobe Illustrator kopen?

Zoals we hebben vermeld, moet u een abonnement afsluiten op Adobe Creative Cloud om Illustrator te kunnen gebruiken. Daarvoor hebt u twee opties:

 1. U kunt een single-app abonnement voor alleen Illustrator kopen.
 2. U kunt een Alle Apps-abonnement kopen met Illustrator plus 20+ andere apps voor het ontwerpen en beheren van bestanden.

Het eerste abonnement is natuurlijk het goedkoopst. Maar beide abonnementen hebben als extra's 100 GB cloudopslag, Adobe Portfolio, Adobe Fonts en Adobe Spark. Voor beide betaalde abonnementen geldt dat de nieuwste versie plus alle updates voor Illustrator, evenals Illustrator zelf voor desktop en iPad, inbegrepen zijn.

Adobe Stock
Bij een abonnement op Adobe Illustrator – of een ander Adobe-product – kunt u ook een beeldabonnement van Adobe Stock nemen. Adobe Stock is een collectie met tientallen miljoenen hoogwaardige bestanden, inclusief vectoren, die u kunt bewerken in Illustrator. Het is in Creative Cloud geïntegreerd, zodat u met deze mediabestanden kunt werken zonder de Illustrator-interface te verlaten! Meer informatie over deze uitbreiding vindt u in ons Adobe Stock testrapport, plus de mogelijkheid om Adobe Stock een maand lang gratis uit te proberen!

Wat is de prijs van Illustrator CC

Dit kan gecompliceerd worden, zodat we het uit zullen uitsplitsen. Er zijn twee abonnementsvormen, en elk daarvan heeft drie verschillende prijzen, afhankelijk van de betalingswijze en de tijdsduur. Zie hieronder:

Adobe Illustrator Enkele App

 • Jaarabonnement, maandbetaling: €24,19 per maand
 • Jaarabonnement, vooraf betaald: €290,17 per maand
 • Maandabonnement: €36,29 per maand

De goedkoopste prijs voor Illustrator alleen is een vooraf betaald jaarabonnement, maar de besparing is gering ten opzichte van een maandabonnement voor een heel jaar. Van maand tot maand betalen is iets duurder, maar handig als u de tool niet constant het hele jaar door gebruikt.

Adobe Creative Cloud Alle Apps (Illustrator + 20 andere apps)

 • Jaarabonnement, maandbetaling: €60,49 per maand
 • Jaarabonnement, vooraf betaald: €725,85 per maand
 • Maandabonnement: €90,74 per maand

Hetzelfde geldt voor het abonnement op Alle Apps, maar zoals u ziet zijn de prijzen hoger. Maar het zijn voordelige prijzen als u dit uitgebreide pakket ontwerptools ook echt gebruikt.

Zijn er speciale kortingen voor Adobe Illustrator

Ja, die zijn er. Adobe heeft voor studenten, docenten en universiteiten een deal. Allemaal krijgen ze toegang tot Alle Apps-abonnementen, inclusief Illustrator CC, tegen een speciaal tarief met tot wel 60% korting. Hiermee kunt u het abonnement krijgen voor €19,66 per maand voor het eerste jaar en €30,24 per maand vanaf het tweede jaar, in plaats van de normale prijs van €60,49.

Ontdek meer exclusieve aanbiedingen in ons overzicht van de beste Adobe Creative Cloud-kortingen.

Adobe Illustrator: algemene informatie

Adobe Illustrator is een professionele grafische ontwerptool die al wordt gebruikt sinds eind jaren '80, en wordt gezien als een industriële norm voor grafische bewerkings- en tekentools. Het is bestemd voor het bewerken van vectorafbeeldingen, die oneindig kunnen worden geschaald zonder dat de beeldresolutie wordt aangetast.

Illustrator kan zowel worden gebruikt voor het maken van eenvoudige grafische vormen, pictogrammen en achtergronden, als voor complexere beelden zoals infografieken, illustraties en digitale kunst. En ze kunnen tot zeer grote proporties worden opgeblazen met behoud van de beeldkwaliteit.

Adobe Illustrator mogelijkheden

Dit is een van de populairste programma's bij professionele beeldende kunstenaars: illustratoren, grafisch ontwerpers, webdesigners, en iedereen die met schaalbare afbeeldingen werkt. Opgemerkt moet worden dat dit een geavanceerde, redelijk complexe software is, waarvoor een aanzienlijke kennis vereist is, en het vergt tevens een zekere ontwerpvaardigheid. Dit gezegd hebbende, heeft het bedrijf een fantastisch ondersteuningscentrum met uitgebreide instructies waarmee u deze onder de knie kunt krijgen.

De afgelopen jaren heeft Adobe dit programma constant bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het aan de veranderende behoeften van de creatieve sector voldoet, en dat blijven ze doen. Met uw abonnement krijgt u toegang tot de nieuwste beschikbare versie – op dit moment is dat Adobe Illustrator 2020 – plus alle toekomstige updates (van foutoplossingen tot nieuwe functies) zonder bijkomende kosten.

Is Adobe Illustrator geschikt voor Windows, macOS, iOS en Android?

Adobe Illustrator gebruiksmogelijkheden

Adobe Illustrator is al geruime tijd te gebruiken voor zowel macOS als Windows, en sinds het cloud-gebaseerd is, zelfs nog in sterkere mate. Onlangs is er een beperkte ondersteuning voor iOS aan toegevoegd: Illustrator is nu ook beschikbaar voor iPad, maar niet voor iPhones.

Tot dusver is er nog geen versie voor Android voorhanden, en er zijn ook geen plannen in die richting.

Zijn er goede Adobe Illustrator-alternatieven?

Illustrator CC is een bijzonder krachtige tool voor het bewerken van vectoren, maar als u wilt weten of er nog andere mogelijkheden zijn, dan moet u zeker dit fraaie overzicht van Adobe Illustrator alternatieven bekijken, u zult verbaasd zijn hoeveel opties u heeft!

Adobe Illustrator gratis makkelijk en snel downloaden

U kent nu de verschillende prijzen, speciale aanbiedingen, gratis proefabonnementen en mogelijkheden van Adobe Illustrator, en u krijgt toegang tot dit professionele hulpmiddel tegen de laagste prijs ooit, of zelfs gratis!

Succes met uw projecten!

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo