De 10 beste beeld upscalers voor creatieve ontwerpers

Wie met afbeeldingen werkt, kan soms de perfecte foto in een te klein formaat of in een te lage resolutie uploaden. Ook komt het voor dat de enige foto's die u tot uw beschikking heeft kwalitatief gezien niet goed genoeg zijn, en dat u deze foto's eerst in de juiste grootte upscalen of opschalen.

In elk van deze gevallen is een beeld upscaler uw beste vriend!

Het is niet onmogelijk maar een beetje ingewikkeld, selecteer dus liever meteen een grotere foto te nemen.

NIEUW: een hogere resolutie van uw beelden met de nieuwe gratis beeld upscaler van stockphotos.com!

Beeld upscalers (upscalen/opwaarderen) zijn online of softwaretools met kunstmatige intelligentie waarmee u de door u ingevoerde bestanden kunt bewerken om de kwaliteit van het beeld te verhogen en/of te verbeteren. Deze tools zijn erg handig voor de upscaling/opschalen van archief-/historische foto's, maar ook voor gratis stockfoto's die niet zo scherp zijn, of afbeeldingen die een lagere resolutie hebben dan u nodig hebt.

Er zijn verschillende gratis en betaalde beeld upscalers, zowel online als met behulp van software. Daarom hebben we eens goed rondgekeken en de beste tools voor het opwaarderen van afbeeldingen voor u op een rijtje gezet.

Meer weten over AI-tools voor fotobewerking? Bekijk dan dit overzicht.

Bent u er niet zeker van welk beeldformaat u voor uw project nodig heeft, bekijk dan eerst ons overzicht van standaard beeldformaten voor marketingmateriaal, omdat we hier alle afmetingen uitvoerig hebben beschreven!

Dit zijn de hoofdpunten


Stockphotos.com: AI Image Upscaler voor een hogere resolutie

Type: Online
Compatibiliteit: Elke Windows en MacOS webbrowser: Google Chrome, Firefox, Safari en ook alle andere browsers.
Prijs. 10 afbeelingen GRATIS – Betaalde pakketten vanaf $9
Stockphotos.com upscaler

Stockphotos.com heeft een fantastische AI Image Upscaler op hun website! Een beeld upscaler gebaseerd op de nieuwste AI-technologie, zodat u de beeldresolutie en beeldkwaliteit in een oogwenk op kunt schalen, en nu 10 beeldopschalingen helemaal gratis – 1 van de beste AI fototools!

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!
Stockphotos.com beeld upscaler
upscaler.stockphotos.com/nl homepage

Met deze tool kunt u met slechts één muisklik foto's tot 8x opwaarderen – inclusief resolutie, vloeiendheid en contrast – voor uiterst professionele resultaten. Dankzij de compressie van de pixels ontstaat het scherpste eindresultaat, waarbij ruis en bewegingsonscherpte worden voorkomen. Het perfecte antwoord op de veelgestelde vraag hoe een beeld in een hogere resolutie kan worden weergegeven!

Bekijk hieronder een voorbeeld van een 8x opgeschaalde afbeelding met de Stockphotos.com Image Upscaler, en hoe mooi het is dat u een real-time vergelijking kunt zien van het origineel ten opzichte van het verbeterde resultaat met een schuifbalk!

Stockphotos.com beeld upscaler voorbeeld
Originele lage resolutie afbeelding aan de linkerkant, de verbeterde versie met de Stockphotos.com beeld upscaler aan de rechterkant.
Stockphotos.com beeld upscaler voorbeeld
Originele lage resolutie afbeelding aan de linkerkant, de verbeterde versie met de Stockphotos.com beeld upscaler aan de rechterkant.

Een ander belangrijk voordeel is dat het downloaden van social media cutouts mogelijk is, waarmee u uw foto's kunt aanpassen aan de standaarden van alle populaire social media-platforms. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om uw fotomateriaal op sociale media voor te bereiden!

Stockphotos.com beeld upscaler mogelijkheden

De Stockphotos.com Image Upscaler is bijzonder gebruiksvriendelijk met een zogenaamd sleepconcept, het ondersteunt JPG, PNG, WEBP en BMP-bestanden en u kunt 3 afbeeldingen gratis opschalen tot 2000×2000 pixels, die u tot 2x kunt verbeteren.

Super resolutieverbetering, tot 8x, verkrijgbaar bij aankoop tegen zeer lage prijzen: Prepaid pakketten van 50 opschalingen voor slechts $10, of 500 opschalingen voor $50 – dat is slechts $0,10 per afbeelding! Dit is een on-demand service waarvan u op elk door u gewenst moment gebruik kunt maken, u hoeft geen abonnement te nemen.

Maar wacht nog even, want we hebben een fantastische aanbieding voor u! Als bezoeker van stockfotos.nl ontvangt u nu 10 gratis beeldopschalingen door u simpelweg aan te melden bij AI Image Upscaler! Profiteer nu van deze aanbieding!

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!
10Expert Score
Top! Nieuwste technologie & gebruiksgemak

Stockphotos.com Image Upscaler is alles wat u zich kan wensen op het vlak van beeld opwaardering. Het is high-tech, gebruiksvriendelijk, effectief… en gratis!


Gigapixel AI by Topaz Labs

Type: Online + plugin
Compatibiliteit: Windows, MacOS en PS plugin
Prijs. Gratis 1 afbeelding uitproberen via e-mail
Permanente toegang voor $99,99 / $85 met onze speciale kortingscode
www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Gigapixel AI is een programma waarmee u een afbeelding groter kunt maken zonder kwaliteitsverlies. Opschalen door de resolutie te verhogen in plaats van pixels te vergroten, een ai image upscaler ontwikkeld door Topaz Labs.

Bij deze ai image upscaler wordt voor de upscaling van de beeldkwaliteit deep learning-technologie gebruikt om details toe te voegen aan beeldmateriaal. U kunt de tool gebruiken als standalone software op uw Mac of computer, of als plugin voor andere populaire beeldbewerkingsprogramma's, zoals Photoshop.

NIEUW TOPAZ PHOTO AI

$199
Maximale beeldkwaliteit wordt automatisch en met minimale inspanning bereikt met Topaz Photo AI, een programma om met de kracht van AI moeiteloos scherpere, heldere, verbeterde en opgewaardeerde foto's te bewerken.

Probeer het gratis voor één afbeelding naar keuze: vul uw e-mailadres in op de website, zodat u het gratis kunt uitproberen. Uw bewerkte afbeelding ontvangt u in uw e-mail inbox!

De 10 beste beeld upscalers voor creatieve ontwerpers 4

Gigapixel AI is een professionele ai image upscaler waarvoor u eenmalig $99,99 betaalt. U krijgt dan levenslang onbeperkt toegang tot de door u gekochte versie, plus de upgrades en andere tools (bijv. achtergrond verwijderen), die gedurende een jaar worden uitgevoerd.

www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage
www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage
9.5Expert Score
Geweldig! Perfect voor de verwerking van veel foto's

Dit is een professioneel en zeer intuïtief product speciaal voor iedereen die veel foto's wil bewerken.


Icons8: Smart Upscaler

Type: Online
Compatibiliteit: Windows en MacOS-browsers
Prijs. GRATIS
Icons8 Smart Upscaler website screenshot

Icons8 heeft op haar website een door AI gestuurde Smart Upscaler, die diepgaande leeralgoritmes toepast voor het verbeteren van afbeeldingen. Hiermee kunt u een beeld 2x of 4x verbeteren en het heeft functies voor ruisreductie en bewerking van eventuele onvolkomenheden. En het is helemaal gratis!

Icons8 Smart Upscaler beeld voorbeeld
Originele lage resolutie afbeelding aan de linkerkant, de verbeterde versie met Icons8 Smart Upscaler aan de rechterkant.
7Expert Score
Goed! Een simpele tool voor simpele taken

De Smart Upscaler werkt snel en moeiteloos, en het is helemaal gratis!


Bigjpg

Type: Online en software
Compatibiliteit: Windows, MacOS en bijbehorende online browsers, Android, iO
Prijs. GRATIS VERSIE VERKRIJGBAAR
Betaalde abonnementen vanaf $6/maand
Bigjpg beeld upscaler

Bigjpg is een hulpmiddel waarmee u zowel online als door het op uw computer te installeren, kunt werken. Er wordt gebruik gemaakt van verregaande neurale netwerken om een geweldige opschaling van afbeeldingen mogelijk te maken waarbij de kwaliteit behouden blijft. Deze tool zorgt ervoor dat de kleuren, details en randen goed worden behouden en ideaal voor het verbeteren van foto's en illustraties. De gratis versie van deze beeld upscaler biedt de mogelijkheid om afbeeldingen tot 3000x3000px en 10 MB te bewerken, maar u kunt ook upgraden naar de betaalde service zodat u kunt profiteren van een stabielere en snellere beeldbewerking.

Bigjpg beeld upscaler voorbeeld
Originele lage resolutie afbeelding aan de linkerkant, de verbeterde versie met Bigjpg aan de rechterkant.
8Expert Score
Erg goed! Verbeteren van diverse soorten afbeeldingen

Een geweldige oplossing om niet alleen foto's, maar ook illustraties en afbeeldingen te vergroten. En de premium service is zeer laag geprijsd.


Deep Image

Type: Online, software en mobiele apps
Compatibiliteit: Windows, MacOS en bijbehorende online browsers, Android, iOS
Prijs. GRATIS PROEFVERSIE VOOR MAX. 5 BEELDEN
Betaalde abonnementen vanaf $9/maand – Op aanvraag vanaf $0,40 per beeld
Deep Image beeld upscaler

Deep Image is een beeld upscaler waarmee met AI-aangedreven superresolutie diepe convolutionele neurale netwerken wordt gewerkt, wat een hele mond vol is, maar betekent dat ze gebruik maken van machinaal leren en kunstmatige intelligentie om lage-resolutie beelden er beter uit te laten zien. Tot de voordelen behoort een mobiele app – bovenop hun internetversie – die beschikbaar is voor zowel iOS als Android, voor het vergroten van afbeeldingen met behulp van uw telefoon, evenals batchverwerking en zelfs een API-integratie, om uw afbeeldingen met één muisklik tot 2x te verbeteren, en voor een aantal bestanden is dit gratis.

Deep Image beeld upscaler voorbeeld
Originele lage resolutie afbeelding aan de linkerkant, de verbeterde versie met Deep Image aan de rechterkant.
7Expert Score
Goed! Speciaal voor mobiele gebruikers

Deep Image is een uitstekende optie om de afbeeldingen te verbeteren als u zowel op uw mobiele apparaten als desktop werkt. Bovendien zijn er diverse tarieven voor premium diensten.


Vance AI Image Enlarger

Type: Online
Compatibiliteit: Windows en MacOS-browsers
Prijs. GRATIS TOT 5 BEELDEN PER MAAND
Betaalde abonnementen vanaf $9,90/maand
Vance AI Image Enlarger screenshot

De Vance AI Image Enlarger is een online tool maar kan ook als software worden geïnstalleerd voor Windows. Het is een indrukwekkend hulpmiddel dat de beeldkwaliteit gratis 4x vergroot en verbetert, en van 8x tot 40x tegen betaling. Overigens is de interface mooi intuïtief. Deze optie is gratis, maar dan wel voor slechts een paar bestanden per maand.

Vance AI Enlarger beeld upscaler voorbeeld
Originele lage resolutie afbeelding aan de linkerkant, de verbeterde versie met Vance AI Enlarger aan de rechterkant.
7Expert Score
Goed! Uiterst gebruiksvriendelijke interface

Een betrouwbare keuze voor een beeldupscaler die heel simpel in het gebruik is met leuke voordelen.


GIMP

Type: Freeware
Compatibiliteit: GNU/Linux, Windows, MacOS
Prijs. GRATIS
GIMP website screenshot

De open-source gratis software GIMP is een GNU programma voor beeldmanipulatie en is voorzien van een opschalingsfunctie waarmee u uw afbeeldingen groter kunt maken zonder verlies van kwaliteit. Maar het moet worden geïnstalleerd – het werkt met de populairste platformen – en het is niet bijzonder gebruikersvriendelijk. Het voordeel is dat u alles kunt verbeteren als u technisch onderlegd bent en dat het gratis is.

7Expert Score
Goed! Perfect voor technisch onderlegde personen

GIMP is een goed hulpmiddel als u technisch onderlegd bent en de software wilt aanpassen om afbeeldingen op uw manier te verbeteren!


Photoshop

Type: Online (Cloud)
Compatibiliteit: Windows en MacOS
Prijs. GRATIS 7 DAGEN PROEFVERSIE
Betaalde abonnementen vanaf $9,99/maand
https://www.adobe.com/nl/products/photoshop.html

Een overzicht van beeld upscalers is niet compleet zonder Adobe Photoshop. Een van de bekendste beeldbewerkingssoftware ter wereld – nu online toegankelijk via Adobe Creative Cloud – kan Photoshop ook dienen als upscaler voor afbeeldingen, want het werkt op basis van een traditionele informatieanalyse aan de hand van pixels om het beeldformaat en de beeldresolutie te vergroten, wat niet zo effectief is als de AI-gestuurde tools, maar nog steeds bijzonder goed is. U krijgt 7 dagen lang gratis toegang tot Photoshop via een exclusief gratis proefabonnement.

9Expert Score
Uitstekend! De beste keuze voor grafische ontwerpers

Voor ontwerpers of creatieve ontwerper is Photoshop de ideale oplossing, omdat u met één tool de foto's kunt verbeteren en bewerken.


Blow Up 3

Type: Software
Compatibiliteit: Windows en MacOS
Prijs. GRATIS 30 DAGEN PROEFVERSIE
Eenmalige betaling van $79
Blow Up 3 website screenshot

Blow Up 3 is de nieuwste versie van de software voor het verbeteren van afbeeldingen die zowel op Windows als op Mac-computers werkt. De software is een hulpmiddel dat gebruik maakt van traditionele technologie, te vergelijken met Photoshop, om de definitie van het beeld te verbeteren en de foto's te vergroten zonder verlies aan kwaliteit. Een handige functie is dat ze instellingen hebben voor diverse papierstandaarden, zodat uw afbeelding perfect is om te worden afgedrukt. U kunt deze beeld upscaler 30 dagen gratis uitproberen en vervolgens naar een betaalde service upgraden.

9Expert Score
Uitstekend! Een mooi alternatief voor Photoshop

Het gaat hier om een mooie oplossing voor het verbeteren van foto's zoals Photoshop, maar die zich concentreert op deze opdracht en maakt geen deel uit van een grotere bewerkingsoplossing.


Image Enlarger

Type: Online
Compatibiliteit: Browsers van Windows en MacOS
Prijs. GRATIS
Image Enlarger wesbite screenshot

Image Enlarger is een hulpmiddel voor het opwaarderen van afbeeldingen die met behulp van traditionele methoden voor het re-samplen van beelden uitvergroot worden. Daarmee is het mogelijk dat de uiteindelijke kwaliteit enigszins beïnvloed wordt, maar ideaal als u een afbeelding alleen maar groter hoeft te maken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de resolutie. Plus, het is gratis.

Image Enlarger beeld upscaler voorbeeld
Originele lage resolutie afbeelding aan de linkerkant, de verbeterde versie met Image Enlarger aan de rechterkant.
7Expert Score
Goed! Perfect voor simpele gewone beelden

Image Enlarger is een uitstekende keuze voor het snel vergroten van foto's zonder dat u geld hoeft uit te geven of zich zorgen hoeft te maken over de technische aspecten.


Afbeelding opwaarderen – veelgestelde vragen

We zullen de meest gestelde vragen over het opschalen van afbeeldingen beantwoorden.

Hoe verbeter ik de resolutie van een foto?

De doeltreffendste manier om de resolutie van een afbeelding te verbeteren is met behulp van een speciaal softwareprogramma dat het aantal pixels kan verhogen zonder dat de kwaliteit van de afbeelding verslechtert. Deze programma' s zijn bekend als “upscalers” of “fotoverbeteraars”.

Wat houdt het opwaarderen van een foto in?

Schalen is simpelweg het proportioneel vergroten of verkleinen van een digitale afbeelding. Opschalen betekent een foto vergroten/verbeteren, zodat de afbeelding er groter en beter gaat uitzien. Beeldvergroting kan een foto met een lage resolutie veranderen in een foto met een hoge resolutie, zelfs in een superresolutie.

Hoe kan ik een afbeelding opwaarderen?

Het traditionele digitale opwaarderen was het uitrekken van een beeld met lage resolutie en vervolgens kopiëren en herhalen van de pixels om de gaten in een groter beeldscherm op te vullen. Terwijl toegevoegde technologie zoals filters wordt gebruikt, kunnen de resultaten onscherp zijn.

AI beeldverbetering is een compleet ander – en veel beter – ding. In plaats van de afbeelding uit te rekken, gebruikt het geavanceerde neurale netwerken om te voorspellen hoe de afbeelding eruit zou zien in een hogere resolutie met optimale scherpte en zonder vervormingen.

Beeld upscalers om een hoge resolutie van de afbeelding te maken

Beeld upscalers zijn heel simpele hulpmiddelen die van groot nut zijn voor creatief, grafisch ontwerp: de mogelijkheid om beelden te vergroten, zodat ze van een lage resolutie in een hoge kwaliteit veranderen.

Met behulp van een van de bovenstaande hulpmiddelen zult u nooit meer problemen krijgen met een slechte beeldresolutie in uw creatieve werk!

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!
ANDERE TOOLS
– 19 betaalde en gratis achtergrond verwijderen tools voor ontwerpers
– De beste gratis ontwerpsoftware 2024
Adobe Illustrator gratis downloaden
– De 5 beste gratis videobewerkers voor fantastische video’s

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over beeld upscalers

🤨 Ik heb een vraag over beeld upscalers

🤔 Ik weet niet of beeld upscalers iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo