Afbeeldingen online kopen – zo simpel is het!

Afbeeldingen online kopen – Jon Oringer (oprichter en eigenaar van Shutterstock) kwam in 2003 op dit uitstekende idee. Hij zag de vraag naar rechtenvrije foto's toenemen en zette de eerste online marktplaats op en ging zijn eigen digitale beelden verkopen. Nu is deze beeldbank met meer dan 485 miljoen afbeeldingen de grootste ter wereld en vindt u op de website shutterstock.com ook vectoren, video's, muziek en sjablonen. Veel andere stockfoto sites volgden – o.a. Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock.

Op deze websites vindt alle mogelijke beschikbare stockfoto's die in verschillende categorieën overzichtelijk worden weergegeven. Nadat u voor een abonnement of beeldpakket hebt betaald, kunt u elke gewenste foto die door auteursrechthebbende personen zijn gemaakt en aan deze sites zijn aangeboden.

Wilt u nu meteen rechtenvrije foto's zoeken? Voer hieronder een zoekterm in dan krijgt u binnen een seconde de zoekresultaten te zien:Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
223 dagen resterend
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Afbeeldingen online kopen

Voor uw website, landingspagina, sociale media post, flyer of brochure heeft u veelal afbeeldingen nodig. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar wellicht denkt u dat een foto van internet zomaar gratis kan worden gedownload. Wij adviseren u deze “gratis afbeelding” niet te downloaden, omdat u dan buiten de fotograaf of kunstenaar rekent die het auteursrecht heeft. Zij bezitten namelijk de auteursrechten van de afbeelding en kunnen volgens de regels juridische stappen nemen tegen onrechtmatig gebruik van hun beeldmateriaal. En dat kan prijzig zijn, zoals blijkt uit het artikel over de gevaren van gratis afbeeldingen!

Het is verstandig uw afbeeldingen en zelfs video's bij een erkende beeldbank te kopen. Dat kan snel en veilig online. Beeldbanken beschikken niet alleen over miljoenen afbeeldingen met een bijna onvoorstelbare diversiteit aan thema's en motieven waaruit u kunt kiezen, maar zij hebben tevens de vereiste rechten van derden verkregen voor het gebruik van de afbeeldingen.

Deze prachtige stockfoto's worden aangeboden als rechtenvrije afbeeldingen. In deze context betekent rechtenvrij: de gebruiker van de afbeelding betaalt een bepaald bedrag aan de beeldbank en mag de afbeelding downloaden en voor onbepaalde tijd en meerdere projecten gebruiken.

Bij welke websites kan ik rechtenvrije foto's online kopen?

stockfoto's online kopen

Het is belangrijk om u bij elke beeldbank af te vragen of deze gemachtigd is om de aangeboden afbeeldingen in licentie te geven. Helaas zijn er nog steeds dubieuze platforms waar door auteursrechten beschermd materiaal door derden wordt geüpload en aangeboden. In dit geval kan de gebruiker van de afbeelding heeft gebruikt of gedistribueerd geen beroep doen op het platform als de eigenaar van de auteursrechten het onrechtmatige gebruik ontdekt en een vergoeding eist of juridische stappen neemt.

Rechtenvrije foto's en illustraties online kopen is voordelig. Deze fotografie kan voor allerlei doeleinden zoals het creëren van reclame en blogs worden gebruikt. Deze stockfoto's waar van het de gebruiksrechten zijn vrijgegeven zijn goedkoop en van uitstekende kwaliteit. U kunt een stockfoto zonder naamsvermelding voor onder andere marketing en branding worden gebruikt.

zo herkent u een betrouwbare beeldbank
– Worden de contactgegevens op de contactpagina vermeld?
– Zijn de licentievoorwaarden duidelijk en in het Nederlands?
– Heeft de website een zoekfunctie met uitgebreide filtermogelijkheden?
– Zijn er veilige betalingsmogelijkheden zoals PayPal, creditcard of per factuur?
– Zijn de prijzen voor abonnementen, beeldpakketten of credits duidelijk?
– Worden de prijzen of credits bij de getoonde afbeeldingen duidelijk aangegeven?
Hier vindt u de recensies van de beste beeldbanken!

Wat is de prijs van afbeeldingen die ik online koop?

Afbeeldingen online kopen

Het zal u verrassen hoe goedkoop afbeeldingen online kopen kan zijn. Inmiddels worden er honderden miljoenen stockfoto's tegen een goede prijs aangeboden. Veel beeldbanken zoals Stockphotos.com, Photocase, Shutterstock, iStock en Adobe Stock hebben een gigantische stockfotobibliotheek.

De meeste rechtenvrije foto's kosten dan ook niet meer dan € 1,-. De meeste foto's zijn afkomstig van professionele of semi-professionele fotografen. Het beeldmateriaal van deze beeldbanken is van een hoge kwaliteit. Behalve geweldige foto's, vectoren, illustraties, lettertypen kunt u bij een groot deel van de beeldbanken zelfs stockvideo's (footage) en muziekbestanden downloaden.

Vanzelfsprekend zijn vraag en aanbod bepalend voor de prijs van een stockfoto. Criteria hiervoor zijn beeldmotief en beeldkwaliteit. Zoekt u absolute topfoto's, afbeeldingen met bijzondere motieven, absoluut exclusieve foto's? Dergelijke afbeeldingen hebben uiteraard hun prijs, maar bij Getty Images bent u aan het juiste adres.

Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
223 dagen resterend

Hoe koop ik afbeeldingen online?

U kunt losse afbeeldingen online kopen, evenals via beeldpakketten of abonnementen. De betaling wordt gedaan in Euro's of via credits (= kunstvaluta). Bij veel beeldbanken kunt u de afbeeldingen zonder extra kosten in hoge resoluties downloaden.

Afbeeldingen online kopen – stockfoto kopen per stuk en kleine beeldpakketten

Losse afbeeldingen en kleine beeldpakketten met 5 tot 20 afbeeldingen per jaar zijn de perfecte keuze voor kleinschalige projecten wil verwezenlijken en daarvoor slechts een paar afbeeldingen in een tijdsbestek van meerdere maanden nodig heeft. De prijs per afbeelding varieert tussen € 2,40 en € 8,60, afhankelijk van het beeldpakket en/of beeldbank.

Abonnementen en beeldpakketten online kopen

Abonnementen en beeldpakketten bieden de mogelijkheid om een bepaald aantal afbeeldingen per maand te downloaden (bijv. 350, 500 of 750 afbeeldingen). De gebruikelijke looptijd is 1 maand, 6 of 12 maanden. Wilt u veel geld besparen? Kies dan voor een groot beeldpakket met een looptijd van 12 maanden. De prijs per foto varieert per beeldbank en bedraagt tussen de € 0,32 en € 0,12!

Afbeeldingen online kopen met credits

Credits zijn een soort kunstvaluta die een aantal beeldbanken gebruiken voor het afrekenen van afbeeldingen. Hoe werkt het? U koopt een aantal credits die op uw klantenaccount worden bijgeschreven. Wanneer u een afbeelding koopt, worden de credits van uw account afgetrokken. Wilt u geld besparen, kies dan voor een pakket met een groot aantal credits.

Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
223 dagen resterend

Waar koop ik afbeeldingen met een uitgebreide licentie?

afbeeldingen online kopen met een uitgebreide licentie

De meeste beeldbanken bieden zogenaamde “Standaard licenties” aan voor “normaal gebruik”. Maar wat als u foto's op T-shirts wilt afdrukken of een fotokalender wilt maken en verkopen? Misschien wilt u ook ansichtkaarten maken die via de detailhandel worden verkocht. Voor al deze toepassingen heeft u een zogenaamde uitgebreide licentie nodig. In dit overzicht vindt u de beste beeldbanken voor uitgebreide licenties.

Hoe betaal ik de stockfoto's die ik online koop?

Alle beeldbanken hebben een goed gestructureerde website – bekijk als voorbeeld de website van Shutterstock. Op de homepage wordt altijd een zoekveld weergegeven, waarin u direct een zoekterm kunt invoeren. Tevens heeft u verschillende opties voor het zoeken naar foto's, vectoren, lettertypen en video's.

Nadat u een zoekterm hebt ingevoerd, worden binnen enkele seconden verschillende afbeeldingen als zoekresultaat weergegeven. Vindt u een afbeelding interessant, klik erop en er opent zich een nieuw venster met gedetailleerde informatie over de afbeelding. Ook het beeldformaat en de prijs van de afbeelding worden vermeld.

Wilt u de gekozen afbeelding online kopen? Dan doet u met één muisklik. Stap voor stap wordt u naar de “betaalpagina” geleid. In een invoerveld voert u de voor de betaling benodigde gegevens in. Dat is alles. Online afbeeldingen kopen is heel simpel, toch?

Online afbeeldingen kopen per factuur

Bij het afbeeldingen online kopen bij een beeldbank, zult u merken dat het vaak alleen mogelijk is om met een creditcard te betalen. Deze betalingswijze is volstrekt normaal en gangbaar voor betalingen naar het buitenland. Dit kan soms tot problemen leiden, omdat bijvoorbeeld webdesigners in opdracht werken en misschien zelf geen creditcard hebben.

Bij enkele beeldbanken, zoals PantherMedia en Photocase, kunnen afbeeldingen echter per factuur of overschrijving worden betaald. Deze betaalwijze is voor veel bedrijven een groot voordeel, omdat het een eenvoudige en ongecompliceerde methode is. Daarnaast kunnen de betaalde facturen voor de belastingdienst als bewijsdocumenten worden gebruikt. Ook prijsfluctuaties als gevolg van schommelingen in de wisselkoersen worden uitgesloten.

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Waarvoor kan ik deze afbeeldingen gebruiken?

De rechtenvrije afbeeldingen en foto's die u online koopt, kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Het onbeperkte gebruik van de afbeelding in verschillende media is de essentie van rechtenvrije afbeeldingen. De licentievoorwaarden van de diverse beeldbanken variëren, maar het “meest algemene” gebruik van afbeeldingen (bijv. op uw website, in drukwerk, op flyers, enz.) is meestal inbegrepen. Het advies is om de licentievoorwaarden nauwkeurig door te lezen.

Er gelden enkele beperkingen als een afbeelding voor drukwerk wordt gebruikt. Veel beeldbanken staan het gebruik van een rechtenvrije afbeelding toe voor oplagen van maximaal 250.000 of 500.000 exemplaren. Het afdrukken van een rechtenvrije afbeelding op verkoopproducten (kalenders, T-shirts, ansichtkaarten, enz.) wordt door de meeste beeldbanken echter niet toegestaan. Hiervoor en ook voor grotere oplages van producten die niet voor de verkoop bestemd zijn, moet een zogenaamde “uitgebreide licentie” worden gekocht.

Opgemerkt moet worden dat de licentie meestal beperkt is tot één gebruiker en niet vrijelijk binnen een bedrijf gedeeld mag worden. Dit kunt u omzeilen met de aankoop van een multi-seat abonnement.

Afbeeldingen kopen voor website

online afbeeldingen kopen voor websites

“U mist alleen nog de juiste foto's, maar dan is uw homepage perfect! Ooit meegemaakt? Het is maar goed dat u stockfoto's, vectoren en grafieken voor uw website online bij de beste beeldbanken kunt kopen. De keuze aan beeldmotieven, thema's en formaten is tegenwoordig nauwelijks nog te overzien. Zo heeft de bekende beeldbank Shutterstock bijvoorbeeld een database met 425 miljoen stockfoto's.

Zoekt u een geschikte afbeelding voor uw homepage of landingspagina, kies dan voor een erkende beeldbank. Voer in de zoekfunctie van de website een zoekterm in en binnen enkele seconden worden relevante afbeeldingen weergegeven.

U kunt uw zoekresultaat specifieker maken door categorieën als “Nieuw, Populair, Relevant en Onontdekt” te selecteren en verder te verfijnen met extra zoekfilters zoals “Afbeeldingstype, Oriëntatie, Categorie, Trefwoorden uitsluiten, Naam van de aanbieder, Personen, Redactioneel en Kleuren”. Zo vindt u snel de gewenste foto voor uw homepage.

Bij een aantal beeldbanken (Shutterstock, Adobe Stock en iStock) kunt u zelfs uw eigen foto's uploaden en zoeken naar soortgelijke afbeeldingen (omgekeerd zoeken). Een handige manier om een foto te vinden voor uw website!

Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

Online stockfoto's kopen – bespaar veel op miljoenen stockfoto's

Veel beeldbanken bieden gratis afbeeldingen via proefabonnementen, kortingscodes en andere bonussen aan. Bezoek de websites van de afzonderlijke beeldbanken en ontvang gratis afbeeldingen. Klik op de aanbiedingen hieronder en ontvang 10 gratis stockfoto's die u voor uw projecten zelfs mag wijzigen. Dankzij deze gratis proefversies en speciale couponcodes kunt u zonder te betalen of voordelig afbeeldingen online kopen.

Naast de stockfoto's en andere objecten die deze stockfoto sites aanbieden, vindt u er ook veel opties voor het bewerken van deze beelden. Voorbeelden:

Afbeeldingen online kopen is heel simpel. Dankzij de overzichtelijke stockfoto websites vindt u snel goedkope stockfoto's van hoge kwaliteit. Daardoor wordt het online afbeeldingen kopen zelfs leuk!

Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
223 dagen resterend
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
39 dagen resterend
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen online kopen

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen online kopen

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen online kopen iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo