Shutterstock prijsoverzicht en vergelijking 2024

shutterstock logo

Shutterstock is een van de populairste beeldbanken in Nederland met klanten uit de hele wereld. Er zijn 2 belangrijke redenen waarom deze webshop volgens bezoekers en gebruikers een uitstekende optie is: de voordelige prijzen zoals uit dit Shutterstock prijsoverzicht blijkt en de enorme collectie foto's, vectoren, video's en muziek.

Shutterstock heeft een beeldcollectie van meer dan 450 miljoen beelden die voor verschillende commerciële doeleinden kunnen worden gebruikt. En elke week worden hier nog eens 0,8 miljoen nieuwe afbeeldingen aan toegevoegd. In dit artikel zullen we laten zien waarom je het best voor deze aanbieder kunt kiezen voor het creëren van de beste content.

AI-afbeeldingengenerator van Shutterstock

Shutterstock Generate is een AI-afbeeldingsgenerator, aangedreven door Dall-E en getraind met Shutterstock-content, waarmee op basis van tekstbeschrijvingen (zelfs maar één woord) fake-foto's kunnen worden gemaakt die accuraat en juridisch veiliger zijn dan andere opties.

GRATIS Shutterstock Creative Flow+ & Shutterstock-abonnement!

.
Gemakkelijk het formaat van uw afbeeldingen en grafische ontwerpen aanpassen in elk gewenst formaat met Shutterstock Creative Flow+, de premium ontwerptool van Shutterstock.
Alle abonnementen op Shutterstock zijn bovendien 15% goedkoper met onze speciale couponcode, en bevatten allemaal Shutterstock Creative Flow+!

Shutterstock abonnementen en pakketten (hoge resolutie beelden)

Shutterstock biedt beeldmateriaal aan als: 1. beeldpakket en 2. abonnement. Zoals je in dit Shutterstock prijsoverzicht kunt zien, zijn prijzen overzichtelijk en eenvoudig. Met de standaard licentie kunnen alle afbeeldingen worden gedownload in JPEG-formaat en in de beeldresoluties “S” tot “XL”.

www.shutterstock.com/nl pricing shutterstock prijsoverzicht

1. Bijzonderheden van de vooruitbetaalde beeldpakketten

www.shutterstock.com/nl pricing

De beeldpakketten van Shutterstock bevatten 2, 5, 30, 125 of 250 afbeeldingen.

In geval van een pakket met 2 beelden € 12,99, bij 5 beelden is de prijs € 8,80 per foto en bij het pakket van 30 wordt € 4,20 per stuk betaald.

Heb je maar een paar stockfoto's per jaar nodig, kies dan voor een abonnement dat het meest geschikt is voor jouw behoeften. Dit levert namelijk de laagste prijs per afbeelding en daarmee het grootste voordeel op.

2. Bijzonderheden van het abonnement

www.shutterstock.com/nl pricing

Heb je elke dag of maand veel beeldmateriaal nodig, dan is een abonnement van Shutterstock de juiste keuze. Er zijn abonnementen met 10, 25, 50, 150, 350 en 750 beelden per maand en een maandelijkse of jaarlijkse looptijd (12 maanden). Het maandabonnement voor het downloaden van 350 beelden per maand kost € 129,- en de prijs voor 750 beelden is € 159,- per maand. Dit is respectievelijk € 0,37 en € 0,21 per foto.

Kies je voor het Shutterstock abonnement met 750 downloads en een looptijd van 12 maanden, dan levert dat de grootste besparing op. Met dit jaarabonnement zijn de foto's 22% goedkoper en betaal je slechts € 0,21 per afbeelding. Voor bedrijven zijn er opties voor teams met meerdere teamleden.


Shutterstock kortingscodes 2024

Heb je de wijze beslissing genomen voor deze uitstekende beeldbank te kiezen, maak dan gebruik van de beschikbare kortingscodes voor stockfotografie en videoclips. Hiermee wordt de gemiddelde prijs van de artikelen (foto's, vectorbeelden, muziek en video's) lager.

Met de nu geldige exclusieve Shutterstock kortingscodes hieronder ontvang je 15% korting. Je kunt deze kortingscodes zelfs combineren met de gratis proefversie.

Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen en pakketten!

Shutterstock heeft naast 485 miljoen foto's nog veel meer voordelen

Shutterstock heeft een aantal eigenschappen en promoties die deze beeldbank naar een hoger niveau tillen. Dit zijn de overige voordelen:

  • Uitstekende service Posters printen – Afgezien van de enorme collectie kiezen veel ontwerpers steeds vaker voor deze website vanwege de prettige samenwerking. Elk van de opties uit dit Shutterstock prijsoverzicht is makkelijk aan te schaffen en voor eventuele vragen is de klantenservice goed bereikbaar.
  • Gratis downloads zonder verdere verplichtingen – Meld je gratis aan op de website van Shutterstock en krijg elke week een gratis stockafbeelding en stockvector. Deze beelden zijn voorzien van de bijbehorende rechten, zodat ze voor projecten en ontwerpen kunnen worden gebruikt.
Shutterstock prijsoverzicht en vergelijking [wpsm_custom_meta type=date field=year] 4
Shutterstock prijsoverzicht en vergelijking [wpsm_custom_meta type=date field=year] 5
  • Constant nieuwe ontwikkelingen – Ze blijven up-to-date met de nieuwste trends, zo weet je zeker dat je altijd over het beste beeldmateriaal beschikt. Maar de beeldbank gaat nu een stap verder met de eigen AI-beeldgenerator waarmee unieke beelden kunnen worden gemaakt.
Shutterstock prijsoverzicht en vergelijking [wpsm_custom_meta type=date field=year] 6

Shutterstock prijsoverzicht – Veelgestelde vragen (FAQ)

Is Shutterstock rechtenvrij?

Alle beelden zijn rechtenvrij. Daarmee krijg je de mogelijkheid om het beeldmateriaal te gebruiken zonder voor de auteursrechten te moeten betalen. Je kunt de afbeeldingen zo vaak en lang gebruiken als je wilt.

Heeft Shutterstock een uitgebreide licentie?

Ja, die heeft het inderdaad. Lees in dit artikel als over de Shutterstock licenties.

Kan je geld verdienen met foto's?

Ja, Shutterstock heeft het zogenaamde “bijdrager”-programma. Je kunt dan als fotograaf foto's uploaden en verdient geld voor elke door klanten gedownloade foto.

Heeft Shutterstock credits?

Nee, maar zoals het Shutterstock prijsoverzicht laat zien kunnen je wel pakketten kopen. Deze optie heeft vergelijkbare eigenschappen met het downloaden via credits. De betaling is vooraf en je kan de beelden downloaden wanneer je ze nodig hebt. Hier vind je meer infomatie over het Shutterstock alternatief voor abonnementen.

Afbeeldingen kopen bij Shutterstock is de moeite waard

Shutterstock is een garantie voor topkwaliteit beelden (een geweldige samenstelling van alle mogelijke beeldmateriaal van foto's en illustraties tot video's en muziekfragmenten) en een grote variëteit aan thema's. Met een beeldcollectie van meer dan 485 miljoen beelden is de keuze bijna onbeperkt. En wekelijks worden hier nog eens talloze nieuwe beeldbestanden aan toegevoegd.

Elke koper vindt hier het beste materiaal tegen een voordelige kostprijs zoals duidelijk. Met de beelden kan echt het meest uiteenlopende worden gemaakt – van een blad of magazine tot een marketingcampagne. Maar de foto's en vectoren kun je ook gebruiken als je het bouwen van jouw eigen website door anderen wilt laten uitvoeren.

Elke fotograaf kan bij Shutterstock geld verdienen door zich als bijdrager aan te melden een beelden up te loaden.

Shutterstock prijsoverzicht – vergelijking andere beeldbanken

We denken dat dit Shutterstock prijsoverzicht

De onderstaande prijslijst geeft een overzicht van alle Shutterstock prijzen en producten, en hoe die zich in vergelijking tot andere bekende beeldbanken verhouden.

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

Lees hier hoe Shutterstock het doet ten opzichte van andere bekende beeldbanken

Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen en pakketten!

Heb je vragen of opmerkingen over het Shutterstock prijsoverzicht of meer inspiratie nodig? Laat het ons weten.

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de Shutterstock prijsoverzicht en vergelijking

🤨 Ik heb een vraag over de Shutterstock prijsoverzicht en vergelijking

🤔 Ik weet niet of de Shutterstock prijsoverzicht en vergelijking iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Geen recensies

Laat een reactie achter

Stockfoto's
Logo