Adobe Creative Cloud Express – (Adobe Spark) recensie 2024: Dit moet u weten!

Adobe Creative Cloud Express - (Adobe Spark) recensie [wpsm_custom_meta type=date field=year]: Dit moet u weten! 2

Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) is de gebruiksvriendelijke app van Adobe voor het creëren van simpele grafische ontwerpen en content. Dit pakket bestaat uit een beeldeditor, een websitebouwer en een programma waarmee u video's kunt maken (de twee laatstgenoemde werken nog als Spark Page en Spark Video, maar zullen binnenkort worden omgedoopt tot Express). U kunt hiermee eenvoudige, maar mooie en effectieve content maken, zonder dat u daarvoor ervaring met ontwerpen nodig heeft of veel tijd kwijt bent om het programma onder de knie te krijgen.

Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) is beschikbaar als gratis en betaalde versie, online en via mobiele apps. Ideaal voor kleine bedrijven, nieuwe commerciële projecten, freelancers, bloggers en enthousiaste ontwerpers.

We zullen hier Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) grondig evalueren om u een compleet overzicht te geven van alle mogelijkheden die dit programma u te bieden heeft.

Bekijk hieronder de videopresentatie van Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark):

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark recensie) – kort overzicht

Hebt u geen tijd of zin om te lezen? Dit zijn de belangrijkste punten van Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark):

 • Dit is een set apps om eenvoudige grafische en videoprojecten te realiseren.
 • Bijzonder gebruiksvriendelijk – Geen technische vaardigheden nodig!
 • Integratie van Adobe Stock afbeeldingen en gratis foto's van Unsplash.
 • Gratis voor iedereen (voorzien van het merk Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark).
 • De betaalde versie (niet voorzien van een merk + premium functies) is perfect geschikt voor merken en ondernemingen.
 • Online + iOS- en Android-apps.
 • Geschikt voor mobiele apparaten.
 • Perfect voor simpele maar professioneel ogende ontwerpen.

Wilt u deze bewerkingstool meteen testen, ga dan nu naar Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark).

Adobe Creative Cloud Express voordelen

Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) recensie: voor- en nadelen

Wilt u meteen aan de slag, dan zijn hier de belangrijkste voor- en nadelen van Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark):

Voordelen
 • Zowel online als mobiel te gebruiken
 • Hulp voor het ontwerpen van één pagina websites
 • U kunt er video's mee maken
 • Heel gebruiksvriendelijk
 • Gratis foto's in hoge resolutie van Unsplash en betaalde beelden van topkwaliteit van Adobe Stock
Nadelen
 • Android biedt alleen toegang tot de grafische tool
 • Alle pagina's en video's van de gratis versie zijn voorzien van het merk Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark)
 • De pagina's hebben geen functie voor e-commerce
 • De video's hebben een lengte van slechts 30 seconden

Dit zijn in het kort de voor- en nadelen van wat Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) te bieden heeft. Lees verder voor uitgebreide informatie over alles wat u met deze applicatie wel en niet kunt doen!

Screenshot site Adobe Creative Cloud Express

Wat is Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark)? Wat kan ik ermee?

Samengevat, Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) is een set apps voor online en mobiel ontwerp waarmee u eenvoudige webpagina's, social media graphics, video's en presentaties kunt maken.

Op internet is alles op één plek te vinden. Op iOS en Android wordt Adobe Spark echter in drie delen opgesplitst, elk met een zelfstandige app die gericht is op één ontwerpactiviteit: Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) Page, Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) Post en Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) Video – Elke functie heeft in de app store een eigen iOS-app, maar voor Android is tot nu toe alleen Post beschikbaar.

Bijzonder aan de Spark-apps is dat ze gebruiksvriendelijker zijn dan de meeste Adobe-tools. Anders dan de meest populaire en gespecialiseerde tools zoals Photoshop, Premiere Pro of Dreamweaver, is Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) zo vormgegeven dat u het gewoon op uw iPhone of iPad kunt gebruiken om relevante visuele content te maken zodra u deze downloadt, ook al bent u niet erg handig met ontwerpen.

Nog een pluspunt is dat de collectie stockfoto's is geïntegreerd, zodat u nog makkelijker en sneller kunt werken. Het is mogelijk om direct in de app afbeeldingen te zoeken, te vinden en aan uw projecten toe te voegen. U kunt daarbij kiezen voor de betaalde foto's van Adobe Stock of voor gratis beelden van Unsplash. Daarnaast kunt u uw eigen foto's, afbeeldingen en lettertypen uploaden, die u dankzij de integratie van handige hulpmiddelen zoals Creative Cloud, Adobe Lightroom, Dropbox en dergelijke makkelijker kunt gebruiken.

Bovendien gaat het om een mobiel-vriendelijke tool die u online kunt gebruiken of die u kunt installeren op uw mobiele Apple-apparaten of smartphone en tablet van Android (Android heeft beperkt toegang). Niet minder belangrijk is dat de projecten die met Spark worden gemaakt, ook geschikt zijn voor een mobiele weergave.

Daarom is het bijzonder populair bij zowel kleine ondernemers, bedrijven, bloggers en uitgevers, social media influencers en andere niet-grafische ontwerpers, creatieve personen die schitterende, maar relatief eenvoudige afbeeldingen nodig hebben voor hun projecten en geen tijd hebben om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen.

Laten we nu eens kijken wat u kunt doen met elk onderdeel van Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark)!

Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark Post)

Adobe Spark Post

U kunt met Adobe Post simpele maar doeltreffende afbeeldingen maken voor diverse doeleinden: social media (bijv. een Facebook-banner, een beeldbericht, een Instagram-verhaal, noem maar op), infographics, posters, flyers, uitnodigingen, enz.

U heeft de keuze uit een groot aantal sjablonen en voorgeprogrammeerde afmetingen om het proces te vereenvoudigen. U hoeft immers alleen maar een lay-out te selecteren, het medium waarin het wordt gepubliceerd, afbeeldingen en tekst in te voeren, en klaar is kees. Ze bieden sjablonen voor uiteenlopende doeleinden (zakelijk, reizen, eten, enz.) en alle populaire toepassingen (o.a. Facebook en Instagram).

Beginnen met een thema en medium is perfect, omdat u zich niet druk hoeft te maken over het formaat van de afbeelding en de standaard afmetingen van elk platform. Het wordt automatisch aangepast zodat het er op de gewenste plaats goed uitziet.

Wilt u uw grafische vormgeving vanaf de grond opbouwen, dan is dat ook mogelijk. Daarbij begint u met een strakke lay-out die u stap voor stap kunt aanpassen aan het formaat, de afbeeldingen, het lettertype, de tekst en de branding elementen om zo uw eigen unieke visie tot stand te brengen.

Vervolgens kunt u het definitieve ontwerp downloaden, of gebruik maken van de door Adobe Adobe Creative Cloud Express verstrekte hyperlink, en u kunt deze publiceren. Eventueel kunt u uw ontwerp ook afdrukken.

Adobe Spark Page (Binnenkort omgedoopt tot Creative Cloud Express)

Adobe Spark Page

Page – geïnspireerd door Adobe Slate, een eerder product van Adobe – heeft als doel een eenvoudige, één pagina tellende, scrollende webpagina te maken (een webverhaal, zoals Spark dit noemt). Hiermee worden magazinepagina's nagebootst, met de visueel impactvolle lay-out waar ze om bekend staan.

Let op: dit is geen traditionele websitebouwer en is niet geschikt om complexe sites met meerdere pagina's te maken. Er is geen enkele e-commerce functie in opgenomen, dus u kunt hier geen e-shop mee maken.

Maar het is ideaal om één pagina te maken, functionele ontwerpen zoals pitch pagina's, productpagina's, portfolio's, rapporten, bruiloftswebsites (of websites voor vergelijkbare evenementen).

Het grote voordeel van Adobe Spark Page is dat u geen ervaring nodig heeft met webdesign en de tool is bijzonder intuïtief en wijst u bij elke stap in het proces de weg.

U vindt hier opnieuw vooraf ontworpen thema's die u eenvoudig kunt aanpassen zodat u in enkele minuten een webpagina klaar hebt. Mocht u echter geen passend thema kunnen vinden, dan is het ook mogelijk om uw website van begin af aan te creëren. Begin met de basis, voer een titel, ondertitel en koptekst in. Hierna kunt u creatief te werk gaan, een fotoraster of diavoorstelling toevoegen, teksten, knoppen, video's, animaties en een afbeelding opsplitsen in subsecties. De preview-functie geeft u de mogelijkheid om te zien hoe uw site er in alle fases van het proces uitziet.

Het is belangrijk om te weten dat Adobe deze eenvoudige sites op Adobe-servers host, waarbij het tot nu toe niet mogelijk is om gebruik te maken van eigen hosting of eigen domeinnamen. Zodra het project klaar is, ontvangt u de URL van de pagina, die een spark.adobe.com/pagina-domein heeft.

Adobe Spark Video (Binnenkort omgedoopt tot Creative Cloud Express)

Adobe Spark Video

Spark Video is afgeleid van de Adobe Voice-app en kan gebruikt worden voor het maken van korte animatievideo's en presentaties.

De lengte van Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) videoclips bedraagt maximaal 30 seconden. Dit is voor bepaalde bewegingsbeelden behoorlijk beperkend. Maar deze korte video's volstaan ruimschoots voor het gebruik waarvoor ze bedoeld zijn: fragmenten en video's om uw bedrijf en/of activiteiten onder de aandacht te brengen op een krachtig platform, bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Instagram.

Evenals bij Post en Page is het de bedoeling om u te helpen een visueel verhaal uit te werken, en begint het proces zodra u een titel voor uw video invoert. Vervolgens kunt u besluiten om een sjabloon voor het verhaal te gebruiken en de inhoud aan te passen, of om vanaf nul te beginnen. Kiest u voor de laatste optie, dan kunt u met de opmaak segmentsgewijs te werk gaan en hebt u duidelijke knoppen om video's, afbeeldingen, tekst, overgangen, voice-over, muziek, iconen en dergelijke toe te voegen. Tevens kunt u de videoweergave selecteren als breedbeeld of als vierkant (bij uitstek geschikt voor Instagram).

Zodra u klaar bent, kunt u uw uiteindelijke video downloaden en verder uploaden naar waar u maar wilt of delen via een hyperlink van Adobe Spark.

Is Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) echt gratis?

Inderdaad, Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) is door iedereen gratis te gebruiken. U hoeft alleen maar een gratis account aan te maken (geen creditcardgegevens nodig), en u kunt meteen aan de slag.

Deze gratis versie biedt u toegang tot alle drie segmenten van de tool en een aantal sjablonen, evenals de mogelijkheid om uw eigen foto's te uploaden. Let op: alle eindprojecten in Page en Video zijn voorzien van het Adobe Spark logo (bekijk hier de Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) alternatieven), en dit kan niet worden verwijderd.

Wilt u het definitieve ontwerp helemaal op maat voor uw bedrijf gemaakt zonder Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) logo's, dan betaalt u daarvoor. Daar ontkomt u niet aan.

Adobe Creative Cloud Express prijzen

Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) prijzen – Wat kost het? Wat krijgt u?

Vindt u het niet erg dat op uw website of in uw video het Spark-logo te zien is, en volstaan de beschikbare ontwerpelementen voor uw specifieke wensen, dan kunt u Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) gratis gebruiken.

Maar als u een professionele afwerking wilt die uniek is voor uw bedrijf en merk, kies dan voor de betaalde versie van Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark). Het goede nieuws? Deze is redelijk voordelig in aanschaf en biedt een groot aantal premium functies.

Met het abonnement op Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) wordt het watermerk op uiteindelijke ontwerpen verwijderd, maar u profiteert er ook van:

 • Sjablonen van topkwaliteit
 • Toegang voor teamleden om samen te kunnen werken
 • Met één tik op de knop een logo, merkkleuren en meer toevoegen
 • Premium lettertypen + de optie om uw eigen lettertypen te uploaden
 • Creëer kant-en-klare merksjablonen
 • U kunt over meerdere merkontwerp-instellingen beschikken en eventueel tussen deze instellingen schakelen

Allemaal voor €12,09 per maand, of bij vooruitbetaling €120,99 per jaar. Bovendien zijn met een huidige aanbieding de eerste 30 dagen van het betaalde abonnement gratis! De gegevens van uw creditcard moeten echter wel worden ingevoerd, en zodra de eerste twee maanden zijn verstreken, wordt u gefactureerd.

Voor wie genoeg creatieve behoeftes heeft, is het een goede investering vanwege de extra visuele kracht, flexibiliteit en het gebruiksgemak.

Adobe Creative Cloud Express mogelijkheden

Weliswaar kunt u Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) ook zonder Adobe Creative Cloud abonnement verkrijgen, maar dan wel als onderdeel van het cloud-gebaseerde platform.

Het Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) abonnement is voor iedereen die de beste resultaten wil behalen, maar vooral voor bedrijven die belang hechten aan branding materialen en een creatieve samenwerking.

Tip! Hier in dit overzicht met de beste Adobe Creative Cloud-kortingen vindt u ook een gratis Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) proefabonnement en meer speciale aanbiedingen!

Is Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) gebruiksvriendelijk?

Ja, heel makkelijk! Zoals we in het begin van deze Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) recensie hebben gezegd, is het gebruiksgemak een van de belangrijkste aspecten van de tool. Adobe Spark is bijzonder gebruiksvriendelijk en het concept is bedoeld voor niet-ontwerpers, gebruikers die weten hoe ze met computers om moeten gaan, maar niet zoveel kennis hebben over hoe een ontwerpsoftware werkt, wat ze eerst moeten bewerken en hoe ze het moeten doen.

Zo makkelijk is het:

 • Sjablonen – Dankzij de voorgeprogrammeerde ontwerpen zijn ze eenvoudig te gebruiken. Zodra u een ontwerp selecteert dat u bevalt, hoeft u alleen nog maar afbeeldingen te kiezen en tekst in te voeren in de bestaande lay-out. Zo bespaart u niet alleen veel tijd, maar u hoeft niet langer na te denken over een goede ontwerpcompositie, omdat u er zeker van kunt zijn dat deze professionele ontwerpen perfect tot hun recht komen.
 • Intuïtieve lay-out – Mocht u geen sjabloon kunnen vinden, dan kunt u nog steeds in alle vrijheid ontwerpen op Spark. In plaats van complexe (maar zeker doeltreffende) functies waarvoor u wat tijd nodig heeft om deze uit te zoeken en in de vingers te krijgen, zoals Photoshop, richt Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) zich vooral op een simpele functionaliteit met aanpasbare velden en een aantal knoppen met zeer duidelijke labels. De complete layout van het ontwerp is redelijk intuïtief, en de gebruiker wordt zonder veel extra omhaal van de ene naar de andere stap geleid.
 • Autosave – Hoewel het wellicht onbelangrijk lijkt, zorgt het feit dat Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) alle wijzigingen die u aanbrengt automatisch en voortdurend opslaat, ervoor dat u zich niet langer hoeft te herinneren om uw resultaten op te slaan en u in geval van storingen te beschermen.
 • Ondersteuning – Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) heeft een hele ondersteunende sectie in de vorm van antwoorden op veelgestelde vragen waarmee de meeste problemen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van de tools worden opgelost. Wie een abonnement heeft, krijgt ook ondersteuning via een live chat en telefoon.

Dankzij de combinatie van deze set functies is het erg onwaarschijnlijk dat u een instructie of handleiding nodig heeft om Spark te kunnen gebruiken; maar u kunt indien nodig veel voorbeelden online vinden.

Adobe Creative Cloud Express mogelijkheden

Wat is beter: Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) of Canva?

Dat is een lastige vraag. De overeenkomsten tussen Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) en Canva zijn duidelijker – ze zijn allebei gebruikersvriendelijke ontwerptools voor niet-ontwerpers – maar welke voor u het meest geschikt is hangt vooral af van uw behoeften en voorkeuren, omdat er dingen zijn die u wel en niet kunt doen.

Met Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) kunt u één pagina van een door Adobe gehoste website maken. Met Canva kunt u er één ontwerpen, maar dat is het enige wat u kunt doen.

U kunt met Canva uw afgewerkte beeldmateriaal direct delen op ieder sociale-mediaplatform. Bij Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) moet u het ontwerp downloaden en handmatig uploaden naar een social network, of anderszins delen via een hyperlink.

Het zijn maar enkele voorbeelden van de verschillen die er tussen beide bestaan. Er zijn ook nog andere kleine verschillen, zoals Canva die ontwerpfilters voor foto's toevoegt, iets wat bij Spark niet het geval is.

Globaal genomen is Canva volgens ons geschikter voor ontwerpers die zich richten op grafische vormgeving, en Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) is meer geschikt voor wie zich bezighoudt met interactieve ontwerpen.

U kunt onze uitgebreide Canva Pro-recensie gebruiken om de functionaliteiten met elkaar te vergelijken.

Voor mee informatie kunt u ook ons overzicht met 19 sites zoals Canva raadplegen (zoals u kunt zien staat Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) als nummer 1 op deze lijst).

Is Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) goed?

Wij vinden van wel. Zoals uit deze Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) recensie blijkt is het een fantastisch hulpmiddel om simpele maar onmisbare (en effectieve) materialen voor marketing en branding te ontwerpen, iets wat anders voor de gemiddelde persoon erg gecompliceerd zou zijn om te doen.

Ideaal dus voor enthousiaste doe-het-zelvers en creatieve personen, en voor wie zich geen professionele grafisch ontwerper kan veroorloven, maar toch professionele materialen nodig heeft voor het promoten van zijn of haar onderneming.

Het is tijd om aan de slag te gaan!

Ga naar Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) meld u gratis aan. Laat ons weten hoe u het vindt!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de Adobe Spark recensie

🤨 Ik heb een vraag over de Adobe Spark recensie

🤔 Ik weet niet of de Adobe Spark recensie iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo