Foto’s kopen zonder abonnement

De bekende beeldbanken Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock hebben voordelige maand- of jaarabonnementen voor goedkope foto's, vectoren, illustraties, video's en muziek.

Maar wat als je niet vaak foto's nodig hebt of als je geen abonnement wilt? Dan is het goed om te weten dat er volop mogelijkheden zijn om afbeeldingen en ander beeldmateriaal zonder abonnement te kopen.

Foto's kopen zonder abonnement – hieronder vind je een aantal beeldbanken (we hebben uitsluitende de beste en meest veelzijdige stockfotosites geselecteerd) waar je foto's van topkwaliteit kunt kopen – deze afbeeldingen worden per stuk, pakket of credits aangeboden.

Wil je direct rechtenvrije afbeeldingen of ander rechtenvrij beeldmateriaal dat de moeite waard is zoeken? Vul in de zoekbalk hieronder een zoekterm in, dan krijg je binnen een seconde prachtige foto's van één van de beste websites te zien:Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Heb je mooie foto's uit de miljoenen foto's geselecteerd? Heb je deze goedkope stockfoto's, illustraties en afbeeldingen nodig voor jouw ontwerpen en projecten? Je kunt hieronder voordelig een abonnement nemen en de afbeeldingen in hoge resolutie downloaden en voor altijd blijven gebruiken.

Deze aanbieding is vooral interessant voor kleine bedrijven en ontwerpers.

Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
199 dagen resterend

Laten we nu verder gaan te vertellen over de aankoop van rechtenvrije foto's die je veilig en tegen redelijke prijzen voor commercieel gebruik kunt downloaden en gebruiken.

Dit zijn de hoofdpunten

Rechtenvrije foto's kopen – losse afbeeldingen

Het kopen van losse afbeeldingen is interessant voor wie maar één speciale foto nodig heeft voor een project. Ondanks het feit dat de prijs van de afbeelding iets hoger is dan bij een aankoop via credits of een beeldpakket, heb je geen enkele verdere verplichtingen en wordt jouw budget niet belast door de aankoop van overbodige afbeeldingen. De vraag is alleen wat kosten de stock afbeeldingen die je los wilt kopen en waar kan dat.

Bij deze stockfoto sites kun je ook losse foto's kopen:

Photocase

Foto's kopen zonder abonnement 4
Photocase logo

Phocase, de beste Duitse website voor unieke foto's en afbeeldingen, kiest doelbewust voor een totaal andere aanpak dan veel andere aanbieders van foto's – de collectie telt minder dan een miljoen stockfoto's. Omdat door elke fotograaf bijzondere foto's worden aangeboden, kunnen deze stuk voor stuk voor Instagram worden gebruikt.

Bij Photocase vind je mooie foto's die buitengewoon creatief zijn en inspireren. Deze afbeeldingen van de beste fotografen belichten moderne en actuele onderwerpen, alledaagse dingen en dagelijkse momenten vanuit een bijzonder perspectief.

Een enkele afbeelding kost € 13,- (formaat S), € 25,- (formaat M) of € 38,- (formaat L). Klik op de pagina met beeldinformatie op het gewenste formaat en klik dan op “In winkelwagentje doen”.

www.photocase.com homepage

Tip! Ontvangt 5 gratis credits & 10% korting op de 1e aankoop van foto's bij Photocase!


Stockphotos.com

https://www.stockphotos.com/nl/pricing
stockphotos.com logo

De beeldbank Stockphotos.com heeft een aanbod van meer dan 10 miljoen foto's, vectoren, illustraties en zelfs lettertypen. De auteursrechtvrije afbeeldingen in hoge resolutie kunnen zowel commercieel gebruikt worden als voor sociale media en e mail marketing. Je kunt hier makkelijk en snel foto's downloaden en de gedownloade rechtenvrije beelden mag je voor altijd blijven gebruiken.

Eén enkele afbeelding kost € 12,- en deze kan zonder extra kosten in alle beeldformaten worden gedownload. Voor het kopen van een losse foto kun je een afbeeldingspakket met meerdere downloads kopen. Deze beelden kun je downloaden wanneer je ze nodig hebt, omdat deze afbeeldingspakketten geen vervaldatum hebben.

Signsilo

Foto's kopen zonder abonnement 5
signsilo logo

De beeldbank SignSilo is gespecialiseerd in voertuigsjablonen – de belettering van bedrijfswagen en andere voertuigen, vectorafbeeldingen, wrapdesigns, vinylklare ontwerpen, hoge resolutie stockfoto's en professionele lettertypes, speciaal voor de reclame- en beletteringsbranche, voor het beletteren van voertuigen en advertentieruimten, uithangborden en voor het printen op grootformaat- en zeefdrukprinters.

Eén enkel voertuigsjabloon kost € 19,- en de losse aankoop van foto's, wraps, vinyl ready, vectoren en lettertypes kost € 25,- per bestand. Klik op “Single Image” in de detailweergave van het bestand en vervolgens op ” Nu kopen”.

Tip! Om de kwaliteit van SignSilo te testen, kun je hier gratis een aantal wraps, vinyl-klare ontwerpen, vector afbeeldingen, foto's en lettertypes als sample bestanden downloaden.


Foto's kopen – beeldpakket

De beeldpakketten met 1, 5, 10 en 25 afbeeldingen zijn een voordelige oplossing voor wie geen abonnement wil afsluiten, maar toch de mogelijkheid wil hebben voor het foto's downloaden op het moment dat deze afbeeldingen nodig zijn.

De beelden zijn een stuk goedkoper dan wanneer je losse foto's koopt. Groot voordeel van Stockphotos.com is dat de beeldpakketten van deze beeldbank geen vervaldatum hebben, ze blijven voor altijd geldig.

Bij de aankoop van een beeldpakket betaal je vooraf voor een bepaald aantal foto's. Deze foto's download je wanneer je ze nodig hebt voor een project. Let op: de geldigheidsduur van beeldpakketten kan per beeldbank variëren.

Stockphotos.com – de goedkoopste rechtenvrije afbeeldingen

https://www.stockphotos.com/nl homepage
stockphotos.com logo

Bij de beeldbank Stockphotos.com koop je beeldpakketten met 5 rechtenvrije foto's voor € 36,-, met 10 foto's voor € 49,- en met 25 foto's voor € 105,- (pakket met 1 beeld = € 12,-). Naarmate het beeldpakket groter is, wordt de prijs per afbeelding goedkoper. Het afbeeldingspakket geeft de keuze uit meer dan 10 miljoen hoge resolutie afbeeldingen, vectoren, illustraties en zelfs lettertypes die voor allerlei commerciële toepassingen mogen worden gebruikt.

Goed om te weten


Shutterstock – de collectie met meer dan 485 miljoen afbeeldingen

Foto's kopen zonder abonnement 6
shutterstock logo

Behalve abonnementen voor rechtenvrij beeldmateriaal kun je bij Shutterstock ook terecht voor on-demand pakketten (pakketten met rechtenvrije afbeeldingen die later kunnen worden gedownload).

Shutterstcok foto's kopen zonder abonnement

Je hebt de keuze tussen het beeldpakket met 2, 5, 30, 125 en 250 afbeeldingen die je voor respectievelijk € 25,99, € 43,99, € 125,99, € 314,99 en € 519,99. Voor alle vijf pakketten geldt dat je kunt kiezen uit een collectie met meer dan 485 miljoen afbeeldingen in de hoogste resoluties.

Wil je de rechtenvrije afbeeldingen graag eerst proberen?

Shutterstock heeft een proefabonnement met 10 gratis beelden van professionele fotografen. Je kunt deze gratis foto's downloaden en zelfs voor commerciële doeleinden gebruiken. Dankzij deze gratis afbeelding heb je elke goede foto van deze beeldbank binnen handbereik.

Goed om te weten

  • Alle beelden van het on-demand pakket moet je binnen 1 jaar downloaden.
  • Je krijgt toegang tot de grootste online beeldbibliotheek
  • Op de website van Shutterstock vindt veel scherpe aanbiedingen

Rechtenvrije foto's kopen – per credit of tegoed

Veel websites met rechtenvrije foto's en video's maken gebruik van “credits” (kunstvaluta) voor de prijsstelling. Om de juiste foto met deze tegoeden te kunnen kopen (of zonder een creditpakket te kopen) en downloaden, moet je eerst credits op jouw account zetten. Vervolgens kun je een foto kopen. Een corresponderend aantal credits zal van jouw account worden afgetrokken na de aankoop.

Het voordeel is duidelijk: geen verplichting tot een abonnement, eenvoudige aankoop van rechtenvrije beelden via een credit-account en alleen de benodigde afbeeldingen downloaden en voordeliger prijzen dan bij losse aankoop of een afbeeldingspakket.

StockPhotoSecrets

Foto's kopen zonder abonnement 7
StockPhot Secrets logo

StockPhotoSecrets biedt afbeeldingspakketten aan met 5 (€ 36,-), 10 (€ 49,-) en 25 beelden (€ 139,-). De afbeeldingspakketten blijven geldig.

Meer over StockPhotoSecrets

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
15 dagen resterend

Photocase

Foto's kopen zonder abonnement 9
photocase logo

Alle foto's zijn bij Photocase goedkoper per credit. Hoe groter het creditpakket dat je koopt, hoe goedkoper de prijs van de afbeelding vanwege de kwantumkorting. Voorbeeld: Een XL formaat foto kost 15 credits. Bij aankoop van een 25 creditpakket, kost de foto omgerekend € 30,-, en bij aankoop van een 250 creditpakket, daalt de prijs van deze foto naar € 24,-!

Photocase prijzen foto's zonder abonnement

Meer over Photocase

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

iStock

Foto's kopen zonder abonnement 11
istockphoto logo

Alle afbeeldingen van iStock (van Getty Images) zijn ook met een creditpakket te kopen. Wil je premium afbeeldingen uit de Signature-collectie goedkoper verkrijgen, kies dan voor een groter creditpakket. Het is heel eenvoudig: Het kopen van een losse foto uit de Signature-collectie kost 3 credits, omgerekend € 24,-. Bij aankoop van een 36 creditpack bedraagt de prijs van deze foto slechts € 19,59.

Je krijgt nu met onze exclusieve iStock couponcode 15% korting op alle creditpakketten en zo worden alle standaard en premium beelden een stuk voordeliger!

iStock prijzen

iStock is ook een van de beste bronnen voor gratis afbeeldingen. Dit gratis aanbod van rechtenvrije afbeeldingen is geweldig als je nieuwe foto's nodig hebt en deze bijvoorbeeld voor jouw berichten op Instagram en andere sociale media gebruikt.

Meer over iStock

Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
15 dagen resterend
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend
Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

Adobe Stock

Foto's kopen zonder abonnement 15
adobe stock logo

Adobe Stock behoort tot de grootste beeldbanken op de markt voor stockfoto's. Adobe Stock is vooral voor alle gebruikers van de Creative Cloud een interessante oplossing, omdat Adobe Stock volledig is geïntegreerd in de Creative Cloud, d.w.z. in Photoshop, Illustrator en Premiere, enz.

Opmerking over Adobe Stock: Premium afbeeldingen zijn uitsluitend te verkrijgen via pakketten met tegoeden. Wil je geld besparen, koop dan een groter pakket met tegoeden en koop premium beelden goedkoper dankzij de kwantumkorting.

Adobe Stock credits prijzen

Adobe Stock heeft nu ook een proefversie waarmee je 10 gratis stockfoto's kunt downloaden. Deze gratis foto's kunnen evenals alle andere standaard stockfoto's voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Het toegestane commercieel gebruik van deze gratis rechtenvrije afbeeldingen is vooral interessant als je tot 10 beelden nodig heeft, of om een van de beste beeldbanken te testen.

Meer over Adobe Stock

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
15 dagen resterend

Conclusie: Goedkoop foto's kopen zonder abonnement

Voordelig foto's kopen zonder abonnement is mogelijk! Bij veel beeldbanken kun je stockfotografie kopen met credits, beeldpakketten of losse afbeeldingen. De fotoprijzen zijn bij deze aankoopopties doorgaans iets duurder dan bij beeldabonnementen. Maar je bent niet gebonden aan een contract, je bent helemaal flexibel en je kunt toch beschikken over een bepaald aantal beelden (beeldpakket) of je downloadt afbeeldingen wanneer je ze nodig hebt met credits.

De bekende websites voor afbeeldingen hebben interessante opties voor het kopen van foto's. Zo kun je bijvoorbeeld bij de beeldbank StockPhotoSecrets voordelige beeldpakketten krijgen. Shutterstock heeft twee on-demand pakketten met 5 of 25 afbeeldingen.

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend

De gevaren van gratis foto's en beeldmateriaal

Wanneer je nieuwe foto's voor bijvoorbeeld jouw website zoekt, of nog net die ene afbeelding mist om jouw project te kunnen afronden, dan kom je ongetwijfeld bij Google Afbeeldingen uit. Maar let op: de afbeeldingen die Google toont zijn geen gratis afbeeldingen of gratis rechtenvrije stockfoto's.

Helaas hebben sommige gedacht dat dit gratis rechtenvrije foto's uit het publieke domein waren. Houd er rekening mee dat op bijna alle foto's auteursrechten van toepassing zijn, omdat het eigen foto's dan wel persoonlijke foto's van derden zijn. Google beschikt niet over de eigendomsrechten van een afbeelding, zodat de meeste foto's zo niet alle foto's geen gratis afbeeldingen zijn.

Wil je toch gratis foto's met keuze uit verschillende categorieën?

Dan is er goed nieuws! Er zijn websites met gratis foto's die je onder bepaalde voorwaarden zelfs voor commerciële doeleinden kunt inzetten. Diverse aanbieders van gratis stockfoto's hanteren Creative Commons (bijv. de cc0 licentie) voor het gebruik van de gratis stockfoto's. Doordat deze sites met soms wel een miljoen items vaak een levendige community hebben, want wie wil er nu geen afbeelding uit het publiek domein gebruiken, zijn er een aantal dingen die je moet weten.

Wat moet je weten voordat je gratis foto's gebruikt? Wat is voor de betreffende afbeelding van toepassing: het publieke domein of toch Creative Commons? Wellicht de cc0 licentie? Zo ja, wat is er toegestaan met deze cc0 licentie?

Moet je per afbeelding de naam van de fotograaf vermelden? Zo ja, waar en hoe? Is het duidelijk en zeker dat de fotograaf de rechten voor het gebruik van zijn of haar afbeelding heeft vrijgegeven? Of wil je graag geloven dat de fotograaf deze heeft vrijgegeven, zodat je dit beeld rechtenvrij kunt gebruiken?

Kies alleen voor veilige beelden voor commerciële doeleinden

Voor een veilig gebruik moet je per afbeelding nagaan of het gebruik ervan is vrijgegeven of niet. Daarom adviseren wij om uitsluitend gebruik te maken van de aanbiedingen voor gratis stockfoto's van bekende beeldbanken. Deze stockfoto's zijn daadwerkelijk rechtenvrij en zonder risico's. kies dus alleen voor gratis stockfoto's van Shutterstock, iStock, Adobe Stock en Canva Pro.

Tot slot

Om af te sluiten nog een kort overzicht van de beste websites voor afbeeldingen en beeldbanken waar je rechtenvrije afbeeldingen zonder abonnement kunt verkrijgen. (In de kolom ” Creditprijs” zie je de prijs per stuk. Hoe lager de prijs per credit, hoe goedkoper de foto).

Beeldbank

Losse beelden

Beeldpakket

Credits

 5 beelden: €36,- 

10 beelden: €49,-
25 beelden: €139 

€ 13,- (Formaat S)

€ 25,- (Formaat M)
€ 38,- (Formaat L)

  25 credits: € 50,-

100 credits: € 175,-
250 credits: € 400,-

 5 beelden: €49,-

25 beelden: €179,-

1 credit: € 9,-

6 credits: € 45,-
12 credits: € 85,-

...
60 credits: € 380,-

 5 credits: € 39,95

 16 credits: € 121,45
 40 credits: € 269,99
...
150 credits: € 899,99

3 beelden: € 27,-

10 beelden: € 45,-
25 beelden: € 89,-
100 beelden: € 299,-

20 credits: € 27,-

40 credits: € 52,-
90 credits: € 115,-
100 beelden: € 299,-

€19,- autosjablonen

€25,- ander bestand

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen kopen zonder abonnement

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen kopen zonder abonnement

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen kopen zonder abonnement iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo