Uitleg en veelgestelde vragen over de Generative AI van Getty Images

www.gettyimages.nl

Onlangs is Generative AI van Getty Images geïntroduceerd, een innovatieve set tools die een omslag teweeg kan brengen in het creatieve proces. Wie nieuwsgierig is naar deze nieuwe aanwinst en graag wil weten hoe het werkt, wat de prijs is en hoe het kan worden ingepast in de huidige licentieovereenkomsten, moet zeker deze FAQ-video bekijken.

De video van Getty Images geeft een uitgebreid antwoord op al je vragen. De belangrijkste punten hebben we hier kort weergegeven, zodat je alles snel kunt bekijken. We adviseren echter om de volledige video te bekijken voor een goed begrip.

Ontdek vandaag nog hoe kunstmatige intelligentie (AI) kan bijdragen aan het verbeteren van de creatieve activiteiten met jouw Getty Images account. Bekijk ook de inleidende video “Introducing Generative AI by Getty Images – The Download, Episode 22” om meer te weten te komen over de generatieve AI van Getty Images. De video's zijn zeer interessant en geven een goed inzicht in de AI van Getty Images.

Video: The Download Overtime, Bonus Q&A: Ep 22 (Kennismaking met de Generative AI van Getty Images)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Video: The Download Overtime, Bonus Q&A: Ep 22 Introduction Generative AI by Getty Images – Getty Images

Een overzicht van fundamentele inzichten en veelgestelde vragen over de Generative AI van Getty Images

Generative AI van Getty Images
 • 🤖 De software voor Generative AI van Getty Images is in samenwerking met Nvidia ontwikkeld, op basis van de edify-modelarchitectuur van Nvidia. Deze maatwerkoplossing combineert de creatieve content van Getty met de technologie van Nvidia.
 • 💰 De prijzen voor de AI-generator voor afbeeldingen zijn vier afbeeldingen per prompt voor 20 cent per generatie. Bij de prijs zijn downloadopties en een onbeperkte schadeloosstelling inbegrepen.
 • 📸 Vooralsnog kan de AI geen set afbeeldingen produceren met dezelfde mensen die verschillende dingen doen. Getty Images werkt nu echter aan geavanceerde functies om beeldaanpassingen en -wijzigingen eenvoudiger te maken.
 • 🕍 Op dit moment kan het voor de AI lastig zijn om specifieke perspectieven van bekende locaties te genereren door juridische implicaties. Aanbevolen wordt om in plaats daarvan een pre-shot bibliotheek te gebruiken voor specifieke identificeerbare locaties.
 • 🕰️ AI-gegenereerde afbeeldingen kunnen voor toekomstig gebruik worden opgeslagen. De prompts en generaties worden op dit moment 36 uur lang opgeslagen en Getty Images streeft ernaar om dit te verlengen naar 6 maanden.
 • 🖨️ AI-gegenereerde afbeeldingen kunnen zonder extra kosten voor het afdrukken van grote aantallen worden gebruikt.
 • 🔄 De AI-tool kan nu nog geen bestaande foto wijzigen of aanpassen. Dit wordt wel in overweging genomen voor toekomstige updates.
 • 🎥 De technologie voor AI-gegenereerde videoclips is interessant, maar nog niet commercieel te gebruiken. Dankzij de snel groeiende technologie is AI-gegenereerde video echter wel een mogelijke optie voor de toekomst van Getty Images.
 • 📝 De AI-gegenereerde content is voorzien van twee metadata: één om aan te geven dat de afbeelding is gemaakt door AI, en één met het Getty-Nvidia model en modelnummer.
 • 📸 Gebruikers kunnen niet hun eigen afbeelding uploaden om de AI-generator te sturen, omdat Getty Images ervoor wil zorgen dat de service commercieel veilig zal blijven.
 • ✍️ De AI-generator kan realistische handen, glimlachen en ogen genereren en kan directionele aanwijzingen verwerken om te bepalen waar modellen naar kijken.
 • 📸 De AI-tool gebruikt geen afbeeldingen van mensen uit de bibliotheek van Getty. De kunstmatige intelligentie synthetiseert representatieve beelden van mensen en creëert personen die in de echte wereld niet bestaan.
 • 🎨 De AI-generator kan succesvol objecten op effen achtergronden weergeven.
 • 🔎 De AI-generator genereert beelden van mensen die een realistische emotionele uitdrukking en interactie hebben op basis van de gegeven aanwijzingen.
 • 💼 De AI-tool werkt effectief binnen DAM-platforms (Digital Asset Management). Wanneer je bijvoorbeeld een klant bent van Media Manager en een door AI gegenereerde afbeelding downloadt, wordt die download automatisch doorgevoerd in Media Manager.
 • 💻 Gebruik je een ander Digital Asset Management (DAM) dan Media Manager by Getty Images, dan kun je via de Getty Images API toegang krijgen tot je downloads.
 • 📄 Getty Images heeft een gids met nuttige termen en zinnen voor prompts en zal binnenkort een gids met bronnen voor prompts op de website zetten.
 • ⚙️ Getty Images gebruikt de edify AI-engine van Nvidia voor de Generative AI-tool. Getty zorgt er samen met Nvidia voor dat het model regelmatig wordt bijgewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie en actuele afbeeldingen uit de Getty bibliotheek worden toegevoegd.
 • 🎰 De AI-generatietool maakt gebruik van een uniek element genaamd een ‘seed' dat ervoor zorgt dat verschillende gebruikers unieke resultaten krijgen bij gebruik van dezelfde prompt. De seed is een getal dat wordt gebruikt om willekeur te creëren en identieke afbeeldingen tegen te gaan.
 • 📝 De Generative AI van Getty Images gebruikt kunstmatige beelden uit de rechtenvrije beeldcollectie van Getty Images. Deze beelden worden geleverd met releases voor modellen en eigendommen, zodat er geen extra releases nodig zijn voor het gebruik ervan.
 • 💲 De service voor het genereren van AI-beelden is additief, wat wil zeggen dat deze kan worden aangeschaft naast bestaande licentieovereenkomsten van Getty Images. De prijs is gebaseerd op het aantal generaties/prompts.
 • 📥 De prijzen voor AI-generatie zijn inclusief onbeperkte downloads en een onbeperkte wettelijke vrijwaring. Elke download is voorzien van een rechtenvrije licentie met wereldwijde, eeuwigdurende rechten.
 • 🔄 De AI-generatie service is gebaseerd op jaarabonnementen zonder maandelijkse of dagelijkse limieten aan het aantal beeldgeneraties.
 • 🤝 Mochten er vragen of wensen zijn voor een demo van de AI-generator, dan kun je contact opnemen met Getty Images.

We kunnen garanderen dat deze content machinaal is gegenereerd en mogelijk niet alle aspecten dekt. Voor een grondig begrip en volledige details adviseren we met klem de hele video te bekijken.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo